De Videogame-Industrie Groeit: Hier Zijn 4 Manieren Waarop Merken Gamers Bereiken

bijna 70% van de Amerikanen speelt elke dag een soort Videogame.

en met de groei van live streaming, mobiele gaming, AR en VR zou dit aantal nog groter kunnen worden.

terwijl Twitch.tv, het toonaangevende live-streaming platform, herbergt miljoenen gebruikers die video-feeds van zichzelf uitzenden terwijl ze gamen, veel smartphonegebruikers merken ook dat ze meerdere mobiele games per dag gebruiken.

op dit moment lijkt het erop dat er een videogame of gaming platform is voor iedereen. En omdat veel van deze games en spelsystemen opkomende technologie beginnen te gebruiken, worden marketeers nog agressiever in deze ruimte.

hoewel grote bedrijven meer dan ooit naar in-game marketingtactieken kijken, is de interesse om gamers te bereiken eigenlijk niet zo nieuw. In feite gaat de marketing van videogames vooraf aan enkele van de meest populaire videogameconsoles van vandaag. Hoewel strategieën voor merkbekendheid in deze ruimte zijn geëvolueerd, zijn ze er bijna altijd geweest.

naast de mogelijkheden die opkomende media marketeers in de videogame-industrie kunnen bieden, weerspiegelen gamingpubliek ook doelgroepen van veel consumentengerichte merken. Dit betekent dat videogameplatforms een geweldige plek kunnen zijn voor merken om contact te maken met hun doelgroep.

Gamers zijn voornamelijk millennials, gelijk verdeeld in geslacht, en zijn ouder geworden met de game-industrie. Toen ze nog kinderen waren toen de eerste, minder geavanceerde games uitkwamen, zijn millennials erg technisch onderlegd geworden en hebben ze de meer innovatieve gamingplatforms van vandaag omarmd.

door hun leeftijd zijn millennials ook in staat om zowel grote als kleine aankoopbeslissingen te nemen in hun huishouden. Op dit punt in hun leven kunnen millennials een breed scala aan producten kopen of leasen, van frisdranken tot mobiele apparaten en auto ‘ s. Dit is een reden waarom marketeers zich richten op media waar deze leeftijdsgroep voorkomt, zoals de gaming-ruimte.

naast nieuwere gaming-inhoud reageren millennials ook goed op games die hen nostalgisch laten voelen. Een voorbeeld hiervan was de succesvolle release van de Nintendo Switch, een spel systeem gemodelleerd naar de jaren 1980 Nintendo. Binnen 21 maanden na de lancering werden 8,7 miljoen Switch-eenheden verkocht – waardoor het de snelst verkopende gameconsole aller tijden is.

als marketeers lezen over de mogelijke kansen in verband met Video game marketing, kunnen ze zich afvragen hoe merken dit medium eigenlijk gebruiken om producten te promoten. Ze kunnen ook vragen: “Is deze strategie wel toegankelijk voor mij?”

in deze post Zal ik de evolutie van videogamemarketing bespreken, een paar voorbeelden laten zien van hoe merken vandaag innoveren in de ruimte en enkele tactieken noteren die marketeers misschien willen overwegen als gaming op de lange termijn toegankelijker wordt.hoewel in-game promotie waarschijnlijk op korte termijn niet haalbaar zal zijn voor de meeste merken, kan een ander nieuw platform, zoals een virale sociale mediasite, je inspireren om creatief te worden met je marketingtechnieken. Zelfs als marketeers de onderstaande strategieën vandaag de dag niet kunnen repliceren, kunnen ze de campagnes nog steeds gebruiken als voorbeelden van hoe bedrijven Out of the box dachten om doelgroepen te betrekken bij een nieuw of opkomend platform.

om wat extra perspectief te geven op hoeveel de gamingindustrie is veranderd, zal ik beginnen met enkele van de vroegste voorbeelden van Videogame-marketing op te merken.

een korte geschiedenis van Video Game Marketing

in de vroege jaren 1990 en 2000, grote merken zoned in op jonge gamers door het creëren van merk video games. Twee memorabele bedrijven die dit deden waren Chex Mix en Burger King.

