7 manieren om je publiek beter te leren kennen

wanneer u of een medewerker van uw bedrijf begint met het maken van een nieuw stuk inhoud, het bijwerken van uw product of dienst functies, of het ontwikkelen van een campagne, welke stappen worden genomen?

Ik wed dat een van de eerste dingen die je doet, is nadenken over je publiek — wie ze zijn, hoe hun uitdagingen eruit zien en hoe ze zouden profiteren van je product of dienst.

wanneer u uw doelgroep kent, kunt u ervoor zorgen dat de items die u verkoopt en de inhoud die u produceert consistent met hen resoneren — en als gevolg daarvan de conversies verhogen en de klantloyaliteit verbeteren.

in dit artikel leert u hoe belangrijk het is om uw doelgroep te kennen en hoe u hiermee meer leads kunt omzetten in betalende klanten en uw klantenbinding kunt verbeteren.

Waarom is het belangrijk om je publiek te kennen?

ongeacht de functie die u bekleedt of het team waar u in uw bedrijf zit, is het nuttig om uw publiek te kennen. Door te begrijpen wie deze mensen zijn, kunt u inhoud aanpassen aan hun behoeften, specifieke soorten services en ondersteuning bieden die ze zoeken en ervoor zorgen dat uw product of service eventuele uitdagingen oplost die ze ervaren.

wanneer u uw publiek kent, zal alles wat u doet eerder resoneren met de mensen die het belangrijkst zijn voor uw succes — uw leads en klanten. Dit is hoe u sterke, langdurige relaties tussen uw publiek en bedrijf bevordert, evenals een gevoel van merkloyaliteit en belangenbehartiging in de loop van de tijd.

laten we eens kijken naar enkele manieren om je publiek te leren kennen.

hoe u uw doelgroep kent

  1. bekijk alle huidige gegevens en analyses
  2. Kijk naar eerdere successen onder uw doelgroep
  3. maak buyer personas
  4. voer enquêtes uit
  5. houd uw concurrenten in de gaten
  6. Monitor feedback, opmerkingen en engagements van het publiek
  7. experimenteer met inhoud en updates van uw producten en diensten

1. Bekijk alle huidige gegevens en analyses.

wanneer je je publiek op een dieper niveau leert kennen, begin dan met het bekijken van alle huidige gegevens over deze groep die je al hebt verzameld. Dit omvat alle relevante analyses die uw bedrijf heeft uitgevoerd over uw klanten sinds u in het bedrijfsleven bent.

misschien heb je bijvoorbeeld al een focusgroep gehouden met echte klanten die hun gevoelens over je product of dienst deelden. Dit geeft je een startpunt om vanaf te werken wanneer je op een dieper niveau over je publiek leert — je hebt al enig begrip van de echte pijnpunten en uitdagingen die ze ervaren en wat ze nodig hebben van je product of dienst.

van daaruit, overweeg de andere soorten publiek-gerelateerde informatie die je mist en nodig hebt om te verkrijgen. Misschien maakt en beheert u bijvoorbeeld een enquête voor uw doelgroep om antwoorden te krijgen op veel specifiekere product-of servicegerelateerde vragen die u voor hen hebt.

2. Kijk naar eerdere successen onder je publiek.

wanneer u onderzoek doet naar uw publiek, verwaarloos dan niet wat momenteel voor uw publiek werkt in termen van uw producten, services, klantenondersteuning en marketinginspanningen.

deze waardevolle informatie vertelt u over de voortdurende behoefte van uw publiek aan uw product of dienst en waarom ze al genieten van hun interacties met uw bedrijf (bijvoorbeeld uw productontwikkeling, klantenondersteuning, marketing en meer). Naarmate uw bedrijf groeit en uw product of dienst evolueert, moet u naar deze successen verwijzen bij het nemen van beslissingen die van invloed zijn op uw publiek om ervoor te zorgen dat ze nuttig en noodzakelijk zijn.

3. Creëer buyer persona ‘ s.

maak vervolgens buyer persona ‘ s aan als je ze nog niet hebt. Met buyer persona ‘ s kunt u de behoeften en wensen van uw publiek en klanten begrijpen. Ze begeleiden de ontwikkeling van uw product of dienst en stellen u in staat om uw specifieke doelgroep effectiever op de markt te brengen.als gevolg van het creëren van buyer persona ‘ s, zult u een breed scala aan redenen beter kunnen begrijpen waarom uw publiek uw product of dienst nodig heeft, hoe u ze kunt targeten en converteren en langdurige relaties met hen kunt creëren. Bovendien helpen buyer persona ‘ s uw hele bedrijf — cross-team en cross-function — gefocust te blijven op uw doelgroep, zodat u een grotere kans hebt om hen te bereiken en met hen in contact te komen.

