Hoe Excel Online te leren: 21 gratis en betaalde bronnen voor Excel-Training

zoals veel marketeers heb ik een beetje ervaring met Microsoft Excel. Ik heb het gebruikt om evenementen te organiseren, maaltijden te plannen en gegevens te sorteren-maar ik heb niet de geavanceerde kennis die ik zou willen.

en dankzij die beperkte vaardigheden, ben ik voortdurend onderworpen aan de verveling van het handmatig bijwerken van mijn spreadsheets.

net als ik mis je een wereld van Excel-trainingen die me kunnen leren hoe ik mijn rapporten kan automatiseren en uren tijd kan besparen.

toen ik zelfs mijn meest excellente collega ‘ s vroeg waar ze hun kennis hadden opgepikt, vertelden ze me dingen als: “Ik heb vooral geleerd van collega ’s en vrienden”, of: “als ik een specifieke vraag heb, vraag ik iemand of zoek ik op Google.”Eerlijk genoeg. Maar als beginner heb ik waarschijnlijk een paar te veel Excel-vragen om op collega ‘ s-of Google-te vertrouwen om ze allemaal te beantwoorden.

Ik kan niet de enige zijn die ‘ s werelds populairste data-analyse-en visualisatieoplossing wil beheersen-of op zijn minst leren hoe je grafieken en grafieken kunt maken die indruk zullen maken op mijn manager.

dus in de geest van het worden van een meer productieve, data-driven marketeer, ik doorzocht het internet voor de beste online res voor het leren van Excel. De helft daarvan is gratis, en degenen die dat niet zijn, zijn misschien de investering waard. In deze trainingen leer je het volgende:

Contents

Learning Excel

 1. maak draaitabellen om relaties tussen gegevens te vinden.
 2. voer formules in voor cellen, rijen en kolommen.
 3. voer een VLOOKUP uit over een hele kolom.
 4. voer boekhoudfuncties uit om bedrijfsfinanciën bij te houden.
 5. rijen en kolommen groeperen, degroeperen en opnieuw formatteren.
 6. voer gegevensvalidatie uit om de opmaak van celwaarden te regelen.
 7. gebruik sneltoetsen om snel wijzigingen aan te brengen in celwaarden.
 8. maak grafieken van uw spreadsheetgegevens.
 9. ontwikkel histogrammen van gegevens uit de grafieken die u maakt.
 10. maak dashboards om meerdere groepen prestatiegegevens te beheren.
 11. voeg voorwaardelijke opmaak toe aan rijen en kolommen die aan bepaalde criteria voldoen.
 12. Druk uw Excel-spreadsheet af om aan anderen te presenteren.

Bekijk hieronder de gratis en betaalde res. Bladwijzer uw favorieten en krijgen dat veel dichter bij efficiënter werken in Excel.

hoe Excel te leren met gratis Training Res

1. GoSkills & HubSpot Academy Excel voor marketeers cursus

Verbeter uw Excel-vaardigheden met GoSkills’ en HubSpot Academy in onze gratis Excel voor marketeers cursus. In de lessen krijg je snel op de hoogte van de meest voorkomende formules, functies en snelkoppelingen van Excel. De universele cursusinhoud kan worden toegepast op elke context, inclusief marketing, en is perfect voor degenen die een opfriscursus in Excel fundamentals nodig hebben. Aan het einde van de cursus heb je tijdbesparende hacks onder de knie om je workflow te vereenvoudigen en een glanzend certificaat van prestatie te behalen voor je inspanningen. 

2. Microsoft Excel Voor Windows Training

als het gaat om het leren van een nieuwe applicatie, waarom niet beginnen bij de ? Niemand kent Excel immers beter dan de mensen bij Microsoft.

In feite hebben ze geweldig werk geleverd bij het samenstellen van deze Re hub voor alle Microsoft Office-toepassingen en-services. De Excel training heeft een hele reeks gratis tutorials die de nieuwste versie van Excel behandelen, georganiseerd in functionele leermodules.

