Hoe elke generatie op de markt te brengen op sociale Media [Infographic]

 social-media-different-generations-compressor.jpg

of je nu een babyboomer bent of een jong lid van Gen Z, de kans is groot dat je een vorm van sociale media gebruikt. Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljard gebruikers van sociale media.

als het gaat om marketing, is het segmenteren van sociale media-inhoud voor uw publiek de sleutel. En een manier om je social media marketing inspanningen te targeten is per leeftijdsgroep.

hoewel miljarden mensen elke dag inloggen op sociale mediaplatforms, hebben generatiegroepen elk verschillende gewoonten en voorkeuren als het gaat om hun favoriete platforms en manieren waarop ze met inhoud omgaan.

in deze infographic van webpagina FX kunt u zien hoe groot de generatiekloof op sociale media kan zijn. Wist je bijvoorbeeld dat Generatie X-gebruikers tussen de 36 en 49 jaar 36% van de Pinterest-gebruikers uitmaken, waarvan 93% in de afgelopen zes maanden online heeft gewinkeld? 

Er zijn enorme segmenten van gebruikers van sociale media die van merken willen horen. Bekijk de onderstaande infographic voor meer informatie over hoe ze sociale netwerken gebruiken en hoe u ze effectiever kunt targeten.

 social-media-infographic-1.jpg

Plaats een reactie