De Facebook-advertentietypen: hoe u het beste advertentietype kiest voor uw doelen

wist je dat mensen in de VS 20% van hun mobiele tijd op Facebook of Instagram doorbrengen??en er zijn meer dan 1,8 miljard mensen die elke maand Facebook gebruiken?

met zoveel actieve gebruikers zijn Facebook-advertenties een no-brainer voor elke marketeer die een nieuw publiek wil bereiken op een plek waar mensen al een aanzienlijke hoeveelheid tijd doorbrengen.

het zakelijke platform van Facebook is steeds geavanceerder geworden, waardoor adverteerders Meer opties hebben om nieuwe doelgroepen te bereiken en eerdere sitebezoekers terug te brengen naar hun merk. Met zoveel verschillende opties kan het echter moeilijk zijn voor adverteerders om erachter te komen welk type Facebook-advertentie het beste is voor een bepaald campagnedoel.

in dit bericht zullen we elk van de verschillende Facebook-advertentietypen doorlopen en u helpen erachter te komen welke advertenties u voor verschillende campagnedoelen moet uitvoeren.

Contents

Facebook Ad Types

 1. Post Engagement
 2. Instant Experience
 3. Video
 4. Event Responses
 5. aanbiedingen
 6. Lead Generation Ads
 7. Page Likes
 8. Slideshow
 9. Carousel
 10. Collection
 11. Image
 12. Post Engagements
 13. /ol>

  1. Post Engagement

  als je regelmatig inhoud op je Facebook-pagina plaatst, Weet je waarschijnlijk dat sommige inhoud beter presteert dan andere. Met Facebook-advertenties voor postbetrokkenheid kunt u meer betrokkenheid bij individuele berichten genereren en het oorspronkelijke bereik vergroten. Dit helpt je meer activiteit te genereren op je berichten en helpt je snel meer organische volgers te krijgen door hen het soort berichten aan te bieden waarvan ze meer zullen zien als ze je volgen.

  in het onderstaande voorbeeld promoot de Fashion Stork Club-advertentie een update die dit bedrijf heeft gemaakt voor hun Facebook-foto ‘ s. Merk op dat de add de postbetrokkenheid (vind-ik-leuks, opmerkingen, shares) samen met de post weergeeft om kijkers aan te moedigen zich ermee te engageren.

  De advertentie bevat ook een” like page ” – knop waarmee de adverteerder zowel pagina-likes als post-engagements in één bericht kan genereren. 

   Facebook Post Engagement

  2. Instant Experience

  terwijl app engagement-advertenties bedoeld zijn om specifieke functies te benadrukken om in-app-engagements te stimuleren, zijn app-installatieadvertenties gericht op het genereren van nieuwe gebruikers. In plaats van specifieke functies uit te roepen, zullen advertenties voor app-installatie eerder het kerndoel en de belangrijkste functionaliteit van de app laten zien. 

   App Install Ads

  Image

  3. Video

  De videoadvertentiefuncties helpen uw publiek te informeren over uw productfuncties met behulp van video. 

  Video ‘ s moeten de hoogst mogelijke resolutie hebben in beeldverhoudingen van 9:16 of 16:9. Ze moeten ook een minimum van één seconde tot een maximum van 240 minuten zijn. Een coole eigenschap van Facebook ‘ s videoadvertenties is dat je een 360-advertentie kunt uploaden, wat een meeslepende ervaring is waarbij gebruikers hun vinger kunnen slepen of hun apparaat kunnen draaien om een advertentie te zien. 

   Brand Awareness

  in het bovenstaande voorbeeld gebruikt Spotify ‘ s Advertentie een creatieve, kleurrijke video die zich richt op het vinden van nieuwe muziek en afspeellijsten waar gebruikers van kunnen genieten. Hoewel een gebruiker de add kan zien en besluit zich onmiddellijk aan te melden voor Spotify, gebruikte Spotify de merkbekendheidsbenadering om overtuigende inhoud te maken om de aandacht van de gebruiker te trekken.

  4. Reacties op gebeurtenissen

  of u nu een nieuwe winkel opent of gewoon de bekendheid van een van de bestaande locaties van uw winkel wilt vergroten, U kunt overwegen het advertentietype lokale bekendheid te gebruiken om de naamsbekendheid in specifieke geografische regio ‘ s te vergroten. Dit advertentietype is grotendeels hetzelfde als advertenties voor merkbekendheid, maar zal meer georiënteerd en gericht zijn via locatie. 

