Gebruikersbetrokkenheid Is de nieuwe SEO: hoe u de Zoekrang kunt verhogen door gebruikers te betrekken

veel bedrijven streven ernaar dat hun websites hoog scoren in zoekmachines, maar het is een bewegend doelwit.

Google bijvoorbeeld heeft zijn algoritme in 2018 3.234 keer bijgewerkt om aan de behoeften van gebruikers te voldoen (met nadruk op het “optimalisatie” – onderdeel van SEO).

U herinnert zich misschien dat Google ‘s featured snippet   toevoeging het genummerde rangschikkingssysteem van zoekpagina’ s verstoorde. Omdat het doel van het fragment is om een eenvoudig antwoord te geven op basis van een sterk stuk inhoud, kan het worden getrokken van de tweede of vierde website die op de resultatenpagina van de zoekmachine staat in plaats van de eerste.

als gevolg hiervan klikt 34% van de desktopgebruikers niet eens op een webpagina, omdat hun vragen worden beantwoord door een aanbevolen fragment op de pagina met zoekresultaten. Dit lijkt misschien een goedkope tactiek om verkeer te verzamelen, maar dat is het niet. Door de ervaring van de zoeker boven de hiërarchie van webpagina ‘ s te stellen, zorgt Google voor tevreden gebruikers.

optimaliseren voor zoekmachines zou niet langer je belangrijkste focus moeten zijn. De voortdurende verschuiving in het algoritme van Google in het afgelopen decennium wijst op een nieuwe marktfocus om aan de verwachtingen van gebruikers te voldoen. In deze post Zal ik mijn best doen om het gordijn terug te trekken en u te laten zien hoe het verbeteren van de gebruikerservaring op uw site ook uw rankings zal verbeteren en het verkeer zal verhogen.

search Engine Engagement Metrics

voordat we dieper ingaan op de metrics die waarschijnlijk zullen correleren met een toename van rankings in het tijdperk van gebruikerservaring, is het vermeldenswaard dat geen enkele zoekmachine een open boek is. Google waarschuwt het publiek wanneer het zijn kernalgoritme bijwerkt, maar het is notoir geheimzinnig over deze gepatenteerde informatie.

met dit in gedachten, hier zijn een paar user engagement metrics die Google en andere motoren lijken te waarderen als prioriteiten.

Mobile Optimization

in 2015 kondigde Google aan dat mobiele optimalisatie een bijdragende factor zou worden voor SEO-rankings. De helft van alle zoekopdrachten vindt immers plaats op mobiele apparaten.

Google beveelt een responsief webontwerp aan dat zich aanpast aan desktopcomputers, telefoons en tablets, en het beloont voor mobiel geoptimaliseerde sites met hogere rankings op SERP ‘ s.

Dit opent een ander potentieel voordeel: plaatsing in het felbegeerde “local pack” van Google.het local pack is de set van drie bedrijven die te zien zijn in de zoekresultaten van Google. Voorheen had Google zeven bedrijven, maar het aantal is sindsdien verminderd om een mobielvriendelijke lay-out te behouden.

local search

Semantic Search

We hebben al gezegd dat het algoritme van Google drastisch is veranderd, vooral sinds de oude dagen van keyword stuffing. De eerste wijziging stelde Google in staat om niet alleen het gebruik van zoekwoorden te beoordelen, maar ook de manieren waarop ze worden gebruikt. Tijdens deze fase moesten trefwoorden en zinnen op een natuurlijke manier verschijnen. Als ze afbreuk doen aan de leesbaarheid van een pagina, zou Google de ranking van die pagina bestraffen.

na de Hummingbird-update van 2013 houdt het algoritme van de zoekmachine rekening met de algemene betekenis—Het realiseert zich dat een pagina meer is dan de som van de zoekwoorden. Bijvoorbeeld, als je zocht naar ” wat is het snelste dier?voorafgaand aan Hummingbird zou een pagina op verschillende plaatsen de trefwoorden “snelste dier”moeten gebruiken om het onderwerp aan de crawlers van Google te communiceren. Nu, met semantisch zoeken, kan Google de zoekintentie vergelijken met de inhoud van een pagina om een betere zoekervaring te bieden.

onlangs heeft Google zoekers geholpen door BERT uit te rollen. Deze technologie is ontworpen voor gebruikers die steeds vaker zoeken door vragen te stellen.het houdt rekening met de zoekintentie door te analyseren hoe een woord zich contextueel verhoudt tot de woorden die eraan voorafgaan en volgen. De meeste zoekopdrachten via spraakherkenning zijn vragen, dus deze vooruitgang zal Google waarschijnlijk in de toekomst ten goede komen (Comscore voorspelt dat de helft van alle zoekopdrachten in zoekmachines tegen 2020 spraakzoekopdrachten zullen zijn).

Dwell Time

De dwell time metric wordt bepaald door de hoeveelheid tijd die een gebruiker besteedt aan eenpagina voordat u terug navigeert naar een zoekmachine. Zoekmachines gebruiken deze metriek om de relevantie van een pagina voor de zoekopdracht van een gebruiker te beoordelen. Als een gebruiker lang op een pagina blijft voordat hij terugkeert naar de SERP, is die pagina waarschijnlijk waardevoller dan andere.

