Betrokkenheid op het punt van invloed

als marketeers is onze grootste ambitie om consumenten te begrijpen; vervolgens streven we ernaar manieren te creëren om met merken in contact te komen tijdens het winkelen — uiteindelijk tijdens het productgebruik. Wanneer consumenten een positieve ervaring hebben met een merk, zijn ze eerder geneigd loyale consumenten te worden die herhaalde aankopen doen en het merk delen met hun vrienden.

in het hoofd van een consument komen is de eerste stap om de doelgroep van een merk te kunnen vermarkten. Om deze taak te volbrengen, is het noodzakelijk om inzicht te krijgen in hoe consumenten omgaan met het product van het merk, zowel in de detailhandel als thuis. Er zijn veel methoden om dit inzicht van consumenten en klanten te verzamelen; maar weinig methoden richten zich op consumenten op hun meest onthullende punt: het punt van invloed.

de kracht van het Beïnvloedingspunt

het beïnvloedingspunt is het exacte moment waarop een consument interactie heeft met een product of wanneer een shopper wordt beïnvloed om een aankoop te doen. Of het nu tijdens een testrit van een nieuw voertuig of het eerste moment van het lopen in een winkel in het winkelcentrum, het punt van invloed is de beste kans voor een merk om een positieve impact op een klant te maken.

creatieve merken maken optimaal gebruik van deze beïnvloedingspunten door de zintuigen van de consument te winnen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe succesvolle merken hun consumenten beïnvloeden:

 1. geur: Starbucks zorgt ervoor dat bezoekers worden verwelkomd met een rijk, betoverend aroma van gemalen koffiebonen terwijl ze winkelen.
 2. geluid: Bose organiseert surround sound rooms om potentiële klanten te helpen de kracht van de geluidsmogelijkheden van zijn producten te ervaren.
 3. Touch: Apple stores hebben de invloed van touch onder de knie door een unieke, praktische omgeving te bieden voor consumenten om met producten te communiceren.

in elk van deze voorbeelden creëren de merken beïnvloedingspunten voor hun potentiële consumenten.

traditionele onderzoeksmethoden schieten tekort

hoewel merken veel investeren in het creëren van een geweldige zintuiglijke ervaring voor consumenten, schieten ze vaak tekort bij het verzamelen van real-time consumentengegevens, weken na de interactie van de klant met het product van het merk. Zelfs als een consument een geweldige ervaring met een merk heeft gehad, kan de tijdspanne tussen de eerste interactie en de evaluatie van die Interactie een verlies van herinnering aan de ervaring veroorzaken.

historisch gezien zijn twee van de meest voorkomende methoden voor het verzamelen van informatie over de consumentenervaring enquêtes en focusgroepen. Helaas zijn beide methoden sterk afhankelijk van de herinneringen van consumenten, die vaak heel anders zijn dan hun oorspronkelijke gevoelens op het moment van invloed. Achteraf gezien zijn de meest voorkomende methoden om de mening van de consument te verzamelen op de volgende manieren inefficiënt gebleken: herinneringen ontkennen unieke details van de ervaring van de consument. Na een paar weken na de interactie met het merk, zal geen enkele consument zich alle kleine details herinneren die een verschil maakten tijdens het punt van invloed.

 • herinneringen kenmerken niet nauwkeurig de ruwe emotie die wordt gevoeld op het punt van invloed. Vervolgens is het zeer onwaarschijnlijk dat een enquête of focusgroepstudie in staat zal zijn om de ware emotionele band vast te leggen die een consument met een merk heeft ervaren.
 • enquêtes en focusgroepen zijn zeer gestructureerde evenementen, die vaak cookie-cutter-opties bieden voor consumenten om uit te kiezen. Deze methoden veroorzaken over het algemeen dat merken de openhartigheid van een consument missen.
 • mobiele dagboeken: het vastleggen van consumentengegevens in realtime

  het gebrek aan gegevens die in realtime worden verzameld, belemmert merken voortdurend om hun doelgroepen volledig te begrijpen en strategisch te werken. Als marketeers de echte klantervaring nauwkeurig willen vastleggen, moeten ze beginnen met het gebruik van mobiele dagboeken om directe feedback op de beïnvloedingspunten mogelijk te maken. Mobiele dagboeken bieden drie belangrijke voordelen die enquêtes en focusgroepen niet bieden:

  1. Hogere Kwaliteit: Mobiele dagboeken bieden een methode voor real-time terugroepen tijdens de winkelervaring. Vervolgens gaat er door het verstrijken van de tijd geen enkel detail verloren. Terwijl enquêtes sterk afhankelijk zijn van terugroepacties, leggen mobiele dagboeken de details precies vast zoals ze in realtime gebeuren.

  2. Meer diepgang: mobiele dagboeken voorkomen niet alleen dat consumenten details over hun ervaringen veranderen door de aanwezigheid van een enquête of focusgroep, maar ze voorkomen ook dat details worden vergeten en weggelaten.

  3. Grotere breedte: door informatie te verzamelen vanuit het punt van invloed, kunnen merken profiteren van de eerste (eerste indruk) reacties van consumenten. Deze reacties kunnen vaak extra ideeën oproepen over hoe het product of de dienst kan worden uitgebreid, gewijzigd en verbeterd.

  investeren in de merkinzichten die zijn afgeleid van real-time consumenteninteracties op het punt van invloed, zorgt ervoor dat u alles hebt wat u nodig hebt om uw doelgroep te vermarkten en te betrekken. Het gebruik van deze waardevolle informatie zal uiteindelijk uw bedrijf op de lange termijn succesvol maken.

  Plaats een reactie