Gemeenschappelijke Kop Schrijven Mythen We Moeten Allemaal Stoppen Met Geloven

is dat een lamme titel – “Common Headline Writing Myths We Should All Stop Believing”?

Ik had iets kunnen proberen met veel meer sizzle en punch, toch? Zoals deze …

OMG! Ik heb net ontdekt waarom ik verkeer verlies! Wacht Tot Je Ze Ziet!

Ik zal weken niet kunnen slapen! De griezelige redenen waarom ik het verkeer verlies! 

Mind: Blown! Deze Man Wist Dat Er Iets Mis Was Met Zijn Verkeer. Wacht Tot Je Weet Wat Hij Ontdekt Heeft!

kan dit echt zijn? De Geheimen Die Ik Net Realiseerde Over Mijn Verkeer! Mijn Leven Zal Nooit Meer Hetzelfde Zijn!

je hebt zulke titels gezien. Je hebt ze geklikt. En je hebt je afgevraagd, moet ik titels als deze schrijven?

deze stijl van headline (gecombineerd met een paar goed geplaatste foto ‘ s) wordt gepopulariseerd door virale sites om enorme hoeveelheden verkeer te genereren.

picture_1

 

twee

drie

vier

 

 

 

 

 

Wie zou niet willen om te klikken op de video ‘ s van Cola in de wc-potten, mannen knuffelen leeuwen, en baby ‘ s steken hun handen in de mond van de hond?

hoewel koppen als deze populair zijn gemaakt, bestendigen ze vaak enkele van de meest dodelijke mythen over het maken van koppen. Ik ga je meenemen op een rondleiding door slechts een paar van hen, en hopelijk waarschuw ik je tegen enkele van de verkeersdodende bijwerkingen die ze kunnen hebben. 

Contents

ontmaskeren gemeenschappelijke kop schrijven mythen

mythe #1: schrijf altijd curiosity gap koppen.

waarheid: overmatig gebruik van curiosity gap-titels kan je geloofwaardigheid ruïneren.

een van de meest succesvolle kopstijlen is de “curiosity gap” kop, ook bekend als de “emotional intrigue” kop. 

de informatie-gap theorie van nieuwsgierigheid stelt dat mensen worden gedreven door het verlangen om wat nieuwe kennis of informatie te verwerven. Wanneer een headline met succes zo ‘ n gat in de kennis van een gebruiker kan creëren, trekt het ze binnen met een intens gevoel van nieuwsgierigheid.

 the_gap

Het idee werd uitgelegd door George Loewenstein in zijn monografie,” the Psychology of Curiosity ” gepubliceerd door de American Psychological Association. FastCoDesign legde de theorie kort uit:

eerst onthult een situatie een pijnlijke kloof in onze kennis (dat is de kop), en dan voelen we een drang om deze kloof te vullen en die pijn te verlichten (dat is de klik). 

het nadeel van de informatie – of nieuwsgierigheid-gap theorie is dat het de geloofwaardigheid kan aantasten als de inhoud niet voldoet aan wat de kop belooft. Een kop is de eerste kans voor de lezer om de geloofwaardigheid te bepalen. Als een kop niet onmiddellijk integriteit vaststelt, is de kans kleiner dat de inhoud wordt vertrouwd. (En vertrouwd zijn is wat ervoor zorgt dat mensen je artikel daadwerkelijk lezen – en dat is wat je in de eerste plaats wilde dat ze deden.)

werken clickbait headlines? Helemaal. Zijn ze goed voor sommige sites of artikelen? Ervoor. Betekent dit dat je ze moet gebruiken in elk onderdeel van je contentmarketing? Misschien niet.

met andere woorden, mind the gap.

mythe #2: Schrijf obscene of sensationele koppen.

waarheid: sensationele titels kunnen je lezers vervreemden. 

Er is een ton van klikbare waarde in sensationele koppen, maar ze komen ook met een lange termijn traffic-stopping effect. 

maar laat me teruggaan naar een cruciaal uitgangspunt bij het maken van Koppen-is dit goed voor uw publiek? Misschien wel. 

maar misschien, zoals veel schrijvers hebben ervaren, is het enige voordeel van een kop die druipt van voyeuristische aantrekkingskracht een paar extra clickthroughs en dan een handvol verloren verkeer. Zodra mensen op uw site komen en beseffen dat de link Een truc is geweest om meer verkeer te krijgen, zullen ze stuiteren-mogelijk voor altijd.

mythe # 3: Omarm schokkende krantenkoppen.waarheid: schokkende koppen kunnen uw waargenomen waarde voor bestaande lezers verminderen. 

is er waarde aan schokkende krantenkoppen? Er kan een beperkte stijging van het verkeer zijn, maar dergelijke koppen bieden vaak geen echte waarde.

