De Ins en Outs van Facebook landingspagina ‘ s

hoe vaak heb je interactie gehad met een advertentie op Facebook en verdwaald geraakt in een konijnenhol? Als je net als Ik bent, is je antwoord waarschijnlijk in de tientallen. Ik kon op een advertentie over ijs klikken en vijf minuten later zag ik YouTube-video ‘ s van zelfgemaakte ijsjes.

soms kom ik echter een advertentie tegen die naadloos is — ze trekken snel mijn aandacht en het vertelt me alles wat ik moet weten wanneer ik de bestemmingspagina bereik.

vanmorgen heb ik bijvoorbeeld mijn tijdlijn bekeken. Ik kwam deze advertentie tegen tijdens het scrollen, en omdat ik mijn favoriete kleuren in de advertentie zag, moest ik op de afbeelding klikken.

 voorbeeld van een Facebook-Landingspagina.

de landingspagina was niet druk. De eenvoud trok mijn aandacht. Het enige wat de pagina had was tekst, een afbeelding en een CTA. Ik merkte dat de advertentie en de bestemmingspagina rond hetzelfde product waren gecentreerd.

Het was effectief omdat het enige doel was om mij de gratis proefaanbieding in te vullen, en dat is precies wat ik deed. Ik wilde tenslotte mijn persoonlijke Instagram-berichten volgen.

Voor zover Facebook landingspagina ‘ s gaan, was deze geweldig.

heb je ooit een bestemmingspagina speciaal voor Facebook-advertenties gemaakt? Als de gedachte aan het maken van een andere bestemmingspagina alleen voor sociale media klinkt als een last die je liever vermijdt, maak je geen zorgen. In de meeste gevallen hoeft u niet meer dan een paar kleine aanpassingen te maken aan een die u al hebt.

als je klaar bent om te duiken in wat Facebook-bestemmingspagina ‘ s een must maakt voor advertenties, lees dan verder en laten we beginnen.

een bestemmingspagina is een webpagina waarop bezoekers “landen” wanneer ze zich bezighouden met een advertentie of aanbieding. Het doel van een landingspagina is om actie te stimuleren door iets van waarde aan te bieden in ruil voor leadinformatie. Meestal hebben ze een formulier om een gratis ebook te downloaden, een demo te ontvangen, een sjabloon te krijgen of iets dergelijks.

voorbeeld van een goede Landingspagina.

Image

goede landingspagina ‘ s, zoals de bovenstaande, weerspiegelen het bedrijf en bevatten ten minste één CTA. Facebook landingspagina ‘ s hebben hetzelfde doel.

Facebook landingspagina ’s verwijzen naar de pagina’ s die zijn gekoppeld aan Facebook ads. Ze zijn nog steeds bedoeld om het publiek te verleiden om actie te ondernemen, maar zijn geoptimaliseerd voor gebruik op Facebook.

net zoals er best practices zijn voor het maken van bestemmingspagina ’s voor uw website, zijn er ook best practices voor pagina’ s die zijn gekoppeld aan Facebook-advertenties. Ze hebben te maken met uw advertentiedoelen en het optimaliseren van de inhoud voor doelgroepen.

ze moeten niet in grote mate verschillen van bestemmingspagina ‘ s op uw website, in feite moeten ze uw merk weerspiegelen. Je hebt gewoon verschillende dingen om naar te zoeken — dus in plaats van verkeer de Nummer één prioriteit te zijn, kan het nu het aantal shares of opmerkingen zijn. Als je iemand bent die profiteert van visuele voorbeelden zoals ik, maak je geen zorgen, we zullen ook best practices bespreken.

dus laten we duiken in hoe je een bestemmingspagina kunt maken die een geweldige ervaring zal zijn voor je Facebook-publiek.

Er is geen tool voor het maken van bestemmingspagina ‘ s voor Facebook, maar je kunt ze via Ad Manager in advertenties invoegen om leads en conversies te stimuleren. Zelfs zonder deze functie heeft de website Algemene aanwijzingen om uw pagina ‘ s te laten opvallen voor het publiek.

Facebook stelt voor om de pagina gemakkelijk te navigeren. De inhoud moet eenvoudig en relevant zijn voor de ondersteunende advertentie om verwarring te voorkomen. En tot slot, match de pagina met de algehele branding van uw website.

die zijn vrij eenvoudig, toch? Upload een pagina die uitgebreid en gebrandmerkt is. Maar er is iets meer aan de hand dan dat — laten we eens dieper kijken naar het maken van Facebook-bestemmingspagina ‘ s.

