Facebook Test 5-Sterrenbeoordelingen: Hoe Uw Merkpagina Kan Worden Beïnvloed

eerder vandaag meldde TechCrunch dat sommige gebruikers een gloednieuwe functie op Facebook-bedrijfspagina ‘ s zien: een vijf-sterrenclassificatie onder de naam van het bedrijf. De ratings zelf zijn niets nieuws – ze staan al een tijdje bovenaan de merkpagina ‘ s-maar de plaatsing kan een game-changer zijn. Hier is wat de nieuwe functie ziet er zo uit: 

facebook_ratings

Image courtesy van TechCrunch

want dit is nog een test, niet iedereen kan deze functie — en er is niets om te stoppen met Facebook van nixing het geheel. En we gaan zeker niet op geruchten jagen … maar deze kleine, potentiële toevoeging aan Facebook-pagina ‘ s kan een grote impact hebben op uw Facebook-strategie.

verward over hoe vijf kleine sterren zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen hebben? Laat me het uitleggen.

dit kan geweldig zijn omdat … 

de sterren staan prominent. Ze zijn prominenter dan veel andere elementen op een merkpagina-inclusief likes of de ongrijpbare ‘praten over deze’ metriek. Voor vrijwel alle merken-groot en klein-is dit een prachtig ding. In plaats van te concurreren met andere bedrijven voor “likes”, kunnen merken zich richten op het krijgen van een paar kwalitatieve, positieve beoordelingen.

ze kunnen zich richten op de kwaliteit van hun bedrijf in plaats van de hoeveelheid van hun volgers-dat is hoe merken zouden moeten denken over Facebook, maar sommigen hebben dat niet gedaan vanwege hoe prominent het aantal likes werd weergegeven.

minder focus op fluffy vanity metrics en meer op echte betrokkenheid van het publiek en geluk is een goede zaak. Merken kunnen echte zakelijke ROI bewijzen, en fans kunnen echt blij zijn met het bedrijf en de inhoud ervan. 

dit kan verschrikkelijk zijn omdat …

de sterren staan prominent. En wie weet of ze alleen op de Facebook-pagina van je merk verschijnen? Ze kunnen uiteindelijk worden getrokken in de Like Box op uw website of een andere plaats waar u uw merkpagina promoot via ingesloten inhoud.als je goede recensies hebt, zijn al die zorgen positief, maar laten we eerlijk zijn-niet alle bedrijven zullen slechts vijf sterren hebben.

dat wil zeggen, tenzij bedrijven werknemers gaan dwingen om valse beoordelingen achter te laten, wat uiteindelijk de gemiddelde beoordeling zal vertekenen. Bonus: het is ongelooflijk onethisch om werknemers te dwingen positieve beoordelingen achter te laten. Zelfs als de beoordelingen vrijwillig zijn, moet de beoordelaar onthullen dat hij of zij een werknemer is. En zelfs dan is het nog steeds een lastige situatie.

Op dit moment is het meeste dat bedrijven echt kunnen doen, je dwingen om hun Facebook-pagina leuk te vinden-wat zeker onethisch is, maar niet zo flagrant als het achterlaten van nep vijfsterrenrecensies. Iets “leuk vinden” heeft gewoon niet hetzelfde gewicht als een volwaardige sterrenreview-een nieuwe like voegt toe aan een eindeloze stapel likes, terwijl een recensie wordt meegerekend in een gemiddelde.

en ik ga hier niet in wiskunde, maar echt lage en echt hoge beoordelingen kunnen de gemiddelde beoordeling bovenaan uw merkpagina vertekenen – wat, ongeacht of het gemiddelde goed of slecht is, gewoon onnauwkeurig is.

naast de hele onethische beoordelingen van werknemers, kunt u scheve resultaten krijgen als uw merk mensen niet toestaat om op de tijdlijn te schrijven. Wanneer mensen met je merk willen communiceren op Facebook, moeten ze dan reageren op een individueel bericht of beter nog … laat een review achter. En als ze proberen te communiceren met uw merk over een klanttevredenheidskwestie, is de kans groot dat de beoordelingen slecht zullen zijn. Zeg vaarwel tegen je sterren!

hoewel uw bedrijf altijd moet proberen klanten te verrassen – en zeker moet worden gewaarschuwd wanneer de klanttevredenheid slecht is-kunnen een paar slechte ondersteuningsklachten uw Facebook-pagina-inspanningen belasten.dus al met al zou dit een geweldig hulpmiddel kunnen zijn als mensen a) weten hoe ze het op de juiste manier moeten gebruiken, en b) het daadwerkelijk op de juiste manier gebruiken. Als iedereen die twee dingen doet, zou dit een veel betere “pluizige” maatstaf kunnen zijn voor merken om naar te streven, omdat een merk dat goed wordt beoordeeld waarschijnlijk de meeste dingen op de meest inkomende manier doet. En wie wil dat nou niet? 😉

Plaats een reactie