Boost uw bedrijf met Live Chat

Timing is alles als het komt naar sales, daarom is het zo belangrijk om de klant op het juiste moment te bereiken, met de juiste boodschap. Welke timing kan beter zijn om klanten te betrekken dan realtime terwijl ze producten/diensten op uw website bekijken?

laten we bespreken een onderbenutte tool genaamd live chat en zie hoe het uw bedrijf kan stimuleren en u een voorsprong op de concurrentie kan geven.

Wat is live chat?

We zijn allemaal op een bepaald moment tijdens ons online browsen een live chatvenster tegengekomen. Kortom, het is een klantenservicesoftware die integreert met uw website om realtime communicatie met bezoekers van uw site te initiëren. Live chat is uiterst handig voor klanten omdat het hen directe toegang geeft tot ondersteuning, maar het is ook een krachtige marketing-en verkooptool waarmee u bezoekers van uw site kunt betrekken en een relatie met hen kunt beginnen op het moment dat ze het meest geïnteresseerd zijn om meer over u te leren.

Hoe werkt live chat?

meestal verschijnt er een klein aanpasbaar chatvenster op het scherm van de gebruiker dat hen uitnodigt om te chatten met klantenondersteuning terwijl ze nog steeds uw website bekijken. Het chatvenster is meestal discreet, maar toch merkbaar en ontworpen om eruit te zien als een deel van uw website om gebruikers de gemoedsrust te geven dat ze niet van uw site worden weggeleid.

 Screen_Shot_2016-07-25_at_2.20. 07_PM.png

het chatvenster kan bezoekers betrekken met een geautomatiseerde begroeting die wordt geactiveerd wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, of een handmatige begroeting die door een agent wordt verzonden. Hoe dan ook, de proactieve chatuitnodigingen zijn ontworpen om de klantbetrokkenheid te vergroten.

LIve-chatsystemen zijn betaalbaarder dan u denkt

de kosten voor het toevoegen van live chat aan uw website variëren van bedrijf tot bedrijf, maar hier zijn enkele algemene prijsplannen voor alle bedrijven, variërend van startups tot grote ondernemingen. Prijzen kunnen zo laag beginnen als $19 per agent per maand en oplopen tot $149 per agent per maand. U kunt zoveel of zo weinig agenten hebben als u wilt, afhankelijk van uw zakelijke behoeften.

Live chat tracking en rapportage functies omvatten vaak dagelijkse rapportage van online chat activiteit, post-chat enquête, chat ratings, wachttijden, doelen bereikt tijdens een chat, en nog veel meer. Er zijn ook meestal opties voor bezoekers om een bericht achter te laten via een ticketformulier en de volgende werkdag een antwoord te ontvangen wanneer uw livechat offline is.

Waarom kiezen voor live chat?

volgens een onderzoek uitgevoerd door Forrester Research, “ongeveer 44% van de online consumenten zeggen dat het hebben van vragen beantwoord door een live persoon terwijl in het midden van een online aankoop is een van de belangrijkste functies die een website kan bieden.”

Live chat is een krachtige manier om direct met klanten te communiceren en kan uw behoefte aan telefonische ondersteuning verminderen of vervangen.

niets schakelt een potentiële klant sneller uit dan wachten op de telefoon. uit onderzoek van HubSpot bleek dat 33% van de klanten wachttijd beoordeelde als het meest frustrerende aspect van het krijgen van hulp van de klantenservice. Als u uw livechat op de juiste manier beheert, moet er geen of zeer weinig wachttijd zijn voor een reactie van een klantenservicemedewerker. Snelle communicatie in een chatvenster houdt uw bezoekers betrokken en creëert een groter potentieel om ze om te zetten in klanten.

hoe optimaliseer je je live chat

Live chat Communicatie moet warm en vriendelijk zijn om klanten te helpen bij hun winkelervaring. Een eenvoudige manier om dit te doen is door foto-avatars te gebruiken die klanten kunnen associëren met chatvertegenwoordigers als een herinnering dat ze met een echt persoon chatten. Een andere manier om die menselijke aanraking te behouden, is om robotachtige begroetingen of reacties te vermijden.

je moet ook het meeste uit je live chat-software halen door de activiteit op je site te controleren om er zeker van te zijn dat je voldoende personeel hebt voor de behoeften van je klanten. Analyses kunnen u helpen te bepalen wanneer de meeste bezoekers uw site gebruiken, waardoor u voorbereid bent op schommelingen in het chatvolume en de hoeveelheid tijd die een klant in een wachtrij doorbrengt, vermindert.

waar wacht je nog op?

Live chat is een krachtige en kosteneffectieve manier om een voorsprong te nemen op uw online concurrentie, gebruik te maken van uw klantenbestand om ze uit de Onderzoeksmodus te halen en bezoekers om te zetten in kopers. Lijkt me een no-brainer!

 

Plaats een reactie