De beginnershandleiding voor productfotografie [Tutorial + voorbeelden]

als een foto meer dan duizend woorden waard is, is een verbluffende productfoto meer dan duizend websitebezoeken waard. Hoewel ik (nog) geen gegevens heb om een back-up van die verklaring te maken, kan productfotografie uiterst waardevol zijn voor uw e-commerce websitestrategie.

om uw doelgroep te bereiken die online koopt, moet u uw publiek ook duidelijke, opvallende foto ‘ s van uw producten geven.

maar productfotografie is niet zo eenvoudig als richten en fotograferen. Zelfs de meest elementaire producten hebben de juiste apparatuur, verlichting en ruimte nodig om prachtige afbeeldingen te produceren die klanten direct vanaf de aankooppagina verkopen.

Contents

6 Tips voor productfotografie (en voorbeelden) voor het maken van foto ‘ s die verkopen

Hier zijn de tips, voorbeelden en benodigdheden die u nodig hebt om uw producten effectief te fotograferen en op de markt te brengen op een manier waardoor uw bezoekers en prospects willen converteren.

1. Wees niet bang om de camera van je smartphone te gebruiken.

Dit is het deel waar ik je moet overtuigen om te investeren in een high-end, 50-megapixel (MP) camera met een 100-millimeter schroeflens. Maar dat ga ik niet doen.

als je al een camera hebt die aan deze beschrijving voldoet, maak er dan gebruik van. Maar voor veel soorten producten is het volkomen acceptabel om productfoto ‘ s te maken op een smartphone.

nieuwere smartphones beschikken over krachtige cameralenzen en instellingen waarmee u uw opnamen kunt optimaliseren voor de verschillende soorten licht en omgevingen waarin u mogelijk fotografeert.

als je meer overtuigingskracht nodig hebt, bekijk dan de foto ’s van Apple op een iPhone-campagne en de foto’ s die er in de loop der jaren uit zijn voortgekomen, zoals deze:

 productfotografie tip: Gebruik een smartphone zoals de iphone

2. Maak foto ‘ s vanaf een statief voor consistentie.

voordat ik Statieven uitleg, moet ik beginnen met een hoofdregel: steun je telefoon niet tegen iets stevigs om je lens op het onderwerp te richten.

het is gewoon te gemakkelijk voor deze geïmproviseerde opstelling om tijdens de opname rond te glijden en inconsistenties te veroorzaken in het uiterlijk van je foto’ s. Als je je camera laat rusten op bijvoorbeeld een stapel boeken, zorg er dan voor dat deze regeling niet verandert in de loop van de opname.

het kan geen kwaad om uw camera zelf vast te houden bij het maken van slechts een paar productfoto ‘ s voor uw e-commerce website. Maar naarmate uw bedrijf groeit en u meer foto ‘ s van meer producten maakt, kan het moeilijk zijn om de oriëntatie van het product in elke foto te standaardiseren wanneer u handheld fotografeert.

om de consistentie van uw producten te garanderen, hebt u een statief nodig. En gelukkig is het kopen van een niet altijd de grote, industriële investering.vroeger wel.

Hier zijn twee soorten Statieven om te overwegen.

traditioneel vs. flexibel

Dit is een traditioneel statief – er zijn traditionele Statieven beschikbaar voor zowel camera ‘ s als smartphones.

 productfotografie tip: Gebruik een traditioneel of flexibel statief bij het fotograferen van uw producten

een flexibel statief kan op verschillende manieren worden gemanipuleerd. Je kunt de benen buigen en op verschillende oppervlakken plaatsen om de hoek te krijgen die je nodig hebt.

 productfotografie tip: Gebruik een traditioneel of flexibel statief bij het fotograferen van uw producten

mobiele grip

Er zit vaak een schroef aan de bovenkant van je statief die aan je camera wordt bevestigd om hem op zijn plaats te houden. De onderkant van de meeste professionele camera ‘ s heeft een schroefgat voor dit doel, maar smartphones kunnen de volgende adapter gebruiken:

 Mobile grip to attach smartphone to tripod stand

De adapter grijpt de zijkanten van uw smartphone vast en kan in beide soorten statief worden geschroefd, zodat u de camerabesturing kunt bedienen met het telefoonscherm naar buiten en naar u toe.

als je eenmaal hebt bepaald welke Houder je nodig hebt, zet je deze voor je product en overweeg je om drie stukjes tape op de grond te leggen om te markeren waar je elk been van je statief wilt houden tijdens de shoot.

