Het Topcadeau op uw verlanglijstje moet een goed ad-carrièreadvies zijn

als je net als de meeste creatieve mensen in de reclame bent, heb je helden. Wie droomt er niet van om te werken en te leren van de beste mensen in de industrie? Als je ze samen in een kamer kon krijgen, stel je dan voor wat je zou kunnen leren.

Ik vroeg reclameprofessionals die aan enkele van ‘ s werelds meest iconische merken hebben gewerkt om de vragen te beantwoorden die jonge mensen me voortdurend stellen. Print hun woorden uit en plak ze in je koelkast. Oefen wat ze zeggen en op een dag zou je in hun schoenen kunnen staan.

Q: beschrijf het type persoon dat u het meest wilt inhuren.

David Baldwin, oprichter van Baldwin& (Raleigh, North Carolina) | Ad Age Small Agency voor 2012

We huurden een paar jaar geleden een kind dat, toen hij me door zijn boek nam, elke zin begon met de zin: ‘We probeerden opnieuw uit te vinden …’ Hij toonde dat hij geïnteresseerd was en in staat was om verder te denken dan reclame.

Q: Wat moet een persoon die solliciteert voor een baan bij uw bedrijf nooit doen?

Kevin Roddy, CCO van Riney SF en voorzitter van The One Club (New York City)

wees nooit niet in staat om elk aspect van het probleem dat je probeerde op te lossen te verwoorden en waarom je deed wat je deed om het op te lossen. Ik wil weten hoe je denkt, want ik hoop dat je werk slim en goed doordacht is.

Q: Definieer het enige wat een persoon zou moeten doen als ze niet de baan krijgen waarop ze hadden gehoopt.

Dave Holloway, ECD van McGarrah Jessee (Austin, Texas)

laat doorzettingsvermogen zien. Als ik veranderingen in het werk voorstel, zou de persoon moeten overwegen om ze te maken … ze kunnen ook nieuw werk, updates, artikelen sturen … opnieuw, met passie. Het is ongelooflijk hoe weinig mensen dat doen.

Q: Hoe moet een persoon bepalen welk bedrijf het beste voor hen is om te werken?

Carolyn Hadlock, ECD van Young en Laramore (Indianapolis)

Zoek de persoon, niet de plaats. Werken met de juiste persoon in het begin van je carrière maakt het verschil.

V: Hoe Weet ik of iemand mijn werk leuk vindt, maar echt geen functie heeft?

Cameron Day, ECD van Gyro (Boulder, Colorado)

als je een goed interview hebt maar er is geen opening, vraag dan naar namen. Als ze je echt leuk vinden, sturen ze je naar hun vrienden. Als ze terughoudend zijn, denken ze waarschijnlijk niet dat je werk de moeite waard is.

Q: Wat is het nummer 1 ding dat je zorgen maakt over die jonge professionals die de industrie betreden?

Cathy Carlisi, CCO van Brighthouse (Atlanta)

naast geweldig werk, goed begrip van waar reclame naartoe gaat (inhoud Versus media). Ik denk dat passie en begrip voor uw bureau en diepe professionaliteit van cruciaal belang zijn. De grofheid en het gevoel van recht daarbuiten is gek.

Q: Hoe missen jonge professionals vaak hun kans?

John Boone, mede-oprichter van Boone Oakley (Charlotte, North Carolina)

Je bent een brand. Ga jezelf adverteren. En houd een open geest. Een van mijn beste banen was bij een nieuw bureau waar niemand ooit van had gehoord: Team One.

Q: wie in de volgende generatie zal onze industrie leiden?

Woody Kay, managing partner en CCO bij Arnold DC (Arlington, Virginia)

de kinderen die slagen zullen degenen zijn die deze cultuur van ‘vloeibaarheid en diversiteit’ belichamen en omarmen, maar ook een toewijding hebben aan ambacht. Niet alleen aangeboren talent, maar een zelfverzekerde beheersing van de Hulpmiddelen die ze moeten gebruiken — woorden of afbeeldingen — om ideeën uit te drukken, om verhalen op een overtuigende en overtuigende manier te vertellen.

Er was veel meer waardevolle informatie die deze mensen deelden. Helaas is er hier niet genoeg ruimte om uit te werken. Maar deze woorden van wijsheid zijn genoeg om aan te tonen dat het geheim van succes beschikbaar is. Je hoeft het alleen maar te vragen aan degenen die geslaagd zijn.

Plaats een reactie