Google Maps Marketingstrategie: Het Ultieme Spiekbriefje

als ik op zoek ben naar een bedrijf dat zal hebben wat ik nodig heb, of het nu voedsel of kantoorbenodigdheden, Ik gebruik Google Maps. Ik weet dat de zoekresultaten me genoeg informatie geven om de beste optie te kiezen, zoals beoordelingen, beoordelingen, foto ‘ s en locatie-informatie.

Ik ben niet de enige in mijn voorkeur voor Google Maps, omdat het zes keer populairder is dan andere navigatie-apps. Gezien de populariteit is het van cruciaal belang dat u uw bedrijf optimaliseert om in de zoekresultaten van Google Maps te worden weergegeven.

in dit stuk behandelen we de basisprincipes van Google Maps marketing, best practices voor het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf voor zoekresultaten en marketingtactieken die u kunt gebruiken om uw lokale SEO te verbeteren.  

Wat is Google Maps marketing?

Google Maps marketing is een proces waarbij bedrijven relevante informatie opnemen in hun Google Mijn Bedrijf-profiel, zoals service-uren en klantbeoordelingen, om hoger te scoren in zoekresultaten. Een hogere positie in de zoekresultaten verhoogt op zijn beurt de zichtbaarheid van het bedrijf en verhoogt de omzet.

Google Maps marketing is gunstig voor zowel grote als kleine bedrijven, vooral vanwege Google Maps Local 3-Pack. Local 3-Pack is de eerste drie bedrijven die worden weergegeven in zoekresultaten die Google het meest relevant acht op basis van de huidige locatie van een gebruiker of de locatie waar ze zoeken.

de afbeelding hieronder is een voorbeeld van een lokaal 3-Pack voor een restaurantvraag in Cambridge, MA. Deze drie bedrijven zijn wat Google het meest relevant acht op basis van de zoekopdracht en de locatie waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd.

voorbeeld van google maps lokale 3-pack voor restaurant query

Je kan denk maar zo: als je Google Maps marketing strategie is gericht op het optimaliseren van uw Google-Mijn Bedrijf-profiel voor de zoekresultaten van Google zal nota nemen van deze en toon uw bedrijf in de Lokale 3-Pack voor relevante vragen met betrekking tot uw bedrijf. Dit verhoogt de zichtbaarheid en verhoogt de kans dat consumenten uw bedrijf bezoeken en een aankoop doen.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool voor ondernemers om hun bedrijfsprofielen op Google Maps te beheren en te optimaliseren.

een Google Mijn Bedrijf-profiel bevat meestal de naam, locatie en openingstijden van uw bedrijf. De afbeelding hieronder is een voorbeeld van een typisch Google Mijn Bedrijf profiel van een van de top restaurants van de afbeelding hierboven.

voorbeeld van een geoptimaliseerd google mijn business-account voor een restaurant in google maps marketing

Wanneer u aanspraak maken op uw business met behulp van een Google Mijn Zakelijke profiel, je kunt optimaliseren van uw Google-Maps aanwezigheid door ervoor te zorgen dat klanten alleen toegang hebben tot relevante, up-to-date informatie.

U kunt uw profiel ook gebruiken om met klanten te communiceren wanneer ze beoordelingen achterlaten en Google Maps Ads insights bijhouden om te begrijpen hoe klanten met uw profiel omgaan.

Google Maps Ads

hoewel marketing op Google Maps gratis is, kunnen lokale zoekadvertenties de zichtbaarheid van uw bedrijf in de zoekresultaten van Google Maps vergroten.

Het gebruik van deze advertenties brengt uw bedrijfsvermelding naar de top van zoekopdrachten voor zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. Google Maps-advertenties maken gebruik van locatietargeting, zodat ze alleen worden weergegeven voor locatierelevante zoekopdrachten. Deze advertenties worden weergegeven in desktop-en mobiele zoekopdrachten (hieronder weergegeven).  

voorbeeld van google maps marketing business advertenties in de zoekresultaten

Afbeelding

Wanneer u advertenties maken voor uw bedrijf, kunt u hun prestaties volgen om een idee te krijgen van hoe klanten reageren op uw advertenties en het ondernemen van verdere acties, zoals het gebruik van uw adres om Google Maps routebeschrijving of klik op het vermelde telefoonnummer te bellen.

uw Google Mijn Bedrijf-Account optimaliseren

om in de resultaten van Google Maps te worden weergegeven, moet u uw Google Mijn Bedrijf-profiel optimaliseren om up-to-date informatie op te nemen. Laten we de profielelementen bespreken waarop marketeers zich moeten concentreren om hun Google Maps-marketingstrategie te perfectioneren.

Verifieer uw bedrijf

het eerste wat u wilt doen is uw bedrijf claimen en verifiëren. Dit betekent dat u een bedrijf claimt als uw eigen bedrijf in Google Maps, dus u bent de enige persoon met de mogelijkheid om informatie in uw bedrijfsprofiel te wijzigen.

Dit verificatieproces wordt uitgevoerd via Google en de meeste bedrijven kunnen dit via de post doen.

