Gezondheidszorg Consulting: wat het is en hoe te slagen in It

het is verrassend hoe de gezondheidszorg complex is en tegelijkertijd lonend. Slechts één sector — bijvoorbeeld gezondheidszorgconsulting-kan grote kansen ontsluiten. Maar wat is gezondheidszorgconsulting en als het zo ‘ n goede carrièreoptie is, hoe kun je dan een gezondheidszorgconsultant worden?

met constante ontwikkelingen in behandelingen, medicatie en technologie hebben zorgorganisaties veel te volgen — en dit grondig en professioneel doen is van vitaal belang voor hun succes en de gezondheid van patiënten. Maar het is niet zo makkelijk als het klinkt. Dat is waar een zorgconsultant de verantwoordelijkheid kan nemen om deze organisaties te helpen patiëntenzorg in evenwicht te brengen met patiëntenervaring.

Deze post zal je leren waarom gezondheidszorgconsulting een baan is met een groter doel, welke opties je hebt en hoe je in het veld kunt gaan werken.

inhoudsopgave

 • Wat is Healthcare consulting?
 • Soorten Gezondheidszorgconsulting
 • Waarom Gezondheidszorgconsulting?
 • Hoe in de gezondheidszorg te komen

omdat de primaire taak van zorgorganisaties is om hun patiënten te genezen, kunnen ze op veel gebieden achterblijven wanneer ze worden genegeerd. En aangezien de gezondheidszorg een concurrerende industrie is, kunnen ze zich dat niet veroorloven.

daarom hebben deze organisaties zorgconsultants nodig die de positie van de organisatie kunnen analyseren, tekortkomingen kunnen diagnosticeren en oplossingen kunnen creëren om de algehele groei te helpen.

soorten Gezondheidszorgconsulting

een gezondheidszorgorganisatie is een bedrijf met veel kleine sectoren om voor te zorgen; daarom kunt u ervoor kiezen om een generalist te worden om kleine problemen op te lossen of zich te specialiseren in één gebied om een bekende expert te worden en specifieke klanten te bedienen.

Hier zijn de verschillende soorten gezondheidszorgconsulting die u kunt beheersen om organisaties te helpen groeien.

 healthcare-consulting_2

Strategy Consulting

om in een concurrerende markt te kunnen overleven, moet een zorgorganisatie aan de top van de hoofden van haar patiënten (klanten) blijven. Als strategieconsultant heb je diverse bedrijfskennis en een diep begrip van de pijnpunten van je doelgroep.

Je voert voornamelijk goed afgeronde beoordelingen uit om fouten in de bedrijfsstrategie te vinden en oplossingen te creëren. Uw taak zou zijn om ervoor te zorgen dat de gezondheidszorgorganisatie haar inkomsten groeit en uitstekende patiëntenzorg levert.

Marketing Consulting

met het internet bijna onvervangbaar in het leven van klanten, traditionele marketing manieren om klanten aan te trekken niet langer werken. En omdat klanten veel opties hebben, is het veel belangrijker om te verschijnen als een expert en de enige die hun probleem kan diagnosticeren.

een marketing consultant zal slimme digitale marketingstrategieën creëren om zorgorganisaties te helpen voor de juiste doelgroep te verschijnen als de beste optie. Je moet op de hoogte blijven van de nieuwste marketingtrends en creatieve campagnes ontwikkelen om nieuwe klanten voor deze organisaties te werven.

technologie Consulting

technologie verandert voortdurend in de medische ruimte. Nieuwe apparatuur, verbeterde medicijnen en betere behandelingsprocedures worden elke dag geïntroduceerd.

om effectief te blijven, moeten zorgorganisaties gebruikmaken van efficiënte technologie in combinatie met de juiste behandeling en medicatie voor hun patiënten. Het probleem is dat ze niet erg goed thuis zijn in het testen, installeren en werken met de nieuwste technologische apparatuur.

als technologieconsultant evalueer je de technologische behoeften van een organisatie en introduceer en test je nieuwe oplossingen. U bepaalt of een nieuw apparaat goed past en de groei van de organisatie positief zal helpen.

