De ultieme gids voor Ranking #1 op YouTube

Als u de term “e-commerce seo” in YouTube, de volgende video toont in de eerste plaats:

Zoek resultaat van

Het werd gepubliceerd Jan 11, 2017 en was in de nummer één plek zes maanden later. De video kreeg 3750 views in de eerste maand toen het werd uitgebracht in 2017 en meer dan 232.000 views in totaal vanaf 2022.

 Search Insights Report template by HubSpot.

Je vraagt je misschien af, wie kan het echt schelen? Wat geeft de nummer 1 ranking op YouTube je eigenlijk? Misschien geeft het je naamsbekendheid, maar brengt het daadwerkelijk verkoop binnen?

deze video is gemaakt door de bekende SEO expert en oprichter van Backlinko, Brian Dean. 

Ik vroeg Brian naar zijn youtube video ranking, en hier is wat hij zei:

Ranking op YouTube is een van de grootste drivers van leads en sales voor mij dit jaar. Ik stuur een’ welkom ‘ e-mail naar nieuwe e-mailabonnees. En een groeiend percentage (ongeveer 15%) zegt dat ze me voor het eerst op YouTube hebben gevonden. Maar nog belangrijker, enquêtes van klanten laten zien dat ze me ook via YouTube vinden. Ze noemen ook mijn YouTube-video ‘ s als een specifieke reden dat ze besloten zich aan te melden.

dus om het kort te maken, met de Nummer één plek op YouTube:

 • bouwt direct Brian Deans e-maillijst op (mensen abonneren zich op zijn e-mail na het bekijken van de video)
 • stelt Brain In staat om persoonlijke relaties te cultiveren met mensen die zijn video ‘ s bekijken. Deze mensen hebben het gevoel dat ze hem kennen wanneer ze terugkeren naar zijn site na het bekijken van zijn video

Het is niet mogelijk om Brian ’s verkoopcijfers rechtstreeks van YouTube te volgen, omdat Brian geen links of veel CTA’ s in zijn YouTube-video ‘ s toevoegt. In plaats daarvan betrekt Brian zijn kijkers met inhoud en wacht tot ze zijn naam Googlen en zijn blog op die manier vinden.

de enquêtegegevens voor nieuwe e-mailabonnees laten echter een aanzienlijke stijging zien van mensen die zeggen dat ze hem via YouTube hebben gevonden.

kortom: YouTube is geweldig voor de top van de trechter voor Brian Dean, ook al genereert het niet direct verkoop.

Ik werkte met Brian aan dit project en vroeg hem of ik het hele proces dat hij uitvoerde kon documenteren, van niet gerangschikt zijn tot het nummer op YouTube zijn. Hier zijn de stappen en inzichten die hij deelde.

 

Wij zijn toegewijd aan uw privacy. HubSpot gebruikt de informatie die u ons verstrekt om contact met u op te nemen over onze relevante inhoud, producten en diensten. U kunt zich op elk moment afmelden voor deze communicatie. Voor meer informatie, bekijk ons Privacybeleid.

Free Re

YouTube for business: a 30-day roadmap for channel growth

vertel ons hieronder iets over jezelf om vandaag nog toegang te krijgen:

 

hoe rank je nummer één op YouTube

 1. stap één: zoek een zoekwoord
 2. stap twee: Script je video
 3. stap drie: produceer je video
 4. stap vier: upload en optimaliseer je video
 5. stap vijf: promoot je video

stap 1: Zoek een zoekwoord

net als bij “normale” seo, de eerste stap bij YouTube is SEO keyword research. Ik documenteerde mijn proces van onderzoek naar rankings voor zeer concurrerende zoekwoorden in 90 dagen voor artikelen in een experiment dat ik begin vorig jaar uitvoerde. Het proces is echt vergelijkbaar met hoe je zoekwoorden in Google zou vinden.

eerst genereer je een lijst met mogelijke zoekwoordideeën. Vervolgens ga je naar een handvol van de beste zoekwoorden.

Keyword research tools ontworpen voor Google (zoals SEMRush) werken niet voor YouTube. Om video-zoekwoorden te vinden, moet u een tool gebruiken die is ontworpen voor YouTube. Brian beveelt twee aan:

ten eerste hebben we Keywordtool.io. klik op het tabblad” YouTube”, voer een seed-zoekwoord in en het scrape” YouTube Suggest ” voor honderden mogelijke zoekwoorden.

 Keyword Tool

als dat niet werkt, kijk dan bij VidIQ. Ze hebben een handige zoekwoordonderzoekstool die lijkt op Google Keyword Planner voor video ‘ s.

 The Ultimate Guide to Ranking 1 on YouTube

naast het genereren van een enorme lijst met zoekwoordideeën, geeft VidIQ u ook nuttige statistieken (zoals concurrentie en zoekvolume) om u te helpen het beste zoekwoord te vinden.