Chex Mix ‘S Chex Quest (1996)

In 1996, toen kinderen videogames begonnen te spelen op de pc’ s van hun ouders, besloot Chex zijn jonge publiek te betrekken door een CD-ROM-spel genaamd Chex Quest onderaan de Chex Mix-dozen te plaatsen.

in het intergalactische spel controleerden spelers een ruimteheld genaamd “Chex Man” terwijl hij groene aliens afwees die hun vijanden met goo zouden bedekken. Het spel bevatte meerdere moeilijkheidsgraden en uitdagingen, waaronder een doolhof vol buitenaardse wezens. Om de kracht en gezondheid van Chex Man te behouden bij het afweren van aliens, moesten spelers hem zoeken naar en leiden naar voedsel zoals fruit en dozen Chex Mix.

op een dieper niveau vertelde het spel een commercieel verhaal over hoe helden en astronauten worden gevoed door gezond ontbijt, zoals Chex Mix. Dit spel was niet alleen creatief, maar het won ook vele prominente reclameprijzen. In 1996 won het videospel een Golden Effie voor reclame-effectiviteit. Het won ook.de Golden Reggie Award voor promotionele reclame in 1998.

Burger King ‘ s Branded Games (2006)

tien jaar na Chex Quest, Burger King ook geïdentificeerd dat het publiek genoten van gaming. In 2006 begon de restaurantketen zijn eerste inval in de gamewereld door een van de drie merk Xbox-games-PocketBike Racer, Sneak King of Big bumpin’ – op te nemen in value meals. Klanten konden de games ook kopen voor $3,99 per stuk.

elk merkspel, of advergame, bevatte de Burger King-mascotte samen met een hamburgergerelateerd thema. In wezen waren alle games, die werden gemaakt door het reclamebureau Crispin Porter &Bogusky, als interactieve advertenties die spelers vermaakten en hen aan Burger King herinnerden.

bijvoorbeeld, in Sneak King, zouden spelers in de rol van “The King” stappen, die eruit ziet als de mascotte van Burger King. Gamers moesten vervolgens Burger King-maaltijden afleveren aan andere personages. Hoewel het spel spelers vermaakte, benadrukte het ook de menu-Opties en het merk van Burger King in detail, vergelijkbaar met een commercial.binnen de eerste weken na de lancering van Sneak King werden ongeveer 2,7 miljoen exemplaren van de advergame verkocht, waardoor de campagne een ROI-succes werd en een overwinning voor Crispin Porter &Bogusky. De campagne won ook een Clio Award nadat Burger King beweerde dat het de totale verkoop van de keten had opgeheven.

Hier is een trailer voor Sneak King:

de huidige staat van advertenties in Gaming

Games en consoles zijn drastisch veranderd sinds Chex Quest en Sneak King. Niet alleen zien videogames er visueel verbluffender uit, maar veel online games en Wi-Fi-aangedreven consoles verbinden spelers en vreemden van over de hele wereld.

naarmate de spelruimte is geëvolueerd, is ook de marketing van videogames geëvolueerd. Terwijl het bereiken van gamers vroeger marketeers nodig om een hele merk video game te maken, grote merken zijn nu in staat om traditionele strategieën, zoals influencer marketing, product placement, en native advertising om te passen in de gaming ruimte en publicaties zoals GamingINI.

Common Video Game Marketing Strategies

  1. Twitch Streaming
  2. Gamer Sponsorships
  3. Product Placement
  4. Mobile Ads

Twitch Streaming

Twitch.tv, dat in 2014 door Amazon werd gekocht en nu meer dan 15 miljoen dagelijkse actieve gebruikers heeft, stelt mensen in staat om een beeld-en-beeldstroom van hun computer of spelconsole-scherm samen met een webcamvideo van zichzelf uit te zenden.

als het Twitch-profiel van een persoon een groot aantal weergaven en abonnees krijgt, kunnen ze een aanvraag indienen om als Twitch-Partner te worden geverifieerd. Zodra ze zijn geverifieerd, geeft Twitch ze een klein percentage van de advertentie-inkomsten op basis van de weergaven van hun stream en het aantal abonnees van het account.door dit beeld-en-beeldformaat werd Twitch al snel beschouwd als het sociale platform voor gamers. Sinds de lancering van dit platform hebben normale mensen grote inkomsten verdiend en een enorme online aanhang gekregen door zichzelf te streamen door populaire videogames te spelen.

