8 Winstgevende e-commerce Niches om te overwegen in 2022 (ondersteund door onderzoek)

het kiezen van een e-commerce niche is een van de slimste manieren om uw kleine bedrijf in 2022 een kickstart te geven. Terwijl grotere categorieën bijna onmogelijk zijn geworden om succesvol in te concurreren, kun je met niching down een deel van de markt veroveren zonder de extra concurrentie.

In dit bericht leer je hoe je honderden niche-winkelideeën kunt ontdekken. Dat omvat een eenvoudig kader in drie stappen voor het valideren van die ideeën en acht van de beste E-commerce niches waarin u vandaag kunt beginnen.

Contents

de staat van E-Commerce in 2022

het schrijven op de muur is duidelijk: e-commerce is de toekomst. Meer mensen kopen online dan ooit tevoren.vorig jaar besteedden consumenten $870,78 miljard online bij Amerikaanse handelaren, volgens Digital Commerce 360. Dat is een stijging van 14,2% ten opzichte van 2020. Deze trend zal zich voortzetten, waarbij de penetratiegraad van e-commerce in 2025 zal stijgen van 15% naar 25%.

Als u een bedrijf wilt starten, moet u een robuuste e-commerce strategie maken. Sommige producten zijn echter gemakkelijker te verkopen dan andere, vooral wanneer bepaalde categorieën hun verzadigingspunt hebben bereikt.

Wat is een e-commerce niche?

een e-commerce niche is een kleinere en specifiekere subsectie van een grotere markt. Meestal richten deze niches zich op een zeer specifieke koper. Ze spreken een veel kleiner publiek aan en bezitten een opmerkelijke identiteit die hen onderscheidt van hun oudercategorie.

enkele voorbeelden zijn milieuvriendelijke producten voor persoonlijke verzorging, wandeluitrusting gemaakt van gerecycled garen, CBD-voedsel voor huisdieren, biologische huidverzorgingssupplementen voor Vrouwen, Handgemaakte Sieraden en duurzaam gemaakte huishoudelijke artikelen.

voordelen van het kiezen van een Niche voor uw e-commerce winkel

hoewel het concept van niches naar beneden misschien contra-intuïtief lijkt, kan het richten op een kleinere markt vaak leiden tot grote voordelen. Zie de voordelen hieronder.

1. U verlaagt uw marketingkosten.

Wat uw strategie ook is, het verkopen van producten aan een nichepubliek kost aanzienlijk minder dan het proberen een hele productcategorie te bereiken.

bijvoorbeeld, het targeten van een nichepubliek met advertenties betekent vaak bieden voor zoekwoorden met een lagere concurrentie, die meestal goedkoper zijn.

2. U kunt een premie vragen voor uw producten.

Er zijn drie redenen waarom kopers bereid zijn meer te betalen voor nicheproducten:

 • schaarste. Waar slechts een handvol merken een product verkopen, overtreft de vraag vaak het aanbod. Als gevolg hiervan zijn kopers bereid een premie te betalen om toegang te krijgen tot het product.
 • probleemoplossing. Nicheproducten lossen een belangrijk, zeer specifiek probleem voor de koper op op een manier die de meeste producten niet kunnen.
 • winstgevendheid. Voorraad kan slechts in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd, wat een hoger prijskaartje voor elk artikel vereist.

3. Je zult minder concurrentie tegenkomen.

ambitieuze ondernemers hebben de neiging om nichecategorieën over het hoofd te zien of te negeren omdat ze ervan uitgaan dat er niet genoeg vraag zal zijn. Dit betekent dat hoe dieper je in een productcategorie gaat, hoe minder concurrentie er zal zijn.

4. Klantloyaliteit wordt makkelijker.

het inspireren van klantloyaliteit is vaak gemakkelijker met een nichewinkel. Als uw klanten het product niet elders kunnen krijgen, is loyaliteit vrijwel een gegeven.

afgezien hiervan creëert het oplossen van een belangrijke maar over het hoofd gezien behoefte aan uw klanten een gevoel van waardering voor uw merk, wat zich vertaalt in loyaliteit.

 eCommerce niche benefits infographic

hoe een e-commerce Niche te vinden en te valideren

bij het overwegen van e-commerce niches, denk eraan dat brainstormen slechts een deel van de vergelijking is. Er zijn drie stappen die u moet volgen om een succesvol e-commerce bedrijf te creëren.

 1. vind niche winkel ideeën.
 2. Valideer uw e-commerce niches.
 3. Begin met het opbouwen van uw bedrijf.

hieronder zullen we elk van deze stappen in de diepte verkennen.

Stap 1: vind niche winkel ideeën.

het vinden van een niche voor uw e-commerce winkel kan ontmoedigend lijken. Er is iets aan pen op papier zetten dat alle goede ideeën lijkt op te drogen. Maak je geen zorgen — hier zijn vier methoden om u te helpen niche-ideeën gemakkelijk en snel te vinden.