   Local Awareness

  Cold Stone Creamery gebruikte bijvoorbeeld een lokale bewustmakingsadvertentie om mensen in een geografisch gebied te targeten toen hun winkel in Bangladesh opende. Merk op hoe Cold Stone in deze advertentie ervoor koos om een video te gebruiken als de creatieve asset die in de advertentie wordt weergegeven. Dit is een geweldige manier om gebruikers te betrekken en hen te verleiden om te stoppen met scrollen naar beneden hun newsfeed. 

  5. Aanbiedingen

  tijdens het gedeelte website conversion ads hebben we het gehad over het feit dat je conversiegerichte aanbiedingen kunt gebruiken als landingspunt voor je Facebook-advertentie. Dat gezegd hebbende, Facebook stelt u ook in staat om off-site downloads aan te bieden als campagnedoel.

  of u nu kortingen, vakantieaanbiedingen of inhoudsspecifieke aanbiedingen hebt om te promoten via Facebook-advertenties, met de doelstelling voor het Claimen van aanbiedingen kunt u uw advertenties aanpassen met calls-to-action die specifiek zijn voor de aanbieding. U kunt bijvoorbeeld een call-to-action voor meer informatie gebruiken als u iets aanbiedt dat alleen goed is voor de eerste 500 aanmeldingen, zoals in het onderstaande Advertentievoorbeeld:

  Bieden Vordering Ad

  Bieden Vordering Ad

  Afbeelding

  Zoals je kan zien, het aanbod vordering Facebook type Advertentie moet leiden uw gebruikers rechtstreeks naar een sign-up pagina op uw website waar zij kunnen aanspraak maken op het bieden u bevorderd.

  6. In een traditioneel conversiepad voor leadgeneratie worden gebruikers naar een bestemmingspagina gestuurd waar ze een formulier invullen. U kunt bijvoorbeeld een Facebook offer claim advertentie gebruiken (zoals we in het vorige gedeelte hebben besproken) om gebruikers naar uw website te leiden en ze daar een formulier in te laten vullen.

  het nadeel van dit conversiepad is dat gebruikers Facebook helemaal moeten verlaten zodra ze op de advertentie hebben geklikt om daadwerkelijk te claimen wat je promoot.Gelukkig biedt Facebook de lead generation objective, waarmee je leadinformatie kunt verzamelen zonder je publiek te dwingen de Facebook-app ooit te verlaten. 

  Hier is een voorbeeld dat het conversiepad toont dat de gebruiker doorloopt op een Facebook-leadadvertentie.

  ten Eerste, de gebruiker ziet een traditionele conversie-gerichte advertentie:

  Facebook Advertenties Leiden

  Afbeelding

  Zodra de gebruiker klikt op het toevoegen en/of call-to-action (in dit geval, Sign-Up), zien ze deze pop-up binnen de Facebook app:

  Facebook Advertenties Leiden

  Vervolgens kan de gebruiker klik op de registreer knop en je ziet een vorm (van uw keuze) met hun gegevens automatisch ingevuld.

   Facebook Lead Ads

  zodra de gebruiker het formulier op de leadadvertentie heeft ingediend, kan hij uit de advertentie klikken en teruggaan naar het browsen op Facebook. Het is een geweldige gebruikerservaring en Facebook synchroniseert met uw CRM, zodat uw leads precies zijn waar u ze wilt. 

  wilt u meer informatie over het instellen en succesvol targeten van Facebook-leadadvertenties voor de juiste gebruikers? Bekijk deze uitgebreide gids. 

  7. Pagina Likes

  in sommige gevallen kunt u Facebook-advertenties gebruiken om uw organische bereik uit te breiden. Wanneer dit uw campagnedoel is, moet u het type pagina-achtige advertentie gebruiken om nieuwe gebruikers aan te moedigen uw pagina te “liken”. Zodra ze dat doen, kunnen ze uw organische inhoud zien wanneer u deze plaatst.

   Page Like Ads

  Image

  pagina-achtige campagnes zijn het beste voor adverteerders die veel moeite doen in hun aanwezigheid op sociale media en inhoud produceren die specifiek is voor hun Facebook-gebruikers om betrokkenheid te stimuleren.

