De keerzijde: van In-House naar een bureau

na bijna 10 jaar en twee interne marketingmanagementfuncties besloot ik mijn bedrijfskennis van de Klantkant te benutten en de sprong te maken naar de dynamische wereld van het agentschapsleven. Hoewel deze overgang zeldzaam is, en meestal andersom, kan ik me niet voorstellen dat ik ergens anders ben.

hoewel mijn achtergrond in public relations ligt, waren beide banen voorafgaand aan de landing bij een bureau gericht op algemene digitale marketing. Vorige bazen adviseerden me vaak om niet bij een bureau te werken vanwege de tijdsbesteding en werkdruk. Geen van hen had directe betrokkenheid bij het Agentschap en mijn vorige functies vereisten veel tijd buiten de standaard werkweek, dus ik heb de terugslag nooit echt begrepen.

Ik geef echter toe dat het advies me voorzichtig heeft gemaakt in mijn laatste carrièrestap. Werken voor een bureau is vaak veeleisend en vereist hard werken, maar als je in de juiste omgeving bent, haal je eruit wat je erin stopt.

bedrijven waarderen het vermogen van een bureau om snel zakelijke problemen te begrijpen en de druk te herkennen waarmee ze elke dag worden geconfronteerd. Ik heb enorm genoten van de blootstelling aan verschillende accounts en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. De ervaring opgedaan in een corporate marketing omgeving is een enorme hulp geweest tijdens de overgang en stelde me in staat om de taal van onze diverse klanten te identificeren en te spreken.

toen ik in huis was, raakte ik vertrouwd met klant-en persrelaties, tijdmanagement en accountservice, vooral door de promotie van de diensten van het bedrijf in verschillende markten. Door me bewust te zijn van het effect dat bedrijfsbeleid (d.w.z. politiek) heeft op projectontwikkeling en oplevering van de klant, heb ik ook effectiever kunnen zijn in strategische planning. Bovendien heb ik door samen te werken met bepaalde agentschappen, zoals projecten rechtvaardigen, inzicht gekregen in de werking ervan.

voor mij persoonlijk was het terugkeren naar mijn PR-wortels een natuurlijke vooruitgang bij het overstappen naar de kant van het agentschap. Ik had het grote beeld, met een waardering voor hoeveel gebieden van een bedrijf werken. Terwijl ik de marketingafdeling leidde, was ik ook betrokken bij andere gebieden en kreeg ik een diepere waardering voor mijn rol, wetende dat wat marketing doet veel beslissingen in het hele bedrijf beïnvloedt. Bedrijfsmanagers en bestuursleden zien agentschappen als een extravagante uitgave of een waardevolle toevoeging aan het bedrijf. Dit is een voordeel voor iemand in mijn positie om de stress te begrijpen waar marketing-en boekhoudafdelingen onder staan, wat zich op zijn beurt vertaalt in de cruciale beslissingen van een agentschapsmanager.

voor degenen die net beginnen, is het essentieel om een interne audit van de huidige PR-strategieën te nemen. Dit is een groot deel van mijn transitie geweest. Wat werkt? Wat niet? Beoordeel de sterke punten van het bedrijf en de beste diensten die het Klanten kan en moet bieden.

extern ontmoet je huidige klanten om erachter te komen wat voor hen werkt, waar ze meer van zouden willen zien en hoe het bureau past binnen hun doelen. Hoe kan het bureau frisheid brengen aan het merk en imago van een klant?

wat zorgt ervoor dat een bedrijf zijn merk en marketingstrategie opnieuw beoordeelt? Speel hier op je eigen ervaring, zoals een gebrek aan leadgeneratie, gebrek aan publiciteit (of slechte PR) en/of gemeenschapsrelaties. Wat zou hen ertoe brengen om met uw bedrijf samen te werken?

Public relations management is niet zonder uitdagingen, maar de beloningen maken het des te meer de moeite waard. Toen ik eindelijk besloot om over te stappen naar agency, wist ik dat inferno de juiste plek voor mij was.

in de steeds veranderende wereld van reclamebureaus doen mensen, cultuur en werk er echt toe. Deel uitmaken van een bedrijf dat zoveel geeft en zo betrokken is bij de Gemeenschap is iets dat me hier echt heeft getrokken. Ik heb het gevoel dat alles wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gedaan me tot dit punt heeft gebracht, en ik kon niet gelukkiger zijn met de overgang naar een bureau.

Plaats een reactie