De beste manier om meer te converteren in je volgende drukke seizoen (en 4 tactieken om aan de slag te gaan)

Als u van of werken voor een e-commerce bedrijf, bent u waarschijnlijk op zoek ernaar uit om wat rust na de drukste weken van het jaar. Of misschien heeft uw bedrijf een andere vorm van seizoensgebondenheid en begint u zich net voor te bereiden op het volgende grote winkelseizoen. Hoe dan ook, seizoensgebondenheid is voortdurend in de gedachten van e-commerce professionals. Het verhoogt de druk om te presteren en verhoogt de straf op fouten ernstig.

als gevolg hiervan zijn er tientallen lopende activiteiten op de agenda in zowel IT-als line-of-business groepen bij de voorbereiding op verhoogde niveaus van verkeer en activiteit. Veel van hen worden behandeld in deze interactieve infographic, inclusief hoe de zakelijke en technologische kanten van het huis belangrijke uitdagingen zoals UX-optimalisatie, mobiel en monitoring kunnen aanpakken. 

in deze post Zal ik me echter richten op één belangrijk aspect van seizoensgebonden voorbereiding: het optimaliseren van de prestaties van de website.

de grootste kans?

Er kan een sterk argument worden gemaakt voor het bekronen van websiteprestaties als het belangrijkste kenmerk van e-commerce gebruikerservaring.

ten eerste hebben studies schijnbaar kleine veranderingen in prestaties gekoppeld aan grote stijgingen of dalingen in de conversieratio. Een studie wees uit dat een toename van 1 seconde in de laadtijd van de pagina een daling van 7% in Conversies veroorzaakte, terwijl een andere studie ontdekte dat een vermindering van 2 seconden in de laadtijd van de pagina de conversies verdubbelde.

maar er is een nog eenvoudiger manier om het argument in te kaderen. Overweeg dit: elementen zoals ontwerp, kopie en bezoekersstroom zijn belangrijk, maar ze worden snel irrelevant gemaakt als de gebruiker wegstuitert omdat ze ongeduldig wordt met een trage paginalading. Er kan geen gebruikerservaring zijn zonder een gebruiker!

helaas voor gebruikers van het Internet overal, is dit geen probleem dat de technologie nog op grote schaal heeft opgelost. Hoewel innovaties hebben geleid tot verbeteringen in bepaalde delen van het complexe proces van het leveren van een web-of mobiele app aan een gebruiker, zijn de laadtijden van pagina ‘ s op het web jaar na jaar vertraagd. Gelukkig is er veel dat u individueel kunt doen om uw site boven de rest uit te steken. Maar laten we eerst eens kijken hoe we hier zijn gekomen.

de uitdaging, of ” hoe zijn we zo traag geworden?”

Online retailers hebben een bijzonder moeilijke weg om snelle prestaties te bereiken. Deze ongelukkige positie is het resultaat van een groeiende noodzaak om extreem rijke online winkelervaringen te produceren. Kortom, gebruikers verwachten nu veel super hi-res afbeeldingen, video ‘ s en nuttige (sommigen zeggen flitsende) functies zoals geïntegreerde recensies, live chat en sociale media te vinden.

zonderdeze functies retailers risico lijken verouderd, dus e-commerce teams hebben ze toegevoegd in drommen.

het bewijs van deze trend is op de schaal: pagina ‘ s op het web zijn gegroeid in aantal bytes (algemeen aangeduid als “gewicht”) op een bijna exponentiële schaal sinds het begin van de jaren 2000. Vorig jaar groeiden de pagina ‘ s van de beste e-commercesites met 67% op jaarbasis.

wat betekent gewichtstoename voor de prestaties?

Het is intuïtief om een lijn te trekken van “meer dingen” naar “duurt langer.”Meer bytes betekent meer werk. Maar hier is de sleutel: tot op heden hebben webbrowsers de grootste last van de gewichtstoename gedragen.

vandaag de dag kunnen bytes sneller dan ooit over de “middle mile” van het Internet reizen. Maar zodra ze bij de client aankomen – uw PC, telefoon, tablet of ander apparaat – is het aan de browser om de ongelooflijk complexe en re-intensieve reeks inhoud te ontleden en weer te geven. Dat is waar de vertragingen in de prestaties die we allemaal kennen en haten zich voordoen: de client-kant, of front-end.

veel website-eigenaren hebben dit op de harde manier ontdekt wanneer ze dure, old school oplossingen voor het prestatieprobleem gebruiken. Wanneer gebruikers klagen over trage pagina ‘ s, springen ze naar het upgraden van webhosting, het kopen van nieuwe servers of het migreren naar nieuwe e-commerceplatforms. Natuurlijk zijn dit allemaal noodzakelijke stappen bij het opschalen van een online bedrijf – maar op dit moment hebben we het over prestaties. Vanuit het perspectief van de eindgebruiker registreren deze upgrades nauwelijks als de inhoud op de pagina ‘ s niet verandert. 

