De 67 beste, populairste en meest geliefde Hashtags op Twitter

onlangs analyseerden we miljoenen tweets en ontdekten dat sommige Twitter-hashtags correleren met een1,065% toename in betrokkenheid — het is duidelijk dat hashtags er nog steeds toe doen in 2019.

meer specifiek vonden we dat tweets zonder hashtags gemiddeld 1,7 interacties per tweet hadden. Tweets met #ico, de populairste hashtag, hadden gemiddeld 19,8 interacties per tweet. Dat is bijna 12x meer betrokkenheid met de juiste hashtag.

we zagen vergelijkbare stijgingen met andere populaire hashtags, zoals #medicaid, #ethereum en #crowdfunding.

Hier zijn twee mogelijke verklaringen voor:

 1. Hashtags voor populaire zoekopdrachten zoals #tuesdaymotivation verhogen de vertoningen per tweet. Meer impressies leiden tot meer likes, reacties en retweets.
 2. Hashtags geven inzicht in content die van nature goed presteert. Dit kan waar zijn voor # photography, # funny of # pets.

om de betrokkenheid bij potentiële klanten op Twitter te vergroten, hebben we een lijst samengesteld met de beste hashtags om likes, retweets en antwoorden te vergroten. Onze lijst is geenszins allesomvattend-we hebben alleen een specifieke periode behandeld, en naarmate trends veranderen, veranderen ook populaire hashtags. Maar de lijst moet nog steeds inzicht bieden in algemene populaire onderwerpen op Twitter, waardoor je een relevantere contentstrategie kunt creëren.

 best-hashtags-twitter_0

onze methodologie

We gebruikten een dataset van tweets van januari 2017 tot mei 2018. Hashtags werden alleen opgenomen als ze in ten minste 300 tweets voorkomen, door ten minste 100 unieke accounts. In 2019 hebben we verder onderzoek gedaan om te bepalen welke tweets nog relevant waren en welke aan de lijst moesten worden toegevoegd.

Hashtags die de meeste Likes krijgen

laten we eerst eens kijken naar de 30 beste hashtags om likes te krijgen op een tweet:

 1. ICO
 2. ethereum
 3. crypto
 4. crowdfunding
 5. medicaid
 6. blackhistorymonth
 7. womenshistorymonth
 8. Fotografie
 9. Iwd2019
 10. cryptocurrency
 11. happyeaster
 12. womensday
 13. pressforprogress
 14. happybirthday
 15. InternationalWomensDay
 16. Olympics
 17. pets
 18. friends
 19. piday
 20. worldwaterday
 21. /li>

 22. funny
 23. Contest
 24. starwarsday
 25. giveaway
 26. tuesdaymotivation
 27. mondaymotivation
 28. traveltuesday
 29. WCW
 30. tbt

sommige van deze hashtags kunnen je verrassen – #worldwaterday, bijvoorbeeld, heeft niet veel gemeen met #tuesdaymotivation, en toch maakten beide de lijst.

de meest populaire hashtags passen in een paar categorieën:

 • Cryptocurrency: de recente opkomst van cryptocurrency was niet verloren op sociale media – #ICO, #ethereum en #crypto bezetten de eerste drie plaatsen. Bovendien stonden #cryptocurrency en # bitcoin bijna bovenaan de lijst. Het is onzeker of deze trend zich ook na 2019 zal voortzetten.
 • geschiedenis maanden: #blackhistorymonth en #womenshistorymonth gerangschikt 5e en 6e, respectievelijk.
 • feestdagen/andere dagen: de rest van de top 25 omvatte #happyeaster, #happybirthday, #internationalwomensday, #piday, #worldwaterday en #starwarsday. Ook #fathersday, #maythe4thbewithyou en # memorialday hebben net de cut gemist.
 • wedstrijden: wedstrijden op sociale media, een populaire manier om de betrokkenheid te vergroten, worden vertegenwoordigd met #contest en #giveaway.
 • Evergreen Content: minder actuele maar sterk presterende content zoals #photography, #funny en #pets ook gerangschikt.

hopelijk is de lijst breed genoeg om u te helpen gemakkelijk een of twee onderwerpen in uw sociale mediastrategie op te nemen-wanneer het bijvoorbeeld een vakantie is, kan uw bedrijf het goed doen om Tweets te plaatsen die relevant zijn voor die dag, of als uw betrokkenheid laag is, kunt u overwegen een wedstrijd voor sociale media te maken.