Markeer relevante categorieën en attributen

categorieën beschrijf uw bedrijf en de diensten die u levert. Klanten komen vaak bedrijven tegen in Google Maps door te zoeken naar categorieën, zoals “pizzarestaurant” of “koffiewinkel”.”

Google raadt u aan een primaire categorie te kiezen die uw algehele bedrijf beschrijft, zoals “pet Groomer.”Een andere best practice is het gebruik van extra categorieën die klanten meer laten weten over wat uw bedrijf biedt. Dus, als je doorgaat met het vorige voorbeeld, als je een trimmer bent die ook huisdierenbenodigdheden verkoopt, wil je een extra Categorie toevoegen voor “Huisdierenbenodigdheden”.”

attributen zijn de voorzieningen die een bedrijf biedt, zoals toegankelijkheidsfuncties   of buitenzitjes. Google heeft onlangs attributen toegevoegd om te markeren wanneer bedrijven black-owned, women-owned en LGBTQ-vriendelijk zijn. Google raadt bedrijven aan om de meest relevante kenmerken te selecteren die ze in hun profiel willen weergeven.

locatie en servicegebieden

als uw bedrijf een winkellocatie heeft, is het gebruik van het juiste adres cruciaal voor het optimaliseren van uw profiel. Google raadt aan een door USPS of postal service goedgekeurd adres te gebruiken dat alle relevante informatie bevat, zoals kamer-of suite-Nummer en een postcode van negen cijfers.

als uw zakelijke klanten thuis of in hun bedrijf diensten verlenen, zoals een schoonmaakdienst, wilt u een adres voor uw primaire locatie opnemen en Specifieke servicegebieden toevoegen waar u zaken doet.

geoptimaliseerde introductie

een van de meest essentiële optimalisatiefactoren voor uw Google Mijn bedrijfsprofiel is een geoptimaliseerde introductie die klanten een samenvatting van uw bedrijf geeft. Deze introducties moeten kort zijn en relevante zoekwoorden bevatten waarnaar gebruikers kunnen zoeken. Korte beschrijvingen van uw bedrijf worden weergegeven in de zoekresultaten van tegels, zoals hieronder weergegeven.

google maps marketing geoptimaliseerd inleiding voorbeeld

Meer beschrijvingen worden weergegeven wanneer een klant klikt op uw specifieke zaken, zoals hieronder weergegeven.

geoptimaliseerd inleiding in google mijn zakelijke profiel

Recensies

Google raadt het reageren op online reviews van uw bedrijf, waardoor nieuwe mensen te vinden die je online, en tonen aan bestaande klanten dat u de waarde van hun feedback. U kunt overwegen om tevreden klanten te vragen om beoordelingen achter te laten of ze zelfs te stimuleren met een kortingsbon in ruil.

het hebben van beoordelingen op je profiel is ook een geweldige manier om sociaal bewijs te bouwen op basis van een psychologisch idee dat zegt dat mensen bepalen wat goed is door erachter te komen wat andere mensen denken dat correct is. Beoordelingen helpen bij het opbouwen van sociaal bewijs omdat consumenten enthousiasme van andere consumenten waarderen en ze 31% meer uitgeven wanneer een bedrijf positieve beoordelingen heeft. Consumenten vertrouwen ook user-generated content (UGC), zoals reviews, 9,8 x meer dan betaalde advertenties.

als iemand een negatieve beoordeling achterlaat, is het nog steeds essentieel dat je reageert. Kijk naar de richtlijnen van Google voor hoe te reageren op een negatieve beoordeling.

in overzichten van zoekresultaten worden beoordelingen weergegeven als sterbeoordelingen in een bedrijfsprofiel, zoals hieronder weergegeven.

zoekresultaten in google maps business beoordelingen voorbeeld

Wanneer een gebruiker klikt op de business waarin zij geïnteresseerd zijn, beoordelingen worden weergegeven in de richting van de onderkant van het profiel. Iedereen kan deze beoordelingen lezen, beoordelingen bekijken en hun eigen beoordelingen achterlaten. Dit is te zien in de GIF hieronder.

 Google maps Business profile reviews example

Photos

volgens Google ontvangen bedrijven met foto ‘ s 42% meer verzoeken om een routebeschrijving naar hun locatie en 35% meer doorkliks naar hun website. Om uw account te optimaliseren voor zoeken, is het van vitaal belang dat u foto ‘ s van uw fysieke winkel en afbeeldingen van uw producten of services verstrekt.

klanten kunnen ook foto ‘ s uploaden, wat een andere vorm van UGC is om van te profiteren in zakelijke beoordelingen.

beste Google Maps Marketing

laten we eens kijken naar twee voorbeelden van bedrijven in de omgeving van Boston die hun Google My Business-Profiel met succes hebben geoptimaliseerd voor effectieve Google Maps-marketing.