Hoe maak je een Facebook-Landingspagina

  1. Kies een sjabloon.
  2. merk de inhoud.
  3. maak de CTA de ster van de pagina.
  4. Bekijk en test je pagina.
  5. uploaden naar de Ad Manager.

laten we voor dit voorbeeld doen alsof ik een Facebook-bestemmingspagina maak voor een ebook-aanbieding. Het ebook is direct gerelateerd aan de diensten die mijn fictieve PR-bedrijf, Off the Press Release, biedt. Deze aanbieding en advertentie zijn bedoeld om conversies te verhogen.

1. Kies een template.

Ik ben geen website-ontwerper, dus besloot ik een bestemmingspagina-bouwer te gebruiken om de mijne te maken, en het bleek er geweldig uit te zien. Voor dit ontwerp heb ik besloten om Wix te gebruiken, maar je kunt elke software gebruiken met webpagina-tools, zoals HubSpot of Mailchimp.

 Wix template choices.

Image

toen ik mijn sjabloon koos, wilde ik er een kiezen die mijn aanbod het beste zou dienen. Ik besloot dat een met een eenvoudige vorm en tekst — op die manier, zou ik niet veel te bewerken, en het statische ontwerp zou niet afleiden Facebook kijkers.

een eenvoudige sjabloon voor een conversieadvertentie is ideaal. Bestemmingspagina ‘ s moeten een eenvoudig ontwerp hebben, zodat ze het publiek niet afleiden van het gebruik van de juiste inhoud. In dit geval een ebook aanbieding.

2. Brand de inhoud.

met een sjabloon uitgekozen, veranderde ik het ontwerp om te passen bij mijn merk. Eerst heb ik nieuwe kleuren toegevoegd: roze en middernachtblauw, om bij mijn bedrijf te passen. Vervolgens veranderde ik de tekst om meer conversatie en relevant te lijken voor mijn aanbod.

Ik wilde dat mijn exemplaar in contact kwam met mijn Facebook-publiek. Bovendien koos ik kleuren die aantrekkelijk waren — ze waren niet te helder of zwak.

 Wix ' s landing page editor.

denk na over welk logo, afbeeldingen en kopie uw bericht het beste zal laten overkomen bij uw Facebook-publiek. Als je hebt gemerkt dat je publiek heel goed reageert op coole tonen, gebruik dan de donkerdere versies van je bedrijfskleuren voor assets zoals bestemmingspagina ‘ s.

als je vastzit aan het bedenken van een kopie die je klanten aanspreekt, of als je merkadvies van experts wilt, hebben we je gedekt.

3. Maak van de CTA de ster van de pagina.

Het doel van deze advertentie was om zoveel mogelijk downloads te verdienen. Om dat mogelijk te maken, heb ik het ontwerp gebruikt om de CTA de ster te maken door deze in een zichtbare positie op de pagina te plaatsen. Hierdoor wordt het voor het publiek alleen maar gemakkelijker om de actie te voltooien.

 Hoe de CTA op Wix te bewerken.

de actie die je wilt dat Facebook-gebruikers op je bestemmingspagina ondernemen, moet duidelijk zijn. Alle kopieën moeten wijzen op een duidelijke CTA. Het is handig om de knop een andere kleur te geven. Ik koos bijvoorbeeld voor grijs, omdat het een kleur was die ik nog niet eerder had gebruikt.

of laten we zeggen dat je voor een retailbedrijf werkt. Als de advertentie bedoeld is om de verkoop te stimuleren, kan de bestemmingspagina een aanbieding zijn voor een percentage korting in ruil voor ondertekeningklaar voor e-mails. Wat je de consument ook geeft, moet centraal staan, samen met de knop om er te komen.

4. Bekijk en test uw pagina.

Als u tevreden bent met uw pagina, kunt u deze bekijken in de voorbeeldmodus. Het zien vanuit het perspectief van de kijker vangt fouten op. Bovendien kunt u last-minute wijzigingen aanbrengen om het beste bij meerdere schermtypen te passen.

 een landingspagina bekijken in de Preview-modus op Wix.

als je de tijd hebt, test dan je pagina. Een van de paid Ads managers van Facebook, Nicole Ondracek, noemt het testen van landingspagina ‘ s als een must. “Testen is erg nuttig omdat we de meest concrete gegevens hebben over hoe we onze pagina ’s effectiever kunnen maken voor Facebook”, zegt ze.

