Hoe een vastgoedbedrijf te plannen, te starten en te laten groeien: 27 Essentiële Tips

het starten van een vastgoedbedrijf is niet voor de zwakkeren van hart. Welke andere industrie vereist dat je elke dag tientallen leads koud belt, maar slechts vijf deals sluit in je eerste jaar (als je geluk hebt)?

realestate_0

Dit is een algemeen gezegde, dat 3 van de 4 makelaars niet binnen de eerste vijf jaar. Maar voor degenen die hebben wat nodig is, kan het starten van uw eigen vastgoedbedrijf u absoluut de zevencijferige baan van uw dromen geven.

Hier is een nuchtere blik op hoe u uw eigen vastgoedbedrijf kunt starten, plus advies om fouten te vermijden die momentum kapen terwijl u groeit.

We zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

Contents

Free Real Estate Planning Template

Gebruik deze gratis sjabloon om de marketing, verkoop en groei voor uw vastgoedbedrijf te plannen.

 • Company Overview
 • Territory Overview
 • market Penetration Strategy
 • en meer!

Get Your Free Template Loading your download form

je bent klaar!

klik op deze link om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot deze re.

Toegang nu meer informatie

weten voordat je gaat

voor veel nieuwe makelaars is onroerend goed hun tweede, derde of zelfs vierde carrière. Je hield van het idee om “je eigen baas te zijn” terwijl je meer verdiende dan bij je vorige baan, maar vrijheid heeft een heel andere betekenis voor een werknemer versus een bedrijfseigenaar.

de vraag is … wat ben jij?

het eerste wat je moet weten over het starten van een vastgoedbedrijf is dat, ja, dit een bedrijf is. Of je nu een solo-agent bent of nieuw in een team, als je droomt om beter te presteren dan de gemiddelde makelaar salar y ($44.507 per jaar), moet je beginnen te denken als een bedrijfseigenaar — en dat betekent planning.

hoe een vastgoedbedrijf te starten

 1. neem een CRM.
 2. maak je ideale persoonlijke plan.
 3. Schrijf een real estate business plan.
 4. Maak een consistent marketingplan.
 5. Maak een website.
 6. Prospect consequent.
 7. Nurture leads.
 8. goed tijdmanagement.

1. Neem een CRM.

Uiteindelijk is een bedrijf een systeem.Barry Jenkins is de makelaar-eigenaar van het # 2 Better Homes and Gardens Real Estate Team in de Verenigde Staten. Hij is ook een man die inefficiëntie haat. “Ik, tot op zekere hoogte, hou ervan om dingen gemakkelijk te maken. De reden dat mijn bedrijf zo succesvol is, is dat het is gebouwd op het kernprincipe vanleverage.”

om dat Principe tot leven te brengen, gebruikt Barry zijn CRM als een echte lead conversion machine. Een CRM is een Customer Relationship Management systeem dat u helpt bij het organiseren van uw contacten en komen met bruikbare inzichten. Hiermee kunt u leads door relevante nurture-campagnes leiden op basis van lead of het hele transactieproces automatiseren.

Dit is ongelooflijk handig in onroerend goed omdat het huizenkoopproces zo lang is met veel verschillende stappen, vermenigvuldigd met veel agenten en nog meer leads en klanten.

het gebruik van een CRM om organisatie op baas-niveau te bereiken, is hoe Barry en zijn team 240 huizen verkochten in 2017. Het gaat ook niet alleen om de front-end. Barry gebruikt zijn CRM ook om geautomatiseerde onboarding drips naar nieuwe teamleden te sturen en de bedrijfsbeheerder volledig gestroomlijnd te houden, zodat niets belangrijks ooit door de scheuren valt.

2. Maak je ideale persoonlijke plan.

voordat u de juiste financiële doelen voor uw bedrijf stelt, hebt u duidelijke financiële doelen voor uw leven nodig.

commissies zijn geweldig, maar-laten we eerlijk zijn — we kwamen allemaal in deze business willen iets groters en beter dan wat we hadden. 

of dat nu het 187-voet jacht van je dromen is of de mogelijkheid om het kantoor om 14:00 uur te verlaten, zodat je je kinderen van school kunt ophalen, neem de tijd om na te denken over hoe je ideale leven eruit zou zien.

overweeg de volgende vragen:  

 • Hoe laat wil je beginnen met werken?
 • Hoe laat wil je klaar zijn?
 • Hoe wil je je elke dag voelen?
 • Hoeveel geld wil je verdienen?

wil je met pensioen op 65? De school van je kinderen volledig betalen? Zoek uit hoeveel je elke maand opzij moet zetten om dat te laten gebeuren. 