 

 

: Microsoft

3. Aangezien Excel een van de meest gevraagde vaardigheden is voor datagestuurde marketeers-en omdat we willen dat marketeers zoals jij slagen-hebben we hier bij HubSpot een aantal van onze eigen educatieve inhoud over Excel gemaakt. Van gratis ebooks tot sjablonen en video-tutorials, we willen een breed scala aan Excel-relevante onderwerpen behandelen.

Hier zijn een paar van onze beste Excel res:

 • Hubspot Academy X GoSkills Excel voor marketeers cursus (gratis cursus)
 • “Hoe Excel te gebruiken: de essentiële trainingsgids voor Data-Driven Marketing” (gratis ebook)
 • De Ultieme Gids Voor het gebruik van Microsoft Excel (lange inhoud)
 • “9 Excel-sjablonen om Marketing gemakkelijker te maken” (gratis sjablonen)
 • “Hoe maak je een draaitabel in Excel: een stap-voor-stap tutorial” (video & blog post)

 Pivot table training in Excel

4. Excel Exposure

Excel Exposure is een gratis reeks schriftelijke en video-gebaseerde cursussen om u te helpen Excel te leren, ongeacht uw vaardigheidsniveau. Er zijn bijna 40 lessen-verdeeld in” Beginner”,” Intermediate “en” Advanced ” – Elk niet langer dan 20 minuten lang.

naast Dit a-la-carte curriculum biedt Excel Exposure een “Master Workbook” dat rechtstreeks in Excel staat om u te helpen oefenen wat u in elke les leert. De lessen omvatten gegevens-en tijdfuncties, het groeperen en degroeperen van rijen en kolommen, het gebruik van voorwaardelijke opmaak, draaitabellen, grafiekontwerp en meer.

excel exposure' s lesson guide

5. De Spreadsheetpagina

Hier is een zeer goed georganiseerde site die boordevol handige Excel-tips zit, verzameld door een expert genaamd John Walkenbach. In de afgelopen 30 jaar heeft hij meer dan 60 Excel-boeken geschreven voor gebruikers van alle niveaus en ongeveer 300 artikelen en recensies voor tijdschriften als InfoWorld, PC World en PC/Computing. Op een gegeven moment schreef hij de maandelijkse spreadsheet column voor PC World. Met andere woorden, de man weet zijn dingen-en hij weet hoe hij het moet presenteren.

het nuttigste deel van zijn website is waarschijnlijk het tabblad Excel-Tips, dat een lange lijst nuttige aanwijzingen bevat over opmaak, formules, grafieken en afbeeldingen en afdrukken. De tips zelf omvatten alles, van het werken met breuken, tot het ontkoppelen van een draaitabel van de gegevens, tot veelgestelde vragen over spreadsheetbescherming.

 De excel tips roundup van de spreadsheet-pagina

het tabblad Downloads is een ander bijzonder nuttig gedeelte van Walkenbach ‘ s site, waar hij gratis, ongedekte downloadlinks heeft toegevoegd aan bestanden die hij heeft gemaakt, zoals gratis Excel-werkmappen en invoegtoepassingen. Er is bijvoorbeeld een Excel-werkmap beschikbaar om te downloaden die voorbeelden geeft van aangepaste getalindelingen, waarmee u op uw eigen tijd kunt spelen en aanpassen, en vertrouwd kunt raken met hen zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

6. Contextures

Contextures is een plek voor gratis Excel-instructies in de vorm van snelle tips, blogposts, een nieuwsbrief en zelfs .zip-bestanden die u kunt downloaden om te zien hoe verschillende functies werken in de context van echte tabellen met gegevens.