Methode 1: Probeer solo te brainstormen.

voordat je in een team loopt, begin je zelf te brainstormen. Deze vragen kunnen u helpen het proces op gang te brengen.

 • Welke producten gebruik je regelmatig als je bezig bent met je hobby ‘ s?
 • Heb je producten die je graag regelmatig verzamelt, zoals kunst of actiefiguren?
 • Welke producten heb je onlangs gebruikt die je opviel als uiterst nuttig?
 • Wat zijn jouw huidige (of vroegere) favoriete producten?
 • Wat zijn de slechtste producten die je de laatste tijd hebt gebruikt?
 • zijn er producten die je regelmatig gebruikt, maar die je moeilijk kunt vinden?
 • zijn er producten waarvan u wenst dat ze gemakkelijker toegankelijk zijn of in meer variatie verkrijgbaar zijn dan u gewoonlijk vindt?

schrijf bij het beantwoorden van deze vragen de producten op die u opvallen.

onthoud: haast je niet met het proces. De echte juweeltjes zijn misschien de producten die je zo vaak gebruikt dat je de neiging hebt om hun belang over het hoofd te zien.

Methode 2: Luister naar de markt.

luisteren naar de markt betekent in deze context gewoon aandacht besteden aan wat andere mensen zeggen. Met deze methode kun je ideeën genereren op basis van de bewezen wensen en behoeften van echte mensen. Je zult ook nieuwe niche-kansen ontdekken.

Hier zijn drie manieren om te beginnen.

 1. Interview vrienden, familie, collega ‘ s, buren, enz. met behulp van de zeven hierboven genoemde vragen.
 2. Blader door forums en luister naar gesprekken die plaatsvinden in niche online communities. Begin met Reddit, Discord en Quora.
 3. Kijk door je social media feed en verken pagina ‘ s om populaire producten, niches en trends te vinden. Overweeg om hashtags en “thematische” pagina ‘ s te verkennen om specifieke onderwerpen aan te scherpen.

Methode 3: ontdek niche-ideeën met Google.

Google heeft twee geweldige functies die een goudmijn zijn voor het vinden van niche — ideeën – “Autocomplete” en “gerelateerde zoekopdrachten.”

Hier is hoe je deze tools kunt gebruiken.

Google Autocomplete

Autocomplete is het vervolgkeuzemenu dat u ziet wanneer u iets typt in de zoekbalk van Google.

Deze functie voorspelt in wezen waar u naar op zoek bent op basis van verschillende factoren, zoals uw locatie, de taal van uw zoekopdracht, trending interesse in die zoekopdracht en uw eerdere zoekopdrachten.

u kunt deze functie gebruiken om ideeën voor niche-winkels te vinden. Het enige wat u hoeft te doen is een van de volgende typen in uw zoekbalk:

 1. een productcategorie + “voor” (bijvoorbeeld “schoenen voor”).
 2. een bijvoeglijk naamwoord (bijvoorbeeld “recyclebaar”).

Dit moet u voorzien van een ton van niche product ideeën.

 google autocomplete

Alt Text: top ecommerce niches, Google Autocomplete to find niche store ideas

IMG name: e-commerce-niche-onderzoek-Googlesearch.png

Google gerelateerde zoekopdrachten

“gerelateerde zoekopdrachten” zijn de acht zoektermen die u onderaan de resultatenpagina ziet wanneer u naar iets op Google zoekt.

 Google related searches

Google gebruikt deze zoektermen om te zeggen: “Als u geïnteresseerd bent in het vinden van informatie hierover, wilt u waarschijnlijk ook informatie daarover.”

Deze functie maakt gebruik van een algoritme dat uw zoekterm neemt en u eenvoudig gerelateerde zoekopdrachten laat zien die andere mensen hebben gedaan.

het gebruik van deze functie om niche-ideeën te vinden is vrij eenvoudig. Zodra u een niche — idee hebt, voert u een Google-zoekopdracht uit, scrolt u naar de onderkant van de pagina met zoekresultaten en voila-nog acht potentiële niches.

Methode 4: Zoek naar ideeën op e-commerceplatforms.

Met deze methode kijk je welke producten er al op de markt zijn. In dit geval verwijst “de markt” naar de belangrijkste e-commerceplatforms, zoals Amazon, Etsy, eBay, enz.

let bij het zoeken naar niche-ideeën op deze platforms op deze specifieke gebieden.

de Homepage

Dit is een geweldige plek om een algemeen gevoel te krijgen voor het publiek dat het e-commerceplatform bedient. Op basis van deze ene pagina kunt u leren welke categorieën, niches en producten populair of trending zijn.