Flour Bakery

toen ik op zoek ging naar “bakkerij” in mijn omgeving, was Flour Bakery een van de eerste resultaten. Flour Bakery heeft gebruik gemaakt van alle Google Mijn Bedrijf optimalisatie opties om hun Google Maps aanwezigheid te bouwen. Ze hebben een korte samenvatting van hun diensten, nauwkeurige locatie, uren en links opgenomen. Ze gebruikten ook de Google attributen functie om relevante aspecten van hun bedrijf te noemen, zoals door vrouwen geleid en LGBTQ-vriendelijk zijn.

voorbeeld van een geoptimaliseerd google maps marketing profiel voor een restaurant

Ze hebben ook relevante foto ‘ s en klanten kunnen het achterlaten van beoordelingen.

voorbeeld Google maps Business profile reviews en foto 's

Flour Bakery reageert ook op beoordelingen en laat zowel bestaande als toekomstige klanten zien dat ze om de ervaring van de consument geven en bereid zijn om problemen op te lossen, mochten ze zich voordoen (hieronder weergegeven).

business beantwoorden van google maps klant beoordelingen voorbeeld

de Blauwe Nijl Restaurant

Zeggen dat je op zoek bent naar een zwart-owned business te ondersteunen tijdens uw volgende maaltijd. Als ik de woorden “black-owned” vraag, komt Blue Nile Restaurant naar boven.

ze hebben met succes hun Google Mijn Bedrijf-profiel geoptimaliseerd en een kenmerk geselecteerd dat hen gemakkelijk identificeerbaar maakt (omdat ze eigendom zijn van zwarten). Ze hebben een nauwkeurig adres, uren en telefoonnummers opgenomen en klanten in staat gesteld om beoordelingen achter te laten en hun eigen foto ‘ s toe te voegen (zie onderstaande gif).

voorbeeld van een geoptimaliseerd google mijn bedrijf een profiel met kenmerken

Marketing Strategieën voor het Verbeteren van Lokale SEO

Google Maps is de meest populaire navigatie-app door een aardverschuiving, met 67% van de totale navigatie gebruikers — ten tweede de Kaarten is Waze, met slechts 12% van de totale gebruikers.

Dit betekent dat het een cruciaal hulpmiddel is om ervoor te zorgen dat lokale consumenten uw bedrijf kunnen vinden.

Google Maps kan helpen om uw online aanwezigheid in lokale zoekresultaten te versterken, wat uw legitimiteit en relevantie als bedrijf aantoont-je zou niet in staat zijn om nummer 1 te worden voor “nagelstudio’ s bij mij in de buurt” als je maanden geleden was gesloten. Bovendien zal een hoge positie in de zoekresultaten consumenten idealiter overtuigen om uw bedrijf te kiezen boven dat van een concurrent.

om lokale SEO te verbeteren, probeer deze drie tactieken:

krijg links terug naar uw site van lokale bedrijven of bloggers.

om uw lokale SEO te verbeteren, kunt u overwegen een strategie te ontwikkelen om backlinks van andere lokale bedrijven te krijgen. U kunt een deal maken waarin u een link naar de site van een ander bedrijf maakt in ruil voor een link van hen.

als alternatief kunt u, afhankelijk van uw branche, contact opnemen met lokale bloggers om beoordelingen te vragen — als u bijvoorbeeld een Bed &Breakfast runt, kunt u reisbloggers vragen om gratis te blijven in ruil voor een online beoordeling.

Dien uw site in bij lokale bedrijfsgidsen.

probeer uw site in te dienen bij lokale bedrijfsgidsen zoals Yelp, Local.com, en Superpages, en zorg ervoor dat alle informatie op elk van de sites accuraat is — uiteindelijk, hoe meer websites die verwijzen naar uw bedrijf, hoe beter.

om uw site in te dienen bij Yelp, ga bijvoorbeeld naar https://biz.yelp.com/signup_business/new  en vul het formulier in. Zodra de site is geverifieerd en goedgekeurd door moderators, ontvangt u een e-mail over hoe u uw bedrijfspagina kunt claimen.

houd de prestaties bij via de Insights-tool van Google.

nadat u een Google Mijn Bedrijf-profiel hebt gemaakt en geoptimaliseerd voor Google Maps, wilt u analyses bijhouden met behulp van de Insights-tool van Google.

om toegang te krijgen tot Insights op een bureaublad, logt u in op uw Google Mijn Bedrijf-account, opent u de locatie die u wilt beheren (als u meerdere locaties hebt) en klikt u op ‘Insights’ in het menu. Open op mobiel de Google Mijn Bedrijf-app, klik op ‘Meer’ en tik vervolgens op ‘inzichten’.

met Insights kunt u zien hoe vaak mensen uw bedrijfsinformatie hebben gezien, hoe vaak mensen een routebeschrijving naar uw locatie hebben aangevraagd en hoe klanten uw vermelding kunnen vinden.

Optimaliseer uw aanwezigheid in Google Maps

Uiteindelijk is een geoptimaliseerd Google Mijn bedrijfsprofiel een andere toevoeging aan uw digitale marketingstrategie die uw bedrijf meer zichtbaarheid geeft, vooral in de zoekresultaten van Google Maps.

een bedrijfsprofiel dat een nauwkeurig adres, telefoonnummer geeft en een aanzienlijk aantal klantbeoordelingen bevat, zal waarschijnlijk nieuwe klanten aantrekken, waardoor u uw bereik kunt vergroten en inkomsten kunt genereren.

Plaats een reactie