Hoe digitaal minimalisme helpt bij Focus, aandacht en productiviteit

hoeveel tijd spendeer je elke dag online?

als we eerlijk zijn tegen onszelf, weten we dat het waarschijnlijk te veel is. Uit een recent onderzoek bleek zelfs dat we elke dag 6 uur en 42 minuten online doorbrengen.

stel je voor dat je die tijd zou kunnen besteden aan het bereiken van je doelen.

daarom houden we van de digitale minimalisme beweging.

laten we hieronder meer leren over digitaal minimalisme, van hoe je een digitale minimalist kunt worden tot de tools die je nodig hebt om de focus en productiviteit te verbeteren.

Wat is digitaal minimalisme?

digitaal minimalisme is wanneer je bewuster bent over de hoeveelheid tijd die je elke dag op je apparaten doorbrengt. U kunt bijvoorbeeld uw digitale tijd verschuiven van scrollen door sociale media naar productievere op technologie gebaseerde activiteiten, zoals het maken van een marketingplan voor de volgende grote productupgrade.in zijn boek uit 2019, “Digital Minimalism: Choosing a Focused Life in a Noisy World”, theoretiseert Cal Newport dat we, om een doelgerichter leven te leiden, opzettelijk moeten zijn met hoe we onze tijd doorbrengen.

we weten bijvoorbeeld allemaal dat het internet andere activiteiten in de weg kan staan. We kunnen uren op sociale media doorbrengen zonder met familieleden te praten of vrienden te ontmoeten.

over het algemeen probeert minimalisme je leven op de een of andere manier te vereenvoudigen. Digitaal minimalisme kan u helpen de technologie in uw leven te vereenvoudigen.

Dit kan simpelweg betekenen dat je minder tijd besteedt aan sociale media of het helemaal van je telefoon verwijdert. Of u kunt ervoor kiezen om elke dag specifieke uren in te stellen voor uw online activiteiten om tijd vrij te maken voor meer doelgerichte taken.

Focus en productiviteit verbeteren met digitaal minimalisme

Het is geen geheim dat onderbrekingen invloed hebben op je concentratie. Maar vandaag hebben we niet alleen te maken met een af en toe rinkelende telefoon of een buurman die langs komt. Tussen chat, SMS, e-mails en telefoongesprekken, notification overload is extreem beperken van de productiviteit.

het probleem is dat 43 procent van de tech-gebruikers van het land nooit de stekker uit het stopcontact haalt. Dat betekent dat die meldingen u vinden, of u nu aan een groot project werkt of met uw gezin dineert.

Work-life balance is niet het enige slachtoffer van deze constante connectiviteit. Een expert zegt dat elke afleiding onze aandacht ongeveer 25 minuten van onze taak afleidt.

zelfs als je denkt dat je beter bent in het verschuiven van een onderbreking naar je werk dan anderen, ben je dat waarschijnlijk niet. Onderzoek heeft aangetoond dat multitasking je productiviteit met maar liefst 40 procent kan verlagen.

als je terugkijkt op je dag en je afvraagt waar al je tijd naartoe is gegaan, kunnen constante onderbrekingen de boosdoener zijn.

nu we begrijpen hoe digitaal minimalisme kan helpen om de focus te verbeteren, vraag je je misschien af: “Hoe kan ik deze strategie in mijn dagelijks leven implementeren?”

Hoe word je een digitale Minimalist

een digitale minimalist worden is geen overnight switch. Het vergt discipline en werk.

om aan de slag te gaan, probeer de onderstaande tactieken:

  • Neem deel aan een digitaal vasten, waarbij u een pauze van 30 dagen neemt van een of meer optionele technologieën.
  • gebruik de tijd die je zou besteden aan technologie om deel te nemen aan offline activiteiten die je leuk vindt.
  • houd niet van social media posts.
  • verwijder sociale media van je telefoon.
  • behandel online activiteiten als werktaken en combineer ze elke dag met andere taken.
  • gebruik de juiste tools om uw productiviteit te maximaliseren.

hulpmiddelen om digitaal minimalisme te helpen bereiken

digitaal minimalisme gaat niet over het helemaal wegblijven van je apparaten. Het gaat om het maximaliseren van de tijd die je op hen bent om die tijd zo productief mogelijk te maken.

laten we hieronder enkele online tools bekijken die u kunnen helpen digitale rommel te elimineren, de productiviteit te verhogen en uw algehele balans tussen werk en privé te verbeteren.

1. Shift

schakelen tussen accounts en voortdurend in-en uitloggen kan uw werkdag doden. Met Shift kun je al je tools op één plek hebben. Het functioneert als het besturingssysteem voor al uw werk, door uw e-mailaccounts, apps en tools samen te voegen in één productief, gestroomlijnd werkstation.

2. Time Doctor

voordat u kunt beginnen met het stroomlijnen van uw online activiteit, moet u deze eerst evalueren. Met Time Doctor kunt u rapporten ophalen die laten zien waar u elke dag tijd doorbrengt. Vanaf daar kunt u waarschuwingen instellen om u eraan te herinneren wanneer u te lang op een bepaalde site bent.

3. Gmail

veel mensen zijn zich niet bewust van de productiviteitstools die zijn ingebouwd in het e-mailplatform dat ze elke dag gebruiken. U kunt ingeblikte reacties instellen voor e-mails die u regelmatig verzendt, Priority Inbox instellen of een van de vele plug-ins gebruiken om u te helpen uw Gmail-game naar een hoger niveau te tillen.

4. Trello

Trello is een van de meest populaire productiviteitstools voor een reden. U kunt uw projecten instellen en taken toewijzen in één tool. Je kunt dit alleen gebruiken of instellen voor je team, door teamleden aan kaarten toe te voegen zodat ze specifieke taken kunnen voltooien.

5. Maandag

om gemotiveerd te blijven, kan het helpen om je tijd op je agenda elke dag te blokkeren met behulp van een tool zoals maandag. U kunt een stuk tijd opzij zetten voor taken zoals het controleren van persoonlijke e-mail en online winkelen. Bovendien moet u tijdblokken besteden aan het doen van werk, net zoals u dat doet voor vergaderingen en afspraken.

6. Zoom

met Zoom kunt u in realtime communiceren, via videoconferentie, telefoon of instant messaging. U kunt zelfs een virtuele conferentieruimte opzetten waarmee u eenvoudig teamleden en klanten kunt uitnodigen om snel met u te chatten.

7. TimeHero

TimeHero trekt al uw taken, projecten en agendagebeurtenissen in één, visueel gebaseerde grafiek om u een beeld te geven van precies wat u moet doen om dingen gedaan te krijgen. Zodra alles is geïmporteerd, kunt u deadlines zien en uw taken jongleren, zodat de meest dringende dingen eerst worden gedaan.

8. Hootsuite

vaak wanneer mensen verwijzen naar” digitaal minimalisme ” is het een directe verwijzing naar de tijd die ze verspillen op sociale mediaplatforms. Maar als je ze moet gebruiken om je bedrijf te promoten, is wegblijven van sociale netwerken geen optie. Met Hootsuite kunt u dingen van tevoren plannen en al uw sociale feeds in één dashboard weergeven.

alleen al aandacht besteden aan hoe je je tijd online doorbrengt, is een goed begin. Als je eenmaal weet hoeveel tijd je doorbrengt en waar je het doorbrengt (sociale media, e-mail, enz.)) , is de volgende stap om een aantal hulpmiddelen te gebruiken om te helpen.

Dan ben je goed op weg om een digitale minimalist te worden als je je werkdag begint door te brengen met een duidelijk doel en intentie.

Plaats een reactie