 best ecommerce niches, Amazon homepage for niche store research

Alt Text: best ecommerce niches, Amazon homepage for niche store research

IMG name: ecommerce-niche-onderzoek-Amazon-homepage.jpg

productcategorieën en subcategorieën

productcategorieën en subcategorieën zijn waar u de meeste van uw niche-ideeën zult ontdekken. Vergeet niet: de sleutel hier is om diep in elke subcategorie te graven en te proberen te herkennen waar er gaten en kansen kunnen zijn.

 product categories and subcategories

producten die goed presteren

ten slotte wilt u kijken naar de producten die de meeste verkopen en beoordelingen hebben.

het vinden van deze succesvolle producten is vooral belangrijk, niet alleen omdat ze een “bewezen” niche aangeven, maar ook omdat ze u helpen winstgevende doelgroepen te herkennen.

in plaats van rechtstreeks met deze producten te concurreren, kunt u een niche kiezen die dezelfde kopers bedient met een ander (maar complementair) product. U kunt zich ook richten op een meer niche-oplossing die zich richt op een specifiek pijnpunt dat het winnende product negeert.

 most profitable eCommerce niches, Amazon topproducten voor niche store idea research

Methode 5: Gebruik een productonderzoekstool.

Als u liever het gedoe van het verzamelen van gegevens van meerdere s wilt vermijden, overweeg dan om een productonderzoekstool te gebruiken. De waarschuwing: Je zult moeten betalen.

Jungle Scout, een van de populairste productonderzoekstools op de markt, kost bijvoorbeeld tussen de $29 per maand en $84 per maand.

Dat gezegd hebbende, biedt dit platform een aantal geweldige functies, waaronder:

 • een opportunity finder die winstgevende niches identificeert door zoekwoorden met een hoge vraag en weinig concurrentie te ontdekken.
 • een producttracker die een product of groep producten controleert en hun prestaties in de loop van de tijd evalueert (bijv. verkoop, trends, enz.).).
 • Een doorzoekbare productdatabase van bijna 500 miljoen producten.

als deze methode een methode is die u wilt verkennen, zijn hier enkele andere onderzoekstools die u misschien wilt bekijken:

 • Helium 10.
 • EtsyHunt.
 • Alura.
 • ShelfTrend.
 • Terapeak.

het beoordelen van uw ideeën

door gebruik te maken van slechts één of een combinatie van de hierboven genoemde methoden, hebt u al snel een lijst vol niche-ideeën. Maar er is een waarschuwing – het doel hier is niet om gewoon ideeën toe te voegen aan de lijst willy-nilly. In plaats daarvan zult u een meer doordachte benadering gebruiken om uw lijst op te bouwen.

dus wanneer je een nieuwe potentiële niche ontdekt, stel jezelf deze twee eenvoudige vragen.

1. Interesseert dit niche-en/of productidee u?

het bouwen van een succesvolle e — commerce winkel vergt veel toewijding-vooral in het begin. Van ontwikkeling tot marketing tot klantenondersteuning, u zult waarschijnlijk enorme delen van uw tijd aan dit bedrijf besteden.

dus, terwijl je technisch gezien elke niche kunt kiezen, ongeacht je interesse, zal het kiezen van een niche waar je echt gepassioneerd over bent, het runnen van de winkel op de lange termijn veel gemakkelijker maken om bij te blijven.

2. Lijkt dit niche-en/of productidee levensvatbaar?

hoewel het doel van fase één geen grondige niche-validatie is, is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat de ideeën die u aan uw lijst toevoegt, haalbaar zijn. Dat hangt vaak af van je kennis en toegang tot kapitaal.

om dit te bepalen, zijn hier de twee vragen die je moet stellen:

 1. Heb je de kennis om je in deze niche te wagen? Dit is vooral belangrijk voor bepaalde niches zoals gezondheid.
 2. Heb je de res om een winkel te starten in deze niche? Neem een paar seconden om te overwegen of u het kapitaal hebt om voorraad te kopen, ruimte om voorraad op te slaan wanneer u het koopt, enz.

als het antwoord op beide vragen ja is, dan ben je goed om door te gaan naar fase twee. Als het antwoord echter nee is, bespaar jezelf dan de hoofdpijn, kruis het af en ga terug naar de tekentafel.

Fase 2: Valideer uw niche winkel ideeën.

zodra je al je ideeën hebt uitgeschreven, is het tijd om door te gaan naar fase twee — het testen van de geldigheid van elk idee.

Deze fase is een cruciaal onderdeel van het niche-onderzoeksproces omdat het ervoor zorgt dat:

 1. u een niche kiest met voldoende vraag.
 2. Je kiest een niche met een lange levensduur.
 3. Je telt de kosten voldoende voordat je kop voor kop duikt.

maar hoe bepaal je welke ideeën aan deze eisen voldoen?Ryan Stewart ‘ s High x Low Matrix legt uit dat het doel van ideevalidatie is om niche-ideeën (en producten) te vinden met de juiste combinatie van “hoogtepunten” en “dieptepunten”.”

aan de “low” kant wil je een niche met low:

 • kosten.
 • Productgewicht.
 • competitie.

terwijl op de “high” einde wilt u een niche met high:

 • vraag.
 • Levensduur.
 • potentieel.

