Hoe een efficiënte en effectieve marketeer te zijn (zonder uw verstand te verliezen)

als marketeer ben je een erg druk persoon. In feite is je haar al in kleine klonters op de vloer terechtgekomen nadat je door een blik op je takenlijst alles eruit hebt getrokken.

hopelijk kun je hier wat troost in vinden: Je bent niet alleen. 

tegenwoordig moeten marketeers verantwoordelijk zijn voor het genereren van verkeer, het onderhoud van websites, bloggen, publiceren en monitoren van sociale media, leadgeneratie, e-mailblasts, productmarketing, verkooptraining … Ik kan doorgaan, maar je snapt het wel.

dus hoe kan een marketeer dit allemaal jongleren bovenop vergaderingen, maandelijkse rapportage, inhuren (of het ontbreken daarvan) en op de een of andere manier op tijd thuis zijn voor het diner?

Work/life balance is iets dat ongelooflijk belangrijk voor mij is, en er zijn enkele specifieke Time-management tactieken die ik gebruik die me helpen efficiënt te zijn in mijn werk, en laat me alle taken afhandelen die betrokken zijn bij gegenereerde leads voor HubSpot met tijd over om ook blogposts te schrijven.

1) Gebruik gegevens om uw volgende projecten en prioriteiten te bepalen.

uw tijd is beperkt, dus u moet projecten kiezen die de grootste impact voor uw bedrijf kunnen hebben. Meldingsdag is misschien wel je meest gevreesde dag van de maand, maar het is belangrijk om te weten hoe je marketinginspanningen zijn beloond-of extra verbeteringen kunnen gebruiken.

Hier zijn enkele voorbeelden van trends die u mogelijk in uw gegevens ziet en projecten die u kunnen helpen deze cijfers te verbeteren. 

  • je krijgt volgers op Twitter, maar het websiteverkeer is gedaald. Als uw websitebezoekers van hogere kwaliteit zijn dan Twitter-volgers, richt u uw inspanningen dan opnieuw op bloggen en het maken van inhoud. Deel vervolgens elke post op Twitter om volgers naar uw site te leiden.
  • je blogverkeer is omhooggeschoten, maar leadgeneratie bleef plat. Voeg calls-to-action toe aan elk van uw blogposts, zodat u een deel van dat blogverkeer naar uw bestemmingspagina ‘ s kunt leiden.
  • uw lead gen van betaald zoeken is toegenomen, maar de kosten zijn door het dak. Zorg ervoor dat elke advertentie leidt naar een sterk geoptimaliseerde bestemmingspagina met een hoge kwaliteitsscore om een hoge ROI te garanderen.

2) Voer grote A/B-tests uit, niet alleen incrementele A/B-tests.

het uitvoeren van een A/B-test zal u helpen bepalen welke van de twee variaties van een marketingmiddel beter zal presteren, zoals een bestemmingspagina, call-to-action of e-mail. Volgens veel “best practices” die u online zult lezen, zou uw variant slechts één element moeten hebben dat verschilt van uw controle. U moet bijvoorbeeld uw kop of kleurenschema of formulierlengte testen.

Ik zeg, Ga allemaal naar binnen. Als u variaties wilt vinden die een enorme impact zullen hebben op uw klikfrequentie of conversieratio, moet u enkele grote wijzigingen aanbrengen. Wees niet bang om grote tests uit te voeren.

Hier is bijvoorbeeld een test die ik een paar maanden geleden heb uitgevoerd op onze bedankpagina ’s (ook bekend als bevestigingspagina’ s) die een toename van 125% opleverde in de conversiepercentages voor het aanmelden voor proefversies:

Control Bedankpagina:

typ-control

Test Thank-You Page:

 typ-test-1

de opmaak, afbeeldingen, kopie en vorm zijn allemaal verschillend. Deze veranderingen één voor één aanbrengen en ze individueel testen, zou maanden hebben geduurd. In plaats daarvan konden we de naald veel sneller op onze doelen zetten door drastische veranderingen te testen.

3) Maak lijsten met inhoudidee.

het probleem met brainstormen is dat het vaak een tijdje duurt om de sappen te laten stromen. Als je een blok van een paar uur krijgt om te werken aan het maken van wat inhoud en je hebt geen ideeën klaar om te gaan, verspil je veel van die tijd met staren naar een leeg scherm en proberen te bedenken wat je moet schrijven.

haal het meeste uit je brainstorms door alle verschillende ideeën op te schrijven die je bedenkt, in plaats van slechts één idee te gebruiken, ermee te gaan en de rest te vergeten. U kunt deze handige blog redactionele kalender sjabloon gebruiken om uw volgende maand van de inhoud te plannen. 

of u kunt een paar van uw ideeën op een whiteboard noteren. Wat voor jou werkt!

photo-16

4) Krijg een voorsprong met free res.

of u nu een nieuw e-boek maakt, een nieuwe websitepagina codeert of een call-to-action-knop ontwerpt, u hoeft het wiel vaak niet opnieuw uit te vinden. Er zijn tal van gratis sjablonen, afbeeldingen en HTML/CSS-code op het web die mensen royaal weggeven. Gebruik ze. 

wat belangrijk is, is dat de inhoud die u creëert uniek is voor uw bedrijf en uw publiek helpt hun specifieke problemen op te lossen. Het ontwerp van je ebook of hoe lang het duurde om een afbeelding te maken, maakt niet echt uit voor je prospects.

