Hoe aan de slag met betaald Zoeken [Gratis gids]

In 2016, 96% van de inkomsten van Google kwam van betaalde zoekadvertenties (of Pay-Per-Click). Het is duidelijk dat marketeers profiteren van AdWords, maar hoe ziet een geweldige PPC-campagne er zelfs uit? Hoe zorgt u ervoor dat het de ROI voor uw bedrijf verhoogt? Hoe maak je een Google AdWords campagne?

om u te helpen op de juiste manier aan de slag te gaan, breken we hieronder de basisprincipes van het gebruik van betaald zoeken uit.

het volgende is een uittreksel uit het ebook hoe Google AdWords te gebruiken, slechts een van de res opgenomen in de ultieme gratis Google AdWords PPC Kit die we hebben gemaakt met onze vrienden bij SEMrush.de kit bevat het volledige ebook, een sjabloon en een checklist-alles wat u nodig hebt om trefwoorden, campagnes en advertentiegroepen succesvol te beheren.  Als u toegang wilt tot de volledige kit, Klik hier.

maar al te vaak denken bedrijven-vooral kleine bedrijven-dat als ze gewoon betalen om op een zoekmachine te zitten, ze geen tijd en res hoeven te investeren in Zoekmachineoptimalisatie om organisch hoger te scoren. 

het is belangrijk om duidelijk te maken dat betaald zoeken geen vervanging is voor iets, maar in plaats daarvan moet worden gebruikt om  een aanvulling op andere inbound marketing strategieën. Betaalde online adverteren kost veel tijd en moeite, veel res, en veel management, en het is iets waar je echt in moet investeren.

laten we eens kijken naar enkele van de nuttige dingen die u kunt doen met betaald zoeken.

Landing Page Testing

een geweldige manier om betaald zoeken te gebruiken, is om uw bestemmingspagina ‘ s te testen en te optimaliseren. Dus, bijvoorbeeld, hier is de zoekmachine resultaten pagina voor “kattenvoer voor oudere katten”, en je ziet een aantal betaalde resultaten voor deze specifieke zoekopdracht:

 EBOOK-hoe Google AdWords te gebruiken 2.jpg

Je kunt die ene advertentie nemen en deze Instellen om naar twee verschillende bestemmingspagina ’s te gaan, en dus naar twee verschillende bestemmingspagina’ s.

dus voor een kattenvoeradvertentie zou je één advertentie kunnen hebben die naar een pagina gaat met één aanbieding (een gids over voertechnieken voor je oudere kat), en de andere naar een pagina voor een andere aanbieding (een echte productpagina voor kattenvoer).

U kunt de advertentie ook naar twee verschillende bestemmingspagina ‘ s laten gaan die voor dezelfde aanbieding zijn. Als u bijvoorbeeld een functie van uw formulieren wilt testen, kunt u twee versies van dezelfde bestemmingspagina hebben, elk met een andere formulierindeling, en de advertentie naar elk van deze versies verzenden. Dit wordt A/B-testen genoemd, een zeer belangrijke en sterk aanbevolen praktijk voor het optimaliseren van uw bestemmingspagina ‘ s.

Paid search is een geweldige manier om bestemmingspagina A/B-testen uit te voeren, omdat het u in staat stelt om verkeer naar uw keuze van pagina ’s te leiden, dit verkeer te splitsen naar verschillende pagina’ s en uiteindelijk de pagina ‘ s te vinden die met het hoogste tempo converteren.

nieuwe zoekwoorden vinden

naast het testen van bestemmingspagina ‘ s kunt u ook betaald zoeken gebruiken om nieuwe zoekwoorden voor uw campagne te vinden. Google AdWords genereert een rapport met zoektermen waarin alle zoekwoorden worden weergegeven waarvoor uw advertentie is weergegeven.

met andere woorden, als u biedt op het trefwoord “rode schoenen”, kan Google uw advertentie weergeven wanneer iemand “rode tennisschoenen” zoekt.”Hoewel je niet op het exacte woord hebt geboden, wordt het trefwoord ‘rode tennisschoenen’ in dit rapport opgenomen omdat dat is wat de gebruiker heeft gezocht. Het rapport bevat ook informatie over de prestaties van elk van de zoekwoorden, zodat u kunt bepalen of het de moeite waard is om dat zoekwoord aan uw campagne toe te voegen.

hieronder vindt u een voorbeeldrapport met zoektermen. Aan de linkerkantis de lijst met trefwoorden. Degenen die het groene vakje “toegevoegd”naast hen tonen, zijn degenen die al in dit betaalde zoekaccount staan.