Hier zijn drie vragen om u te helpen dit niche validatiekader te implementeren.

Vraag 1: is er voldoende vraag in deze niche?

De meest elementaire criteria om een niche-idee te valideren is de vraag (d.w.z. heb je een markt die bereid en in staat is om de producten te kopen die je wilt verkopen?). Bij het bepalen van de vraag, gebruik maken van een van deze methoden.

Methode 1: zoekvolumes verkennen.

Dit is het aantal keren dat mensen zoeken naar een bepaalde term (“schoen”, “veganistisch restaurant”) met behulp van een specifieke zoekmachine. Het zoekvolume voor een niche zorgt ervoor dat mensen op zoek zijn naar producten in deze categorie.

als er bijvoorbeeld weinig tot geen zoekvolume is voor de term ‘recyclebare kinderwagens’, betekent dit dat er niet veel mensen actief proberen recyclebare kinderwagens te vinden. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat de” recyclebare kinderwagens ” niet levensvatbaar zijn. Deze resultaten geven echter aan dat er misschien niet veel “biologische” vraag naar producten in deze niche is.

de beste manier om het zoekvolume voor een niche te bepalen, is door een zoekwoordonderzoekstool te gebruiken.

deze tools ” schrapen “zoekmachines zoals Google om informatie te verstrekken op basis van uw “query ‘ s”.”Deze informatie kan het zoekvolume zijn, welke websites momenteel voor die term rangschikken, enz.

 most profitable eCommerce niches, Moz Keyword Explorer for niche store idea validation

Hier zijn enkele eenvoudig te gebruiken zoekwoordonderzoekstools om aan de slag te gaan:

 • Keywordtool.io
 • Keyword Surfer
 • Moz Keyword Explorer

Als u meer opties wilt, bekijk dan de 11 beste zoekwoordonderzoekstools.

Methode 2: Zoek naar gemeenschappen rond dat nicheproduct of idee.

hoewel het bestaan van een bloeiende gemeenschap niet nodig is om uw niche-idee te valideren, kunt u bewijzen dat er een publiek is dat zich toelegt op het product dat u overweegt.

als bonus betekent dit ook dat je een potentieel marketingkanaal hebt om verder te profiteren.

sommige plaatsen om te zoeken naar niche-gemeenschappen zijn Reddit, Quora en Discord.

Methode 3: Vind winkels die het al goed doen in deze niche.

hoewel het belangrijk is om oververzadigde niches te vermijden, is het vinden van een paar verkopers binnen uw niche (of nauw verwant aan het) een geweldige manier om te valideren dat mensen bereid zijn om geld uit te geven in deze categorie.

om deze reden is het belangrijk om op je hoede te zijn voor niches waar je absoluut geen concurrentie Vindt.

hoewel er de kans is dat je goud hebt gevonden, is het veel waarschijnlijker:

 • Er is gewoon geen levensvatbare markt.
 • de markt is te klein om winstgevend te zijn.

wat je idealiter zoekt is” lage concurrentie “— niet “geen concurrentie”.”Je wilt een niche die een paar spelers heeft, maar nog steeds over het algemeen onderbediend is.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om bestaande spelers binnen een niche te vinden:

 • Blader door e-commerce sites zoals Amazon of eBay.
 • Ga op forums zoals Reddit en kijk of iemand in gerelateerde communities een verkoper of product in die niche heeft genoemd.
 • doe een eenvoudige Google-zoekopdracht van “niche” + winkels.

vraag 2: gaat de vraag de goede kant op?

zodra u hebt gevalideerd dat er voldoende vraag is naar producten in een niche, is de volgende stap om te valideren dat deze vraag een lange levensduur heeft (dat wil zeggen, het is relatief stabiel gebleven in de loop van de tijd of is opwaarts gericht).

ter referentie, er zijn drie manieren waarop de vraag kan trend: neerwaarts, opwaarts, of relatief stabiel

een neerwaartse trend laat zien dat de vraag naar dat product of de belangstelling voor die niche afneemt. Meestal betekent dit dat je weg moet blijven van deze niche.

een opwaartse trend laat zien dat de vraag naar dat product of de interesse in die niche stijgt. Dit is over het algemeen een goed teken, maar je moet er ook voor zorgen dat dit geen rage of trend is die snel kan verdwijnen.

ten slotte betekent een niche met een gestaag trendpatroon dat de vraag relatief constant is geweest. Dit zijn de veiligste niches om in te gaan, vooral wanneer deze interesse gedurende een lange periode stabiel is geweest.

hoe te bepalen welke richting een Niche Trending is

bij het uitvoeren van dit onderzoek, wenden tot Google Trends.