Het is zo veel gemakkelijker om die telefoon te blijven oppakken als je precies weet waar je winst en commissies naartoe gaan.

3. Schrijf een real estate business plan.

nu je pen op papier hebt gezet om precies uit te zoeken hoe je grootste, meest anti-paycheck-to-paycheck leven eruit ziet, is het tijd om zaken te bespreken.

begin met het schrijven van uw bedrijfsplan voor onroerend goed, met speciale aandacht voor de dingen die u onderscheiden van andere bedrijven in uw omgeving. Denk er eens goed over na. Dit is waar uw persoonlijke en zakelijke identiteiten echt samen kunnen komen om winstdrijvende magie te maken.

begin met deze vragen:

 • Hoe maakt de verkoop van onroerend goed een betekenisvol verschil voor u, uw prospects en zelfs de wereld?
 • Wat zijn de waarden en principes die uw vastgoedbedrijf stimuleren?
 • Hoe verschillen die van de vastgoedbranche naast de deur?
 • Wat zijn de drie tot vijf dingen die je volledig zult bezitten in het bedrijf?
 • Wie zorgt voor de rest?

zelfs als je gewoon op zoek bent om administratief werk van je bord te halen door je eerste virtuele assistent in te huren, is het van cruciaal belang om die grote visie te creëren om je team geïnspireerd te houden en te voorkomen dat je onproductieve patronen herhaalt.

aanbevolen Re: Gratis Business Plan Template

business plan template free

Download for Free

4. Maak een consistent marketingplan.

in het begin ging het allemaal om het behalen van uw licentie-examen, het selecteren van uw best passende makelaardij en het opbouwen van uw database zonder over te komen als “salesy” voor de vrienden en familie in uw invloedsfeer (SOI).

echter, achterover leunen en uitlopen zodra de verwijzingen beginnen binnen te rollen, is een van de grootste fouten die groeiagenten maken. Of het nu je droom is om de volgende Facebook ads-goeroe te worden of een meester in Zillow-conversies, Het enige wat je echt moet weten over marketing is dat het het enige deel van je bedrijf is dat nooit slaapt.

laat deze vragen uw marketingplan leiden: 

 • wat brengt jouw unieke aanpak en persoonlijkheid op tafel voor jouw prospects?
 • wat kun je bieden dat niemand anders kan?
 • Wat zijn de nieuwste koop -, verkoop-en prijstrends in uw markt?
 • wat zijn enkele creatieve manieren om deze trends (inclusief de cijfers) met prospects te bespreken?

ten eerste, nagel uw unieke waarde propositie. Dit zal uw toekomstige marketing stimuleren.

aanbevolen Re: gratis Marketing Plan Template

 marketing-strategy-template-free

Download for Free

5. Krijg een website.

97% van alle kopers gebruikt nu het internet als onderdeel van hun huiszoeking.

Dit betekent dat ongeacht hoeveel lokale marketing je doet, je een aanwezigheid op het web nodig hebt om online leads aan te trekken en te betrekken. Het kost misschien een beetje geld vooraf, maar een solide, SEO-gerichte website is essentieel voor succes. 

uw site moet u toelaten om Internet data exchange (IDX) listings te integreren en die leads rechtstreeks in uw CRM in te leiden.

zodra u deze troef op zijn plaats hebt, kunt u beginnen met het ontwikkelen van een consistente blog-en sociale mediastrategie om meer leads te genereren.

We zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

Free Real Estate Planning Template

Gebruik deze gratis sjabloon om de marketing, verkoop en groei voor uw vastgoedbedrijf te plannen.

 • Company Overview
 • Territory Overview
 • market Penetration Strategy
 • en meer!

Get Your Free Template Loading your download form

je bent klaar!

klik op deze link om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot deze re.