 Screen Shot 2018-06-01 at 5.25.25 PM

meest populairHashtags

sommige van de volgende hashtags overlappen met onze meest geliefde hashtags op Twitter, maar andere staan op zichzelf als populair voor het krijgen van retweets, maar niet noodzakelijkerwijs Voor het krijgen van likes. Hier is een lijst van de 30 die we het meest hebben geretweet:

 1. medicaid
 2. ICO
 3. ethereum
 4. aca
 5. crypto
 6. crowdfunding
 7. giveaway
 8. contest
 9. blackhistorymonth
 10. womenshistorymonth
 11. cryptocurrency
 12. LI>

 13. womensday
 14. happybirthday
 15. authentication
 16. win
 17. Medicare
 18. InternationalWomensDay
 19. influencermarketing
 20. opioid
 21. healthinsurance
 22. QA
 23. funny
 24. womeninstem
 25. iwd2019
 26. Photography
 27. mondaymotivation
 28. ootd
 29. vegan
 30. traveltuesday
 31. tbt

de meest geretweet lijst was vergelijkbaar met de meest geliefde lijst, maar er zijn een paar verschillen:

 • gezondheid of gezondheidszorg gerelateerde hashtags zoals #Medicaid, #Aca, #Medicare, #healthinsurance, #vegan en #opioid staan allemaal hoog in de ranglijst. Dit is mogelijk omdat dit onderwerpen zijn die veel in het dagelijks leven en in het nieuws naar voren komen.
 • motiverende tweets met hashtags zoals #MondayMotivation die citaten of tips met betrekking tot het leven of werk bevatten, kunnen worden geretweet omdat Twitter-gebruikers die het eens zijn met het advies of de tip het misschien ook willen delen.
 • voor fashionista ‘ s geeft # OOTD of Outfit of the Day hen de mogelijkheid om hun favoriete outfits te delen. Deze kunnen worden geretweet, maar andere mensen die die outfit willen gebruiken als mode-inspiratie voor hun eigen rekening.Twitter beschouwt hashtags als # MondayMotivation, #tbt en #TravelTuesday als zeer boeiend omdat ze mensen inspireren om nieuwe dingen te proberen. Ze correleren vaak met mooie beelden.
 • Contest hashtags zoals #giveaway, #contest en #win staan ook hoger.

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor deze meest geretweet hashtags. Hashtags voor wedstrijden kunnen bijvoorbeeld hoog op de lijst staan omdat wedstrijdmakers vragen om retweets in plaats van likes. Dit is waarschijnlijk een goede strategie voor kleinere Twitter-accounts die een nieuw publiek willen bereiken. Een Twitter-account met veel volgers kan echter betere resultaten zien met het vragen om likes, waardoor hun bestaande publiek opnieuw kan worden betrokken.

beste Hashtags om antwoorden op Twitter te krijgen

als je geïnteresseerd bent om zinvoller te communiceren met je Twitter-publiek, kun je profiteren van de hashtags in deze lijst. Deze 29 hashtags resulteren hoogstwaarschijnlijk in een direct antwoord op Twitter, idealiter een gesprek tussen uw bedrijf en potentiële klanten.