Controleer of uw software testfuncties heeft. De mijne niet, maar HubSpot ‘ s CRM en Facebook hebben beide testtools die nuttige gegevens kunnen geven, zoals conversies en klikfrequenties. Ik zou een A/B-test op de bestemmingspagina kunnen uitvoeren met behulp van de software van HubSpot en vervolgens de advertentie kunnen testen met behulp van de winnende A/B-testpagina.

5. Upload het naar de Ad Manager.

wanneer u tevreden bent met uw bestemmingspagina-advertentie, slaat u deze op en schakelt u over naar Ad Manager. Vanaf hier is het proces vrij intuïtief — vooral als u eerder een advertentie hebt gemaakt. Na het kiezen van uw advertentietype, is het vrijwel gewoon het invullen van tal van velden.

voorbeeld van het uploaden van uw bestemmingspagina op Facebook

de velden “Primary Text”, “Headline” en “Description” zullen zichtbaar zijn voor het publiek, dus vul ze dienovereenkomstig in. De primaire tekst van mijn advertentie introduceert bijvoorbeeld mijn bedrijf, het aanbod en wat erin zit.

De koppen benadrukken het onderwerp van het aanbod, terwijl de beschrijving meer details geeft. Elk veld behalve primaire tekst is optioneel, dus je hoeft de advertentie niet zo veelzeggend te maken als ik. Voeg voldoende tekst toe om over te brengen wat je adverteert en de toon van je bedrijf.

zodra u deze velden hebt geregeld, hebt u uw doelgroep gekozen, is uw advertentie klaar om te worden weergegeven. Klik Op ” Publiceren!”om details zoals budget en duur te configureren. En als je een volledige gids nodig hebt voor het instellen van een Facebook-advertentie, is dit bericht een geweldige hulp.

dus nu weet je hoe je een bestemmingspagina voor Facebook-advertenties maakt. Nu is het tijd om te bespreken hoe en waarom, om die bestemmingspagina ‘ s voor doelgroepen te optimaliseren.

Best Practices voor Facebook-bestemmingspagina

denk na over de intentie van je publiek. Wat voor soort Landingspagina zal hen geïnteresseerd maken in uw aanbod? Deze ontwerp-en optimalisatietips zijn een handige bladwijzer om ervoor te zorgen dat de inhoud overeenkomt met de voorkeur van de klant.

1. Geef de pagina een eigen URL.

Als u een bestemmingspagina gebruikt die al bestaat en u leads van betaalde advertenties wilt volgen, geeft u de pagina een eigen URL. Direct response ads, advertenties die bedoeld zijn om onmiddellijke actie aan te zetten, worden over het algemeen gebruikt voor het genereren van leads.

wanneer u uw Facebook-advertentielandingspagina een eigen URL geeft, kunt u de leads zien die specifiek zijn verdiend met die advertentie. Als je kleine aanpassingen wilt maken voor de prestaties van Facebook, kun je dit doen zonder de originele pagina te wijzigen.

2. Houd het ontwerp vrij van afleiding.

als marketeers weten we dat landingspagina ‘ s eenvoudig moeten zijn. Voor Facebook-bestemmingspagina ‘ s geldt dit vooral. Uw advertentiedoelen zijn waarschijnlijk gericht op doelgroepen die actie ondernemen, en een schone bestemmingspagina ondersteunt dat.

als uw bestemmingspagina ’s buiten Facebook meestal klikbare logo’ s en tekst bevatten, verwijder ze dan voor deze versie. Deze landingspagina op de site van HubSpot heeft bijvoorbeeld een klikbaar logo en tekst. De Facebook-versie echter niet. het leidt af van het algemene doel van de advertentie.

 voorbeeld van een HubSpot-bestemmingspagina.

Image

wanneer u uw bestemmingspagina ontwerpt, gebruikt u de paginaruimte om CTA ‘ s zichtbaar te maken. Kopie moet beknopt weergeven wat er op Facebook wordt geadverteerd. De Facebook-bestemmingspagina hierboven maakt bijvoorbeeld gebruik van branding, grote lettertypen en foto ‘ s en een actiegerichte knop.

3. Creëer op basis van je advertentie doelen.

wanneer u een Facebook-advertentie maakt, moet u een advertentietype kiezen. Deze advertentietypen weerspiegelen het uiteindelijke doel van uw campagne, zoals leadgeneratie. Uw bestemmingspagina moet worden ontworpen volgens die campagnedoelstelling om de effectiviteit ervan te maximaliseren.

een landingspagina moet worden gemaakt met een doel in gedachten. Een advertentie voor merkbekendheid kan bijvoorbeeld breed zijn-het is gewoon het introduceren van doelgroepen aan een bedrijf. Een pagina voor conversies moet echter specifiek ertoe leiden dat kijkers het ebook of de demo downloaden.

 voorbeeld van een HubSpot-formulier op een bestemmingspagina.

