9 Domme Pinterest-Fouten Die Alleen Groentjes Maken

met meer dan 70 miljoen actieve gebruikers op Pinterest, zullen sommigen ongetwijfeld fouten maken. Sommige fouten die we maken kunnen behoorlijk slecht zijn, hoewel niet zo ‘ n groot probleem in het grote geheel van dingen. Laten we zeggen dat je je hand probeert bij een dubbele regenboogtaart en eindigt met een tie-dye puinhoop. Het is niet het einde van de wereld-je kunt de geruïneerde taart weggooien (of eten, als het nog eetbaar is) en verder gaan met je leven. 

maar maak je een rookie Pinterest-fout bij het pinnen namens je bedrijf? Je zou kunnen verliezen op verkeer, leads en (mogelijk) klanten.deze misstappen zijn niet altijd zo voor de hand liggend als een typische Pinterest-fout, maar gelukkig kunnen ze gemakkelijk worden gecorrigeerd met een nadere blik op Accountinstellingen, pin-optimalisatie en ROI-tracking.

dus leg het recept voor Nutella brownies en de DIY bierflesglazen neer en kijk goed naar de Pinterest-strategie van je bedrijf. We leiden je door de meest voorkomende fouten die mensen op Pinterest maken en geven je tips om ze te repareren. 

1) Pinterest vermijden omdat je een B2B-bedrijf bent

B2B-bedrijven tellen zichzelf vaak uit Pinterest voordat ze het zelfs maar proberen omdat ze denken dat het alleen werkt voor het B2C-model. Ja, Pinterest is een prachtig land vol recepten, tuinideeën en huisrenovaties die je misschien ooit zult proberen, maar dat betekent niet dat B2B-bedrijven hun eigen soort sluwheid niet kunnen krijgen. 

in feite — daarom schreven we hoe Pinterest te beheersen voor B2B-Marketing. Bekijk dat bericht om ideeën te krijgen voor B2B-merken die succes proberen te vinden met Pinterest. Tips omvatten het vastpinnen van infographics en ebook covers.

2) De “Over”-ruimte van uw pagina niet gebruiken

het “over”-gedeelte van uw profiel vertelt gebruikers wat ze kunnen verwachten van uw pins en bevat ook 200 zoekmachineoptimaliseerbare tekens waarvan uw bedrijf kan profiteren. Zorg ervoor dat y onze beschrijving is beknopt en bevat een paar van uw kernwoorden om de juiste verwachtingen te stellen en pinners enthousiast te maken om met uw bedrijf te communiceren. Hoewel dit misschien niet de grootste hefboom voor u is om uw SEO-strategie te gebruiken, kan het helpen om meer mensen uw website te laten bezoeken via uw Pinterest-profiel. 

3) een persoonlijke pagina gebruiken

bedrijven die hun accounts nog niet hebben overgeschakeld naar een Pinterest-bedrijfspagina, missen zeker enkele belangrijke Pinterest-functies. Met een bedrijfspagina krijgt u toegang tot waardevolle analyses, Doe-het-zelf gepromote pins en informatie over hoe u Pinterest beter kunt opnemen in de website en marketingstrategie van uw bedrijf.

dus maak de overstap hier  – Het duurt maar een paar minuten.

4) lege of onvolledige borden hebben

het verkrijgen van de aandacht van je prospects via Pinterest is niet iets dat van de ene op de andere dag zal gebeuren-je moet het zijnactief en consequent posten om resultaten te zien. Begin geen nieuw bord en pin twee items en vergeet het dan, of erger nog, laat het voor altijd leeg. 

als je nerveus bent over het feit dat je niet genoeg hebt om te pinnen, start dan een geheim bord en converteer het wanneer je klaar bent om je aan het onderwerp te committeren. Zorg er op zijn minst voor dat je bord Vijf pins heeft-genoeg om de voorbeeldweergave van het bord te vullen. 

5) Het plaatsen van sporadische uitbarstingen van Pins

het tegenovergestelde van de one-and-done posting strategie is ook problematisch. Hoewel je once in a blue moon niet moet posten, moet je ook geen periodes van sporadische, intense pinning doormaken. 

waarom? Meer pinnen hoe beter, toch?

niet precies. Zoals op Twitter, elke keer als je iets vastpint, gaat het in de feeds van je volgers. Dus als je uiteindelijk 10 verschillende pins vasthoudt in een tijdsbestek van vijf minuten, kunnen mensen die ze tegenkomen in hun feeds ze allemaal blokkeren-het komt over als een beetje spammy. Bovendien, als dat de enige keer is dat je op de dag vasthoudt, zal je inhoud vrij snel verloren gaan in de feed als andere mensen beginnen vast te pinnen.

spreid in plaats daarvan je pinning-activiteiten uit tot korte kleine uitbarstingen gedurende de dag. Probeer hier twee pins te plaatsen, Drie pins een paar uur later, één een uur daarna, enz. Op die manier heb je een veel betere kans om je inhoud op te merken, leuk te vinden, te herhalen en erop te klikken. 