HR en Operations Consulting

net als elk bedrijf moeten zorgorganisaties ervoor zorgen dat elk lid waarde toevoegt. Maar omdat ze met kostbare levens te maken hebben, moeten ze extra voorzichtig zijn. Een HR-en operations consultant zal regelmatig de prestaties van elk personeelslid analyseren en hen begeleiden om vooruitgang te boeken in hun carrière.

uw taken omvatten:

 • het maken van functiebeschrijvingen en verantwoordelijkheden.
 • Werkpleknormen.
 • nieuw personeel inhuren.
 • Het bevorderen van een gezonde werkcultuur.
 • ervoor zorgen dat medewerkers zich erkend voelen wanneer ze uitstekende prestaties leveren.

juridisch en regelgevend advies

om een gezondheidszorgorganisatie legaal te runnen, moet het zich aan de wetten houden. Maar eenmaal een vergunning krijgen is niet genoeg omdat de wet-en regelgeving voortdurend verandert. Ze hebben ook invloed op de dagelijkse operaties, het beheer van patiënteninformatie, behandelingscontracten en meer.

een juridisch en regelgevend adviseur is een expert die ervoor zorgt dat de organisatie zich houdt aan veranderende wetten. Uw taak zou omvatten:

 • jezelf updaten met de recente juridische wijzigingen.
 • Controleer regelmatig de conditie van uw organisatie.
 • de veranderingen doorvoeren.

waarom Healthcare Consulting?

werken als zorgconsultant is een hoog aangeschreven beroep. Omdat je een hoger niveau van zakelijke expertise hebt dan een gemiddelde werknemer, ben je een onbetaalbare re voor de organisatie.

naast het ontwikkelen van creatieve oplossingen als gezondheidszorgconsultant, zijn hier enkele voordelen:

 • omdat het een concurrerende industrie is met veel spelers, zal uw unieke advies de gezondheidszorgorganisatie van uw klant helpen om aan de top te blijven.
 • Je geeft inzichten en expertise met betrekking tot bedrijfsbeslissingen die rechtstreeks van invloed zijn op klanten, patiënten en andere externebelanghebbende.
 • Je werkt samen met verschillende zorgorganisaties en ziekenhuizen.
 • omdat de industrie voortdurend verandert, zullen zorgorganisaties, farmaceutische bedrijven, overheidsinstanties en ziekenhuizen altijd uw expertise nodig hebben.
 • Je verdient een gemiddeld salaris tussen $63K en $112k per jaar.
 • Je krijgt arbeidsvrijheid — als je besluit om fulltime of parttime te werken of als zelfstandige te werken.

aangezien adviesbureaus honderden consultants in dienst kunnen hebben, kunnen zij gespecialiseerde ondersteuning bieden binnen verschillende industriesectoren. Als consultant bij een bedrijf binnen een van deze specialiteiten of sectoren, ontwikkel je meer expertise en plaats je jezelf in een nog wenselijker positie om met premium klanten te werken.

Hier zijn enkele van de sectoren waarin consultancybureaus gespecialiseerd zijn:

 • gezondheidszorgsystemen en-processen (strategie, technologie, omzet, prestaties, financiën, duurzaamheid, enz.))
 • Pharmacy
 • Clinical operations
 • Federal and state government agencies
 • Hospitals, physicians, and physician groups
 • payer or insurance provider strategies
 • Delivery systems
 • Medical technology
 • li>

of u nu denkt dat een bedrijf voor u geschikt is, werken op het gebied van gezondheidszorgadvies vereist dezelfde achtergrond. Laten we eens kijken naar de typische stappen voor iedereen die op zoek is naar een zorgconsultingrol.

Hoe kom je in de gezondheidszorg Consulting

je opleiding is het belangrijkste onderdeel van je ervaring en achtergrond bij het proberen om je carrière een kickstart te geven. Je hebt een relevante bachelor ‘ s degree nodig om te beginnen met werken als een gezondheidszorgconsultant.

 healthcare-consulting_3

1. Verdien een bachelor ‘ s degree.

om ervoor te zorgen dat je bachelordiploma relevant is voor je gewenste functie in gezondheidszorgconsulting, kies je een studiegebied dat verband houdt met de industrie, zoals volksgezondheid, bedrijfsleven of zelfs verpleegkunde. Aangezien de gezondheidszorg een complexe industrie is, biedt een bachelordiploma in een relevant onderwerp u de nodige achtergrond die u nodig hebt om uw klanten te helpen en effectief aan hun behoeften te voldoen.

en over de complexiteit van dit vakgebied gesproken, een masterdiploma is iets waar veel van de beste bedrijven naar op zoek zijn bij het inhuren van consultants.

2. Verkrijg een master ‘ s degree (optioneel).

het hebben van een master ‘ s degree is niet noodzakelijk essentieel om je carrière te beginnen. Een bachelor ‘ s degree alleen kwalificeert u om ingehuurd te worden als een gezondheidszorg consultant. Dus als je snel ervaring wilt opdoen, heb je misschien gewoon een bachelordiploma nodig. Je kunt altijd een masterdiploma behalen wanneer je klaar bent om op te schalen.