als het gaat om marketing op Twitch, zijn er twee belangrijke opties: de ene is om te adverteren en de andere omvat het starten of sponsoren van een stream.hoewel Twitch zijn advertentieprogramma heeft laten groeien sinds het door Amazon werd gekocht, begon het onlangs adverteerders te vragen om meer dan $50.000 aan advertentie-uitgaven per campagne te besteden. Hoewel Digiday meldt dat Twitch-vertegenwoordigers vertrouwen lijken te hebben in de ROI van advertenties, is dit zeker een flinke kostenpost voor de meeste bedrijven.

omdat adverteren vrij duur is op Twitch, hebben veel merken geëxperimenteerd met het starten van hun eigen streams. Hier zijn slechts drie opmerkelijke voorbeelden: Wendy ‘ s eerste Twitch stream, die een Gold Clio won, volgde een avatar verkleed als Wendy die verscheen in het online gevechtsspel Fortnite.

op een gegeven moment in de online verhaallijn van Fortnite werden spelers gevraagd om op vee te jagen en rundvlees naar vriezers in nabijgelegen restaurants te vervoeren. Zodra ze dit deden, verdienden de spelers munten.

toen het Wendy ‘ s-team hoorde dat Fortnite-spelers werden aangemoedigd om rundvlees in vriezers te stoppen, gaf de keten zijn marketingbureau, VMLY&R, de opdracht om een avatar te maken die op Wendy leek. Wendy ‘ s en zijn marketingbedrijf lanceerden vervolgens een Twitch-stream waarbij de avatar in restaurants begon in te breken en vriezers te vernietigen:

net als een reclame, native advertentie of advergame, was het doel van de campagne-naast het betrekken van nieuw publiek-om het Twitch-publiek eraan te herinneren dat Wendy ‘ s zich inspant om het meest verse, best smakende rundvlees aan zijn klanten te serveren.

tijdens de stream stegen de vermeldingen van Wendy ‘ s op sociale media met 119%. De stream werd ook bekeken voor een totaal van 1,52 miljoen minuten met een kwart miljoen kijkers.

De campagne stelde Wendy ‘ s fans ook in staat om te communiceren met haar avatar en de stream, wat ertoe leidde dat andere Fortnite-spelers ook freezers begonnen te verpletteren. Kijkers van Wendy ‘ s stream begonnen er ook over te tweeten of in de commentaarthread van de feed te posten. Vanwege deze betrokkenheid maakte het Wendy ‘ s bedrijfswaarden, merk en livestream ongelooflijk gedenkwaardig voor het gamingpubliek.

Deze campagne leidde ertoe dat Wendy ‘ s en VMLY&R gouden medailles wonnen op de Clio Awards en het Cannes Lions International Festival of Creativity.

volgens de juryvoorzitter van Cannes Lions, PJ Pereira, zou de creativiteit van deze campagne de deur hebben geopend voor nieuwe marketingmogelijkheden in de toekomst.”[Fortnite frisser maken] was het opzetten van een nieuwe trend in plaats van de top van een eerdere trend te zijn,” vertelde Pereira aan Ad Age.

door het hosten van een negen uur durende Twitch-stream die volgde op de mascotte die Fortnite speelde, interageerde Wendy ‘ s op een unieke nieuwe manier met gamers.

Old Spice

In 2015 lanceerde Old Spice een stream die volgde op een domme avatar genaamd Nature Man die “contractueel verplicht” was om te doen wat Twitch-kijkers hem vertelden te doen terwijl hij door een computer gegenereerd bos liep. Zoals Twitch kijkers commentaar gaven met commando ‘ s voor de avatar, zou een Old Spice rep die hem controleerde hem deze taken laten vervullen.

op bepaalde momenten van het Old Spice-evenement vertelden kijkers Nature Man om dingen te doen zoals bomen kappen, meerdere beren bestrijden en willekeurige verjaardagstaarten eten. Hier is een korte highlight reel:

hoewel de live stream van Old Spice niet direct over zijn producten ging, was het nog steeds erg in lijn met de commercials van het merk in 2015, die betoogden dat de body spray “zo goed rook als de natuur.”

in en voor 2015 was live streaming nog steeds zeer experimenteel. Maar net als Wendy ‘ s ontdekte Old Spice dat veel jonge mannelijke kijkers aan het gamen waren op Twitch en besloot een experimentele campagne te creëren om hen te betrekken. Deze strategie leek te werken, aangezien de stream in totaal 2,6 miljoen views kreeg.

