Enge Sociale Media Nachtmerries

Het is Halloween, de dag van alle dingen enge, griezelige en gebitsklap.

en wat is er enger dan een nachtmerrie op sociale media die je dag/week/maand uit elkaar haalt?

laten we eens kijken naar enkele horrorverhalen van de afgelopen jaren en onderzoeken wat je kunt doen om te voorkomen dat de geesten van sociale media voorbij in je wereld kruipen.

nachtmerrie #1: per ongeluk je zakelijke Account gebruiken om iets te tweeten dat bedoeld is voor je persoonlijke Account.

iemand bij StubHub deed dit een paar jaar geleden en hoewel de tweet werd verwijderd en een verontschuldiging werd uitgegeven, was het een trending topic voor enkele dagen. Het ergste is dat iemand waarschijnlijk zijn baan is kwijtgeraakt.

Screen Shot 2017-10-20 at 10.46.04 AM-1

 

verban deze sociale demon door: Ten eerste, als je enige vorm van openbare toegang hebt tot een sociaal account van een bedrijf, spoot dan niet op openbare kanalen dingen uit die je niet per ongeluk zou willen delen-omdat dit soort dingen vreselijk gemakkelijk te doen zijn. Een eenvoudige manier om dit probleem aan te pakken, is door verschillende browsers en verschillende apps te gebruiken voor uw persoonlijke en zakelijke account.

Wat als je het verpest? Laten we hopen dat je een begripvolle baas/bedrijf hebt, zoals het Amerikaanse Rode Kruis toen hun social media manager per ongeluk postte over het verwerven van Dogfish Head bier en #gettngslizzard. Ze waren slim en verontschuldigend en waren menselijk in hun reactie. 

 

Screen Shot 2017-10-20 at 11.31.12 AM

de fout veroorzaakte geen schade (dat had een ander verhaal kunnen zijn). “ Wij zijn een organisatie die zich bezighoudt met levensveranderende rampen en dit was er niet één van”, zei Wendy Harman, directeur sociale media. “Het was gewoon een kleine fout.”

Dogfish Head ging nog een stap verder en vroeg fans om te doneren aan het Rode Kruis met de hashtag #gettngslizzard.

nachtmerrie #2: iets Controversieels zeggen op je persoonlijke Account en het merk/bedrijf lijdt ervoor.

een van de bekendste voorbeelden hiervan is uit 2009, toen een Ketchum VP naar FedEx ging om een presentatie te geven over–get this–sociale media. Hij kwam in Memphis aan en tweette: “echte bekentenis, maar ik ben in een van die steden waar ik mijn hoofd Krab en zeg: ‘ik zou sterven als ik hier moest wonen!FedEx reageerde met een scherpe brief. Hier is een deel ervan:

veel van mijn collega ‘ s en ik vinden dit ongepast. We weten niet hoeveel miljoenen FedEx Corporation Ketchum jaarlijks betaalt voor het waardevolle en belangrijke werk dat uw bedrijf wereldwijd voor ons doet. We zijn er echter van overtuigd dat het voldoende is om een groter niveau van respect en bewustzijn te verwachten van iemand in uw positie als vice-president bij een belangrijke wereldwijde speler in uw branche. Het gevaar van sociale netwerken is dat mensen lezen wat je schrijft.

De gevolgen van de sociale media waren schadelijk voor het merk Ketchum en de VP verliet uiteindelijk het bedrijf.

verban deze sociale demon door: gebruik te maken van gezond verstand. Dit is een van de belangrijkste beleidslijnen die we volgen bij HubSpot, maar het is er een die moet worden uitgebreidin elk aspect van, op zijn minst, je sociale leven. Zeg niet iets op sociale media waar je later spijt van krijgt. Denk na over elke tweet en post. Is het mogelijk dat je iemand beledigt? Is het risico waard wat je wilt zeggen?

nachtmerrie # 3: de controle over uw Account verliezen aan malafide werknemers.

Dit gebeurde met Marc Jacobs in 2011 toen een ontevreden stagiaire die de verantwoordelijkheid had gekregen voor het beheer van het Twitter-account besloot een zeer publieke ineenstorting te hebben over hoe verschrikkelijk het was om voor het modemerk te werken.

“jullie hebben geen idee hoe moeilijk Robert is. Ik ben maar een stagiair. Mijn laatste dag is morgen. Anders zou ik dit niet twitteren!”

“veel succes! Ik bid voor jullie allemaal. Als je de baan krijgt! Ik ben hier weg. Tot ziens! Ik wil je niet zijn! Roberts een tiran! Serieus! Hij is stoer!”

“ik kan hem roepen! Ik ben eruit! Zal niet meer werken in deze stad! Dat Weet ik! Veel geleerd. Maar ik heb niet de energie voor wat er verwacht wordt!”

meer recent nam een voormalige werknemer het twitter-account van TapMedia over om de CEO te versnipperen voor wat zij dacht “seksistisch” gedrag te zijn.

verban deze sociale demon door: tweefactorauthenticatie te gebruiken om hacks te voorkomen, maar ook door een platform te gebruiken dat toegangsbeheer biedt voor uw sociale platforms, zodat de wachtwoorden van een account alleen in handen blijven van vertrouwde beheerders.

en zorg ervoor dat je die beheerders vertrouwt-hebben ze een goed oordeel? Uw merkreputatie ligt in hun handen.

nachtmerrie # 4: je automatische Responder brengt je in een gruwelijke, gênante binding.

veel bedrijven zijn in deze val gelopen. In een poging om efficiënter te zijn, nemen ze hun toevlucht tot auto-responders die de context niet altijd begrijpen. Coca-Cola had een van de grootste auto-responder faalt toen ze een campagne creëerden om negatieve tweets te nemen en ze gelukkig te maken. Gawker liet ze grote delen van Mein Kampf tweeten.

zelfs als de Unie een kwestie van economische onverschilligheid zou zijn, en zelfs als ze vanuit economisch oogpunt nadelig zou zijn, zou ze toch moeten plaatsvinden. Mensen van hetzelfde bloed zouden in hetzelfde rijk moeten zijn. Het Duitse volk zal geen recht hebben om een koloniaal beleid te voeren totdat het al zijn kinderen in één staat heeft samengebracht.

 Screen Shot 2017-10-20 at 1.15.01 PM

OF toen American Airlines een auto-responder gebruikte om letterlijk op alles te reageren. Zelfs als ze dat niet hadden moeten doen.

Screen Shot 2017-10-20 at 1.43.46 PM

verban deze sociale demon door: authentiek te zijn. Praat direct met je fans vs. vertrouw op auto-responders. Dit is vooral belangrijk in directe berichten-spam iemands inbox niet met een auto-responder. Verdien hun vertrouwen en hun loyaliteit door echte gesprekken.

en als je een bot gebruikt voor een campagne, denk er dan over na. Wat kan er misgaan? Kan de bot worden misleid om iets betreurenswaardigs te zeggen (zoals het tweeten van grote stukken Mein Kampf)? Hoe kun je dat voorkomen en wat is je plan om te reageren als het toch gebeurt? Een eerlijke, snelle reactie is vaak de beste manier van handelen, dus wees voorbereid.

Wat is de engste sociale faux pas die je ooit hebt gezien?

 komt in 2018 – De HubSpot Social Media certificering! Meld je aan door hieronder te klikken om op de hoogte te worden gesteld wanneer deze cursus live gaat. 

Plaats een reactie