De Ultieme Gids Voor operationele productiviteit: wat het Is en hoe het te meten

bij verkoop is productiviteit van het grootste belang. Wat en hoeveel het team invoert, kan direct worden vertaald naar de output van goederen en diensten, wat betekent dat een betere productiviteit kan leiden tot meer omzet.

voor operations management is het belangrijk om te begrijpen hoe productiviteit werkt om uw team te helpen zijn doelen te bereiken. Dat kan betekenen dat teamleden worden geïdentificeerd en benaderd die achterlopen of nadenken over bedrijfs-en managementprocessen die de productiviteit kunnen helpen of belemmeren.

laten we een duik nemen in wat operations productivity precies is, hoe je het kunt meten en hoe je het de beste it binnen je organisatie kunt maken.

Wat is operationele productiviteit?

Operations management is het toezicht op en het ontwerpen van de productie, productie en distributie van producten en diensten, met name om ervoor te zorgen dat alle processen zo efficiënt mogelijk verlopen. Productiviteit zelf is hoe efficiënt inputs, zoals bedrijfsprocessen, resulteren in outputs van goederen en diensten. Het operationele team is aanwezig om ervoor te zorgen dat het bedrijf op maximale efficiëntie draait.

Productiviteitsmetingen in Operations Management

hoe meet je de productiviteit? Welke metrics gebruik je? De productiviteit wordt berekend als een verhouding van de totale output gedeeld door de totale input met behulp van de volgende vergelijking:

totale productiviteit = totale Output/totale Input

laten we een voorbeeld nemen. Als een productiefaciliteit in staat is om product ter waarde van $12.000 te produceren met behulp van inputs zoals machines, en arbeidskosten die gelijk zijn aan $6.000, zou de productiviteitsoutput gelijk zijn aan twee.

totale productiviteit = totale Output/totale Input = $12,000/$6,000 = 2.0

het resulterende getal, 2.0, is vrij relatief, daarom is het regelmatig bijhouden van de productiviteit belangrijk. Als u merkt dat uw best presterende week hogere outputs heeft, maar dezelfde inputs en resulteert in een productiviteitsratio van 5,0, weet u dat de productiviteit kan worden verbeterd wanneer deze op 2,0 is.

factoren die de productiviteit in Operations Management verhogen

Er zijn een aantal factoren die de productiviteit in operations management helpen verhogen.

1. Training

als je aan training denkt, denk dan aan de return on investment (ROI). Misschien moet je geld en tijd besteden aan het aanbieden van extra training aan werknemers, maar je verdient dat geld terug en dan wat met werknemers die efficiënter kunnen werken. Goed opgeleide medewerkers kunnen sneller werken met minder verspilling of fouten, wat betekent dat ze in minder tijd een hogere output leveren.

2. Teamdoelen

werk kan behoorlijk oninspirerend zijn als er geen gedefinieerde doelen zijn om te bereiken. Zorg ervoor dat het hele team op de hoogte is van de doelen en maak die doelen realistisch. Te laag, en werknemers kunnen zich minder gemotiveerd voelen na het bereiken van een gemakkelijk doel. Te hard, en werknemers zullen zich leeg en gestrest voelen. Neem ook beloningen op voor wanneer het team zijn doelen bereikt.

3. Werkomstandigheden

maken de werkruimte comfortabel en uitnodigend voor medewerkers. Dat kan betekenen dat je een kantoor kiest met veel ramen, staande bureaus toevoegt of een pauzeruimte uitrust met tal van voorzieningen zoals koffie, snacks en comfortabele banken.

4. Ondersteuning

als een medewerker ergens mee worstelt, kan luisteren naar hun problemen en snelle begeleiding en begrip het verschil maken. Training speelt hier ook een rol; als een werknemer het moeilijk heeft om doelen te bereiken vanwege een specifieke zwakte, kan het bieden van ondersteuning via training hen helpen hun vaardigheden te vergroten.

5. Eerlijke lonen en voordelen

weten dat ze eerlijk worden betaald voor hun werk en dat ze kunnen genieten van gratis gezondheidszorg of overvloedige vakantietijd, zal werknemers motiveren om alles op het werk te geven. Concurrerende lonen en voordelen helpen werknemers zich gewaardeerd en toegewijd te voelen aan het werk.