Dat gezegd hebbende, zal een geavanceerde graad je meer wenselijk maken bij werkgevers en klanten en je in staat stellen om posities met hogere salarissen en grotere verantwoordelijkheden te landen. Je hebt misschien een Master of Business Administration (MBA) of een Master of Public Health (MPH) nodig.

3. Bepaal welk type zorgconsultant u wilt worden.

denk er vervolgens over na of je zelfstandig wilt worden, voor een bedrijf wilt werken als intern consultant of voor een adviesbureau wilt werken. Er is geen goed of fout antwoord hier. Het is allemaal een kwestie van voorkeur op basis van je doelen, ambities en werkstijl.

als je bijvoorbeeld gedijt in een gestructureerde werkomgeving naast andere werknemers, kun je het leuk vinden om bij een groot bedrijf als McKinsey te werken. Maar als je liever volledige flexibiliteit hebt om je uren te maken en je klanten te kiezen, is werken voor jezelf — of zelfs een klein bedrijf — misschien de juiste keuze.

4. Ontwikkel de juiste vaardigheden.

Je moet verschillende vaardigheden ontwikkelen om een effectieve gezondheidszorgconsultant te worden. Hier zijn enkele van de technische en interpersoonlijke vaardigheden die u zullen helpen uw werk goed te doen:

  • communicatieve vaardigheden. Je zult gedurende je hele carrière met veel klanten, collega ‘ s en patiënten communiceren, dus je moet een vloeiende en overtuigende spreker zijn.
  • probleemoplossing. Een van uw meest kritieke taken zou het identificeren en oplossen van problemen in de gezondheidszorgorganisatie zijn. Daarom moet je een scherpe waarnemer zijn om problemen te vinden en innovatieve oplossingen te ontwikkelen.
  • analytische vaardigheden. Een deel van uw werk vereist dat u gegevens analyseert om patronen of mazen in de wet te bepalen. Je moet in staat zijn om een grote hoeveelheid gegevens of informatie te verwerken.
 • financiële kennis. Als adviseur moet u zorgorganisaties begeleiden om hen te helpen hun inkomsten te laten groeien. U moet snel problemen met hun financiën identificeren en betere oplossingen voorstellen.
 • zakelijke expertise. Als u besluit om te werken als strategisch gezondheidszorgconsultant, is het hebben van bedrijfskennis het meest vereist. Idealiter zou je in staat moeten zijn om erachter te komen waarom de zorgorganisatie als bedrijf niet groeit.
 • medische expertise. Omdat je in de gezondheidszorg werkt, is het een no-brainer die je moet weten. Leer jezelf over de gezondheidszorg wetten, beleid, wetgeving, praktijken, enz.

5. Doe ervaring op in het veld en vergroot je netwerk.

na het aanscherpen van de juiste vaardigheden, is het tijd om echte werkervaring op te doen. In je beginjaren moet je zoveel mogelijk werk doen, omdat het je in staat stelt je kennis uit te breiden en je professionele netwerk uit te breiden.

het is ook een goed idee om verbindingen op te bouwen met andere experts in de industrie. Het is dus gemakkelijker voor u om de ranglijstladder op te gaan (of meer klanten te krijgen), uw verantwoordelijkheden uit te breiden, bekend en hoog aangeschreven te worden bij klanten en grotere carrièreambities te bereiken.

6. Verfijn je vaardigheden en blijf op de hoogte van trends in de branche.

aangezien zowel de gezondheidszorg als uw klanten voortdurend veranderen, moet u als consultant uw branchekennis consequent up-to-date houden en uw vaardigheden blijven verbeteren.

je weet bijvoorbeeld dat technologie en wetten snel veranderen en dat je achterblijft als je je niet bewust bent van de recente veranderingen. Als u organisaties niet kunt begeleiden om aanpassingen aan te brengen op basis van deze veranderingen, bent u niet langer een waardevolle aanwinst voor de industrie.

daarom moet u uw kennis consequent bijwerken om in de vraag te blijven.

Begin je carrière in de gezondheidszorg.

gezondheidszorg consulting is een impactvolle, goed beschouwd, en lucratieve carrière pad. U kunt verschillende soorten klanten opleiden over het verbeteren van activiteiten, werken binnen de grenzen van gezondheidsbeleid en-wetten en bedrijfsprocessen en-strategieën stroomlijnen. Je bent gebonden aan een spannende en lonende weg vooruit werken als een gezondheidszorg consultant.

Plaats een reactie