Hoe Call Tracking ROI kan rechtvaardigen en campagnes kan optimaliseren

als je net als veel professionals bent, is een veel voorkomende strijd die je tegenkomt met marketing-en reclamecampagnes van klanten het rechtvaardigen van de ROI van je inspanningen.

uit een recente HubSpot-enquête bleek zelfs dat 29 procent van de marketingbureaus dit als hun grootste uitdaging beschouwt. Gelukkig—of Helaas-maken uw klanten zich waarschijnlijk zorgen over hetzelfde. Uit het recente Adobe Digital Distress-rapport bleek dat 79 procent van de interne marketeers “bezorgd is over het begrijpen of hun campagnes werken” en 75 procent moeite heeft om de ROI van hun marketinginspanningen aan te tonen.

om deze zorgen te verlichten, hebt u de mogelijkheid nodig om al uw campagnegedreven leads vast te leggen en te rapporteren-zowel online als offline. Volgens het Marketing Score Report 2014 gebruikt 53 procent van de organisaties echter geen call tracking.

Call tracking platforms kunnen een client lead koppelen aan een specifieke campagne en vervolgens rapporteren over de tijd van het gesprek, duur, beller-ID, geolocatie en de laatste pagina die is bezocht voordat u belt. Leadconversies en kunnen ook rechtstreeks in uw analytics-en AdWords-accounts worden ingevoerd om offline conversies direct naast online conversies in één prestatiedashboard weer te geven.

maar hoe weet u of uw klant call tracking nodig heeft? En nog belangrijker: hoe rechtvaardigt u de kosten? De meest accurate manier om deze vragen te beantwoorden is door te beoordelen en vervolgens te testen.

4 stappen om de noodzaak van Call Tracking te beoordelen en te testen

Stap 1: Beoordeel de waarschijnlijkheid van het genereren van oproepen

het totale volume telefoonleads dat uw klant ontvangt, is waarschijnlijk afhankelijk van een aantal bedrijfs – en branchegerelateerde factoren, waaronder:

  • Product of dienst: serviceproviders ontvangen doorgaans een groter deel van de oproepen dan degenen die producten verkopen.
  • complexiteit van het aanbod: hoe meer opties of functies een product of dienst bevat, hoe waarschijnlijker het is dat een lead belt om ervoor te zorgen dat ze volledig begrijpen wat ze kopen, dat het voldoet aan hun behoeften en binnen hun budget valt.
  • kosten: hoe meer iets kost, hoe waarschijnlijker het is dat iemand met een bedrijfsvertegenwoordiger wil praten over de aankoopbeslissing voordat hij verder gaat.
  • mobiel verkeer: als de klant veel mobiel verkeer en blootstelling genereert, kunnen ze meer oproepen ontvangen. Volgens Google is 39 procent van de mobiele zoekers meer geneigd om te bellen wanneer ze hun telefoon gebruiken dan anders.

als uw klant daarentegen producten verkoopt via een e-commerce winkel, is de kans groot dat ze geen oproeptracking nodig hebben. Toon in dit geval een speciaal nummer tijdens het winkelwagentje om te meten hoeveel potentiële klanten bellen vanwege verwarring of frustratie met de kassa.

 

Stap 2: begrijp hoe een gekwalificeerde gespreksleider eruit ziet

telefoongesprekken kunnen om verschillende redenen ontstaan, waaronder werknemers die zich ziek melden, telefoongesprekken met klantenservice of koude telefoongesprekken met telemarketers, om er maar een paar te noemen. Neem de tijd om:

  • Maak een inventaris van de campagnes die u uitvoert en de kanalen waarlangs u mogelijk oproepen stuurt.
  • praat met sales over de gesprekslengte van een typisch leadgesprek, uit welke geografische regio ze bellen en het tijdstip van de dag dat deze gesprekken meestal plaatsvinden.

uw gesprekstrackingplatform moet regels kunnen instellen die alleen trackingnummers weergeven aan personen die voldoen aan specifieke criteria, zoals verwijzing , locatie en tijdstip van de dag. Bovendien kunnen deze platforms rapporten genereren die alleen gekwalificeerde oproepen bevatten die een bepaalde tijdsduur (d.w.z. 60 seconden) duren.

 

Stap 3: integreer oproeptracking in clientcampagnes

Er zijn twee hoofdtypen oproeptraceringsnummers en u moet samenwerken met uw vertegenwoordiger voor oproeptracking om ervoor te zorgen dat de belangrijkste conversiepunten worden gedekt.

  • statische trackingnummers worden toegewezen aan een specifiek element van de clientcampagne, zoals een flyer, advertentieversie of inhoudsartikel, en worden niet gewijzigd totdat u ze opnieuw toewijst.
  • Sessiegebaseerde trackingnummers, of dynamische nummerinvoeging, worden geïnstalleerd op de website van de klant en bevatten de verwijzing , alle PPC-campagne-details (bijvoorbeeld advertentiegroep, trefwoord, advertentie) en de laatste pagina die een bezoeker heeft bezocht voordat hij belde.

De combinatie van deze twee vormen van call tracking kan conversies vastleggen die zowel op als buiten de site van uw klant plaatsvinden en vervolgens nauwkeurig verslag uitbrengen over lead-en basisconversiegegevens.

 

Stap 4: rapporteer conversies

om de prestaties van uw campagne te analyseren en te evalueren, moet u overwegen om uw conversiegegevens voor het bijhouden van oproepen te integreren in andere platforms, zoals analytics, AdWords, CRM ‘ s (customer relationship managers) of zelfs een bid management-systeem (als u er een gebruikt). Door rapportagegegevens te consolideren in één dashboard, kunt u sneller prestatierapporten beoordelen en genereren om aan de klant te laten zien.

aan het einde van uw test evalueert u het totale oproepvolume en de kwaliteit—de resultaten kunnen een eye-opening zijn voor zowel u als de klant. Op dit punt kunt u met vertrouwen bepalen of de voortdurende investering in een call tracking platform het rendement waard is in termen van het verbeteren van de prestaties van de klantcampagne en natuurlijk het behoud van de klant.

 

auteur Bio

Brad Reynolds is medeoprichter, president en CEO van Mongoose metrics, een productsuite voor het volgen van oproepen voor zoek -, display -, mobiele en sociale marketingcampagnes.

Plaats een reactie