Hoe A/B-Test CTA ‘ s zoals HubSpot-Experts

De oproep tot actie is een moment dat nieuwsgierigheid kan veranderen in een legitieme zakelijke kans. Het is de brug tussen bezoekers en leads — een toegangspunt waarmee u kunt profiteren van het webverkeer dat u genereert.

ondanks de potentieel enorme zakelijke implicaties is uw gemiddelde CTA over het algemeen vrij klein en bescheiden — misschien een knop of een tekstregel. Het lijkt misschien alsof de blogpost of productpagina waarop de CTA wordt geplaatst het enige is dat telt als het gaat om hoeveel leads het uiteindelijk genereert

Het is gemakkelijk om te denken dat de kopie, kleur of plaatsing van een call to action er niet echt toe doet, maar dat is niet het geval. Er wordt veel geïnvesteerd in het creëren van een effectieve CTA. De beste zijn zorgvuldig gemaakt en consequent getest. Hier zullen we ons concentreren op dat proces.

We zullen leren hoe we CTA ‘ s met succes kunnen testen en wat inzicht krijgen in het onderwerp van enkele deskundige HubSpotters.

Hoe A/B Test CTA’s

  1. Bepaal een specifieke factor die u wilt testen.
  2. Maak meerdere, verschillende CTA ‘ s.
  3. meet je resultaten.

1. Bepaal een specifieke factor die je wilt testen.

a/B testen is niet bedoeld als een willekeurig toegepast proces. In deze context is het ontworpen om u te helpen specifieke aspecten van uw CTA ‘ s het beste te optimaliseren. Dat betekent dat het uitvoeren van een doordachte, effectieve A/B-test berust op het definitief selecteren van de individuele variabelen die u beter wilt begrijpen.

ben je op zoek naar de beste woordkeuze voor je CTA? Bent u op zoek naar de optimale visuele eigenschappen? Wilt u bepalen waar de meest effectieve plaatsing op uw blogposts zou kunnen zijn?

probeer één factor vast te houden — boven alle andere. U wilt niet meerdere CTA ‘ s met verschillende vormen, kleuren A/B testen en tegelijk kopiëren.

2. Maak meerdere, verschillende CTA ‘ s.

Er is een reden waarom A/B-testen” A/B “— testen worden genoemd-niet alleen” A ” – testen. Het concept zelf berust op het vergelijken van meerdere opties, dus natuurlijk, als u wilt A/B test CTA ‘ s, je meer dan één nodig.

er zijn verschillende variabelen die u kunt gebruiken om unieke, onderscheidbare CTA ‘ s te maken, waaronder kleur, positie, grootte, vorm en bewoordingen.

A/B-tests moeten fundamenteel vergelijkbare CTA ‘ s nemen die dezelfde informatie op unieke manieren overbrengen, gebruikmakend van afzonderlijke — maar niet schandalig verschillende — opties om te helpen bij het aanscherpen van de kleine verschillen tussen keuzes waar je publiek het meest ontvankelijk voor zou zijn.

3. Meet uw resultaten

Identificeer een datumbereik dat u wilt gebruiken als referentiepunt voor uw experiment. Nadat u uw tests gedurende die periode hebt uitgevoerd, neemt u de tijd om uw resultaten te analyseren en te begrijpen.

krijg een idee van hoe uw verschillende keuzes presteerden in termen van statistieken zoals algemene weergaven, klikken en inzendingen om te zien welke van uw CTA ‘ s de meeste aandacht trekken en het beste converteren. 

zodra u uw resultaten hebt, kunt u beginnen met het identificeren van de effectievere aspecten van elke optie en beginnen met het samenstellen van CTA ‘ s die consequent de resultaten leveren die u nodig hebt.

Hoe A/B-Test CTA ‘ s zoals HubSpot marketeers

vermijd het testen van meerdere variabelen tegelijkertijd.