 EBOOK - hoe Google AdWords2 te gebruiken 2.jpg

de zoekwoorden die niet zeggen “toegevoegd” naast hen zijn momenteel niet opgenomen in het account. Nogmaals, dit is een lijst met zoekwoorden die mensen daadwerkelijk in de Google-zoekopdracht typen, dus het is uiterst waardevolle informatie.

Neem bijvoorbeeld het trefwoord “search engine optimization tutorial” uit de bovenstaande lijst. Dat is een uitstekend zoekwoord voor mijn campagne, en ik koop het nog niet. Niet alleen dat, maar ik zou niet hebben geweten over dat zoekwoord, tenzij ik dit rapport had gegenereerd! En om het helemaal af te maken, Ik ben in staat om te zien dat wanneer iemand zoekt naar dit zoekwoord en doorklikt naar mijn advertentie, ze converteren op een van mijn aanbiedingen tegen een tarief van 21%.

nu, deze hoge conversieratio vertelt me niet alleen dat ik dit zoekwoord moet kopen, maar ook dat ik misschien moet overwegen om dit zoekwoord ook te gebruiken voor zoekmachineoptimalisatie. Misschien moet ik een bestemmingspagina maken die is afgestemd op dit zoekwoord, of een aanbieding die is gebouwd rond dit zoekwoord.

u moet de informatie in deze zoektermenrapporten en ook in de Zoekwoordplanner van Google AdWords gebruiken om nieuwe zoekwoorden te ontdekken die u zullen helpen al uw SEM-campagnes verder te optimaliseren. Voor meer informatie over zoekwoordonderzoek, bekijk deze blogpost: hoe zoekwoordonderzoek voor SEO te doen: een beginnersgids en de ultieme zoekwoordonderzoekscontrolelijst.

in het spel komen

een andere geweldige manier om betaald zoeken te gebruiken is om, zoals we zeggen, “in het spel te komen” en hoger te scoren dan je concurrenten. Laten we eens kijken naar PetSmart.com, die de Nummer één positie heeft in de organische zoekresultaten voor de uitdrukking “Kattenvoer”.

voor de uitdrukking “Hondenvoer” staan ze niet op nummer één, maar ze staan nog steeds boven de vouw, wat betekent dat je niet naar beneden hoeft te scrollen om het resultaat te zien wanneer de pagina naar boven komt. Dit is natuurlijk geweldig, maar hun hoge rang voor deze zoekwoorden betekent niet dat ze niet de moeite moeten nemen om betaalde zoekadvertenties uit te voeren.

als je een beetje onderzoek doet, zul je merken dat “diervoeding”ook een groot sleutelwoord is in deze ruimte, en PetSmart staat ver onder de vouw voor het. Bovendien voeren ze ook geen betaalde zoekcampagne uit met Google AdWords. Maar hun concurrent, Petco, heeft wel een betaalde zoekcampagne, en dus verschijnt hun advertentie op de resultatenpagina, terwijl PetSmart dat niet doet. Dit is dus een voorbeeld waarbij het uitvoeren van een betaalde zoekcampagne veel zin heeft.

 EBOOK - hoe Google AdWords4 te gebruiken.jpg

wanneer u nadenkt over hoe u betaald zoeken moet gebruiken, is een van de beste manieren om erover na te denken het te gebruiken als een aanvulling op uw inbound marketinginspanningen. U kunt betaald zoeken gebruiken om uw dekking op de resultatenpagina (SERP) van de zoekmachine te maximaliseren.

Hier hebben we bijvoorbeeld de zoekterm “inbound marketing.”je zult zien dat er een organische zoeklijst voor HubSpot is die op de tweede plaats staat op de pagina (net na Wikipedia), maar we kopen ook het trefwoord “inbound marketing”, dat onze betaalde zoekadvertentie voor het weergeeft.

dus nu hebben we die natuurlijke zoekadvertentie, de betaalde, en als je naar beneden scrolt op de pagina, vind je nog een andere organische zoeklijst voor HubSpot via SlideShare. Deze wijdverspreide dekking op de pagina met zoekresultaten voor” inbound marketing “helpt HubSpot te vestigen als een gezaghebbende figuur voor inbound marketing en zorgt voor meer verkeer naar onze pagina’ s.

het goede nieuws is dat u dit ook voor uw bedrijf kunt doen! Grijp de kans om uw bedrijf te vestigen als een leider in uw branche door uw aanwezigheid op zoekmachines te vergroten met betaalde zoekcampagnes.

klaar om aan de slag te gaan met het volledige ebook, sjabloon en checklist? Klik hier voor toegang tot de complete ultieme gratis Google AdWords PPC Kit. 

Plaats een reactie