  Houd er rekening mee dat u ook een “like page” call-to-action optie kunt toevoegen aan andere advertentietypen als u twee doelen wilt bereiken met één advertentie. 

  8. Slideshow

  Slideshow advertenties, naar de mening van Facebook, zijn een soort van in de categorie video, een soort van niet. Zie ze als billboards: ze bewegen snel en kunnen een meeslepende advertentie-ervaring geven. Slideshows zijn een betaalbaar alternatief voor video en bieden ook een snelle laadtijd, zodat je de aandachtsspanne kunt vastleggen van iemand die niet op video ‘ s wil wachten. 

  Deze zijn een mogelijke optie voor u als u snel advertenties wilt maken. Facebook geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit stockfoto ’s en gratis videobewerkingsprogramma’ s om je advertentie spectaculair te maken. Je kunt zelfs muziek kiezen. 

  Slideshows zijn ook geweldig voor u als u een proces wilt vereenvoudigen dat iets complexer is. Net als carrousels kun je snel bewegende beelden gebruiken om een verhaal of sequentie te vertellen.

  9. Carrousel

  Carrousel advertenties zijn zeer divers en Facebook host ze op hun website, Instagram, Messenger en Audience Network. Met Carousels kunt u tot 10 afbeeldingen of video ‘ s in één advertentie weergeven. Deze uitgestrekte advertentieruimte omarmt creativiteit. 

  veel voorkomende manieren om carrouseladvertenties te gebruiken zijn productdemo ‘ s, producthoogtepunten, presentatie van specificaties over een product en een manier om verhalen te vertellen. Hoewel ze populair zijn op Instagram, hebben carrousels ook een plaats op Facebook en kunnen ze gebruikers aantrekken die een interactieve ervaring willen.

  10. Collectie

  Als u veel producten tegelijk vrijgeeft, kunnen collectieadvertenties iets zijn waar u naar kijkt, vooral aan het einde van een campagne die veel interesse wekt. Dit komt omdat collectieadvertenties geïnteresseerde kopers in staat stellen om uw product te ontdekken en op een gestroomlijnde manier te kopen.

  Collectieadvertenties lijken vrijwel op een online winkel, met een primaire afbeelding van het product samen met vier afbeeldingen die klanten kunnen doorklikken. Als ze besluiten om te kopen, kunnen ze dit doen zonder het platform te verlaten. 

  11. Afbeelding

  voor het genereren van bezoekers naar uw site, een snel creatieproces en het eenvoudig houden van dingen, zijn afbeeldingsadvertenties precies wat u zoekt. Ze zijn een veel voorkomende vorm van een advertentie en komen met minder toeters en bellen dan andere formaten. Toch kunnen ze uiterst effectief zijn.

  met een enkele, verbluffende afbeelding en weinig tekst, kunt u een verbluffende beeldadvertentie maken, waarbij die afbeelding het middelpunt zal zijn. Afbeeldingen op Facebook geeft je een formaat om te gebruiken, met spaties om ervoor te zorgen dat je foto ongelooflijk is en je hebt de mogelijkheid om kopie op te nemen.

  Hoe kies je welk type Facebook-advertentie je wilt gebruiken

  we hebben alle verschillende campagnedoelstellingen voor Facebook-advertentietypen besproken die je kunt gebruiken om aan je specifieke advertentiedoelen te voldoen.  maar is dat allesomvattend? Niet echt.In werkelijkheid overlappen veel van de campagnedoelstellingen van het Facebook-advertentietype elkaar,en u kunt meerdere advertentietypen gebruiken om hetzelfde doel te bereiken. Bovendien heeft Facebook veel verschillende opties waaruit je kunt kiezen zodra je een campagnedoel hebt gekozen, wat betekent dat het kiezen van een advertentietype niet eens de helft van de strijd is. 

  dus hoe bepaal je welk advertentietype je wilt gebruiken?

  aanbevolen Re: Facebook Ad voorbeelden collectie

   50 Facebook Ad Examples

  Access Now

  leer van de besten! We hebben onze 50 favoriete Facebook-advertenties voor u samengesteld om te bekijken en geïnspireerd te raken. Bekijk dit exclusieve lookbook om te zien welke advertenties u opvallen. 

