De DiSC Assessment: Hoe haal je het beste naar boven in je managementstijl

dit bericht verscheen oorspronkelijk op de verkoopsectie van Inbound Hub. Om meer inhoud zoals deze te lezen, abonneer je op Sales.

als je een manager bent, moet je je zeer bewust zijn van je managementstijl en hoe dit anderen kan beïnvloeden. Als je je bewust bent van de uitersten van je gedragstype, kun je effectiever werken met je directe rapporten en transformeren van gewoon een baas in een echte leider.  

maar voordat u dat doet, moet u uw managementstijl identificeren. Ik ben voorstander van het gebruik van de DiSC behavioral assessment, maar andere populaire tests zullen ook werken.DiSC is een acroniem voor de vier primaire gedragsfactoren: dominantie, invloed, gewetensvolheid en stabiliteit. Dominante mensen zijn beslissende risiconemers die moedig en zelfverzekerd spreken. Degenen die door Invloed worden gedreven, zijn geneigd om emotie met werk te verweven en ze zijn geïnteresseerd in het vormen van sociale banden. Mensen die gericht zijn op gewetensvolheid geven prioriteit aan nauwkeurigheid en precisie en hebben de neiging om meer op hun hoede en tactvol te zijn in hun uitdrukking. Vaste persoonlijkheden zijn coöperatief en samengesteld en benaderen hun werk consequent en methodisch. Doe een DiSC-beoordeling om erachter te komen in welke vier van deze categorieën u valt.

als je niet in staat bent om een DiSC-test te doen, geen probleem. Je kunt ook proberen jezelf te identificeren op basis van twee vragen:

1) ben je meer open (emotioneel) of bewaakt (gecontroleerd)?

2) ben je meer direct (sneller tempo) of indirect (langzamer tempo)?

Op basis van hoe je deze twee vragen hebt beantwoord, kun je je primaire stijl vinden:

  • d – Direct en bewaakt
  • i – Direct en open
  • S – Indirect en open
  • C – Indirect en bewaakt

als je een dominante regisseur bent (D) …     

je wordt gemotiveerd door winnen, competitie en succes. Je houdt van uitdagingen en hebt hoge verwachtingen van zowel jezelf als je collega ‘ s om resultaten te behalen. Vanwege uw directe en veeleisende managementstijl, zult u merken dat het gemakkelijker is om oog in oog te staan met uw collega ‘ s wanneer u een tandje lager zet. Houd er rekening mee dat anderen gevoelens hebben en dat je hard-charging, know-it-all stijl ervoor kan zorgen dat je ondergeschikten zich ontoereikend en boos voelen.

accepteer dat er fouten zullen optreden en probeer gerechtigheid te temperen met genade. Je kunt zelfs grappen maken over fouten die je maakt, in plaats van te proberen altijd een bovenmenselijk beeld te projecteren.

dominante bestuurders kunnen de groei van anderen op ten minste twee manieren aanmoedigen: door werknemers te prijzen als ze iets goed doen, en door directe rapporten een mate van autoriteit te geven en vervolgens uit hun weg te blijven zodat ze het kunnen gebruiken. Wat u ook verliest in controle, u zult waarschijnlijk meer betrokkenheid en verbeterde personeelscompetentie krijgen.

probeer niet bazig te zijn. Vraag de mening van anderen en plan misschien wat samenwerkingsacties.  

als je een beïnvloedende Socializer bent (i)…

uw mensen zijn niet alleen afhankelijk van u voor ideeën, die u zeer bedreven bent in het genereren, maar ook voor coördinatie, waar u waarschijnlijk minder comfortabel mee bent. Dus alles wat je kunt doen om meer georganiseerd te worden-lijsten maken, je agenda actueel houden, prioriteiten stellen-zal grote dividenden opleveren voor zowel jou als je team.

niets is zo ontmoedigend om te zien dat de baas de bal laat vallen over belangrijke zaken. Dus, vergeet niet: als u nalaat om de follow-up, uitstelgedrag op moeilijke beslissingen, of beloften die u niet houden, uw werknemers zal het vertrouwen te verliezen. Ook al doe je die dingen niet met opzet, je directe rapporten zullen het gevoel hebben dat je ze in de steek laat. Je charme en warmte kunnen onbetrouwbaarheid niet compenseren.

ook om te begrijpen dat er conflicten zullen ontstaan. Probeer ze van tevoren aan te pakken in plaats van ze onder het tapijt te vegen. Organiseer bovendien je tijd beter en streef ernaar om je socialisatie in balans te houden met je taken.

als je een gewetensvolle denker bent (C)… 

uw hoge normen zijn een tweesnijdend zwaard. Uw medewerkers worden geïnspireerd door uw zoektocht naar uitmuntendheid, maar ze kunnen zich gefrustreerd voelen omdat ze u nooit helemaal kunnen plezieren.

een van de beste dingen die je kunt doen, is je kritiek verminderen en verzachten, gesproken of onuitgesproken. Houd er rekening mee dat je geneigd bent om in bepaalde situaties als streng over te komen.

verlicht je behoefte om te controleren en probeer een meer sociale persoonlijkheid te projecteren. Loop rond en breng meer tijd door met de troepen, praat met mensen bij de waterkoeler of in de lunchroom.  

realiseer je het feit dat je hoge normen kunt hebben zonder perfectie in elk geval te vereisen. Dat zal een last van je schouders nemen – en ook van je werknemers.

als je een vaste Relater (s) bent…

Je bent waarschijnlijk een geliefde baas. Je doel moet zijn om een effectievere geliefde baas te worden.

Leer een beetje te rekken, meer of andere taken op je te nemen en te proberen ze sneller te volbrengen. Misschien wil je assertiever zijn en meer open over je gedachten en gevoelens. Experimenteer met het nemen van kleine risico ‘ s.

gevoelig zijn voor de gevoelens van uw werknemers is een van uw grootste sterke punten. Maar je moet een middenweg zoeken tussen DAT en uit balans geraakt worden door de eerste negatieve opmerking of actie die op je pad komt. Probeer een dikkere huid te ontwikkelen voor het welzijn van het team.

wat uw stijl ook is, aanpasbaar zijn kan u helpen bruggen te bouwen naar uw werknemers en hen het gevoel te geven gewaardeerd te worden. Door te leren om het beste te reageren op hun interesses, zorgen, sterke en zwakke punten, kunt u het meeste uit uw mensen halen en hen tevredener achterlaten. 

aangepast van “PeopleSmart in Business,” door Tony Alessandra, Ph. D., en Michael J. O ‘ Connor, Ph. D.

geniet van deze post? Om meer inhoud zoals deze te lezen, abonneer u op Sales.

 

 

Plaats een reactie