Hier kunt u uw niche-of productidee in de zoekbalk typen en de tool illustreert grafisch veranderingen in het zoekvolume voor uw zoekopdracht in de loop van de tijd.

 most profitable eCommerce niches, Google Trends for niche store ideas research

U kunt ook zoeken naar recente res die trends voor die niche bespreken. In het bijzonder wilt u zoeken naar artikelen, studies of nieuwsberichten die praten over de groei of achteruitgang van die niche. Je moet ook de houding van de markt ten opzichte van die niche onderzoeken, opkomende trends binnen die niche, beleid dat van invloed kan zijn op bedrijven binnen die niche, enzovoort.

vraag 3: heb je het res om succesvol een bedrijf te laten groeien in deze niche?

Res in deze context verwijzen naar twee dingen — financiële en niet-financiële res.

financiële Res

Dit omvat alles van de kosten van monsters, inventaris, opslagruimte voor de producten (indien nodig), marketing, verzendkosten, enz.

sommige niches zullen kapitaalintensiever zijn dan andere. U moet rekening houden met toekomstige kosten en uw vermogen om te betalen tijdens het validatieproces.

Nietfinanciële Res

elke e-commerce winkel vereist dat u tijd, moeite en arbeid besteedt. Hoeveel van deze res u investeert, varieert echter drastisch van de ene niche naar de andere.

Houd rekening met het volgende bij het valideren van uw niches.

 • Hoeveel tijd is nodig om een product te ontwikkelen
 • Hoeveel marketing is nodig om uw product te verkopen
 • hoeveel aandacht uw voorraad nodig heeft om de kwaliteit te behouden
 • Hoeveel klantenondersteuning is nodig om uw winkel te runnen
 • of uw bedrijf u openstelt voor rechtszaken van uw klanten

hoewel dit de laatste stap is in het proces van idee-validatie, is het belangrijk om je tijd te nemen en ervoor te zorgen dat welke niche je ook kiest, er een is waar je financieel en mentaal op voorbereid bent.

Fase 3: tijd om te beginnen met bouwen.

actie ondernemen is net zo belangrijk als het leren van de strategieën.

als u het onderzoek wilt overslaan en meteen aan de slag wilt gaan met bouwen, zijn hier enkele niches die u misschien wilt overwegen — gevalideerd op basis van het hierboven besproken kader.

de 8 Beste E-Commerce Niches om te overwegen in 2022

1. Aangepaste Hondenhalsbanden

Als u op jacht bent naar hondenhalsbanden, zijn er duizenden opties. De markt voor aangepaste hondenhalsbanden biedt echter een niche-kans. U kunt halsbanden personaliseren met de naam van een huisdier, de contactgegevens van de eigenaar of unieke ontwerpen.

waar we van houden: op maat gemaakte halsbanden laten je een scala aan vaardigheden zien. U kunt een eenvoudige, verblind kraag of een prachtig geborduurd ontwerp aanbieden op basis van uw knutselvaardigheden.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

halsbanden

67,500

aangepaste halsbanden

9,050

gepersonaliseerde halsbanden

7,400

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor aangepaste halsband

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

Op Reddit heeft de R/dog subreddit 135.000 leden en r/dogpicture heeft 917.000 leden.

opmerking: hoewel dit geen gemeenschap is rond de werkelijke niche van aangepaste hondenhalsbanden, laat het zien dat er meer dan genoeg mensen in de wereld zijn die van hun honden houden en bereid zijn om op deze emotie te handelen — in dit geval door actief deel te nemen aan een gemeenschap.

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

uit een onderzoek uit 2021 bleek dat online winkelen door eigenaren van huisdieren steeg van 72% in 2020 tot 86% in 2021. Dit is een positief teken voor iedereen die deze niche overweegt, omdat het een toename van de vraag aangeeft.

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

Er zijn niet veel niche pet collar winkels. Verschillende verkopers bieden echter hondenhalsbanden aan als onderdeel van hun aanbod en doen dit met succes.

deze verkoper heeft bijvoorbeeld meer dan 75.000 gepersonaliseerde hondenhalsbanden op Etsy verkocht.

 best ecommerce niches, Etsy niche store selling dog collars

Image

het is veilig om aan te nemen dat deze Amazon-winkel, die meer dan 23.000 beoordelingen heeft ontvangen, ruim boven dat aantal is verkocht.

 best ecommerce niches, Amazon niche store selling embroidered dog collars

Image

2. Wire-wrapped Sieraden en DIY Tutorials

hoewel je armbanden en kettingen kunt kopen bij bijna elke retailer, gedijen kleine bedrijven in de wire-wrapped Sieraden ruimte. Deze stukken omvatten het wikkelen van draad rond een steen of juweel om sierlijke ontwerpen te maken.

als je een passie hebt voor grafisch ontwerp of het maken van video ‘ s, kun je zowel met draad omwikkelde sieraden verkopen als tutorials die aspirant-ambachtslieden het ambacht leren.

waar we van houden: elk stuk met draad omwikkelde sieraden is uniek. Hoewel er misschien andere verkopers zijn, zal geen enkele andere maker ontwerpen hebben die precies zo zijn als die van jou.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

draad-verpakt sieraden

2,943

draad-stenen verpakt

2,668

draad-ring verpakt

1,388

draad-verpakt hangers

1,403

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek voor draad-wrapped jewelry

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

op Reddit heeft de R/WireWrapping subreddit 31.000 leden.