  1) Definieer uw campagnedoel.

  voordat u een advertentiecampagne start, moet u eerst bepalen wat het doel van uw campagne is. Probeer je conversies te genereren op je website? Bezoekersaantallen voor een aankomend evenement? Gewoon meer klanten naar uw lokale winkel?

  bedenk niet alleen een campagne rond welk advertentietype je wilt gebruiken. Begin in plaats daarvan met uw eigen marketingbehoeften en bouw uw advertentie eromheen. 

  2) Kies relevante typen die u zou kunnen gebruiken.

  nadat u het doel van uw advertentiecampagne hebt gedefinieerd, bekijkt u de verschillende advertentietypen van Facebook die voor u beschikbaar zijn. Gelukkig Weet je al wat elk van de advertentietypen zijn. 

  Kies het type dat het meest relevant is voor uw doelen. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat Facebook meerdere advertentietypen heeft die je voor één doel kunt gebruiken. Als het bijvoorbeeld Uw doel is om downloads voor een ebook te genereren, kunt u een van de volgende opties gebruiken:  

  1. klikken naar Website
  2. websiteconversies
  3. Leadgeneratie
  4. Aanbiedingsclaims

  3) Beperk uw opties.

  nadat u hebt gekozen welke advertentietypen het meest van toepassing zijn op uw behoeften, kiest u degene waarvan u denkt dat deze het beste werkt voor uw campagne. Of gebruik dezelfde opties voor creativiteit, kopiëren en targeting om een campagnetest in te stellen met verschillende advertentietypen en te zien of de ene beter presteert dan de andere. 

  4) Schrijf copy en maak assets.

  een geweldige functie van Facebook ‘ s Ads Manager tool is het brede scala aan creatieve en lay-out opties die je tot je beschikking hebt. U kunt niet alleen kiezen tussen lay-outs voor afbeeldingen, video ‘s, foto’ s en carrousels, u kunt uw advertenties ook aanpassen voor mobiele en desktopgroepen.

  Facebook heeft ook veel verschillende calls-to-action die je kunt gebruiken voor je advertenties, of je kunt ervoor kiezen er helemaal geen te gebruiken! Als u verschillende advertentiecampagnes uitvoert, moet u testen en analyseren wat het beste werkt voor uw publiek. 

  5) Gebruik verschillende advertentietypen voor verschillende campagnedoelen.

  houd je niet aan één advertentietype voor al je campagnes. Zorg er in plaats daarvan voor dat u uw advertenties optimaliseert voor de juiste campagnedoelstellingen. Probeer verschillende soorten Facebook-advertenties en verschillende advertentiecampagnes uit om uw advertentiestrategie voor uw publiek te optimaliseren.

  6) richt je op het juiste publiek.

  het maken van de concept van uw advertentie is slechts de helft van de strijd. De andere helft is uitzoeken hoe u de juiste doelgroep voor uw advertentiecampagne kunt targeten.

  gelukkig heeft onze gratis Gids Voor Facebook-leadadvertenties een diepgaand gedeelte over het instellen van uw targeting-strategie voor elke advertentiecampagne die u uitvoert.

  7) Test, analyseer en herhaal.

  nadat u uw campagnedoelstelling hebt gedefinieerd, uw advertentietype hebt geselecteerd, uw advertentie hebt gemaakt en de juiste doelgroep hebt getarget, is het tijd om uw resultaten te analyseren.

  onthoud: digitale reclame gaat over het testen, analyseren en optimaliseren van toekomstige advertentiecampagnes in de loop van de tijd. Zorg ervoor dat u deze belangrijke laatste belangrijke stap volgt en u bent in een mum van tijd op weg naar de implementatie van een advertentiestrategie met een hoge ROI.

  Je vraagt je misschien af: “Oké, welk type Facebook-advertentie moet ik zeker meteen proberen?

  we hebben net deze diepgaande gids samengesteld op Facebook Lead Ads. Het helpt je alles te leren wat je moet weten over het optimaliseren van leadgeneratieadvertenties waarmee gebruikers formulieren bij je kunnen indienen zonder Facebook ooit te verlaten. Bekijk het hier of klik op de banner hieronder.

   

Plaats een reactie