3. Kies voor natuurlijk licht of kunstlicht.

Onderschat nooit hoe bepaalde soorten licht je productfotografie kunnen verbeteren (of belemmeren). Vergeet niet, kopers krijgen de beste blik op een item in persoon, waar ze alles kunnen zien wat ze nodig hebben voordat ze kopen. De juiste lichtopstelling helpt u om die cruciale productfuncties voor besluitvorming te onthullen wanneer alle websitebezoekers een foto moeten maken.

een enkele verlichtingsopstelling werkt mogelijk niet voor elk product — Een verlichtingsopstelling die voor sommige producten werkt, kan het uiterlijk van andere producten verzwakken.

Er zijn twee soorten licht die u als hoofdlicht kunt kiezen: natuurlijk en kunstlicht.

natuurlijk licht

natuurlijk licht verwijst naar zonlicht — zo simpel is het. Het wordt ook wel “zacht licht” genoemd omdat de zon een groter, zachter Lichtbereik werpt dan bijvoorbeeld een lamp die rechtstreeks op het product schijnt. E-commerce product shots gedijen bij natuurlijk licht als:

  • het product buiten is geschoten of bedoeld is om buiten te worden gebruikt.
  • het product wordt gebruikt door, gedragen op of geschoten met een persoon (mensen hebben de neiging er beter uit te zien bij natuurlijk licht).
  • je probeert de omgeving van het product te benadrukken, in plaats van specifieke kenmerken van het product.

Hier is een voorbeeld van een opname met natuurlijk licht:

 productfotografie tip: Gebruik natuurlijk licht

kunstlicht omvat kaarsen, vuur en vaker gloeilampen. Het wordt ook wel “hard licht” genoemd omdat het een kleiner maar meer gefocust lichtoppervlak produceert. Dit type licht is geschikt voor producten met fysieke details die moeten worden gemarkeerd om indruk te maken op een online shopper.

Hier is een voorbeeld van kunstlicht dat wordt gebruikt om te schieten:

 productfotografie tip: gebruik kunstlicht

houd je in het algemeen bij slechts één type licht per foto — natuurlijk of kunstmatig. Het toevoegen van natuurlijk licht aan een kunstmatig verlichte foto kan een product verzachten dat er scherp uit moet zien, en het toevoegen van kunstlicht aan een natuurlijk verlichte foto kan een product scherper maken dat er zacht uit moet zien. Je wilt niet in de weg staan.

4. Vul of stuiter je licht om schaduwen te verzachten.

of u nu natuurlijk licht of kunstlicht gebruikt, u moet de schaduwen verminderen die elk potentieel hard licht op het andere uiteinde van een product werpt.

er zijn drie manieren om dit te doen:

Fill Light

voeg een ander, minder intens licht toe om je hoofdlicht aan te vullen. Dit extra licht wordt je vullicht genoemd en wordt gebruikt als tegenwicht om de natuurlijke schaduw die je hoofdlicht achter een object produceert te verzachten.

om dit te doen, plaatst u uw vullicht tegenover uw hoofdlicht, zodat uw product tussen beide lichtpunten zit.

Flashbulb Bounce Card

Een bounce card, of reflector card, is een kleine kaart die het hoofdlicht “reflecteert” of “stuitert” terug op het oppervlak onder uw product om schaduwen te verminderen.

sommige bounce-kaarten worden bevestigd aan de flitser van een professionele Cameralens om het licht van de flitser van de camera te verspreiden. Deze kaart spat een zachter licht op het onderwerp van boven je set — in plaats van er recht op — zodat je geen lange schaduwen achter het object hebt dat je fotografeert.

zie twee versies van dit item hieronder-zowel witte (links) als folie (rechts) schermen kunnen de flits verspreiden.

 product photography tip: using a flashbulb bounce card

Standalone Bounce Card

als je vanaf een smartphone fotografeert, stuit een flashbulb-bounce kaart is geen optie, omdat je geen fysieke flitser hebt waar je hem aan kunt bevestigen. Maak in plaats daarvan je eigen standalone bounce card tegenover je hoofdlicht.

voor beginners met productfotografie kan deze bounce card effectief uw vullicht vervangen, dat het harde licht van de cameraflitser of lamp tegengaat die naar de voorkant van uw product is gericht.