Facebook toont ook tractie. Facebook ‘s” Our Wire Wrapping Journey Beginners and Beyond ” groep heeft meer dan 43.000 leden. Ondertussen heeft #wirewrapping op Instagram 1,6 miljoen berichten en # wirewrappingjewelry (54.000 berichten).

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

hoewel er geen enkel herkenbaar merk of “merkleider” lijkt te zijn voor wire-wrapped sieraden of wire-wrapping tutorials, zijn er verschillende succesvolle verkopers in deze niche.

deze Etsy-winkel die met draad omwikkelde sieraden verkoopt, heeft bijvoorbeeld bijna $30.000 aan verkopen verdiend.

 best ecommerce niches, Etsy niche store selling wire-wrapping jewelry store

Image

Deze wire-wrapping tutorial (ook op Etsy) heeft meer dan $13.000 aan verkopen gegenereerd.

 best ecommerce niches, Etsy store selling wire-wrapping tutorials

Image

3. Nintendo Switch Gadgets en accessoires

hoewel je de Nintendo Switch zelf niet kunt verkopen, kun je een reeks aangepaste accessoires aanbieden, zoals hoesjes of hoesjes. Als je een passie hebt voor videogames, kun je thema-accessoires maken op basis van populaire personages of esthetiek.

uw gadgets kunnen met de hand worden geschilderd, 3D-geprint, gevormd uit silicium of gesneden uit hout. U kunt de gadgets die u maakt aanpassen op basis van uw ambacht naar keuze.

waar we van houden: er is een reeks accessoires die je kunt maken — van beschermende hoesjes tot skins tot Joy-Con-grepen tot gamehouders. U kunt zelfs stickers of stickers speciaal voor dit apparaat maken. Met deze niche kun je één specifieke gadget of veel aanbieden, waardoor je eindeloze opties hebt.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

Nintendo Schakelaar

1,052,611

Nintendo Schakelaar lader

13,734

Nintendo Switch-case

17,053

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek voor Nintendo Schakelaar

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

op Reddit heeft r/nintendoswitch 4,2 miljoen leden. Facebook-groepen tonen ook de kracht van deze markt. De Nintendo Switch-groep heeft meer dan 250.000 leden en een andere speciale Nintendo Switch-Gamersgroep heeft meer dan 123.000 leden.

ondertussen heeft #NintendoSwitch op Instagram meer dan 9 miljoen berichten.

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

hoewel de Nintendo Switch slechts zes jaar geleden werd uitgebracht, is het al een van de best verkochte videogameconsoles aller tijden. In 2021 was de Nintendo Switch de best verkochte videogameconsole wereldwijd.

hoewel de netto-omzet van Nintendo op jaarbasis onlangs is gedaald als gevolg van een daling van de verkoop van speciale videogames voor het platform, is de vraag naar de Nintendo Switch relatief stabiel gebleven.

de grafiek van Google Trends laat zien dat de populariteit van de term “Nintendo Switch” de afgelopen 12 maanden meestal stabiel of hoog is geweest.

 best ecommerce niches, Google Trends graph for Nintendo Switch

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

de categorie Nintendo Switch-accessoires is ongelooflijk lucratief geweest voor nogal wat Amazon-verkopers.

deze Nintendo Switch-hoes heeft bijvoorbeeld meer dan 55.000 beoordelingen, wat betekent dat de verkoper ver boven dat aantal heeft verkocht.

 best ecommerce niches, Amazon store selling Nintendo Switch cases

Image

deze gehard glazen schermbeschermer heeft ook meer dan 25.000 beoordelingen.

 best ecommerce niches, Amazon store selling Nintendo Switch protective covers

Image

4. Als je een passie hebt voor fitness of een gecertificeerde trainer bent, kun je je fitnessplannen op de markt brengen. Je kunt ervoor kiezen om een YouTube-kanaal te maken met exclusieve trainingsvideo ‘ s op Patreon. U kunt ebooks maken die fitnessroutines beschrijven.

zodra een tutorial is voltooid, kunt u gerelateerde accessoires aanbieden. Zoals branded gear of waterflessen.

wat we leuk vinden: U kunt uw trainingsplannen richten op verschillende demografische gegevens met verschillende trainingsdoelen. U kunt bijvoorbeeld een plan hebben dat zich richt op nieuwe moeders, terwijl een ander plan een beginner kan helpen om te leren over gewichtheffen.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

workout routines

33,864

workout routines voor beginners

5,457

workout plan voor mannen

6,192

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor de training

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

De R/fitness subreddit heeft meer dan 10 miljoen leden, de R/fitmeals subreddit heeft meer dan 320.000 leden en de R/workout subreddit heeft meer dan 215.000 leden.