Toegang nu meer informatie

6. Prospect consequent.

Shiny object syndrome is een groot probleem in onroerend goed. Maar de meest consistente agent wint altijd, dus kies je prospectiesysteem en houd je eraan.

in de begindagen is het nooit een slecht idee om je SOI te optimaliseren. In feite heeft de in Atlanta gevestigde Graham Seeby Group een lijst van slechts 279 contacten in slechts vier jaar tijd omgezet in $90 miljoen aan huizenverkopen door consequent marketing te doen naar hun vroegere klanten en sfeer.

zo vertelt medeoprichter Justin Seeby het:

“We concentreerden ons op de ‘mets’ in onze database en het was verbazingwekkend hoeveel transacties we direct uit de poort begonnen te doen! We hebben bijvoorbeeld $ 2 miljoen aan verkopen gedaan van een stel dat ik in 13 jaar niet had gesproken. Ik stuurde ze een ansichtkaart, omdat ik bang was om de telefoon op te nemen en ze te bellen. Ik wist niet of ze zouden weten wie ik was. Toen ze de ansichtkaart kregen, belden ze me. Ze gaven uiteindelijk 1,2 miljoen dollar uit aan een nieuw huis en verkochten een huis van 800.000 dollar.”

Justin ‘ s prospectie strategie was gebaseerd op een eenvoudig schema van mailers, e-mails en telefoontjes. Een winnend systeem hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar het moet absoluut consistent zijn.

7. Nurture leads.

als een lead contact met je opneemt, verwachten ze van je te horen.

Mike Pannell is een master lead generator en de leider achter Nu Home Realty. Volgens Mike is een follow-up systeem cruciaal voor langdurige leadconversie. 

” Ik vertel mijn agenten dat 70% van de mensen 180,5 dagen niet gaat kopen. Als je wacht op die nieuwe leads om te kopen, sluit je slechts 3%,” zegt hij. “Dat zal je genoeg geld opleveren om te overleven, maar je doel is zes maanden en daarna. Je moet volgen om die mensen te bereiken; je moet die pijpleiding bouwen om die mensen te bereiken.”

naast enthousiast bloggen en website optimalisatie, controleert Mike ook de concurrentie om te zien wat er op de grond gebeurt. 

” Ik schrijf me in op veel verschillende websites. Ik geef ze geen echte naam, maar ik geef ze een echt telefoonnummer”, zegt hij. “En ik kan je wat vertellen, Ik krijg niet veel telefoontjes.”

Wees de agent die er altijd is, en je zult automatisch de kudde verslaan.

8. Goed time management.

als je net als de meesten van ons bent, is een groot deel van de droom om meer tijd en energie te hebben voor de dingen die je echt verlichten.

maar de meeste agenten die een vastgoedbedrijf willen opbouwen, hebben dat niet in het plan ingebouwd. Ze eindigen met een draaideur van teamleden en moeten het zakelijke probleem du jour oplossen. Maar zo hoeft het niet te zijn.

voor experts in automatisering is tijdbesparing een motiverende factor. Door handmatig werk te elimineren door automatisering, kunt u tijd vrijmaken om zich te concentreren op de activiteiten die daadwerkelijk inkomsten genereren. 

de mogelijkheid om marketingautomatisering te doen onderstreept verder uw behoefte aan een CRM, die uiteindelijk fungeert als de motor die uw inspanningen ondersteunt. 

 realestate_2

hoe te beginnen in onroerend goed

 1. Get a real estate license.
 2. zoek een brokerage.Word lid van de National Association of Realtors (NAR).
 3. betaal je contributie.
 4. zoek een mentor.
 5. krijg glashelder wie je ideale klant is.
 6. bouw je personal brand.

als je eenmaal je persoonlijke visie, businessplan en unieke waardeprop hebt gemaakt, is het tijd om naar brass tacks te gaan.

hoe betreed je het vastgoedveld en ontwikkel je je als vastgoedprofessional? Dit is wat je moet doen.

1. Koop een onroerend goed licentie.

het verkrijgen van een vastgoedvergunning is een belangrijke eerste stap in uw vastgoedcarrière. De tijdlijn, kwalificaties en kosten van het verkrijgen van uw vastgoedvergunning verschillen van staat tot staat, dus raadpleeg uw lokale vastgoedkantoor om te begrijpen wat er nodig is. 

veel staten vereisen ook pre-licensing en vernieuwingscursussen. Zodra u uw licentie hebt, kunt u echter legaal onroerend goed verkopen, bemiddelen of verhuren in de staat waarin u uw licentie hebt verkregen. Er is hier een waarschuwing: de meeste staten vereisen dat u de eerste twee tot drie jaar als agent met een makelaardij werkt. Dus laten we duiken in wat dat betekent.

