Hoe 12 stichtingen non-profitorganisaties helpen een ‘Big Bang’ – Impact te maken

Met duizenden stichtingen in de VS die allemaal werken aan het bevorderen van de inspanningen van non-profitorganisaties over de hele wereld, kan het moeilijk zijn om degenen te vinden die opvallen en zouden profiteren van extra res.

door hun expertise en eerdere ervaringen te delen, creëren deze stichtingen een verschuiving in het geven van subsidies voor het betere  –  en uw non-profitorganisatie kan de volgende begunstigde zijn.

 big-bang-philanthropy

wie behoort tot Big Bang Philanthropy? 

De groep bestaat uit 12 personen die 12 stichtingen vertegenwoordigen die samen zijn gekomen om te investeren in reeds succesvolle organisaties die de oorlog tegen armoede over de hele wereld bestrijden om hun impact te versnellen.

deze organisaties zijn onder andere de Barr Foundation, de Bohemian Foundation, de Draper Richards Kaplan Foundation en de Mulago Foundation. Alle deelnemende groepen hebben zich gecommitteerd aan de volgende vier criteria:

  • om jaarlijks ten minste $1 miljoen te besteden aan armoedeoplossingen in ontwikkelingslanden
  • om organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor het creëren en opschalen van echte impact
  • om ten minste drie organisaties gemeenschappelijk te financieren
  • om actief samen te werken met andere financiers

terwijl de leden van Big Bang ook investeringen en leningen verstrekken aan startups, hebben de stichtingen hun gecombineerde kennis en inspanningen gericht op non-profitorganisaties. 

wie helpen deze organisaties?

de organisaties die de subsidie ontvangen, richten zich op verschillende gebieden, waaronder landbouw, economische ontwikkeling en gezondheidszorg. Ze hebben ook allemaal twee dingen gemeen: 1) ze meten zorgvuldig de resultaten van hun werk en 2) Ze willen aanzienlijk groeien om een groot aantal mensen te helpen in de komende jaren.

organisaties zoals Last Mile Health  die subsidies hebben ontvangen van drie Big Bang stichtingen hebben al een enorme impact gehad in Liberia. De missie van die specifieke groep is om gezondheidswerkers in afgelegen dorpen op te leiden, uit te rusten en te begeleiden met kennis en benodigdheden voor vaccinaties en behandeling van malaria en HIV.

De organisatie heeft aanzienlijke resultaten gezien in één district, met 5x zoveel kinderen die worden gevaccineerd en drie keer het behandelingspercentage voor HIV.andere organisaties die subsidies hebben ontvangen van The Big Bang foundations zijn Living Goods, KickStart, Microclinic International en VisionSpring.

wat doen deze groepen anders?

samenkomen als een collectieve groep van deskundige en ervaren leden van grote stichtingen heeft veel voordelen (en weinig, of geen nadelen). Met een duidelijke focus op armoede en een verscheidenheid aan expertise creëren deze stichtingen een echte verschuiving in het subsidieproces.

Hier zijn de belangrijkste gebieden waarop ze zich richten om dit te doen.

ze communiceren effectief.

veel non-profitorganisaties zijn misschien sceptisch over het idee van een groep stichtingen die samenkomen om zo ‘ n groot probleem als armoede aan te pakken. Maar communicatie is de sleutel tot het succes, en deze groepen die betrokken zijn bij Big Bang begrijpen dat.het delen van informatie-of het nu gaat om onderzoek naar organisaties, voorkennis van bepaalde industrieën of bevindingen van een recent bezoek aan de site-helpt deze groepen hun kennis van verschillende organisaties te verfijnen die geïnteresseerd zijn in ondersteuning en hun opties te beperken.

ze nemen onafhankelijke beslissingen.

je zou denken dat het samenbrengen van een groep individuen die armoede proberen te bestrijden, een reeks richtlijnen, stemmen en lobbywerk vereist. Dat is niet het geval met de Big Bang.

aangezien elk lid uiteindelijk zijn eigen beslissing neemt over wat hij met zijn subsidies gaat financieren, is er geen consensus of stemming nodig. Elke stichting kan zijn eigen mening hebben en zijn eigen zorgen uiten over falende organisaties zonder invloed te hebben op beslissingen over waar de fondsen naartoe gaan.

ze stroomlijnen het subsidieproces voor begunstigden.

aangezien elke organisatie die wordt gefinancierd (of op zoek is te worden gefinancierd) door de Big Bang Foundation-of welke Stichting dan ook-een subsidievoorstel moet opstellen, inclusief een bedrijfsplan, een reeks doelstellingen en doelen, kunnen organisaties die werken aan het armoedeprobleem één voorstel schrijven dat wordt gedeeld met elk van de 12 leden van de groep.

Dit gestroomlijnde proces heeft subsidieaanvragen voor non-profitorganisaties echt veel efficiënter gemaakt, omdat groepen zoals zij de bespaarde tijd kunnen gebruiken om hun inspanningen elders te wijden.stel je voor dat er een groep stichtingen was voor elk belangrijk filantropisch probleem-onderwijs, buitenlandse zaken, Menselijke Diensten en milieu-en dierenbewustzijn. Het subsidieproces kan worden gestroomlijnd en de schat aan kennis die er is tussen deze stichtingen kan worden gebruikt om de inspanningen van non-profitorganisaties te versnellen om een echte, significante impact op wereldwijde schaal te maken en de vooruitgang te versnellen bij het oplossen van tal van wereldwijde problemen.

welke rol zie je stichtingen als Big Bang hebben in de wereld van filantropie?

 

Plaats een reactie