Facebook heeft ook speciale groepen voor workouts. De Black Women Workout Facebook-groep heeft meer dan 182.000 leden, terwijl de Women ‘ s Workout and Support Facebook-groep meer dan 25.000 leden heeft.

op Instagram heeft #fitness meer dan 509 miljoen berichten. Ondertussen heeft # fitnessmotivation meer dan 128 miljoen berichten; #fitmom heeft bijna 30 miljoen berichten; en #fitover40 heeft meer dan 3,5 miljoen berichten).

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

veel segmenten van de fitnessindustrie zijn booming, vooral workout-aangrenzende niches. Gymshark (een merk voor fitnesskleding) werd bijvoorbeeld een bedrijf van een miljard dollar en de markt voor fitnesskleding als geheel zal naar verwachting in 2032 $384,8 miljard waard zijn.

De grafiek van Google Trends laat zien dat de interesse in trainingsplannen de afgelopen vijf jaar behoorlijk gestaag is gegroeid.

 best ecommerce niches, keyword research results for workout plan

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

verschillende fitness influencers kunnen als concurrenten worden beschouwd, met een voorbeeld van een maker die met succes een bedrijf in deze niche heeft opgebouwd, Daisy Keech.

 best eCommerce niche, workout plans by Keech Peach

Image

5. Koekjes decoreren benodigdheden en doe-het-zelf Kits

zijn er keyword research data die interesse tonen in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

cookie recepten

82,500

cookie cutters

37,506

spuitzak

6,050

koekjes versieren

5,101

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor taart decoreren

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

op Reddit heeft R/cookiedecorating bijna 85.000 leden. Facebook ‘s” Best Cookie Recipe Ever ” groep heeft meer dan 650.000 leden. Instagram hashtags tonen ook interesse:

 • #cookiesofinstagram heeft 3,6 miljoen berichten.
 • #cookiedesign heeft 207.000 berichten.
 • #cookiedecorating heeft 2,1 miljoen berichten.
 • #cookieartist (544.000 berichten).

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

populariteit van de term cookie decorating neigt naar yo-yo. De trendgrafiek van Google laat echter zien dat de interesse altijd terugkomt.

 best ecommerce niches, keyword research results for cookie decorating

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

Er zijn niet veel winkels die zich richten op het versieren van koekjes. Cookie Countess is echter een uitzondering. Als gevolg hiervan staat het momenteel op de eerste plaats in de SERP ‘ s.

 niche store selling cookie decorating supplies

Image

een andere succesvolle speler is deze Etsy-winkel, die meer dan $33.000 heeft verdiend met de verkoop van in reliëf gemaakte koekjessnijders.

 niche store selling cookie decorating supplies

Image

6. Huisdierenmeubilair

als je een huisdierenliefhebber bent met timmerwerkvaardigheden, kan huisdierenmeubilair de niche voor jou zijn. Prachtige kattenbomen en hondenhuizen zullen altijd de belangstelling van huisdierenliefhebbers wekken.

heb je gebrek aan timmerwerk vaardigheden? Als je van naaien of haken houdt, kun je ook een thuis vinden in deze niche.

Waar we van houden: als u een passie hebt voor huisdecoratie, kunt u unieke huisdiermeubelen aanbieden voor elke ontwerpesthetiek.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Er zijn niet veel gegevens over het trefwoord ” pet furniture.”Door producten te analyseren die als huisdiermeubelen worden beschouwd, werd deze niche echter als geldig vastgesteld. Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

hond krat

20,476

kattenbak

30,250

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor de kattenbak

 

Alt-Tekst: de beste e-commerce niches, zoekwoorden onderzoek resultaten voor de kattenbak

IMG naam: e-commerce-niche-onderzoek-pet-meubels.png

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

Hier zijn de resultaten van Google Trends voor twee items die u misschien in deze niche wilt aanbieden.

hondenkussens: de belangstelling voor hondenkussens is relatief stabiel.

 best ecommerce niches, Google Trends graph for dog bed

Alt Text: best ecommerce niches, Google Trends graph for dog bed

IMG name: ecommerce-niche-onderzoek-hondenbed.png

kattenbak: de populariteit van de zoekterm “kattenbak” daarentegen neigt naar Jojo. Het patroon laat echter zien dat de interesse altijd terugkomt en piekt tijdens Kerstmis.

 litterbox

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

deze dog crate listing op Etsy heeft meer dan 3.856 beoordelingen, wat betekent dat de verkoper ruim boven dit aantal heeft verkocht.

 best ecommerce niches, Amazon store selling dog crates

Image

Dit huisdier tipi op Etsy is gekocht door meer dan 5.000 kopers.

 best ecommerce niches, Etsy store selling pet teepees

Image

7. Sokken

de meesten van ons hebben een la vol sokken. Deze kledingstukken zijn vaak verloren, beschadigd of vervangen, waardoor sokken een veel voorkomende aankoop zijn. Als u op zoek bent naar een e-commerce niche voor terugkerende kopers, is socks misschien iets voor u.