 The Ultimate Guide to Ranking 1 on YouTube

nu moet je een grote vette lijst met zoekwoorden hebben. Maar hoe kies je de beste voor je videoonderwerp en titel?

net als bij Google SEO is het kiezen van het” beste ” zoekwoord uit een lijst meer kunst dan wetenschap. Dat gezegd hebbende, moet u een zoekwoord kiezen dat deze factoren heeft:

 • zoekvolume: hoe meer zoekopdrachten hoe beter
 • concurrentie: minder is beter (duh)
 • Market “fit”: zou uw doelgroep naar dit zoekwoord zoeken?

Brian merkte bijvoorbeeld op dat “e-commerce SEO” een behoorlijk aantal zoekopdrachten kreeg en niet super concurrerend was, dus gebruikte hij dat als zijn belangrijkste zoekwoord.

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

 

Stap 2: Script je Video

nu je een trefwoord hebt, is het tijd om je video te maken.

volgens Brian moet dat proces beginnen met het schetsen en scripten van je video.

mensen op YouTube hebben een zeer korte aandachtsspanne. Daarom schrijven veel professionele YouTubers (zelfs vloggers) hun video ‘ s regel voor regel uit.

een strak script zorgt ervoor dat je gedurende de hele video on topic blijft.

het helpt ook om zinnen te elimineren die YouTube-kijkers weg laten klikken (zoals “umms”, pauzes en “waar was ik…”).

Brian vertelt me dat hij zorgvuldig elk script voor zijn video ‘ s schrijft. Hier is een voorbeeld:

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

en hier is het basisoverzicht dat Brian gebruikt voor de meeste van zijn video ‘ s (inclusief zijn e-commerce SEO-video):

 • Intro: Preview voor wat er later in de video komt. Hij introduceert zichzelf en zijn merk (Backlinko).
 • stappen of Lijst met Tips: het grootste deel van de inhoud. Voor casestudy ‘ s is dit een verhaal dat stap voor stap wordt verteld. Maar soms (zoals met zijn e-commerce SEO-video), zal Brian een handvol tips of technieken opnoemen.
 • conclusie/CTA: Brian eindigt de video met meerdere oproepen tot actie: een om zich te abonneren op het kanaal, een andere om zich aan te melden voor zijn e-mailnieuwsbrief en een derde om commentaar te geven op de video die ze net hebben bekeken.

 

Stap 3: produceer uw Video

videoproductie is een enorm onderwerp dat een eigen bericht kan zijn (of zelfs een hele cursus).

in plaats van hier alles te proberen te vertellen over videoproductie, zal ik een link maken naar enkele van mijn favoriete res over het onderwerp.

Ik heb een paar jaar geleden met de mensen van Wistia gewerkt aan verschillende content-en PR-projecten. We zijn goede vrienden en ik volg hun blog nog steeds. Hier zijn enkele van mijn favoriete tutorials over het onderwerp van hun learning center:

 1. De Down and Dirty DIY Lighting Kit
 2. het opzetten van een DIY Office Video Studio
 3. het kiezen van een achtergrond voor uw Video

een van de eerste dingen die je zult opmerken aan Brian ‘ s video is dat het professioneel is gedaan. Het is opgenomen met een mooie camera, en heeft mooie verlichting en hoogwaardige audio. Natuurlijk is dit niet 100% vereist (veel succesvolle YouTube-video ’s werden opgenomen met goedkope camera’ s en zelfs iPhones).

Hier is wat Brian zei over het proces dat hij gebruikte om zijn e-commerce SEO-video te maken:

persoonlijk gebruik ik een studio om mijn video ‘ s te maken. Maar dat is 100% niet nodig om het goed te doen. In feite, mijn eerste batch van video ‘ s werden gedaan in mijn appartement en ze zien er bijna net zo goed. De belangrijkste redenen waarom ik een studio gebruik zijn a) dus ik hoef me geen zorgen te maken over productie-dingen zoals verlichting enz. en b) de geluidskwaliteit is meestal beter. Dus als je net begint, zou ik doen wat het makkelijkst voor je is.

 

Stap 4: Upload en optimaliseer uw Video

OK, dus je hebt een geweldige video gemaakt. Nu is het tijd om het te uploaden en te optimaliseren voor YouTube.

Hier is hoe Brian zijn video optimaliseerde rond het zoekwoord “e-commerce SEO”.

ten eerste zorgde Brian ervoor dat hij de term “e-commerce seo” in zijn video verbaal zei. YouTube transcribeert nu automatisch al zijn video ‘ s (en het is ook behoorlijk nauwkeurig). Brian is ervan overtuigd dat YouTube naar je videocontent “luistert” op dezelfde manier als een Google spider De body van een webpagina indexeert. Ik heb YouTube dit niet persoonlijk zien bevestigen, maar het is logisch.

vervolgens nam hij het sleutelwoord op in zijn videotitel. Net als bij een webpagina wil YouTube het zoekwoord in je Titel zien.