2. Zoek een makelaar.

een makelaar in onroerend goed is een agentschap waar makelaars in onroerend goed werken. U kunt ervoor kiezen om te werken voor een nationale franchise zoals Keller Williams Realty of een lokale boetiekmakelaar in uw omgeving. Er zijn ook virtuele makelaars opduiken rond het internet, dus doe een beetje graven en ontdek welke optie het beste aansluit bij uw doelen.

overweeg bedrijfscultuur, commissiestructuur en mogelijke mentorschappen wanneer u een makelaardij selecteert. Kies waar je zou voelen dat je zou gedijen, eerlijk worden gecompenseerd, en in staat zijn om te leren van bekwame mensen.

3. Word lid van de National Association of Realtors (NAR).

wil je jezelf een REALTOR®noemen? Totdat je lid wordt van de National Association of Realtors, kun je dat niet. een nar-lidmaatschap geeft u ook toegang tot de Multiple Listing Services (MLS), waar u door alle vermeldingen in het netwerk kunt zoeken.

4. Betaal je contributie.

verwacht niet dat je je Licentie krijgt, lid wordt van een makelaardij en huizen van miljoenen dollars gaat verkopen. 

Digitale marketingstrateeg Hillary Robert zegt: “nieuwe makelaars moeten weten dat het bouwen van een bedrijf tijd, hard werken en moeite kost. Om een duurzame carrière in onroerend goed op te bouwen, moeten ze bereid zijn om het elleboogvet in te zetten om een publiek en database van contacten op te bouwen. Dan moeten ze leren hoe ze het moeten werken, waarde bieden en consistent zijn.”

bereid je voor om je mouwen op te rollen, het harde werk te doen netwerken en meer doorgewinterde makelaars een paar jaar te ondersteunen, en verwacht niet meteen het grote geld binnen te halen.

We zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

Free Real Estate Planning Template

Gebruik deze gratis sjabloon om de marketing, verkoop en groei voor uw vastgoedbedrijf te plannen.

 • Company Overview
 • Territory Overview
 • market Penetration Strategy
 • en meer!

Get Your Free Template Loading your download form

je bent klaar!

klik op deze link om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot deze re.

Toegang nu meer informatie

5. Zoek een mentor.

leer van de mensen om je heen. Is er iemand in uw makelaardij die gespecialiseerd is in verkoop door eigenaar (FSBOs) of een talent heeft voor het uitvoeren van Facebook-advertenties? 

Plan tijd in om een keer per maand koffie met ze te drinken, kijk of je ze een dag kunt volgen, of bied aan om te helpen met een project dat ze leiden.

besteed tijd en bouw relaties op met mensen die goed zijn in de dingen waar je goed in zou willen zijn. Het zal dividend uitkeren in de komende jaren.

6. Krijg Glashelder over wie uw ideale klant is. 

werken met beginnende huizenkopers is heel anders dan werken met gepensioneerden die inkrimpen tot een actieve volwassen gemeenschap. Beide groepen verschillen van tweede kans huizenkopers die de markt weer betreden na het herstellen van de afscherming. 

niet alleen vereist elk van deze subsets verschillende overwegingen en kennis van de industrie, maar ze zijn ook verschillende doelgroepen. Dit betekent dat ze niet dezelfde behoeften, zorgen of doelen delen. 

als je wilt resoneren met prospects, moet je hun pijn, problemen, verlangens en triomfen begrijpen. De eerste stap om dat te doen is het creëren van een buyer persona

Deze oefening kan leiden tot informatie en perspectief dat uw marketinginspanningen, uw berichten en zelfs hoe u uw persoonlijke merk presenteert, zal informeren.

7. Bouw je personal brand.

een ding dat doorgewinterde makelaars weten waar te zijn, is dat onroerend goed een leadgeneratie-bedrijf is. Je moet altijd je persoonlijke merk opbouwen en je netwerk uitbreiden.

u kunt dit doen door een persoonlijke vastgoedwebsite te bouwen buiten de website van uw makelaar. Creëer een aanwezigheid op sociale media voor uw professionele merk. En organiseer happy hours en netwerkevenementen die je naam in de Gemeenschap bekend maken. 