Totino ‘ s

tijdens een campagne genaamd “Live Free, Couch Hard” werkte Totino ‘ s samen met Twitch-influencers om zijn pizza-rollen via verschillende Twitch-streams te vermarkten. In een van de streams van Totino, die werd geproduceerd met de hulp van zijn marketingbedrijf, 72andSunny, probeerden een handvol Twitch-sterren met miljoenen abonnees videogames te spelen op een bank die zich bewoog als een bucking mechanische stierenmachine.

tijdens de stream van Totino konden kijkers de beïnvloeders zien proberen videogames te spelen terwijl ze ook commentaar gaven om te zeggen in welke richting de mechanische Bank de volgende moet bewegen. Kijkers konden ook commentaar geven met een emoji die leek op een pizza roll gezicht gemaakt voor het evenement.

Hier is een highlight reel die een van de influencers postte op hun stream na het evenement:

volgens een bericht van Jason Donaldson, een senior schrijver voor 72andSunny, werd de stream in totaal 1,8 miljoen minuten bekeken en was het het nummer één trending discussieonderwerp op Reddit tijdens het evenement.technisch gezien was de focus van Totino ‘ s stream op de opmerkelijke gamers die op een mechanische bank zaten, in plaats van op het spelen van één specifiek spel. Het voedingsbedrijf doet echter geweldig werk om alternatieve inhoud te identificeren die gamers nog steeds zullen bekijken en waarop ze zich abonneren-zelfs als ze geen specifieke speltips krijgen.

Gamer sponsoring

merken omarmen influencer marketing al jaren op verschillende sociale platforms en in veel mediacampagnes. In de sport zie je misschien een atleet die hardloopschoenen van een schoenenbedrijf draagt. In de make-upindustrie zie je misschien een vlogger een gesponsorde tutorial geven voor een nieuwe lippenstift. Nu gaming meer verbonden en sociaal is geworden, begint influencer marketing ook te gedijen in de videogame-industrie.

naarmate online gamers een aanhang krijgen, zoeken merken ze nu op voor aantekeningen of gesponsorde inhoud. Hier zijn een paar voorbeelden:

Xfinity Comcast sponsort Evil Geniuses

naast het sponsoren van single gamers, hebben grote merken ook een aantal online gaming teams gesponsord.

veel van deze teams concurreren met succes in ESports, een gamingcategorie die online sporten, wedstrijden of gevechtsgerichte games omvat.

in veel grote ESports-games kunnen spelers individueel concurreren of lid worden van een team. Naarmate ze beter worden in een spel, zal hun spelranglijst onder andere online spelers stijgen. Degenen die hoge ranglijsten behalen op ESports-games worden vaak gerekruteerd voor beter presterende teams of kunnen zelfs worden gesponsord door merken, vergelijkbaar met echte atleten.sinds 2016 sponsort Xfinity Comcast een ESports competitie genaamd Evil Geniuses. Deze competitie, die nu is opgenomen als een eigen bedrijf, bestaat uit best presterende gamers die expertise en hoge ranglijsten hebben opgedaan in ESports-games zoals Call of Duty, Halo, Starcraft en Rocket League.

als onderdeel van de sponsoring, the Evil Geniuses, die een grote gaming industrie volgende heeft, ontving een uitgedoste Xfinity Comcast gaming studio. Het Xfinity-logo is ook geplaatst op de officiële website van Evil Geniuses en toegevoegd aan uniformen die spelers dragen op Twitch-streams of bij gaming-evenementen.het Twitter-account van Evil Genius vermeldt ook regelmatig Xfinity of de gesponsorde gamingstudio op zijn sociale media-accounts. 

Coca-Cola sponsort Alex Hunter

al meer dan 20 jaar spelen duizenden mensen over de hele wereld de FIFA World Cup-videogameserie van EA Sports. De ESport game series brengt elk jaar een nieuwe World Cup-wedstrijd uit, waarmee mensen virtueel met anderen over de hele wereld kunnen voetballen. Net als andere ESports-games zullen spelers die geweldige scores behalen, stijgen in online ranglijsten en misschien een aanhang krijgen van collega-gamers.

onlangs werd een hooggeplaatste speler uit de FIFA-Videogame van 2018, Alex Hunter, gesponsord door Coca-Cola. Als onderdeel van zijn sponsoring, ondersteunt Hunter Coca-Cola bij echte gaming evenementen en kleedt zijn avatar in het rood. Hunter ‘ s avatar werd ook te zien in een Coca-Cola commercial waar de avatar van een kind hem een cola aanbiedt voordat hij een virtuele voetbalwedstrijd gaat spelen.