de prestatie-functie Bind

Deze samenvloeiing van factoren heeft e-commerce winkels in een binding geplaatst, waar de noodzaak voor meer, meer, meer in strijd is met (en vaak voorrang heeft op) de voorrechten van de IT-mensen die weten dat deze additieve aanpak leidt tot trage laadtijden. Het lijkt erop dat veel organisaties weten dat hun prestaties beter kunnen zijn, maar nog steeds niet kunnen weerstaan aan de belofte van een sexier, trendy app.

de binding is problematisch voor alle betrokkenen. De taak van de IT-groep wordt steeds moeilijker zonder gelijkwaardige aanpassing van de verwachtingen, terwijl bedrijfsgroepen vaak gefrustreerd raken door een vlakke groei van de conversieratio. Elk jaar wordt er gesproken over de nieuwste tools en ontwerpen voor het verbeteren van e-commerce succes, en relatief weinig over het verzoenen van de concurrerende behoeften aan nieuwe functies en betere prestaties.

tactiek: wat je kunt doen om te ontsnappen aan de Bind 

als je een voorsprong op de concurrentie wilt krijgen in je volgende drukke seizoen, is de beste voorbereiding om je eerst te concentreren op prestaties – functies en design als tweede. Als je eenmaal vastbesloten bent om prestaties hoog op de lijst te zetten, is er een hele wereld aan opties, waaronder:

1) Begin bij de .

wees maniakaal over het verminderen van paginagewicht en verzoeken. Comprimeer de heck uit afbeeldingen (Compressor.io is een geweldig hulpmiddel hiervoor); ze vormen ruim de helft van het totale gewicht van de meeste sites. Dat omvat het gebruik van” lossy ” beeldcompressie, die enorme gewichtsbesparingen bereikt door de kwaliteit van het beeld enigszins te verlagen (maar niet genoeg om met het blote oog opgemerkt te worden, als het goed wordt gedaan). Scriptminificatie en andere vormen van compressie kunnen aan die besparingen bijdragen.

en vergeet niet – houd je hoeden vast marketeers-je kunt gewoon inhoud en functies verwijderen. Als u niet zonder twijfel kunt bewijzen dat een element van uw site helpt om gebruikers te betrekken en te converteren, moet u zich afvragen: wat doet het daar?

2) Kijk uit voor JavaScripts geserveerd door derden.

scripts van derden fungeren als single points of failure voor uw pagina ‘ s en ze vervuilen de sites van vandaag omdat ze als onschadelijk worden beschouwd. Zorg ervoor dat ze geoptimaliseerd zijn en geen blokkeergedrag uitvoeren.

3) Breng het dan naar het volgende niveau door de renderingssequentie te manipuleren.

misschien heeft uw hot shot dev-team de site gecomprimeerd en uitgekleed voor zover het kan gaan-op dat moment is het volgende niveau van front-end optimalisatie om delay loading, lazy loading en on-demand loading te gebruiken om de weergave van elementen op een pagina te prioriteren. Als u bijvoorbeeld weet dat uw live chat-widget de prestaties verlaagt en u ook weet dat deze functie zelden wordt gebruikt binnen de eerste 10 seconden van een paginabezoek, stelt u deze dan in om pas te beginnen met laden nadat al het andere op de pagina is weergegeven.

Dit is een ontluikend gebied van prestatie-optimalisatie, en er is veel coole activiteit rond deze tactieken. 

4) Ga verder dan CDN.

een van de klassieke manieren om de prestaties voor e-commerce retailers te verbeteren, is om statische inhoud op een CDN te cachen. Maar zoals we weten, gebeurt het moeilijkste werk tegenwoordig in de browser, en om die reden zijn CDN ‘ s gewoon een stuk minder effectief dan vroeger. Voor de dynamische en complexe sites van vandaag is de nieuwe grens contextuele optimalisatie: automatisch gebruikersapparaat/netwerk herkennen en pagina-inhoud On The fly aanpassen aan de context.

afhaalrestaurants

als prestaties niet je topprioriteit waren in 2014, overweeg dan om het in 2015 zo te maken. U zult misschien geschokt zijn om te ontdekken dat het verbeteren van prestaties grote resultaten oplevert in vergelijking met UX-innovaties die u in het verleden hebt geïmplementeerd.

als je verkocht bent aan prestaties en meer wilt weten, staat de res-pagina van Yottaa vol met diepgaande gidsen en tips over prestatieoptimalisatie. En terwijl u bezig bent, bekijk dan onze interactieve infographic die zowel prestaties als vele andere facetten van seizoensgebonden zakelijke voorbereiding behandelt.

Plaats een reactie