Facebook verandert de nieuwsfeed opnieuw: gebruikers kunnen nu eerst Updates krijgen van bepaalde vrienden en merken

Deze ochtend kondigde Facebook drie updates aan van de voorkeuren van gebruikers voor nieuwsfeed die gebruikers meer controle geven over de inhoud die ze zien in hun nieuwsfeeds. Deze updates zijn vandaag beschikbaar op iOS en zullen de komende weken worden uitgerold op Android en desktop.

Dit is onderdeel van hun voortdurende inspanningen om Facebook-gebruikers de verhalen te laten zien die voor hen het belangrijkst zijn.

om dit te doen, Facebook rangschikt verhalen op basis van hoe interessant ze denken dat de verhalen zijn voor gebruikers-allemaal op basis van wie gebruikers interactie met en welke soorten inhoud ze leuk vinden en commentaar op.

met deze updates van de nieuwsfeedvoorkeurenpagina kunnen gebruikers nu:

  1. selecteren welke specifieke vrienden en pagina ‘ s ze als eerste willen zien in hun nieuwsfeeds.
  2. Selecteer welke vrienden en pagina ‘ s ze willen volgen en ontvolgen.
  3. ontdek nieuwe pagina ‘ s op basis van inhoud waarmee ze in het verleden hebben samengewerkt.

laten we een beetje dieper ingaan op elke nieuwe functie. Maar eerst, hier is hoe om te gaan met nieuws Feed Voorkeuren: Open De Facebook-app op je telefoon en kies “meer” in de linkerbenedenhoek. Scroll vervolgens naar beneden en selecteer ” nieuws Feed Voorkeuren.”

 facebook-news-feed-mobile-screenshot

1) Selecteer welke vrienden en pagina ‘ s je als eerste wilt zien

eerder dit jaar schreef Facebook dat ze feedback hadden ontvangen van gebruikers die bezorgd waren dat ze belangrijke updates miste van de vrienden waar ze het meest om gaven. Als gevolg hiervan hebben ze hun algoritme bijgewerkt zodat updates van goede vrienden van gebruikers hoger in de nieuwsfeed verschenen.

deze update gaat nog een stap verder. Gebruikers kunnen nu handmatig selecteren welke specifieke vrienden en pagina ‘ s ze bovenaan hun nieuwsfeed willen zien.

hoe? Binnen de voorkeuren van de nieuwsfeed kunnen gebruikers op de profielfoto van een vriend tikken om eerst hun berichten te zien. Vanaf dat moment ziet de gebruiker alle nieuwsverhalen die een vriend heeft gedeeld sinds zijn laatste bezoek aan Facebook bovenaan zijn nieuwsfeed. Een ster in de rechterbovenhoek van hun bericht geeft aan waarom de post prioriteit heeft gekregen. Vervolgens kunnen gebruikers naar beneden scrollen om de rest van hun nieuwsfeed normaal te zien.

 newsfeed-preferences-see-first.png

Image Credit: Facebook

2) Selecteer welke vrienden en pagina ‘ s je wilt volgen of Ontvolgen

Dit is een bijgewerkt ontwerp van tools Facebook is al eerder gelanceerd. Nu kunnen gebruikers een lijst bekijken van de beste vrienden, pagina ‘ s en groepen die ze de afgelopen week in hun nieuwsfeeds hebben gezien. Van daaruit kunnen ze ervoor kiezen om specifieke vrienden, pagina ‘ s of groepen te volgen of te ontvolgen als ze hun updates niet meer in de nieuwsfeed willen zien. Gebruikers kunnen ook zien wie ze niet hebben gevolgd en ervoor kiezen om ze opnieuw te volgen wanneer ze maar willen.

 newsfeed-preferences-follow-unfollow.png

Image Credit: Facebook

3) Ontdek nieuwe pagina ‘ s om te volgen

deze update helpt gebruikers nieuwe pagina ’s te vinden van bedrijven, uitgevers en kunstenaars die ze misschien geïnteresseerd zijn, op basis van de soorten pagina’ s die gebruikers leuk vonden en waarmee ze in het verleden hebben samengewerkt. Dit is een poging om mensen te helpen contact te maken met nieuwe bedrijven en inhoud van hen te lezen waarin ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

 newsfeed-preferences-discover-new-pages.png

Image Credit: Facebook

wat dit betekent voor marketeers

Facebook daling, marketeers zijn altijd op zoek naar manieren om het publiek van hun bedrijfspagina te vergroten. Met deze nieuwe updates zullen marketeers die boeiende, relevante inhoud op de Facebook-pagina’ s van hun bedrijf plaatsen en echte connecties met hun fans vormen, de mogelijkheid hebben om meer consistente interactie met hun doelgroep te krijgen.

we raden aan omte gebruiken om betere Facebook-berichten te makenin plaats van je volgers te overweldigen met veel facebook-berichten. Dan, C ouple die geweldige inhoud met het aanmoedigen van uw volgers om uw pagina toe te voegen aan hun “zie eerst” sectie, misschien door het plaatsen van over de update rechtstreeks naar uw pagina of het opnemen van een notitie in uw Facebook omslagfoto.

Wat vind je van de nieuwe updates van de Facebook News Feed? Deel je gedachten in het commentaargedeelte.

Plaats een reactie