Product Placement

McDonald ‘ s producten in Splatoon 2: Splashfest

Splatoon 2: Splashfest, een Nintendo Switch-game gemaakt voor alle leeftijden, opent door gamers de keuze te geven tussen twee items, zoals ijs of cake. Elk van de items waar gamers uit kunnen kiezen heeft een harde achtergrond. Aan het begin van elk spel vergrendelen gebruikers de keuze die ze willen maken en krijgen ze een paintballpistool gevuld met verf die overeenkomt met de achtergrondkleur van het item dat ze hebben gekozen.

in de recente Japanse release van Splatoon 2: Splashfest was er een overduidelijk voor de hand liggende productplaatsing van McDonald ‘s. Gamers werden gevraagd om het spel te beginnen door te kiezen tussen McDonald’ s Chicken McNuggets of frietjes. De McNuggets werden geassocieerd met rode verf en de frietjes werden geassocieerd met paars.

Hier is een korte video (in het Japans) waarin de gastheren bespreken welk item ze denken dat het beter is om spelers op te voeren voordat ze hun keuze maken.

tijdens de wedstrijd sloot 71% van die spelers zich aan bij het French Fry-team, maar het Nugget-team bedekte verrassend het veld met meer verf. Het is niet duidelijk hoeveel mensen het spel speelden, maar Splatoon 2 verkocht meer dan 2 miljoen exemplaren in 2019.

Dit is een goed voorbeeld van een productplaatsing omdat het voor spelers natuurlijk aanvoelt en hen in staat stelt na te denken over en de verschillen tussen twee hoofdproducten af te wegen in plaats van slechts één.

advertenties voor mobiele games

buiten de PC-of console-gebaseerde videogamemarketing stoppen merken ook grote reclamedollars in advertenties voor mobiele games.

hoewel de meeste mensen misschien denken dat mobiele gamers advertenties vervelend vinden omdat ze het hele spel blokkeren, toont onderzoek aan dat mobiele gamers eigenlijk meer ontvankelijk zijn voor advertenties dan gebruikers van andere mobiele apps.

toen ik dit hoorde, was ik zelf behoorlijk verrast. Dus heb ik een snelle enquête uitgevoerd met behulp van Lucid-software om te zien of mensen daadwerkelijk interactie hadden met advertenties.

uit een steekproef van 265 mensen zei 70% dat ze eerder op een advertentie in een mobiele telefoongame hadden getikt.

 Mobile video game advertising poll

deze enquête werd uitgevoerd met Lucid Software

Op dit moment zijn er een paar belangrijke advertentiestrategieën gerelateerd aan mobiele games. Een daarvan is een standaard native advertentie die linkt naar de website van een bedrijf. Een andere is een interactieve advertentie waarmee kijkers op de een of andere manier op de inhoud kunnen tikken en ermee kunnen communiceren. Ten slotte beginnen grote merken zoals Starbucks ook te experimenteren met locatiegebaseerde advertenties in AR-games.

Hier zijn een paar voorbeelden van advertentietypen voor mobiele games die u mogelijk regelmatig ziet:

interactieve mobiele advertenties

Disney

hoewel Disney een groot aantal mobiele games maakt die verband houden met hun films, hebben ze ook miljoenen dollars geïnvesteerd in advertenties voor mobiele games. In een advertentie, die ze lanceerden om de film te promoten, “Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, werden kijkers gevraagd om een reeks items te zoeken en te tikken terwijl ze de trailer van de film bekeken. Door op de advertentie te tikken, werden ze naar meer video-gebaseerde inhoud gestuurd.hoewel de advertentie niet langer online te bekijken is, beschreef AdColony ’s Jude O’ Connor de interactieve verhaallijn in een bericht van The Drum,

“tijdens de trailer werd de gebruiker gevraagd om een zoekgame te spelen en objecten in de trailer zelf te vinden, op het scherm te tikken en het was bijna als een speelbare advertentie-ervaring,” zei O ‘ Connor. Toen ze extra stukken konden vinden, ontsloten ze nieuwe inhoud, extra trailers voor hen, personages aan het einde van de video. De gebruiker werd dan onderdeel van de ervaring.”

AdColony, het Agentschap dat de advertentie voor Disney heeft gemaakt, specificeert geen resultaten met betrekking tot de advertentie, maar heeft opgemerkt dat het een succes was. Hier is een creatief Showcase-stuk waarin het bedrijf in detail gaat over wat de advertentie zo effectief had kunnen maken.