Lees verder voor nog meer tips over het bouwen van uw personal brand en lead generation engine.

hoe u uw vastgoedbedrijf kunt laten groeien

 1. gebruik je invloedssfeer.
 2. begin met netwerken.
 3. leer hoe u sites zoals Zillow in uw voordeel kunt gebruiken.
 4. controleer de kosten voor Google-advertenties in uw regio.
 5. voer Facebook-advertenties uit.
 6. Optimaliseer uw website voor organisch zoeken.
 7. begin met bloggen.

1. Gebruik je invloedssfeer. 

als je net begint, heb je niet veel van een leadgeneratie-engine buiten je SOI, dus zorg ervoor dat je sfeer weet dat je in de industrie zit als ze iets nodig hebben.

veel makelaars maken zich zorgen over het feit dat ze te opdringerig zijn met familie, vrienden en kennissen, maar als je spamming vermijdt en je beroep alleen organisch in gesprekken verwerkt, heb je geen probleem. Dit is een groot deel van je leven, en ze moeten het weten.

2. Begin met netwerken.

je bol is net zo krachtig als zijn grootte, en je wilt niet steeds opnieuw uit dezelfde bol trekken. Een manier om uw SOI te verbreden is door naar netwerkevenementen te gaan en te communiceren met andere bedrijfseigenaren in de gemeenschap. Het kunnen immers ook potentiële huizenkopers zijn. 

houd gewoon de wet van wederkerigheid in gedachten en zorg ervoor dat je in deze situaties net zoveel Geeft als je neemt. Hoe meer je interactie en betrokkenheid, hoe meer je naam zal blijven hangen in hun gedachten. Dat wil je zeker voor het geval ze je ooit nodig hebben in de toekomst.

3. Leer hoe u sites zoals Zillow in uw voordeel kunt gebruiken. 

Zillow en soortgelijke sites hebben meer autoriteit en een groter publiek dan u, dus het is alleen zinvol om ze te gebruiken als hulpmiddelen om uw bedrijf te laten groeien. 

Op veel van deze sites kunt u een account maken, uw vermeldingen koppelen, contactgegevens toevoegen en meer. Mocht iemand struikelen over een van uw aanbiedingen of uw profiel, zullen ze in staat zijn om contact met u op te nemen.

4. Controleer de kosten van Google Ads in uw regio. 

omdat onroerend goed zo ‘ n concurrerende industrie is, vooral in metrogebieden, is Google Ads mogelijk geen kosteneffectieve strategie. Het kan echter geen kwaad om de kosten voor Google Ads te controleren.

vergeet niet dat mensen aan het begin van hun huizenkoopreis naar Google gaan. Google Ads is een van de snelste manieren om verkeer naar uw website te leiden, dus als de kosten per klik niet te hoog zijn voor uw doelzoekwoorden, is het een haalbare optie.

aanbevolen Re: PPC Planning Kit & Templates

 Google ads planning

Download for Free

5. Voer Facebook ads uit.

69 procent van de volwassenen in de VS gebruikt Facebook. De kans is groot dat je publiek zich op dit platform bevindt. Door locatiegebaseerde advertenties uit te voeren, kunt u uw naamsbekendheid in uw regio vergroten en zeer gerichte weergaven van uw advertenties krijgen.

Featured Re: Facebook Ads Checklist

Facebook ads checklist

Download for Free

6. Optimaliseer uw website voor organisch zoeken.

zoekmachineoptimalisatie duurt een tijdje om te werken, vooral in concurrerende industrieën, maar als je een website gaat hebben, moet deze worden geoptimaliseerd voor zoeken. Zorg ervoor dat elke pagina een doel heeft, door Google kan worden gecrawld en zoekwoorden bevat waarvoor je gevonden wilt worden.

7. Begin met bloggen. 

omdat Google pagina ‘ s rangschikt, niet websites, is een manier om meer zichtbaarheid in zoekmachines te krijgen door te bloggen. Kies onderwerpen die je doelgroep wil lezen, en zorg ervoor dat je ook elke post op sociale media promoot.

Featured Re: Blog Post Templates

 blog post templates

Download for Free

zodra u zakelijke en marketingstrategieën in uw voordeel hebt gebruikt, begint u de vruchten van uw inspanningen te zien in de vorm van leads, verkoop en inkomsten.