4. Voer enquêtes uit.

een andere manier om je publiek op een dieper niveau te leren kennen, is door middel van enquêtes. Enquêtes zijn effectief om zeer specifieke antwoorden te krijgen op vragen die u voor uw publiek hebt over uw producten of services, marketinginspanningen, klantenondersteuning en meer.

met enquêtes kunt u uw publiek vragen om zowel algemene verklaringen als specifieke details over wat ze van u willen en nodig hebben, welke inspanningen van u ze al leuk vinden en waar ze u aan aanbevelen (en waarom). Enquêtes zijn ook geweldig omdat je ervoor kunt kiezen om ze anoniem te maken, wat deelnemers vaak stimuleert om volledig eerlijk te zijn — wat betekent dat je de echte gegevens en resultaten krijgt die ertoe doen.

een eenvoudige manier om dit te doen is met behulp van een klantfeedback-en enquêtesoftware zoals die van HubSpot. Dit type systeem stroomlijnt de processen van het maken en beheren van klantfeedback — formulieren en enquêtes en vervolgens het verzamelen en organiseren van de resultaten op één locatie-of u nu formulieren en enquêtes over loyaliteit, tevredenheid of ondersteuning en ervaring wilt beheren.

5. Houd je concurrenten in de gaten.

het in de gaten houden van uw concurrenten als het gaat om alle aspecten van uw bedrijf is belangrijk voor uw succes. Hierdoor kunt u begrijpen wat uw concurrenten wel en niet goed doen, hoe ze zich richten op het publiek dat u deelt en waar die publiekleden wel en niet op reageren. Dit zal u helpen bepalen hoe u uw publiek kunt bereiken op een effectieve manier die ook uniek is voor uw bedrijf, terwijl u tijd bespaart in het proces.

6. Monitor feedback van het publiek, opmerkingen en engagements.

wanneer je iemands acties en neigingen in de loop van de tijd in de gaten houdt, leer je veel over wat ze wel en niet leuk vinden, waar hun gewoonten uit bestaan, waar en hoe ze ondersteuning zoeken en meer — en je publiek is geen uitzondering.

controleer de feedback van het publiek in de loop van de tijd via feedback, enquêtes en formulieren, evenals hun opmerkingen en engagementen op uw blog, klantenservicekanalen, communitywebpagina ‘ s en forums en sociale mediaprofielen. Dit zal je vertellen welke positieve en negatieve ervaringen velen van hen consequent hebben, zodat je de grootste problemen onmiddellijk kunt oplossen en de dingen kunt behouden die goed werken voor je publiek.

Opmerking: Dit proces kan worden vereenvoudigd met behulp van een sociale monitoring en tracking software.

7. Experimenteer met inhoud en updates van uw producten en services.

tot slot, wees niet bang om te experimenteren met uw inhoud en updates van uw producten en diensten om uw publiek beter te begrijpen. Het testen van nieuwe ideeën onder publiekleden is een geweldige manier om te bepalen of uw bedrijf effectief evolueert met uw publiek naarmate u groeit en nieuwe product-of serviceaanbiedingen en functies creëert.

misschien pitcht uw marketingteam bijvoorbeeld een plan om uw publiek te bereiken via een geheel nieuw medium of hebben ingenieurs plannen om functies binnen uw huidige product of dienst bij te werken. Als je denkt dat deze plannen haalbaar zijn en het proberen waard zijn, ga je gang en kijk hoe je publiek reageert op deze veranderingen.

wie weet? U en uw team zijn misschien iets op het spoor dat u helpt nog meer te resoneren met uw publiek dan u al doet — en het retentiepercentage te verbeteren. Of misschien leer je dat iets gewoon niet werkt voor je publiek, en nu kun je voorkomen dat je in de toekomst in soortgelijke veranderingen investeert.

je publiek leren kennen

je publiek leren kennen is niet altijd een eenvoudig proces, maar het is een noodzakelijk proces. Dit is hoe u ervoor zorgt dat u inhoud deelt die resoneert met uw publiek en producten of services creëert die uw buyer persona ‘ s en doelklanten willen kopen.

Het zal je ook helpen om deze doelgroep om te zetten in langdurige, betalende klanten die loyale voorstanders van je merk worden. Begin dus met het doorlopen van deze stappen om je publiek beter te leren kennen en begin de mensen te bereiken die het belangrijkst zijn voor je succes en invloed hebben op je winst.

 

Plaats een reactie