Browsers zoals Google Chrome, dat wordt gebruikt door 81% van de 50 miljoen maandelijkse bezoekers van W3School vanaf augustus 2020, weten hoe lang een bezoeker op een pagina blijft. Dwell time is een belangrijke indicator van relevantie en kwaliteit, dus webpage-ontwerpers moeten ernaar streven dat bezoekers zo lang mogelijk op een website blijven.

helaas is dwell time een van de vele statistieken waar alleen zoekmachines toegang toe hebben. U kunt echter nog steeds andere gegevens gebruiken om de gebruikersbetrokkenheid op uw eigen site te meten. Het bijhouden van statistieken zoals tijd op de pagina, bouncepercentage en conversies van uw bestemmingspagina ‘ s kan cruciale inzichten bieden in de waarde die uw gebruikers krijgen van hun ervaringen met uw website.

4 manieren om de betrokkenheid van gebruikers op uw Website te vergroten

realistisch gezien is het gemakkelijk te begrijpen hoe een geweldige gebruikersinterface de potentie heeft om de zoekresultaten te verbeteren, maar het is een ander verhaal. Laten we eens kijken naar verschillende UX SEO best practices.

1. Augmented Reality

In 2017 bracht de persoonlijke verzorgings-en schoonheidswinkel Sephora de Visual Artist update uit op zijn app. Gebruikers kunnen virtueel lippenstift, oogschaduw en andere cosmetische producten uitproberen vanuit het comfort van hun huis. Deze kleine verandering op het gebied van gebruikerservaring resulteerde in een gerapporteerde organische omzetgroei van 14% moederbedrijf LVMH.

Augmented reality wordt steeds toegankelijker voor kleinere bedrijven. Het is vrij gebruikelijk om brillenwinkelwebsites te vinden, bijvoorbeeld, het stimuleren van gebruikersbetrokkenheid met AR-functies waarmee shoppers virtueel een bril kunnen passen.

u kunt deze technologie ook gebruiken om klanten te betrekken bij de ervaring van het lanceren van een product.Jordan Brand deed precies dat met de release van zijn Air Jordan III Tinker sneakers. Sneaker fans konden een Snapchat code scannen, kopen via Shopify en de schoenen binnen de dag laten bezorgen door lokale fulfillment centers.

2. Interactieve Tools

het vergroten van de betrokkenheid van gebruikers is net zo eenvoudig als het vinden van manieren om de aandacht van een websitebezoeker te trekken. Interactieve tools en activiteiten die de tijd van een gebruiker in beslag nemen (en waarde bieden) zijn essentieel bij het creëren van een eersteklas zoekervaring.

Dit kan iets simpels zijn, zoals een hypotheekkostencalculator op een website voor huisleningen, een responsieve chatbot of een functie voor live gebruikersenquêtes op uw bestemmingspagina. Warby Parker, bijvoorbeeld, heeft de online bril retail web ervaring verbeterd door het aanbieden van een online quiz voor het kiezen van de juiste frames. De eenvoudige quiz biedt gepersonaliseerd modeadvies en leidt bezoekers langs hun verkoopreizen.

 warby parker quiz

als je een tool als SEMrush gebruikt om de meest bezochte pagina ‘ s van een populaire website te identificeren, zul je vaak merken dat ze interactief zijn. Deze tools houden gebruikers betrokken. Door event tracking binnen de tools te installeren, kan Google Analytics rapporteren hoe boeiend ze zijn.

3. Veel marketeers vrezen dat videocontent hun pagina ‘ s zal vertragen en ervoor zal zorgen dat het bouncepercentage omhoog schiet. Dit is een geldige zorg, maar het kan ook het risico waard zijn. Video is voor mensen gemakkelijker te verwerken en het kan iemand aanmoedigen om 2,6 keer langer op een webpagina te blijven. Goed geplaatste video verbetert de verblijftijd en verhoogt de ranglijst.

bijvoorbeeld, Toyota gebruikt video in de interactieve “Choose Your Wild” campagne voor zijn 4Runner voertuig. De video betrekt potentiële klanten door ze virtueel “off-road”in het voertuig te laten gaan en stelt het bedrijf tegelijkertijd in staat om op een leuke, onopvallende manier informatie over klantvoorkeuren te verzamelen.

4. Loodmagneten

verrassend genoeg zijn enkele van de meest effectieve manieren om ervoor te zorgen dat u een uitzonderlijke gebruikerservaring biedt, helemaal niet bijzonder innovatief. Leadmagneten met gated content zijn geen nieuw hulpmiddel in de digitale marketingruimte, maar je zult merken dat je je publiek goed zult commanderen door hun behoeften te begrijpen en toepasselijke inhoud te produceren.

immers, de subtekst van Google ’s beweging naar gebruiksvriendelijke webpagina’ s is eigenlijk alleen maar ervoor te zorgen dat hooggeplaatste pagina ‘ s waardevolle inhoud Zijn. u zult de gebruikerservaring verbeteren en tegelijkertijd prioriteit geven aan Conversie-optimalisatie.

Bidsketch gebruikt deze aanpak:het biedt een gratis voorbeeldvoorstel in ruil voor een vrijwillig bekendgemaakt e-mailadres van de klant. Websites met veel inhoud zoals The Oatmeal en BuzzFeed vangen op dezelfde manier e-mailadressen op door quizzen aan te bieden (die ook de betrokkenheid van gebruikers en de verblijftijd verbeteren). Probeer het aanbieden van verschillende gratis “goodies” als lead magneten zoals spreadsheets, tutorials, generatoren of rekenmachines.

door gebruikers bezig te houden met waardevolle, betekenisvolle inhoud, creëer je niet alleen gelukkiger bezoekers (en misschien merkvoorstanders), maar je scoort ook hoog op Google.of die betrokkenheid nu voortkomt uit augmented reality, interactiviteit, video ‘ s, leadmagneten of een andere aanpak, het kan het verschil maken in het succes van de gebruikerservaring en SEO-inspanningen van een bedrijf.

Plaats een reactie