De 8 beste Startup-logo ‘ s van Shark Tank en waarom ze werken

als je een jonge startup net beginnen om uw voet in de zakenwereld te vinden, met een kwaliteit, professionele-het uitziende logo kan u helpen er geweldig uit te zien voor potentiële investeerders en duidelijk vast te stellen waar uw merk voor staat.

het ontwerpen van een logo dat eenvoudig genoeg is om snel te worden opgenomen en begrepen, maar toch de vele betekenissen overbrengt waarop een merk kan vertrouwen, is geen gemakkelijke taak. Het genereren van creatieve logo-ideeën kan zeer tijdrovend zijn.op ABC ‘ s Shark Tank hebben bedrijven slechts een paar minuten om hun bedrijf te pitchen aan het panel van investeerders, wat betekent dat hun logo veel moet zeggen over wat voor soort bedrijf ze zijn.

Ik heb 96 bedrijven uit Shark Tank, Seizoen 8 onderzocht (bekijk de volledige lijst hier) en de beste Shark Tank-logo ‘ s geselecteerd, waarbij ik diepgaand uitlegde waarom elk logo werkt en welke ontwerpelementen het geweldig maken.

het proces van het ontwerpen van een logo vereist een enorme hoeveelheid geduld en een obsessie om het goed te doen. Dus of u nu een ontwerper bent die op zoek is naar wat inspiratie of een ondernemer die op zoek is naar ideeën voor logo-ontwerp voor uw bedrijf-u bent op de juiste plek! Bekijk mijn analyse van de onderstaande logo ‘ s om je eigen ontwerp te inspireren.

8 beste Shark Tank logo ‘ s

 1. Toymail
 2. Edn
 3. Vibes
 4. LaidBrand
 5. RinseKit
 6. Chirps
 7. Tranquilo
 8. Biem

 

Screen Shot 2017-11-02 at 3.00.01 PM

 

een goed logo is onderscheidend, passend, praktisch, grafisch, eenvoudig van vorm en brengt een beoogde boodschap over. De meest succesvolle bedrijven blijven zeggen:

eenvoudiger is beter.

en deze bedrijven hebben zeker de juiste aanwervingsbeslissing genomen, of ze nu een onafhankelijk ontwerp of een ontwerpbureau hebben ingehuurd, hun logo ‘ s zijn goed uitgevoerd.

Ik ga deze Shark Tank logo ’s alleen beoordelen in termen van hun pure visuele esthetiek zonder het hele identiteitssysteem te bespreken, en hoe deze logo’ s werken op de applicaties zoals websites, briefpapier ontwerp enz.

Simple ≠ Easy

vergeet niet dat de eenvoudigste ideeën vaak vele uren aan het aanpassen van ontwerpconcepten vereisen. Eenvoud is iets dat wordt bereikt door onnodige elementen te elimineren-van een visuele rommel naar een visuele essentie.

principes van een goed Logo  

Screen Shot 2017-11-02 at 3.01.09 PM

 

Ik heb alle Shark Tank logo ‘ s beoordeeld op de volgende vijf criteria:

 1. eenvoud: is het ontwerp eenvoudig en schoon genoeg om flexibel en gemakkelijk herkenbaar te zijn? Is het niet te druk, afleidend of verwarrend?
 2. Memorability: is het snel herkenbaar? Is het slim? Hoeven mensen er maar een seconde of twee over na te denken om het te krijgen?
 3. tijdloosheid: zal het over 10, 20 of zelfs 50 jaar nog steeds een geweldig logo zijn?
 4. veelzijdigheid: schaalt het naar verschillende maten zonder kwaliteit of helderheid te verliezen? Werkt het in verschillende media en binnen verschillende contexten?
 5. geschiktheid: resoneert het met het gewenste publiek en de industrie van het bedrijf?

 

de 8 beste Startup logo ‘ s van Shark Tank Seizoen 8

1) Toymail  

Screen Shot 2017-11-02 at 3.02.14 PM

De pitch: Toymail is een speeltje met verborgen componenten erin waarmee je een bericht naar je kinderen kunt sturen. Met slechts één druk op de knop kunnen kinderen altijd en overal verbinding maken met Mama, Papa, grootouders of vrienden. Ouders gebruiken de Toymail-app om berichten te verzenden. Keur de vertrouwde kring van uw kind goed via de Toymail-app.

het logo is aantrekkelijk vanwege zijn unieke speelgoedcontour en eenmodern geometrisch lettertype. Het pictogram en het woordmerk gebruiken een lijn met één gewicht die een uniforme stijl instelt. De felroze kleur is geschikt voor een speelgoedbedrijf.

