Hoe Facebook Ads En Accountgebaseerde Marketing Samenwerken

meer dan de helft van de marketeers heeft Facebook-advertenties de hoogste ROI zien behalen. Dus als het gaat om het kiezen van kanalen voor advertentie-uitgaven, kan Facebook in die beslissing worden gezien als een no-brainer voor marketeers. Er zijn zoveel manieren om Facebook-advertenties in uw marketingstrategie op te nemen om uw bedrijfsdoelen te bereiken, en Facebook biedt voldoende hulpmiddelen om adverteerders te helpen dat te realiseren.

Deze tools die door Facebook worden aangeboden, kunnen je zelfs helpen met accountgebaseerde marketinginspanningen. Accountgebaseerde marketing is een zeer gerichte marketingbenadering die zich richt op marketing aan een reeks besluitvormers bij een bedrijf met behulp van inhoud die speciaal voor hen is ontworpen.

Facebook kan u helpen de bedrijven te targeten die deel uitmaken van uw ABM-strategie in elke fase van de buyer ‘ s journey, waardoor het een perfecte partner is voor adverteren met ABM.

ben je klaar om meer te weten te komen over hoe Facebook Ads en ABM samenwerken? Laten we het daar over hebben, en vervolgens een beetje dieper ingaan op accountgebaseerde marketing.

de evolutie van accountgebaseerde Marketing

in het verleden was B2B-marketing meestal een lange, complexe verkoopcyclus met meerdere besluitvormers.

in veel bedrijven nam één persoon de aankoopbeslissing, maar nu bedrijven de silo-aanpak achter zich laten, worden beslissingen vandaag de dag door meerdere afdelingen genomen. Dit resulteert in meerdere contacten van verschillende teams die betrokken zijn bij een definitieve beslissing.

naarmate bedrijven groeien, groeit het aantal mensen dat betrokken is bij koopprocessen, evenals de behoefte aan een succesvolle ABM-strategie.

inkoopprocessen voor besluitvormers zijn complex. Daarom is een diep begrip van doelaccounts nodig om meer verkopen te sluiten. Laten we praten over hoe dat te doen met de inbound methodologie toegepast op ABM in de volgende sectie.

hoe ABM op de inkomende manier te doen

een primaire functie van de meeste accountgebaseerde marketingstrategieën is het krijgen van één conversie bij een doelgericht bedrijf en het gebruik van dat ene bekende contact om het aantal bekende mensen bij een doelgericht account uit te breiden.

zodra die eerste conversie is gemaakt, verschuift de focus naar het vergroten van het aantal geïnteresseerde besluitvormers door nuttige, op maat gemaakte inhoud te leveren.

de hierboven genoemde fase is wanneer het afstemmen van uw ABM-strategie om gelijktijdig te lopen met de inkomende methodologie binnenkomt. Het nemen van een inbound aanpak van het uitbreiden van uw bereik op een gerichte account is een deel van dit. Het wordt gedaan door het uitvoeren van nuttige betaalde advertentiecampagnes gericht op het genereren van nieuwe conversies van onbekende contacten, hieronder weergegeven:

 Graph showing contacts by job title

betaalde advertenties helpen het bereik van de ABM-inspanningen van uw bedrijf te vergroten. In de volgende sectie gaan we dieper in op waarom het gebruik van betaalde advertenties een essentieel onderdeel van uw strategie kan zijn.

waarom ads voor ABM gebruiken?

advertenties zijn essentieel voor elke ABM-strategie omdat ze helpen het bereik van uw bedrijf uit te breiden naar nieuwe doelgroepen. Advertenties geven uw bedrijf de mogelijkheid om demografische informatie te gebruiken om zeer gepersonaliseerde berichten naar doelaccounts te verzenden, zelfs als de contacten binnen dat account buiten uw database onbekend zijn.

een andere reden waarom advertenties een essentieel onderdeel zijn van ABM-strategieën, is dat ze ervoor zorgen dat u uw doelbedrijven bereikt met relevante berichten in alle stadia van de buyer ‘ s journey.

voordat een aankoop wordt gedaan, wordt een gebruiker blootgesteld aan meerdere contactpunten — of dat nu op een zoekmachine, de LinkedIn-post van een vriend of een bestemmingspagina voor prijzen is. Met advertenties kunt u op meerdere punten aanwezig zijn tijdens het aankoopproces van een doelaccount.