Deze re heeft letterlijk honderden downloadbare spreadsheets die in Excel worden geopend en stapsgewijze instructies bieden voor het uitvoeren van gegevensvalidatie, het toevoegen van filters aan rijen en kolommen, het toevoegen van voorwaardelijke opmaak aan rijen en kolommen, het ontwerpen van grafieken, het maken van draaitabellen, het uitvoeren van functies en meer.

contextures' s sample excel files page

7. Chandoo.org

Purna “Chandoo” Duggirala, Chandoo.org de oprichter van de organisatie, zegt dat hij één doel heeft: “om je geweldig te maken in Excel en grafieken.”Hij begon de blog in 2007 en vandaag de dag bevat het meer dan 450 artikelen en tutorials over het gebruik van Excel en het maken van betere grafieken. Hij heeft de blog als een gemeenschap opgebouwd, waarbij hij waarden als nederigheid, passie, plezier en eenvoud aanhaalt.

hij werkt er ook aan om het een waardevolle re te maken voor de mensen voor wie Engels niet hun eerste taal is.

De meeste van zijn tips komen van forums, waar mensen vragen stellen over Excel-over formules, opmaak, snelkoppelingen, draaitabellen, enzovoort-en iedereen kan ze beantwoorden. Chandoo gebruikt vervolgens enkele van de meer nuttige forumvragen om artikelen en tutorials te maken.

 Excel training by Chandoo

: Chandoo.org

maar het is niet allemaal zo formeel. Chandoo heeft bijvoorbeeld ooit een digitale easter egg hunt gemaakt voor een blogpost, die een downloadbare Excel-werkmap bevatte met zeven verborgen panda ‘ s. Lezers werden uitgedaagd om de panda ‘ s te lokaliseren met behulp van aanwijzingen, Excel-technieken en zelfs “I-Spy” – vaardigheden.

 "find the pandas easter egg " game in excel

: Chandoo.org

hoewel de artikelen, forums en andere delen van de site gratis zijn, kunt u betalen om deel te nemen aan een van de gestructureerde trainingsprogramma ‘ s van Chandoo, zoals Excel School ($147 – $247) of VBA – lessen ($97 – $347). Bovendien is er altijd de mogelijkheid om een van zijn boeken te kopen-het Vert.zoeken boek of Excel Formula Helper Ebook.

8. Excel Easy

Excel Easy is een uitgebreide zelfstudie voor het leren van Excel, waarbij de lessen in hoofdstukken worden opgesplitst. Deze hoofdstukken zijn gesorteerd in de volgende secties:

 • Inleiding
 • Basics
 • functies
 • Data-analyse
 • VBA
 • voorbeelden

in elk hoofdstuk leidt Excel Easy u door wat het ziet als de fundamenten van Excel, in de vorm van geschreven handleidingen met screenshots om u te helpen elk concept onder de knie te krijgen. Aan het einde van de tutorial heb je ook toegang tot 300 voorbeelden die je laten zien hoe je elk concept in echte scenario ‘ s kunt uitvoeren. Concepten omvatten basisformules en functies, het maken van een lint, het maken van meerdere werkbladen, het opmaken van cellen, gegevensvalidatie, het maken van tabellen en meer.

 excel easy 's examples and explanations page

9. MrExcel.com

Hier is een re die wij gewone stervelingen in contact brengt met Excel-experts. MrExcel.com ‘ s claim to fame is het interactieve message board, dat voortdurend wordt gemonitord door de gemeenschap van Excel gurus.

het bestuur is georganiseerd volgens onderwerp, zoals algemene aankondigingen, vragen en MrExcel.com producten. Wanneer een gebruiker een vraag plaatst, wordt een lid van de MrExcel.com de deskundige gemeenschap zal antwoorden met een antwoord. De vragen variëren van het vereenvoudigen van een Excel-taak tot het oplossen van dringende vragen.

 mrexcel training forum

geen native speaker Engels? U kunt vragen stellen in uw moedertaal.

naast het plaatsen van vragen op het message board, kunt u ook bladeren door Mr.Excel ‘ s “Hot Topics”-te vinden aan de linkerkant van de homepage-die dingen bevat zoals het vinden van de cumulatieve som van even of oneven rijen, of het verwijderen van de leidende nul binnen een tekstveld. De site heeft ook een bibliotheek met nuttige Excel-boeken en ebooks, en als u hulp nodig hebt bij problemen die complexer zijn, kunt u zelfs een Excel-consultant rechtstreeks van de website inhuren, tegen betaling.

