De voordelen van oefening op creativiteit

First things first: Wat is creativiteit eigenlijk?

Dit is wat Merriam-Webster zegt …

creativiteit | noun | het vermogen om nieuwe dingen te maken of nieuwe ideeën te bedenken

natuurlijk kan “creativiteit” verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Voor mij is creativiteit het proces van het bedenken van nieuwe ideeën en het vermogen om buiten de doos te denken, maar ik denk dat het ook inhoudt dat je iets neemt dat al bestaat en er flair en uniekheid aan toevoegt.hoewel het verschillende dingen kan betekenen, komt het ook in veel situaties voor, van werk tot je persoonlijke leven en overal daartussenin.

die nieuwe manier waarop je je dochter leerde haar schoenen te strikken? Creatief.

De manier waarop je een lastige situatie met een klant onschadelijk hebt gemaakt? Ook creatief.

De route die je vanmorgen nam om rond de file te manoeuvreren? Je raadt het al… creatief.

Iedereen heeft de mogelijkheid om creatief te zijn, maar helaas zijn “bureaujobs” tegenwoordig de norm voor veel mensen wiens banen een dagelijkse boost van creativiteit vereisen – van marketeers, schrijvers en bloggers tot kunstenaars, ontwerpers, professoren en architecten.

een bureaujob betekent meestal dat je gedurende de dag langere tijd zit, tenzij je een gelukkige sta-bureaugebruiker bent. Sommigen “werken zelfs door de lunch” om zogenaamd meer gedaan te krijgen en eerder aan het eind van de dag het werk te verlaten. Dit lijkt misschien een goed idee, maar de realiteit is dat het je creativiteit belemmert – om nog maar te zwijgen van het feit dat het ongezond is.

onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig sporten, vooral wandelen of een ander type aerobe oefening, kan helpen creativiteit te bevorderen. Volgens technologie consultant, Nilofer Merchant, ” Walking meetings bevrijden niet alleen de kont, ze bevrijden de creatieve sappen.”

uit een recent onderzoek van Stanford bleek dat creatief denken verbetert terwijl iemand loopt en in de korte tijd nadat hij of zij is teruggekeerd. Evenzo merkten onderzoekers van een andere studie op dat regelmatige lichaamsbeweging geassocieerd is met verbeterd divergent en convergent denken, twee belangrijke componenten van creatief denken.

tijdens deze studie steeg de creatieve output van een persoon met 60% wanneer ze liepen, in tegenstelling tot zitten. De vooruitstrevende Steve Jobs was beroemd om zijn” walking meetings”, een traditie in Silicon Valley die Mark Zuckerberg heeft voortgezet.

dus, als het werkt, waarom niet profiteren van het? Naast wandelbijeenkomsten zijn er oefeningen die je aan je bureau kunt doen – creatief genaamd “deskercises” – evenals sommige die je rond het kantoor kunt doen en oefeningen tijdens de lunch die je kunt doen, alleen of met een groep van je collega ‘ s.

nu Weet ik wat je denkt …

” Deskercises zullen me belachelijk maken!”

of misschien,

“Gross, ik ga helemaal bezweet worden in het midden van mijn werkdag.”

wees niet bang-je hoeft niet in het zweet te druppelen om de creatieve voordelen van sporten op het werk te plukken, en er zijn op zijn minst een paar deskercises die je kunt doen zonder rare blikken van je collega ‘ s te krijgen. Hier is een lijst van 10 dingen die je kunt doen om actief te blijven terwijl je werkt: 

1) Deskercise: de Swivel

Het is goed voor je core – zolang je een draaibare bureaustoel hebt. Houd je rug recht, leg je vingertoppen op de rand van je bureau, til je voeten op en draai je stoel van kant tot kant.

2) Deskercise: Make ‘Em Touch

vind je jezelf voorover gebogen? Ga rechtop zitten zodat je schouderbladen elkaar in het midden van je rug ontmoeten (Ik wed dat ten minste de helft van je rechtop zat terwijl je die zin las). Als je niet zo lang kunt blijven zitten, verander het dan in een squeeze-oefening van 10 Seconden. Duw je schouderbladen tegen elkaar en houd ze 10 seconden vast, laat dan los en herhaal. Je hebt de beste houding op kantoor, gegarandeerd.

3) Deskercise: de oefenbal

vervang je bureaustoel door een oefenbal – betrek je core en verbeter je balans. Waarschuwing: wees voorzichtig met hoe je ervoor kiest om op de oefenbal te bewegen, omdat ze onaangename geluiden kunnen maken (en dan krijg je rare blikken van je collega ‘ s).

4) Stand App

zo gefocust op je werk dat je vergeet op te staan? Stand helpt u eraan te herinneren – de app stuurt elk uur meldingen rechtstreeks naar uw bureaublad. Geen excuses.

5) Neem de trap

Deze is vrij eenvoudig. Als je kunt, neem de trap. Terwijl je een beetje cardio krijgt en je benen strekt, mis je ook de ongemakkelijke liftstilte. Het is een win-win.

6) Ga de uitdaging aan  

omgaan met een vervelende printer of scanner die altijd eeuwig lijkt te duren? Terwijl je wacht, sta op en doe kalf verhogingen. Sta op naar je tippy tenen, houd het een seconde of twee vast en laat jezelf weer zakken. Herhaal dit totdat uw afdrukken of scannen is voltooid-disclaimer: u kunt pijnlijk zijn, afhankelijk van hoe slecht uw printer is.

7) De vriendelijke collega

doe een rondje op kantoor of ga van verdieping naar verdieping om mensen op andere afdelingen te bezoeken. Een eenvoudige verandering van omgeving en interactie met collega ‘ s die werk doen dat anders genoeg is dan het jouwe, kan een idee oproepen dat je kunt gebruiken wanneer je teruggaat naar je bureau. Om nog maar te zwijgen, je kunt nieuwe vrienden maken!

8) oefening uitje: Yoga-niet haten, mediteren

Yoga in het park lijkt het nieuwe ding te zijn, en gebeurt vaak rond lunchtijd – Google “yoga in het park” om te zien of er een ontmoeting in uw omgeving is. Of, als je geen outdoorsy-type bent, bieden winkels zoals lululemon, prAna en Athleta elke week gratis lessen aan!

9) oefening uitje: Hit de grond Running

misschien wil je na deze tijd nog even douchen. Ik heb ontdekt dat het gaan voor een lunchtijd-run me tankt en weer energie geeft, waardoor ik me beter kan concentreren gedurende de tweede helft van mijn werkdag. En met ‘rennen’ bedoel ik echt joggen.

10) oefening uitje: Opt Outside

ga er gewoon heen. Of uw kantoor nu in de buurt van een geweldige buitenlocatie is – een park, meer, strand, bergen, noem maar op – of midden in een bruisende stad, Er is vast iets om te verkennen. Loop naar het nabijgelegen park en heb een lunchpicknick, avontuur rond het meer of loop door een straat waar je nog nooit eerder bent geweest.

dus, de volgende keer dat je merkt dat je die ochtend of middag slump raakt, sta op en beweeg je rond! Je hoeft geen zes mijl te lopen om je creativiteit te stimuleren – je kunt iets simpels doen als een onopvallende deskercise of je volgende vergadering een wandelende maken. 

Wat doe je om de hele dag actief te blijven? Denk je dat het je creatieve proces helpt? We willen het graag weten-deel het met ons in de comments.

Plaats een reactie