hoe Facebook Ads uw ABM-inspanningen helpen

Databases zoals de software van HubSpot zijn een geweldige plek om doelgroepen te creëren om uw Facebook-advertentiecontent te presenteren. Ukan een contactenlijst bouwen in de CRM en deze gebruiken om te beginnen met het maken van die advertenties.

gebruik vervolgens deze lijst om een aangepast publiek op Facebook te bouwen. Als u de add-on HubSpot ads hebt, kunt u dit doen vanuit de add-on door die lijst te selecteren die als Facebook-publiek moet worden gebruikt.

als u de add-on voor advertenties niet hebt, kunt u uw lijst samenstellen, exporteren als CSV en deze uploaden naar Facebook om te gebruiken als basis voor uw lookalike-doelgroep, zoals hieronder weergegeven:

 Hoe maak je een lookalike publiek in Facebook

vanaf daar kun je dat CSV-bestand ook gebruiken om een Facebook lookalike audience te maken. Facebook neemt je lijst en bouwt er een op die vergelijkbaar is met wat je hebt verstrekt.

hoe kleiner het lookalike publiek dat u kiest, hoe dichter het bij uw publiek past, maar Grotere lookalike doelgroepen zullen het bereik vergroten. U kunt dit wijzigen door de balk “Audience Size” aan te passen (weergegeven in de screenshot).

Er zijn twee voordelen van het gebruik van lookalike audiences voor een ABM-model. Ten eerste kan Facebook extra contacten vinden bij de doelbedrijven uit uw lijst. Ten tweede kan de software van Facebook ook vergelijkbare contacten vinden bij verschillende bedrijven om de lijst met contacten die je hebt opgebouwd uit te breiden.

nu je iets meer weet over hoe deze advertenties kunnen helpen bij je ABM-strategie, laten we het hebben over hoe je ze op Facebook kunt gebruiken.

Lead Ads gebruiken in HubSpot

HubSpot ‘ s nieuwe integratie met Facebook Lead Ads maakt het nog eenvoudiger om betaalde Facebook-campagnes te gebruiken om het aantal bekende contacten bij een doelaccount te vergroten.

Lead Ads zijn een advertentieblok van Facebook dat is gebouwd om leads vast te leggen. De advertentie wordt weergegeven in Facebook-en Instagram-nieuwsfeeds, op mobiel en desktop en wordt vooraf gevuld met informatie die u al met Facebook hebt gedeeld. Dit maakt de gebruikerservaring voor het indienen van een formulier op mobiel veel gemakkelijker en sneller, wat leidt tot een hogere conversieratio.

het uitvoeren van een gerichte leadadvertentiecampagne voor een lookalike-publiek op basis van de contactenlijst van doelaccounts die u eerder hebt geüpload, is een geweldige manier om het bereik van uw marketing uit te breiden naar extra contacten bij uw doelaccounts.

De integratie van Facebook lead ads in HubSpot is beschikbaar voor HubSpot Marketing gratis en de Marketing Hub betaalde tools, en met de integratie kunt u lead ads rechtstreeks in HubSpot maken.

alle leads die worden gegenereerd via advertenties die in HubSpot zijn gemaakt, worden rechtstreeks gesynchroniseerd met uw HubSpot-database, samen met de gegevens voor het indienen van formulieren, zoals elk ander HubSpot-formulier. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor segmentatie of het inschrijven in automatisering om deze leads onmiddellijk te voeden.

 Example of an ad add-on in HubSpot

om deze taak nog gemakkelijker te maken voor HubSpot-gebruikers, is er bij de eerste lancering een optie in het tabblad publiek waar u de Facebook-trackingpixel aan uw HubSpot-code kunt toevoegen. Dit is alleen beschikbaar voor gebruikers van Marketing Hub en laat hen een retargeting-publiek op Facebook opbouwen zonder de code op hun site te hoeven wijzigen of bij te werken.

Dit helpt u ervoor te zorgen dat als u een contact bij een gericht bedrijf naar de site kunt krijgen, u een mechanisme hebt om ze terug te brengen als ze niet converteren bij het eerste bezoek.

door Facebook lookalike audiences en lead ads te gebruiken als onderdeel van uw inkomende accountgebaseerde marketingbenadering, kunt u contacten targeten bij de bedrijven waaraan uw verkoopteam wil verkopen en eenvoudig rapporteren over hoe goed u het doet.

nu je meer weet over ABM, Facebook-advertenties en hoe ze een geweldig partnerschap zijn, ben je klaar om geweldige advertenties te maken om je doelcontacten te verrassen. Hoe ga je de twee samen gebruiken in je volgende strategie?

Plaats een reactie