10. Exceljet

Exceljet biedt honderden gratis doorloopformules, video ‘ s en blogposts waarmee u uw Excel-training kunt specificeren op basis van het project waaraan u werkt. Het heeft ook verschillende betaalde programma ‘ s die een diepere duik nemen in specifieke Excel-onderwerpen waar de gebruikers-waarvan er meer dan 10.000-in geïnteresseerd zijn.

exceljet' s excel training videos

11. Hier is een budgetvriendelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar een meer formele cursus, in plaats van een eenmalige tutorial: EdX is een non-profitorganisatie die gratis onderwijs biedt voor mensen over de hele wereld-met een interessant model van Excel-trainingssessies, zowel getimed als op eigen tempo.

wanneer gebruikers zich inschrijven voor een cursus die is gemarkeerd als ‘geverifieerd’, hebben ze de mogelijkheid om een vergoeding te betalen in ruil voor een door een instructeur ondertekend certificaat met het logo van de instelling, om de prestatie te verifiëren en de vooruitzichten op een baan te vergroten. Deze kosten worden gebruikt om de cursussen te financieren, waardoor je de mogelijkheid hebt om ze gratis te nemen als je het niet erg vindt om af te zien van het certificaat.

anders zijn er een aantal cursussen aangeboden op een “professionele opleiding” niveau, waarvoor de vergoeding is niet optioneel. Een voorbeeld is de cursus Business and Data Analysis Skills, aangeboden voor $149.

om u te helpen de juiste te kiezen, bevat elke EDX-cursus beoordelingen (met een beoordeling tot vijf sterren) en informatie over de lengte en de hoeveelheid inspanning, meestal gemeten in uren per week. Er zijn ook details over het vereiste kennisniveau, samen met videotranscripties.

edx excel courses listing

12. Annie Cushing, een web analytics data expert, creëerde de Annielytics blog en YouTube kanaal om haar kennis te delen met de wereld. Laat je niet voor de gek houden door de woordspeling-beide zijn boordevol echt goede, specifieke en diepgaande webanalysetips.

hoewel de inhoud hier niet allemaal Excel-gerelateerd is-veel ervan gaat bijvoorbeeld over Google Analytics-bevat het wel een aantal geweldige Excel-video-tutorials. Nog beter, ze zijn gemaakt met marketing-en webanalyses in gedachten, dus ze zijn direct toepasbaar op zaken als marketinggegevensrapporten. De Excel-specifieke video ‘ s zijn hier te vinden, of door op haar YouTube-kanaal te zoeken naar “Excel”.

 Excel video tutorials by Annielytics

De Excel-onderwerpen variëren sterk, van het maken van interactieve draaitabellen tot het toevoegen van een scrolltabel aan uw dashboard met behulp van de INDEXFUNCTIE. De video ‘ s variëren ook in lengte, afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp, variërend van tweeënhalf minuten tot meer dan een half uur lang. Om u een idee te geven van hoe de video ‘ s eruit zien, is hier een van onze favorieten, die een uitgebreid overzicht van Excel-grafieken bevat:

13. Khan Academy

wanneer bezoekers op de website van Khan Academy aankomen, worden ze begroet met twee eenvoudige maar krachtige regels tekst: “Je hoeft maar één ding te weten: je kunt alles leren.”En van algebra tot astronomie, deze re biedt een overvloed aan gratis cursussen over, nou ja, bijna alles-gratis.

dat omvat een paar video tutorials op Excel. De meeste van hen maken deel uit van Grotere, meervoudige cursussen over bredere onderwerpen, zoals statistiek. Een algemene zoekopdracht naar “Microsoft Excel” levert misschien beperkte resultaten op, maar ze verklaren eigenlijk enkele fundamentele delen van het gebruik van Excel, zoals distributies en het aanpassen van lijnen aan gegevens.