We houden ervan om geschokt te zijn. Verrassende ervaringen geven een golf van dopamine vrij in ons systeem-de feel-good neurotransmitter. Met dit soort ervaring zijn shock value headlines aantrekkelijk op oppervlakkig niveau.

op een ander niveau zijn ze echter leeg en onvervuld. Hier is waarom:

  • schokkende krantenkoppen missen diepte. De titel krijgt ons, maar is er inhoud om het te ondersteunen? Slechts zelden.
  • schokkende krantenkoppen voelen wanhopig. In de enorme hoeveelheid informatie op Internet is het moeilijk om klikken, delen en lezen te krijgen. We moeten ons uitrekken om een hoge mate van shock te krijgen. En als we dat doen, is het duidelijk en onaantrekkelijk.
  • schokkende krantenkoppen hebben geen kwaliteit. Schokkende tabloid-achtige koppen leiden vaak tot artikelen die zijn gebaseerd op meningen of geruchten in plaats van betrouwbare feiten. Dit is een gevaarlijke plek om te zijn als content Marketeer.

MOZ ‘ s Isla McKetta nagelde het toen ze schreef:

voor mij is het lezen van koppen op BuzzFeed en Upworthy en hun soort als praten met de man op het feest met al die super wilde anekdotes. Hij is vermakelijk, maar ik geloof geen woord van wat hij zegt, zou snel willen dat hij zijn mond zou houden, en kan zich zijn naam vijf seconden later niet herinneren. Misschien geloof ik niet zo veel in clickability als ik dacht …

dus waar leidt dit ons toe? Als we de mythen van populaire kopteksten verwerpen, wat doen we dan? Kunnen we een perfecte kop schrijven?

Hoe schrijf ik de perfecte kop

Ik ben ervan overtuigd dat er niet zoiets bestaat als de perfecte kop. Het zoeken naar de perfecte headline is als het vinden van de perfecte cloud. Wat definieert een perfecte cloud? Wat als het weg is tegen de tijd dat ik kijk? Waarom is dat een perfecte, en niet degene die het verandert in twee minuten later?

Headlines volgen trends. Ze passen zich aan de nuances van cultureel belang aan. Ze variëren binnen een veranderend subcultureel milieu. Het belangrijkste is dat de ideale kop 100% afhangt van het specifieke publiek waaraan het is gericht.

Hier is wat je kunt doen om btter headlines te schrijven.

denk na over wat je lezers willen.

Je doel is niet alleen om een kop te schrijven die tonnen klikken opbouwt. In plaats daarvan wilt u een kop die spreekt over de Interesses en behoeften van uw lezers. 

Wat als de New York Times bijvoorbeeld begon met artikelen over verbluffende foto ’s van zeehonden die in badkuipen zwemmen met baby’ s, of een andere domme kop? Ik denk dat dat waarschijnlijk niet het soort kop is waar hun lezers in geïnteresseerd zijn. Evenzo kon Macrumors nauwelijks wegkomen met een artikel over de grootste verzameling van de meest hilarische kattenvideo ‘ s aller tijden.

denk niet alleen na over hoe een kop meer verkeer zal aantrekken-denk na over of het meer van het juiste verkeer aantrekt. 

geloofwaardigheid behouden.

uw autoriteit en reputatie als auteur staat op het spel wanneer u een kop maakt. Die kop zal aan uw naam worden gehecht voor het eeuwig leven van het Internet. 

Wat zegt die titel over je geloofwaardigheid? Kunt u door uw publiek worden vertrouwd om relevant nieuws en betrouwbare informatie te verstrekken? 

Barry Schwartz (de psycholoog, niet de SEO) zal waarschijnlijk nooit een artikel als dit schrijven:

 barry_

waarom niet? Omdat Barry Schwartz een gerespecteerd auteur is, een professor, en een leider in beslissingspsychologie. 

dus concentreer je niet alleen op hoe een kop meer van je lezers kan binnenhalen-denk na over hoe het hun perceptie van jou helpt vorm te geven.

waarde leveren.

waarde is belangrijker dan klikbaarheid. Artikelen die de belofte van de kop waarmaken en helpen problemen op te lossen, zijn het soort artikelen dat op lange termijn betekenis zal geven aan uw lezers.

het probleem met veel van de clickbait-artikelen is dat ze hun deel van de afspraak niet nakomen-nadat een gebruiker op de titel klikt, staren ze naar een artikel dat veel te gehyped was. 

besteed uiteindelijk geen tijd aan het zoeken naar de perfecte kop om meer klikken te verzamelen. Richt je in plaats daarvan op het maken van een kop die je meer lezers (geen clickers) oplevert, je geloofwaardigheid behoudt en waarde toevoegt aan je publiek.

Image credit: MondayDots

  < center>

Plaats een reactie