 1. merrychristmas
 2. giveaway
 3. contest
 4. win
 5. competition
 6. medicaid
 7. Aca
 8. ethereum
 9. blackhistorymonth
 10. photography
 11. ff
 12. ICO
 13. happybirthday
 14. li>

 15. metoo
 16. crypto
 17. womensday
 18. alcohol
 19. Bitcoin
 20. Gold
 21. movies
 22. running
 23. dankbaar
 24. verjaardag
 25. cryptocurrencies
 26. opioid
 27. mondaymotivation
 28. tbt
 29. thursdaythoughts
 30. traveltuesday

de meest geantwoorde hashtags zijn vergelijkbaar met onze vorige lijsten, maar er zijn een paar verschillen:

 • #FF of follow Friday, een populaire manier om meer volgers op Twitter te krijgen, verscheen voor het eerst.
 • #tbt of Throwback Thursday wordt vaak gebruikt bij het delen van een oude foto of tweet. Hoewel mensen je herinneringen misschien niet retweeten, sturen ze misschien een antwoord met betrekking tot hoeveel er is veranderd sinds de tijd dat het geheugen werd vastgelegd.donderdag wordt vaak geassocieerd met een diepe gedachte of filosofie. Dit soort tweets kunnen worden geretweet als mensen het ermee eens zijn. Maar ze kunnen ook discussie of beleefd debat aanmoedigen als de tweet mensen aan het denken zet.
 • vergelijkbare thema ‘ s maar nieuwe hashtags die gerangschikt waren #merrychristmas, #competition, #metoo, #gold, #thankful en #birthday.
 • ook #alcohol verscheen voor het eerst. Misschien is dit het Twitter-equivalent van dronken bellen?

misschien kunt u overwegen een vraag te stellen met behulp van een van deze hashtags (“favoriete #films?) om de antwoorden van uw publiek te vergroten. Twitter is bedoeld als een sociaal platform-met deze hashtags kun je hopelijk de gesprekken die je met je volgers hebt, verbeteren.

beste Twitter Hashtags

Hier is de lijst van de 34 best presterende hashtags van de afgelopen twee jaar:

 1. crypto
 2. influencermarketing
 3. womenshistorymonth
 4. blackhistorymonth
 5. cryptocurrency
 6. bitcoin
 7. internationalwomensday
 8. cryptocurrencies
 9. java
 10. blockchain
 11. iwd2019
 12. competition
 13. pressforprogress
 14. Influencer
 15. Olympics
 16. influencers
 17. datascience
 18. fintech
 19. womenintech
 20. metoo
 21. deeplearning
 22. Science
 23. SXSW
 24. fridayfeeling
 25. cloudsecurity
 26. mondaymotivation
 27. tbt
 28. WCW
 29. thursdaythoughts
 30. traveltuesday
 31. vegan
 32. fitness
 33. blessed
 34. li>

 35. doelen

momenteel blijven hashtags met betrekking tot technologie, gezondheid en levensstijl consequent populair. Er waren echter een paar nieuwe toevoegingen:

 • #blockchain, de onderliggende technologie achter bitcoin, heeft een toename van betrokkenheid gezien. Dit is logisch, aangezien Facebook, Amazon en vele anderen onlangs een inval hebben gedaan om het te gebruiken. Blockchain heeft ook een breed scala aan mogelijke toepassingen, van financiële toepassingen tot het delen van bestanden.
 • # influencermarketing en # influencers lijken ook trending te zijn. Influencer marketing is een opkomend type marketing dat zich richt op het gebruik van sociale influencers om uw boodschap te versterken.andere opkomende, tech-gerelateerde hashtags waren #fintech, #deeplearning, #science, #cloudsecurity en #java.

tot slot zijn er nog een paar andere top hashtags die net de lijst hebben gemist: #predictiveanalytics, #databreach, #robotics, #machinelearning en #augmentedreality.

we verwachten niet dat je kwaliteitsinhoud creëert door je tweets te vullen met #java #womenintech en #funny-in plaats daarvan hopen we dat je sommige van deze hashtags kunt opnemen in doordachte berichten waarvan je denkt dat ze logisch zijn voor je bedrijf, om meer betrokkenheid bij je publiek aan te moedigen.

 best-hashtags-twitter_1

 

Plaats een reactie