Excel training with Khan Academy

hoe Excel te leren met betaalde Training Res

14. GoSkills

Prijs: Gratis te proberen/$29/maand, $199/jaar

GoSkills biedt een reeks Excel-certificeringscursussen voor alle vaardigheidsniveaus. Hun meest populaire cursus isExcel – Basic & Advanced , die essentiële vaardigheden uit de echte wereld leert die je nodig hebt voor dagelijks gebruik.

ontworpen om drukke leerlingen tegemoet te komen, zijn alle lessen hapklaar (3-7 minuten lang) en worden geleverd met een video-tutorial, praktische oefening, korte quiz, transcripties en een snelle referentiegids.

GoSkills biedt ook een gratisExcel tutorial crash course voor beginners, evenals keyboardshortcuts en plaatste regelmatig inhoud op hun re center.

Het bekroonde platform biedt ook cursussen over zakelijke en softwarevaardigheden zoals Microsoft Office, projectmanagement, lean six sigma, productiviteit, soft skills, financiën, ontwikkeling en ontwerp.

15. Lynda.com ’s Excel Training and Tutorials

Prijs: Gratis te proberen/$ 29.99/maand lidmaatschap

als je bereid bent om een beetje geld te investeren in je Excel training, zijn Lynda’ s Excel Training and Tutorials een waardevolle plek om het uit te geven. Leden van deze LinkedIn-dochteronderneming hebben toegang tot duizenden cursussen over zaken, technologie, creatieve vaardigheden en software die u helpen uw persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

inbegrepen zijn meer dan 100 cursussen op Excel, en meer dan 4.000 video tutorials over elke versie van het programma, op elk niveau van expertise. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, van iets zo algemeen als “statistieken met Excel deel één”, tot meer niche onderwerpen, zoals “Data Visualization Storytelling Essentials.”

lynda' s excel training and tutorials page

16. Coursera

prijzen variëren per cursus

terwijl Lynda.com vraagt om een maandelijkse All-access lidmaatschapsbijdrage, Coursera rekent op een cursus-tot-cursus basis. De site werkt samen met topuniversiteiten en organisaties over de hele wereld en biedt online lessen over een aantal onderwerpen, variërend van muziekproductie tot coachingvaardigheden.

Er zijn slechts een paar cursussen met betrekking tot Excel, maar als u op zoek bent naar een die op een formeel academisch niveau is, kunnen ze goed bij u passen. In feite zijn veel van de Excel-gerelateerde cursussen afkomstig van Duke University, zoals “Excel to MySQL: Analytic Techniques for Business Specialization.”

 Coursera Excel courses

Dat gezegd hebbende, deze cursussen zijn niet goedkoop-het zijn tenslotte dezelfde cursussen die worden gegeven aan topuniversiteiten over de hele wereld. En zoals veel echte lessen, bevat elk video-colleges, interactieve quizzen, peer-graded beoordelingen en de mogelijkheid om contact te maken met medestudenten en instructeurs. Zodra je een cursus hebt afgerond, ontvang je formele erkenning, samen met een optioneel cursuscertificaat.

17. Udemy ‘ s “Microsoft – van Beginner tot Expert in 6 uur”

Prijs: $12.99

als je zes uur over had, hoe zou je ze dan gebruiken? “Slapen”, “het huis schoonmaken” en “iets bakken” zijn enkele van de dingen die in mijn hoofd opkomen, maar probeer dit eens voor de grootte — wat als je in die tijd een Excel-expert zou kunnen worden?

dat is wat Udemy belooft in zijn cursus” Microsoft Excel – van Beginner tot Expert in 6 uur”. Udemy is een van de meest overvloedige Online Learning res die er zijn, en de Excel-cursussen eindigen zeker niet met die ene optie. In feite, wanneer ik terug naar de homepage, Het toont een aantal extra lessen over het onderwerp, voor het geval Ik wil mijn opties te verkennen.

die opties zijn talrijk. In feite levert het typen van “Excel” in de zoekbalk tientallen resultaten op, die elk een sterrenbeoordeling, prijs, lengte en niveau weergeven.

Udemy' s microsoft excel cursus - van beginner tot expert in 6 uur

18. Excel Everest

prijs: $159

De naam van deze re ziet er misschien intimiderend uit, maar je zou verbaasd zijn hoe handig de training is.