Disney ‘ s interactieve mobiele game-advertentiestrategie is slim omdat degenen die videogames spelen interactief willen worden vermaakt. Terwijl een standaardadvertentie hen zou kunnen vervelen, zou iets interactiefs hen kunnen interesseren terwijl ze zich in een gaming-mindset bevinden.

Native Ads

Apple

Apple draait advertenties voor Apple Music op een aantal smartphone-en tabletspellen. Deze advertentie is vrij eenvoudig en toont mobiele gamers het Apple Music-logo, een geanimeerd muzieksymbool en een beschrijving van de service met de tekst: “geniet van meer dan 50 miljoen nummers. Altijd ad-free. Onderaan de advertentie staat een CTA met de tekst “Listen on” gevolgd door Apple Music ‘ S Apple Store icoon. Gebruikers kunnen op de advertentie tikken om naar de app store-pagina van Apple Music te worden geleid,

 

 Native mobile video game ad van Apple

net als veel effectieve mobiele advertenties, legt het ontwerp van Apple gewoon precies uit wat de service die het verkoopt doet zonder mobiele kijkers te overweldigen met te veel woorden of beelden.

Tully

Tully, een app en service voor Financieel Advies en sparen, lanceerde een eenvoudige en semi-interactieve advertentie voor mobiele games. In de advertentie kunt u naar links vegen om de voordelen van het gebruik van Tully en screenshots van hoe de app werkt te zien. Onderaan zie je een korte beschrijving van wat de app doet, het is vijfsterren App Store-rating en een CTA-knop met de tekst “Download.”

 Mobile video game ad from Tully

Tully ‘ s mobiele game advertentie is een voorbeeld van hoe een advertentie eenvoudig maar toch interactief kan zijn. Hoewel deze advertentie waarschijnlijk niet zoveel tijd kostte om te ontwerpen als een meer ingewikkelde interactieve advertentie, stelt het de kijker nog steeds in staat om ermee in contact te komen door door verschillende pagina ‘ s ervan te vegen om meer te leren.

Augmented Reality Ads

Starbucks

aangezien videogames zoals Pokémon Go AR en geo-locatie combineren om een nieuwe stijl van mobiele game-ervaring te creëren, hebben merken ook geëxperimenteerd met AR in-game advertenties. Tot op heden was een goed voorbeeld hiervan Starbucks-die Pokémon Go-locaties sponsorde.in 2016, toen Pokémon Go viraal ging, werkte de koffieketen samen met de ontwikkelaars van het spel om 7.800 van zijn fysieke locaties te markeren in sportscholen of PokéStops op de AR-kaart. Wanneer spelers een Starbucks Gym of PokéStop binnengingen, zagen ze een advertentie voor een limited-edition Pokémon Frappuccino.

 Pokemon Go en Starbucks partnership

foto van Pokémon Go

hoewel Starbucks een meer traditionele in-game drankadvertentie aanbood aan spelers die in de sportscholen en PokéStops aankwamen, trok de keten nog belangrijker aanzienlijk voetverkeer van gamers voordat ze zelfs de drank in de Go-app onthulden.

door Pokémon Go-locaties te sponsoren, gebruikte Starbucks op creatieve wijze een AR-platform om zijn klanten te vermaken en nieuwe doelgroepen naar zijn fysieke winkel te trekken.

navigeren door Gaming en opkomende Mediums

hoewel marketeers niet alleen al hun res moeten verschuiven om hun eigen versie van Chex Quest te starten, kan het geen kwaad om nieuwe mediums bij te houden die in de verre toekomst kansen kunnen bieden. Hoewel gaming er misschien niet één van is, kan een nieuw social media platform een geweldige plek zijn om te experimenteren met interactieve inhoud of andere strategieën die nieuwe doelgroepen betrekken.

de bovenstaande voorbeelden laten zien hoe merken hun publiek identificeerden, leerden over de platforms die ze gebruikten en ernaar streefden hen op die platforms te ontmoeten. Naarmate de media zich blijven ontwikkelen, zullen marketeers van alle bedrijfsgroottes blijven denken aan nieuwe strategieën die hun prospects zullen ontmoeten waar ze zijn-zelfs als die doelgroepen zich op een iets nieuwer platform bevinden.

 

Plaats een reactie