6) misbruik maken van individuele Pinbeschrijvingen

te veel marketeers zullen pinbeschrijvingsvelden interessant maken!”nieuw product “of” love this!”maar dat zijn allemaal bedrijfsgerichte beschrijvingen, niet gebruikersgerichte. Je beschrijvingen moeten worden geoptimaliseerd om je volgers te laten weten wat er in de pin zit.

uw beschrijving hoeft niet lang te zijn-het moet alleen snel en nauwkeurig beschrijven waar de pin-link naartoe gaat.een studie van 11.000 pins wees uit dat best practice 100 tot 200 tekens is. Vul dit gebied ook niet met zoekwoorden. Zoals in blogposts, schrijf altijd eerst voor uw publiek en tweede voor de zoekmachines of het resultaat zal ongemakkelijk en onoprecht zijn en slechte resultaten opleveren.

7) Geen originele inhoud toevoegen

Pinterest zou een geïntegreerd onderdeel van je marketingstrategie moeten zijn-geen platform om op te zijn omdat je dat” moet ” zijn. Een fout die bedrijven vaak maken, is alleen de inhoud van andere mensen opnieuw vastpinnen op Pinterest en nooit originele inhoud toevoegen aan hun borden.

als u al een robuuste inkomende strategie ontwikkelt, moet u voldoende originele inhoud hebben om vast te pinnen-dus probeer borden te maken rond de soorten inhoud die u maakt. Voeg ook een mix van lead gen en niet-lead gen-inhoud toe, zodat mensen in alle stadia van het koopproces inhoud kunnen vinden die ze leuk vinden. Op het Pinterest-account van HubSpot hebben we bijvoorbeeld aparte borden voor blogposts, ebooks, sjablonen, gegevens, enz. dat alles benadrukt onze inhoud.

zorg er ook voor dat u up-to-date bent met nieuws uit de industrie en ook actief pinnen van externe S. Niemand wil alleen uw inhoud zien – dus probeer links naar nieuws uit de industrie, partners en beïnvloeders vast te pinnen.de Pinterest “Pin It” browserextensie is een geweldige manier om originele inhoud te pinnen als je het tegenkomt.

8) korte Links gebruiken

in de meeste andere sociale netwerken zijn korte links een must-het hebben van een lange, omvangrijke URL neemt te veel tekens in beslag en ziet er onprofessioneel uit. Maar op Pinterest heb je ze niet nodig-en Pinterest fronst bij het gebruik ervan.

wanneer u pins met verkorte links probeert te uploaden of erop klikt, ziet u een waarschuwing: “verdachte Link: deze link verwijst naar een andere site, het kan verwijzen naar spam of andere ongepaste inhoud. Soms kun je toch doorklikken, maar op andere momenten blokkeert Pinterest je van het plaatsen of klikken op verkorte URL ‘ s. 

laat dit je niet overkomen-gebruik gewoon de lange URL als een pincode .het maakt niet uit of je verkorte links hebt, omdat Pinterest sowieso geen volledige URL ‘ s op individuele pins weergeeft.

9) vergeten resultaten bij te houden

misschien volg je alle best practices, maar weet je nog steeds niet of Pinterest daadwerkelijk het rendement op de investering voor je bedrijf oplevert … en dat is iets wat je baas zeker wil weten.

voer UTM-codes in-een slimme manier om te begrijpen of Pinterest prospects naar uw website, bestemmingspagina of productpagina leidt.Kortom, het zijn kleine tekstreeksen die u aan het einde van een URL toevoegt om uw analyseprogramma te helpen herkennen welke s en stukjes inhoud het meeste verkeer, leads en klanten naar uw website leiden.hier is een volledige gids over hoe ze werken. U kunt deze handleiding ook gebruiken om UTM-tracking in Hubspot in te stellen-het is een vrij vergelijkbaar proces in de meeste andere marketingplatforms. 

zodra je die kleine codes aan het einde van een URL hebt aangebracht, die URL op Pinterest hebt gepost en mensen erop hebt laten klikken, begint je analyseprogramma alles te volgen. Om te zien hoe je pins presteren, hoef je alleen maar in te duiken, die URL ’s te segmenteren met UTM-codes, en het zou gemakkelijk moeten zijn om te zien welke URL’ s werken en welke niet. 

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende fouten die we zien bij bedrijven die Pinterest gebruiken. Welke fouten zie je bedrijven maken?

 

Plaats een reactie