 

2) Edn  

Screen Shot 2017-11-02 at 3.04.44 PM

the pitch: Edn is een zaadkapje om je kleine tuin binnen te laten groeien. Nu kan iedereen het kweken van kruiden, groenten en bloemen binnen het comfort van hun huis beheersen. De bodemvrije technologie van de kleine tuin zorgt voor uw planten, zodat u dat niet hoeft te doen. De zaadkorrels zijn vuilvrij, dus er is geen rommel om op te ruimen.

het woordmerk voelt erg licht en schoon aan. De lijn boven de ” e ” voegt wat karakter toe en markeert het accent. De turquoise kleur voegt een gevoel van natuur en een organisch gevoel toe aan deze slanke en elegante typografie.

 

3) Vibes  

Screen Shot 2017-11-02 at 3.07.23 PM

the pitch:  Vibes zijn ontworpen om uw live muziekervaring te verbeteren. Ze verlagen het decibelniveau van uw omgeving zonder in te boeten aan geluidshelderheid. Je hoort echt natuurlijk geluid zoals het bedoeld was: helder, schoon, gecontroleerd.

de minimalistische uitvoering is perfect gekalibreerd met een stevige sans serif, precies de juiste hoeveelheid luchtige letter-spacing. Het icoon neemt het silhouet van de oordopjes over en benadrukt de eerste letter op een onderscheidende en unieke manier.

 

4) LaidBrand

Screen Shot 2017-11-03 at 10.17.55 AM

the pitch:   LaidBrand is een feromoon verrijkte Haarverzorging. Feromonen zijn van nature voorkomende chemicaliën bij mensen, en om het eenvoudig te zeggen zonder te technisch te worden, feromonen veroorzaken reacties. Of je nu een partner probeert aan te trekken of gewoon die extra boost van zelfvertrouwen uitstraalt, feromonen spelen een grote rol bij het bereiken van die verlangens.

het nieuwe woordmerk is heel elegant en opvallend en de karakteristieke sneden aan beide zijden voegen er een sexy touch aan toe. Er is een grote harmonie tussen de snijwonden en de middelste “A” letters. Over het algemeen een geweldig logo dat een sterke toon zet en het voelt als iets heel anders.

 

5) RinseKit

Screen Shot 2017-11-03 at 10.19.22 AM

 the pitch:  RinseKit is de enige draagbare douche met de druk van een tuinslang zonder pompen of batterijen. Met maximaal 4 minuten spuittijd houdt RinseKit ‘ s 2 gallon systeem meer dan een maand druk.

over het algemeen is dit een zeer gedurfd en dynamisch logo. Ik hou van de onderstreping die een stroom water symboliseert. Zeer zelfverzekerd, plat ontwerp met een speciale behandeling waardoor het er uniek uitziet. Het is een complete conceptuele en grafische oplossing.

 

6) Chirps  

Screen Shot 2017-11-03 at 10.20.36 AM

De toonhoogte:  Chirps zijn chips gemaakt van insecten-krekels. Toen we voor het eerst Chirps begonnen, vertelden veel mensen ons om het feit te verbergen dat ons voedsel insecten heeft en gewoon te praten over de voedingsvoordelen. Dat zijn wij niet. We zijn Chirps begonnen omdat we willen dat mensen weten dat insecten heerlijk, voedzaam en duurzaam zijn.

het is een helder en gedurfd icoon dat een geweldige aanwezigheid heeft. Zeer indrukwekkend logo. De subtiele aanpassingen aan de” i ” letter maken het tot een bug die perfect het belangrijkste ingrediënt belichaamt: bugs.

 

7) Tranquilo

Screen Shot 2017-11-03 at 10.21.59 AM

the pitch:  de Tranquilo Mat is een draagbare vibrerende mat die de baby kalmeert in de wieg, kinderwagen of onderweg! De mat helpt baby overgang van de baarmoeder van een moeder naar de wereld tijdens het “vierde trimester” na de geboorte.

het logo is een expressief en speels script dat de feel-good van de rustgevende mat belichaamt. De vriendelijke rondingen van het handgeschreven lettertype en de lichtgroene kleur creëren een toegankelijke en optimistische sfeer.

 

8) Biem

Screen Shot 2017-11-03 at 10.24.49 AM

De toonhoogte:   Biem is het handheld apparaat dat een stok echte boter in seconden omzet in een spray, waardoor koken, thuis vermaken en bakken oneindig gemakkelijker wordt.

Ik hou van het concept dat de “i” een spuitfles is met de spuitstraal die eruit komt, die perfect vastlegt waar het over gaat op een eenvoudige manier. De straal is niet te groot of te klein om als grafische trigger te dienen voor iets gedenkwaardigs.

Feature image credit: ABC

 

Plaats een reactie