 productfotografie tip: Gebruik een standalone bounce card

5. Gebruik een veeg-of portretmodus om het product te benadrukken.

Er is niet één juiste manier om uw product, lichten en bounce – kaarten te positioneren-ze kunnen drastisch veranderen, afhankelijk van uw achtergrond. Maar kies geen achtergrond op basis van wat het gemakkelijkst te maken is. Achtergronden moeten lijken op hoe u wilt dat uw kopers uw product waarnemen wanneer ze het online bekijken.

overweeg eerst of je een witte achtergrond wilt of een meer dynamische, echte achtergrond. Er is een gemakkelijke manier om elk te bereiken.

witte achtergrond: Sweep

voor witte achtergronden is het niet zo eenvoudig als het opzetten van een tafel tegen witte gipsplaten. Zelfs smartphonecamera ‘ s kunnen kleine vlekken op een witte muur oppikken die je met het blote oog niet zou opmerken. Om een perfecte witte achtergrond zonder hoeken of vlekken vast te leggen, gebruikt u een sweep.

 productfotografie tip: belang van het gebruik van een sweep in fotografie

een sweep is een groot buigbaar vel papier, waarvan de onderkant fungeert als het oppervlak onder uw product en vervolgens naar boven buigt in een witte muur achter het product.

op de camera is de curve van de sweep onzichtbaar, waardoor de belangrijkste productdetails worden benadrukt en het item alle aandacht van een websitebezoeker krijgt.

Hier is een vergelijking die laat zien waarom een sweep belangrijk is:

productfotografie tip: belang van het gebruik van een sweep in fotografie

Real-World Background: Portrait Mode

dynamische, real-world achtergronden zijn erg aantrekkelijk bij het fotograferen van producten die een specifiek gebruik hebben of worden gemodelleerd door een persoon — zoals je eerder in deze gids op de foto van de aktetas zag.

maar het is gemakkelijk voor een echte achtergrond om de focus van de foto te stelen, waardoor het onduidelijk is welk item in de foto je daadwerkelijk verkoopt.

geef uw product diepte en nadruk met de portretmodus, een beeldinstelling op de meeste professionele camera ‘ s en ook beschikbaar op veel nieuwe smartphones. Deze instelling vervaagt de achtergrond, zodat de context van het product duidelijk is, maar niet concurreert met het product zelf.

Hieronder is een super geweldige foto van een HubSpot pen genomen in portretmodus op een Google Pixel 2 (Ik heb deze foto zelf genomen). Je kunt zien dat de pen op een bureau zit met een computer erachter, maar de pen is nog steeds het brandpunt voor kijkers:

 productfotografie tip: gebruik portretmodus bij het fotograferen van producten

“Het is zo’ n ongelooflijke foto, Braden. Ik wil nu mijn eigen HubSpot pen.”Haal er een hier!

6. Schiet een verscheidenheid aan beelden.

mijn laatste e-commerce Fotografie tip voor u is om niet te stoppen bij één foto per product. Net zoals uw klanten kijken, vasthouden, gebruiken en zelfs proberen op merchandise in een winkel, moet uw website een verscheidenheid aan afbeeldingen schieten om deze ervaring te simuleren.

als je bijvoorbeeld kleding fotografeert, leg dan alleen het kledingstuk vast — dat wil zeggen, verspreid over een wit oppervlak — evenals op een mannequin waarvan de kleur contrasteert met de kleur van het product.

laat vervolgens voor extra foto ’s de kleding op een persoon modelleren, zodat u foto’ s van het product kunt maken vanuit de verschillende poses en hoeken van de persoon.

 Screen Shot 2021-07-16 at 1.51.11 PM

Set-Up voor productfotografie

laten we vervolgens samenvatten wat we zojuist hebben ontvangen — hier is een lijst met snelle set-uptips voor productfotografie die u kunt raadplegen en delen in uw team:

  1. Beslis over een camera — of of dat betekent niet dat je je smartphone gebruikt.
  2. koop een statief dat werkt voor uw camera naar keuze.
  3. kies natuurlijke of kunstmatige verlichting-denk na over welke optie het beste is voor uw product en omgeving.
  4. bepaal of je licht opvult of weerkaatst.
  5. Selecteer sweep-of portretmodus.
  6. Neem verschillende afbeeldingen om je kijkers variatie te bieden.

ga aan de slag met uw productfotografie

voel je niet verplicht om in elke tip en elk apparaat tegelijk te investeren. Pas deze tips voor productfotografie geleidelijk toe om te zien waardoor uw winkel er het meest presentabel uitziet en verander uw aanpak naarmate uw fotografie-karbonades beter worden.

 

Plaats een reactie