6. Technologie

technologie kan de productiviteit enorm verbeteren. Het kan worden gebruikt om teamcommunicatie te verbeteren door middel van samenwerkende tools, zoals een projectmanagement-app, inventaris bij te houden en eentonige taken te automatiseren, zodat het team zich kan concentreren op dringender problemen.

factoren die de productiviteit in Operations Management schaden

hoewel er veel manieren zijn om de productiviteit te verhogen, moet u er ook rekening mee houden dat er tools of bedrijfsprocessen kunnen zijn die meer kwaad dan goed doen.

1. Micromanagement

wanneer werknemers zich vertrouwd voelen, zijn ze meer gemotiveerd om hard te werken. Maar als je ze constant incheckt, leid je ze af van het werk, waardoor de productiviteit afneemt.

2. Verouderde technologie

terwijl de nieuwste technologie de productiviteit kan verbeteren, kan verouderde technologie deze verpesten. Hoe meer tijd werknemers vastzitten aan het repareren van storingen of wachten op iets om te laden, hoe langer het duurt voordat ze output produceren. Denk hierbij aan ROI. Soms kan investeren in technologie vooraf kostbaar zijn, maar het zal het verschil maken als het gaat om productiviteit.

3. Ongedefinieerde of niet-inspirerende doelen

doelen geven teams iets om naartoe te werken. Zonder hen is er geen drive om het werk efficiënter te maken. Als je doelen stelt, maak ze dan ook realistisch. Als je lage doelen stelt om ze gemakkelijk haalbaar te maken, kunnen werknemers productief zijn tot het punt dat ze dat kleine doel bereiken, en zich dan ongemotiveerd voelen om het harde werk voort te zetten.

4. Onnodige vergaderingen

in dezelfde geest als micromanagement betekent het trekken van werknemers naar constante vergaderingen ook dat ze minder tijd besteden aan het produceren van output.

5. Geen automatisering of delegatie

wist je dat 40% van de werknemers het gevoel heeft dat hun werk erg of extreem stressvol is? Niet alleen dat, maar ongeveer 1 miljoen Amerikanen missen elke dag werk als gevolg van stress, wat bedrijven elk jaar miljoenen dollars kost.

6. Slechte werkomstandigheden

een donker, zwak kantoor, een lawaaierige omgeving en goedkope bureaus en stoelen kunnen ervoor zorgen dat werknemers zich ongeïnspireerd en ongeïnteresseerd voelen in hun werk.

7. Gebrek aan voordelen

als werknemers meer dan 40 uur per week aan een bedrijf besteden, maar niet genoeg verdienen om comfortabel te leven of geen tijd opbouwen voor vakanties, zullen ze geen interesse hebben om rond te blijven. In plaats daarvan gaan ze op zoek naar iets beters.

hoe operationele Teams de productiviteit kunnen verbeteren

een manier om de stress van werknemers te verminderen, is om eerst technologie te implementeren om sommige van hun taken te automatiseren en werknemers in staat te stellen hun werk te delegeren. Dit kan helpen de werklast te verlichten, stress te verminderen en de productiviteit te verbeteren.

Stress kan ook voortkomen uit de werkomgeving. Als het kantoor altijd luid is en het moeilijk is om je te concentreren, kunnen werknemers zich gestrest en afgeleid voelen. Donkere, niet-inspirerende ruimtes kunnen werknemers bang maken voor het werk. Het verbeteren van de toegang tot natuurlijk licht, stille werkzones en ergonomisch meubilair kan het kantoor uitnodigender maken en stress helpen verminderen.

een van de belangrijkste manieren om de productiviteit te verbeteren, is het bieden van ondersteuning, training en vertrouwen aan werknemers. Wanneer u tijd besteedt aan activiteiten voor het opbouwen van vaardigheden, het luisteren naar problemen en het bieden van begeleiding en het vermijden van micromanagement, zullen werknemers zich veel meer gewaardeerd voelen en op hun beurt gemotiveerd om efficiënt te werken.

meer informatie over het verbeteren van de productiviteit in de RevOps & Operations-Community van HubSpot.

gelukkige werknemers leiden tot hogere productiviteit

als het erop aankomt, kan werknemersgeluk de productiviteit echt maken of breken. U kunt investeren in de nieuwste technologie en uw bedrijfsactiviteiten op elk detail afstemmen, maar als werknemers zich ondergewaardeerd voelen, zal de productiviteit eronder lijden.

het bedrijf zal waarschijnlijk een hoge omzet ervaren en u zult meer tijd en geld besteden aan het zoeken naar, inhuren en trainen van nieuw talent in plaats van bestaande teamleden te motiveren en hen te helpen hun best te doen.

Plaats een reactie