Het wordt aanbevolen dat u geen radicaal verschillende variaties van dezelfde CTA gebruikt bij A/B-testen. De hoop bij het uitvoeren van deze tests is om de specifieke factoren te identificeren die uw CTA ‘ s het meest effectief maken.

als u CTA ‘ s vergelijkt met verschillende aspecten bij A/B-testen, kunnen uw resultaten verwarrend zijn. U hebt geen duidelijk idee welke aspecten het meest effectief zijn-u verliest het vermogen om de factoren te identificeren die het waard zijn om in de toekomst op uw CTA ‘ s toe te passen.

als Carly Stec, Team Manager voor Blog en Academy Acquisition bij HubSpot, suggereert u ” vermijd het testen van meerdere variabelen tegelijkertijd. Ze benadrukt de waarde van het eenvoudig houden van dingen.

ze besprak een recente reeks A/B-tests die haar team uitvoerde voor HubSpot ’s bedankpagina’ s waarbij de berichten, plaatsing en visuals van een CTA werden gewijzigd. Ze merkte een sterke toename van de conversie op, maar had geen duidelijk beeld van de belangrijkste factor die in het spel was. “hoewel we een sterke toename van de conversie zagen, vroegen we ons af wat precies de truc was? Was het één van de elementen of alle drie?”

haar team koos ervoor om de tests te verdelen om te identificeren wat het verschil maakte. Zoals zij het uitdrukte: “We hebben de test opnieuw opgesteld als drie afzonderlijke tests met één variabele en ontdekten dat plaatsing eigenlijk de meeste invloed had op de conversie. De les? Houd het simpel, zodat succes gemakkelijker te traceren is.”

behandel het als een marathon, niet als een sprint.

langzaam en stabiel-dat is de naam van het spel als het gaat om A/B-testen CTA ‘ s. Het is een stuk-voor-stuk proces. Uw meest succesvolle CTA ‘ s zijn de som van enkele kleine aanpassingen, vaak uitgevoerd over een enigszins aanzienlijke periode.

zoals AJ Beltis, HubSpot Marketing Manager voor Content en acquisitie, het uitdrukte: “wees niet bang om incrementele veranderingen te testen.”Kleine aanpassingen aan taal, visuele kenmerken, plaatsing en andere factoren zorgen uiteindelijk voor de meest effectieve CTA’ s. Als elke A/B-test die u uitvoert voor uw CTA ‘ s gebaseerd is op een grote revisie, kunt u de aspecten voorbijgaan die het beste voor u werkten.

Beltis ging verder met het bespreken van een ervaring met enkele tests die hij en zijn team voor het HubSpot-blog hebben uitgevoerd: “We hebben bijvoorbeeld een hele serie gedaan over het testen van onze anchor text CTA’ s. Hoewel we marginale stijgingen zagen van elke test, was het de combinatie van deze resultaten die resulteerde in de optimale versie van deze CTA, wat heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van jaarlijkse leads van de blog.”

wat HubSpot heeft geleerd van A/B-test-CTA ‘s

als er één les is die HubSpot heeft weggenomen van A/B-test-CTA’ s, is het dat er altijd ruimte is voor verbetering. A/B testen is een continu proces. Zoals Stec het uitdrukte: “bij HubSpot herhalen we voortdurend onze tests om ervoor te zorgen dat we geen genoegen nemen met de winnaar. Alleen omdat iets één keer gewonnen heeft, wil nog niet zeggen dat het niet verslagen kan worden. Ga door.”

A/B testen CTA ‘ s gaat over het nullen in op de perfecte optie — de waarschuwing hier is dat perfectie niet echt is. Streef er altijd naar om uw CTA ‘ s consequent te verbeteren, en A/B-testen staat centraal in dat proces.

Het is belangrijk om focus en inspanning te behouden als het gaat om dit proces, en Stec heeft de essentie van die mentaliteit vastgelegd toen ze zei: “onderschat het belang van doorzettingsvermogen in A/B-testen niet.”

Plaats een reactie