Algemene professionele valkuilen (en hoe ze te vermijden

1. Momentum verliezen.

Je hebt het werk gedaan. Vroege ochtenden en late nachten het opvolgen van leads, het regelen van vertoningen en het blussen van aankoopbranden hebben het gewenste resultaat opgeleverd: consistente verkoop.

het probleem? Voor veel agenten die net aan hun carrière beginnen, is het gemakkelijk om verstrikt te raken in deze eerste stormloop van succes en op hun lauweren te vertrouwen in plaats van vooruit te gaan. Hoewel dit een paar maanden of zelfs een jaar kan werken, kan het verlies van momentum na verloop van tijd verwoestend zijn.

om de verkoop te laten stromen, is het van cruciaal belang om je voet op het gas te houden en op zoek te blijven naar nieuwe leads.

We zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

Free Real Estate Planning Template

Gebruik deze gratis sjabloon om de marketing, verkoop en groei voor uw vastgoedbedrijf te plannen.

 • Company Overview
 • Territory Overview
 • market Penetration Strategy
 • en meer!

Get Your Free Template Loading your download form

je bent klaar!

klik op deze link om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot deze re.

Toegang nu meer informatie

2. Fouten maken op sociale media.

contact maken met potentiële klanten betekent het gebruik van sociale media. Maar de schaal en reikwijdte van dit platform betekent dat elke faux pas — hoe klein ook — een negatieve invloed kan hebben op uw reputatie en uw bedrijf.

om het risico op fouten te verminderen, volgt u deze drie regels.

ten eerste, wees duidelijk en beknopt. Gebruik geen 50 woorden als 10 genoeg is. Dit beperkt de kans op een social media blunder.

praat alleen over wat je weet. Dit betekent dat als je een woning hebt die mogelijk te koop komt, je er niet over moet posten totdat je het zeker weet. Dit helpt het vertrouwen van klanten te wekken en verbetert uw reputatie online.

Last but never least? Verontschuldig je als je het verkeerd hebt. Ondanks je beste inspanningen maakt iedereen uiteindelijk een fout op sociale media. Als het gebeurt, minimaliseer het dan niet of doe niet alsof het nooit is gebeurd. In plaats daarvan, bezit het, verontschuldig je en ga verder.

3. Ik probeer het helemaal alleen te doen.

wanneer u uw bedrijf start, is de kans groot dat u de werklast zelf kunt aanpakken. Als je echter succes begint te zien, wil je opschalen — en dit betekent dat je hulp nodig hebt.

in eerste instantie kan dit iemand zijn om te helpen met verkoop-en aankoopdocumentatie of om hulp te bieden bij het vinden en bellen van leads. Uiteindelijk kan het leiden tot het inhuren van een andere makelaar samen met een grotere aanvulling van kantoorpersoneel.

De afhaalmaaltijd? Naarmate succes toeneemt, neemt complexiteit ook toe: ga de uitdagingen voor door eerder eerder dan later hulp in te schakelen.

4. Prioriteit geven aan papier.

ondanks digitale vooruitgang blijven veel vastgoedprocessen op papier gebaseerd. Maar dit betekent niet dat uw bedrijf moet volgen.

Hier zijn robuuste CRM-tools een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u toegang hebt tot de gegevens die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt. Hoewel u nog steeds papieren rapporten moet verwerken, kunt u het risico op verloren of dubbele gegevens verminderen door deze documenten te digitaliseren en aan uw database toe te voegen.

5. Korte termijn denken.

succes in onroerend goed betekent nadenken over wat er komt — de volgende klant, de volgende verkoop of de volgende aankoop.

het probleem? Dit kan leiden tot kortetermijndenken dat negeert wat je in de eerste plaats succes heeft opgeleverd: je klanten.

daarom is het van cruciaal belang om een relatie te smeden met klanten die je in het verleden hebt geholpen. Dit verhoogt niet alleen de kans dat ze bij u terugkomen als ze ervoor kiezen hun huidige huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, maar ze kunnen u ook doorverwijzen naar hun vrienden en familie.

Let ‘ S Get Real

succes in onroerend goed is niet eenvoudig — of gemakkelijk. Met de juiste benadering van bedrijfsplanning, servicemarketing en leadgeneratie is het echter mogelijk om een vastgoedbedrijf op te bouwen dat u helpt levensdoelen te bereiken en een stevige financiële toekomst vast te stellen.

beste weddenschap? Weet waarom je in de industrie komt, wees bereid om het werk in te zetten en leer van je fouten.

 realestate_1

 

Plaats een reactie