De Beste Carrières Voor 16 Unieke Persoonlijkheidstypen

carrière succes hangt af van een veelheid van factoren-uw relatie met je manager, hoeveel je geniet van wat je doet, en je vaardigheidsniveau, bijvoorbeeld. Kortom: er is geen enkele factor die bepaalt of je op de juiste plaats bent of niet.

maar persoonlijkheid speelt zeker een grote rol. Als je de neiging hebt tot creatieve bezigheden, maar je moet je houden aan rigide, repetitieve processen op het werk, zul je waarschijnlijk minder gelukkig-en succesvol-zijn dan iemand die van structuur geniet.

hoewel er veel tests zijn die beweren de innerlijke werking van je persoonlijkheid te onthullen, is de Myers-Briggs Type Indicator een van de bekendste. De MBTI meet persoonlijkheidstypen op vier dichotomieën: extravert of introvert, voelen of intuïtie, denken of voelen, en oordelen of perceptie.hoewel geen enkele psychologische test de persoonlijkheid en gedragstendensen van één persoon volledig kan omvatten, is de MBTI nuttig vanwege de brede indicatoren van de soorten activiteiten waar je waarschijnlijk in uitblinkt.

Er zijn 16 mogelijke MBTI-persoonlijkheidstypen, elk met zijn eigen unieke reeks sterke punten-en geschikte carrières.

bijvoorbeeld, het ESTJ-type zijn” bewakers”, die ” banen zoeken waarin ze zich volbracht en belangrijk kunnen voelen, evenals nuttig. ESTJ ‘ s zijn meestal goede verkopers, leraren en militaire officieren.

bekijk de infographic hieronder van College Matchup waarin de resterende 15 persoonlijkheidstypen en hun best passende carrières worden geschetst.

 carrière-persoonlijkheid-type.jpg

 

Plaats een reactie