What we love: het verkopen van sokken kan zowel voor crafters als voor resellers zijn. Als je een uniek gevoel voor humor hebt, kun je op zoek gaan naar retailers die sokken in bulk verkopen. U kunt dan een collectie samenstellen voor een online winkel. degenen die kunnen naaien, breien of haken, kunnen een andere aanpak volgen. Handgemaakte sokken zorgen voor geweldige, unieke geschenken.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

grappige sokken

6,360

gekke sokken

5,122

heren sokken

7,053

enkelsokken

10,447

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor sokken

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

De R/socks subreddit heeft meer dan 12.000 leden. Instagram laat ook zien dat sock-gerelateerde hashtags aan populariteit winnen.

 • #sockslover heeft 284.000 berichten
 • #socksgirl heeft 210.000 berichten
 • #socks heeft meer dan 11 miljoen berichten

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

zoals verwacht, blijkt uit gegevens van Google trends dat de populariteit van de term “sokken” relatief stabiel is.

 best ecommerce niches, Google Trends graph for socks

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

Deze nichewinkel, Happy Socks, heeft momenteel het hoogste resultaat voor de zoekterm “happy socks”, die 37.000 maandelijkse zoekopdrachten heeft.

best ecommerce niches, niche store selling socks

Image

op Etsy hebben deze Nordic wool handgemaakte sokken bijna 55.000 paar verkocht.

 best ecommerce niches, Etsy store selling Nordic wool socks

Image

8. Gaming accessoires

We hebben het al gehad over de Nintendo Switch, maar PC-gamers kunnen ook een nichemarkt bieden. Je kunt accessoires maken voor Toetsenborden, aangepaste muizen, aangepaste stoelen en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

waar we van houden: er zijn manieren om nog specifieker te worden in deze niche. Als u bijvoorbeeld graag met hars werkt, kunt u aangepaste toetsenbordpetten maken. Als zeefdrukken meer in overeenstemming is met uw vaardigheden, kunt u zich richten op Muis-en toetsenbordpads.

zijn er zoekwoordonderzoeksgegevens die wijzen op interesse in deze niche?

Keyword research resultaten van Moz laten het volgende zien.

Term

Maandelijkse zoekvolume

gaming bureau

68,419

gaming muis

45,250

gaming toetsenbord

30,664

beste e-commerce nissen, zoekwoorden onderzoek, de resultaten voor gaming

Zijn er gemeenschappen rond deze niche of een verwante onderwerpen?

op Reddit heeft r/gaming 34.000.000 leden. Bovendien heeft de R/gamingsetups subreddit bijna 40.000 leden, en de R/gamingspc subreddit heeft meer dan 207.000 leden.

op Facebook heeft de groep “Women Gamers” meer dan 50.000 leden. Een andere groep genaamd de “Gaming Community” heeft meer dan 58.000 leden.ondertussen heeft #gaming op Instagram meer dan 63 miljoen berichten; #gamingsetup heeft 2,9 miljoen berichten; en #gamingroom heeft meer dan 1 miljoen berichten.

zijn er gegevens die ondersteunen dat deze niche een lange levensduur heeft?

de game-industrie is booming en zal waarschijnlijk blijven groeien. PWC ontdekte dat de inkomsten uit videogames tussen 2019 en 2021 met 32% stegen en zullen blijven stijgen — waardoor een industrie wordt gecreëerd die naar verwachting in 2026 $321 miljard waard zal zijn.

volgens Google Trends is de populariteit van de term “gaming setup” het afgelopen jaar relatief stabiel geweest.

 keyword research results for gaming setup

zijn er succesvolle verkopers in deze niche?

met een breed scala aan accessoires hebben verschillende producten verschillende populariteitsniveaus. Deze rainbow keyboard cap set heeft 2.005 verkopen op Etsy.

 keyword research results for gaming setup

Image

Alt Text: best ecommerce niches, Amazon store selling gaming setup kits

img naam: eCommerce-niche-Gaming-Keyboard.jpg

Deze verkoper die unieke, versierde gaming headsets maakt, verkocht 16.374 eenheden op Etsy.

 princess crown headphones ears, gaming accessories

Image

het kiezen van de juiste e-commerce Niche in 2022

hoewel niets het succes van uw online winkel kan garanderen, zal zorgvuldige nicheselectie uw kans op mislukking drastisch verminderen. Weersta de drang om meteen te beginnen met bouwen. Neem in plaats daarvan de tijd om uw due diligence te doen en bespaar uzelf het gedoe verderop.

Plaats een reactie