Excel Everest is een out-of-the-box re die je Excel leert terwijl je in Excel bent. Het product dat u koopt, downloadt een Excel-bestand naar uw computer, waar u Excel opent en doorloopt met 41 verschillende Excel-functies rechtstreeks vanuit een voorbeeldspreadsheet. Onderwerpen die worden behandeld zijn onder meer voorwaardelijke opmaak, Vert.zoeken, het maken van grafieken en nog veel meer.

Deze Excel training re biedt honderden oefeningen, samen met video tutorials direct ingebed in een voorbeeld Excel spreadsheet. Door deze concepten toe te passen in Excel terwijl u ze leert, voelt u dat ze lang na het voltooien van de training van Excel Everest bij u blijven.

19. Leer het!

prijs: $135 – $290

leer het! biedt Excel-training in verschillende formaten en verdeelt elke les per module. Het is de beste oplossing voor Excel-gebruikers die mogelijk niet ontvankelijk zijn voor alleen een videoreeks of geschreven stapsgewijze handleiding.

met Learn iT!, Excel-gebruikers kunnen kiezen uit vijf verschillende cursussen: Pivot Tables, Intro To Data Analysis, Programming with VBA, Excel Power User en een basis Excel-cursus voor algemene gebruikers. Elke cursus vermeldt de duur van de cursus (in dagen) en het aantal modules waaruit de cursus bestaat.

het beste deel over Learn iT! is dat je je geselecteerde cursus op vier verschillende manieren kunt volgen: een persoonlijke sessie onder leiding van een instructeur, live online met klasgenoten, privé in een op maat gemaakte sessie of een mix van door een instructeur geleide en interactieve e-learningcursussen.

Learnit' s website met hun excel-cursussen

20. LinkedIn Learning producten

Prijs: Gratis te proberen/$ 29.99 mo.

LinkedIn is niet alleen bedoeld voor professioneel netwerken. Je kunt ook veel leren over verschillende zakelijke onderwerpen met de hulp van vakdeskundigen (KMO ‘ s) die trainingen organiseren op het LinkedIn Learning platform. Microsoft Excel is zo ‘ n onderwerp.

Dennis Taylor, een business consultant waar je ook van kunt leren Lynda.com, is een KMO die Excel-opleidingen op LinkedIn organiseert. Zijn cursussen variëren van zes uur tot 23 uur in totale trainingstijd en kunnen volgens uw schema worden voltooid.

bekijk LinkedIn Learning voor alle beschikbare Excel cursussen.

 Excel trainingen door Dennis Taylor op LinkedIn Learning

21. eLearnExcel

Prijs: $24/maand

eLearnExcel geeft u niet alleen acht Excel-trainingen om uit te kiezen, maar verleent ook zeven Excel-certificeringen.

eLearnExcel maakt deze belofte: door alle Excel-cursussen te volgen, heb je een vaardigheid in Excel die meer is dan 99% van de Excel-gebruikers van vandaag. Vertrouwd door Microsoft zelf, deze suite van trainingsproducten breekt Excel concepten in eenvoudige, verteerbare video modules-zodat u de Excel concepten die het meest relevant zijn voor u te leren. De cursussen duren 45 minuten tot zes uur.

zeven van deze cursussen geven je een certificaat dat overeenkomt met de cursus die je hebt gevolgd. Als je alle zeven voltooit, krijg je een Excel Master Diploma. Het is geen slecht item om op je cv te zetten-of op de website van je bedrijf, als meerdere werknemers zich inschrijven voor de cursussen van eLearnExcel als onderdeel van een zakelijk abonnement.

klaar om te beginnen? Met deze tools gebruikt u Excel in een mum van tijd met weinig tot geen zweet. Plus, oefening baart kunst – dat is de reden waarom er zoveel niveaus van cursussen beschikbaar zijn.

begin waar je kunt, en naarmate je meer functies en commando ‘ s gaat gebruiken, kun je je kennis blijven uitbreiden en de kracht van Excel voor je projecten implementeren.

Plaats een reactie