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

YouTube is niet zo geavanceerd als Google (het mist iets dat in de buurt komt van Hummingbird of RankBrain), dus je wilt hier je exacte zoekwoord gebruiken (geen synoniemen of variaties als je het kunt helpen).

vervolgens is het tijd om de videobeschrijving te schrijven. Je videobeschrijving is een samenvatting van waar je video over gaat. Brian schrijft liever lange, diepgaande beschrijvingen, dus YouTube heeft veel inhoud om mee te werken. De beschrijving voor zijn e-commerce SEO-video is bijvoorbeeld 252 woorden. Dit is aanzienlijk langer dan de meeste andere videobeschrijvingen op YouTube.

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

uiteindelijk creëerde Brian tags voor zijn video. Zoals Brian vondin zijn recente YouTube ranking factors-video zijn tags niet zo belangrijk als ze ooit waren. Maar het is nog steeds de moeite waard om je video ‘ s te taggen. Brian beveelt een tagmix aan die er als volgt uitziet:

 • uw exacte zoekwoord + variaties (“e-commerce SEO”, “E-commerce verkeer”)
 • een paar brede zoekwoorden die het “grote onderwerp” beschrijven waar uw video onder valt (“zoekmachineoptimalisatie”)
 • een paar zoekwoorden die onderwerpen beschrijven die u in de video aanraakt (“link building” en “on-page SEO”).

vanuit een SEO-perspectief is dat echt alles wat je kunt doen om je video met zoekwoorden te optimaliseren. De rest wordt bepaald door YouTube-algoritmen op basis van de algehele kwaliteit van je video.

 

Stap 5: promoot je Video

toen ik voor het eerst met Brian over deze stap sprak, werd ik natuurlijk aangetrokken tot een aanpak waarbij je in wezen je eigen PR zou doen om de video op verschillende blogs en publicaties te krijgen. Deze strategie is echter meer een langetermijnbenadering die weken of zelfs maanden kan duren voordat u de insluiting of verwijzing naar de video op een blogpost krijgt.

We hadden iets meer op korte termijn nodig. Een van de eerste lessen die Brian leerde over YouTube is dat het extreem competitief is:

toen ik voor het eerst op YouTube begon, onderschatte ik de concurrentie. Ik dacht dat de enorme hoeveelheid gebruikers betekende dat de concurrentie was niet een groot probleem. Maar ik had het mis. YouTube heeft een ton van kijkers, maar er is ook een ton van video-inhoud om mee te concurreren.

net als een blogpost of infographic hebben YouTube-video ‘ s een beetje “push” nodig om aan de slag te gaan. En een van de grote dingen van YouTube is dat het een ontdekkingsplatform is. YouTube promoot actief video ‘ s waarvan je denkt dat ze je leuk zullen vinden op hun startpagina, de zijbalk “voorgestelde Video” en ja, in de zoekresultaten van YouTube.

maar YouTube moet een kritische massa gegevens over je video verzamelen (door likes, views, retentie van het publiek en opmerkingen te meten) om te bepalen of mensen echt genieten van het bekijken van je video.

dus Brian ontdekte dat een eerste promotionele “push” YouTube de gebruikersfeedback geeft die het nodig heeft om je video actief aan zijn gebruikersbasis te tonen.

Ik vroeg Brian hoe hij zijn YouTube eCommerce SEO-video promootte. Hier is het proces dat hij gebruikte:

eerst mailde hij zijn e-mailabonnees over de video. Zijn e-mail was kort met twee links rechtstreeks naar zijn Youtube-video.

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

sommige mensen plaatsen de video op hun blog en sturen mensen daarheen. Brian zegt dat dat ook kan werken, maar hij geeft er de voorkeur aan mensen naar YouTube te leiden omdat ze dan de mogelijkheid hebben om te liken, te reageren en zich te abonneren.

Brian deelde zijn video ook op sociale media (met name Twitter en Facebook).

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

het delen op deze twee sociale netwerken hielp Brian De organische ranglijst van de video te verbeteren.

Brian plaatste ook een preview van de video op Facebook om mensen te verleiden om de volledige video te bekijken, zoals je hieronder kunt zien:

 The Ultimate Guide to Ranking #1 on YouTube

als algemene vuistregel: als de video tot snuif is en goed is geoptimaliseerd, heeft het alleen een promotie-push nodig om de bal aan het rollen te krijgen. YouTube zorgt voor de rest.

Je kunt Facebook, Twitter en e-mail gebruiken voor dat “kleine duwtje. Sommigen van jullie zouden kunnen zeggen: “Ik heb niet zo’ n groot publiek!”Brian’ s antwoord daarop is:

je hebt geen groot publiek nodig. Wat je probeert te doen is wat oogballen op je video te krijgen om Google te helpen er wat gegevens over te krijgen. Je hebt geen honderdduizenden of zelfs tienduizenden nodig om het te zien, slechts een paar duizend of zo om er naar te kijken.

daar heb je het. Het proces dat Brian gebruikte om een zeer succesvolle YouTube-video te maken, te optimaliseren en te promoten die nu Nummer één is voor een zoekwoord met een hoog volume.

 

Plaats een reactie