Image

deze bestemmingspagina heeft bijvoorbeeld het formulier bovenaan de pagina om conversies te laten groeien. Er is weinig ruimte voor afleiding — de enige interactie die beschikbaar is, is het invullen van het formulier.

4. Voeg de Pixelfunctie toe voor optimalisatie.

Pixel is een Facebook-functie die is ontworpen om de advertentieprestaties te verbeteren. Het toevoegen van Pixel aan uw advertenties is als het toevoegen van een extra targeting functie.

laten we zeggen dat een 35-jarige vrouw in een stedelijk gebied op de bestemmingspagina heeft geklikt en een aanbieding heeft gedaan voor een advertentie voor merkbekendheid. Facebook vertelt Pixel vervolgens om de advertentie voor te stellen aan profielen met vergelijkbare demografische gegevens om meer gekwalificeerde leads te bereiken.

in wezen richt Pixel zich op doelgroepleden op basis van de demografische informatie van mensen die eerder met de advertentie hebben gecommuniceerd en verhoogt het de hoeveelheid verkeer die uw bestemmingspagina verdient.

5. Volg de juiste metrics.

Als u de prestaties van de bestemmingspagina wilt bijhouden, moet u ervoor zorgen dat u naar de juiste statistieken kijkt. Facebook biedt u een analyserapport op basis van uw advertentietype en er zijn er een paar die u aan de bestemmingspagina kunt toewijzen.

Ondracek raadt aan om te kijken naar de hoeveelheid geld die is uitgegeven, formulieren die zijn ingevuld en conversies. Binnen het budget blijven voor uw advertentiecampagne is een no-brainer. Het aantal ingevulde formulieren Laat u weten of uw formulier effectief was voor het converteren van leads en conversies laat u zien hoeveel.

wanneer u prestaties buiten Facebook volgt, voegt u UTM-parameters toe. Dit is in feite een speciale tag op een URL die de paginaprestaties volgt. UTM-codes kunnen worden geïmporteerd in analysesoftware, zoals Google en Looker.

je hoeft landingspagina ‘ s niet te volgen met behulp van verschillende services. Als u uw pagina echter hebt gemaakt met behulp van marketingautomatiseringssoftware die analyses biedt, zijn ze de moeite waard om in gedachten te houden. Bovendien geven UTM-codes u analyses die u kunt vergelijken met Facebook en andere software.

het hebben van meerdere s aan gegevens, beveelt Ondracek aan, geeft u een meer holistisch beeld van de prestaties van de bestemmingspagina.

6. Test landingspagina ‘ s regelmatig.

Test uw bestemmingspagina voordat deze live gaat, indien mogelijk. Als u software hebt gebruikt die testfuncties biedt, gebruikt u deze om de effectiviteit van uw pagina te testen. Hoewel het niet verbonden is met Facebook, kun je kleine wijzigingen aanbrengen voordat je het uploadt op basis van testresultaten.

“We bouwen bestemmingspagina’ s met behulp van HubSpot, dus we gebruiken de A/B-testfunctie voor en tijdens het gebruik van de pagina. We kiezen één ding om tegelijk aan te passen om de resultaten nauwkeurig te houden. Na verloop van tijd zullen we de meest effectieve Facebook-landingspagina ’s bouwen”, zegt Ondracek.

u hoeft geen specifieke software te gebruiken om uw bestemmingspagina te testen. Je kunt zelfs de A/B-testfunctie van Facebook gebruiken voor advertenties. Als u besluit om die route te gaan, maak dan uw advertentiedoelconversies, zodat het ontwerp van de bestemmingspagina een factor is.

wanneer Facebook-bestemmingspagina ‘ s zijn gemaakt voor uw publiek, kunnen ze een geweldig hulpmiddel zijn. Ze beginnen met het kopen van reizen, verdienen leads en vergroten het bereik. Wanneer je hun prestaties bijhoudt, kun je meer inzicht krijgen in hoe klanten met je bedrijf omgaan op Facebook.

gebruik landingspagina ‘ s om uw publiek verder te informeren en te verrassen. Ik hou van een goede landingspagina en kijk ernaar uit om de jouwe op mijn Facebook-tijdlijn te zien.

Plaats een reactie