Hier zijn enkele gratis sjablonen die we hebben gemaakt, maar voel je ook vrij om te googlen voor andere res-er is zoveel daarbuiten.

  • Ebook templates
  • Blog post templates
  • Infographic templates (dit zijn geweldige blog posts!)
  • Call-to-action templates
  • Persbericht template

5) Gebruik bewezen tijdbesparende trucs.

Er zijn een paar algemene productiviteitshacks die u veel tijd kunnen besparen-tijd die u kunt besteden aan taken die de grootste impact hebben op uw doelen. Hier zijn enkele van de beste:

beperk onderbrekingen. Houd uw e-mail inbox gesloten wanneer u aan een groot project begint. Controleer het slechts een paar keer per dag in plaats van elke tien seconden (je weet dat je er schuldig aan bent).

snijd de vergaderlengte. Als u vergaderingen van 1 uur op uw agenda hebt staan, verkort deze dan tot 1/2 uur. Beperk vergaderingen van 1/2 uur tot vijftien minuten. Snellere vergaderingen zijn productievere vergaderingen en ze brengen u sneller terug naar uw bureau.

draag een koptelefoon.draag ze zelfs als je niet naar muziek luistert. Op deze manier zullen mensen meer aarzelen om je te onderbreken als ze zichtbaar kunnen zien dat je in de zone bent.

Plan valse vergaderingen. Als je later in de week een gratis tijdsblok van vier uur ziet, blokkeer die tijd dan letterlijk in je agenda, zodat je aan het werk kunt gaan. Beter nog, in plaats van één solide blok van vier uur te maken, maak je vier blokken van één uur zodat mensen je strategie niet doorzien en toch tijd met je boeken.

Meld u af bij uw instant messaging-client.& Nbsp; of   maak jezelf onzichtbaar of markeer jezelf als “bezig” om te voorkomen dat mensen je lastig vallen.

6) elimineer herhaling.

Iedereen moet omgaan met vervelende taken als onderdeel van hun dagelijkse taken, of het nu gaat om maandelijkse rapportage, het beantwoorden van vragen via e-mail of gewoon elke dag toegang krijgen tot een dashboard. Stel systemen in om ervoor te zorgen dat deze taken zo weinig mogelijk tijd in beslag nemen.

bladwijzers instellen. De bladwijzerbalk van mijn browser strekt zich uit over de gehele lengte van mijn monitor en het bespaart me elke dag zoveel tijd. Ik heb dingen als mijn HubSpot-inlogscherm, HubSpot tracking URL builder, belangrijke Salesforce-rapporten, a/b test significance calculator, ebook cover templates-site en meer als bladwijzers gemarkeerd. Doe af en toe een schoonmaakbeurt van uw bladwijzersbalk en verwijder alles waar u niet regelmatig op klikt.

stel Gmail ingeblikte reacties in. Als u merkt dat u steeds weer dezelfde vragen krijgt via e-mail, slaat u uw antwoord op als een ingeblikt antwoord. Op deze manier kunt u de e-mail met één klik beantwoorden in plaats van het antwoord elke keer te typen.

Sla uw wachtwoorden op. Gebruik een browserplug-in zoals LastPass om je wachtwoorden op te slaan of gebruik een wachtwoord voor eenmalige aanmelding, of bewaar een Evernote-bestand met alle gebruikersnaam/wachtwoorden die je gebruikt (gebruik hier natuurlijk gezond verstand-je wilt misschien geen bankwachtwoorden opslaan met deze methode). Op deze manier hoeft u uw geheugen niet op te frissen of het ” wachtwoord vergeten?”tool elke keer dat je ergens moet inloggen.

wil je dit artikel delen? Hier zijn enkele kant-en-klare tweets:

Klik om te tweeten:   Hoe een efficiënte marketeer te zijn zonder je verstand te verliezen http://hub.am/1itT85d  door @DianaUrban op @HubSpot #efficiency #marketingtip

Klik om te tweeten: bekijk deze tijdbesparende tips over hoe je een efficiëntere marketeer kunt zijn –  http://hub.am/1itT85d #efficiency #marketingtip

Klik om te tweeten: Hey marketeers! Voel je je overweldigd? Bekijk deze tips om efficiënter te zijn –  http://hub.am/1itT85d #efficiency #marketingtip

 

Plaats een reactie