7 geweldige dingen die bedrijven kunnen maken in Excel

Excel: de software die letterlijk iedereen volledig Weet te gebruiken … volgens hun cv ‘ s.

Excel is in de eerste plaats een bedrijfssoftware. Maar het is moeilijk vast te stellen wat dat eigenlijk betekent. Hoe wordt Excel gebruikt in het bedrijfsleven? Is er een definitieve, specifieke lijst van taken en processen waarvoor het wordt gebruikt?

de verscheidenheid aan potentiële toepassingen van de software is zo groot dat er misschien maar een handvol bedrijven zijn die het op exact dezelfde manier gebruiken. Toch zijn er enkele populaire toepassingen van Excel die kunnen voldoen aan de behoeften van de meeste bedrijven die het platform nodig hebben.

In dit artikel zal ik enkele van die toepassingen bespreken en een overzicht op hoog niveau geven van hoe je een bedrijfsmodel in Excel kunt maken.

Waar wordt Excel voor gebruikt in het bedrijfsleven?

Excel is een van de meest prominente, veelzijdige zakelijke toepassingen die beschikbaar zijn. Het is een nietje in de bedrijfsvoering van de meeste bedrijven, dus het is moeilijk om definitief universele manieren vast te stellen waarop organisaties het gebruiken. De software kan helpen bij het invoeren en opslaan van gegevens, boekhouding, gegevensanalyse en prognoses, het samenstellen van checklists en verschillende andere administratieve en bedrijfsgerelateerde verantwoordelijkheden en taken.

hoe Excel voor bedrijven te gebruiken

1. Boekhouding

vrijwel elke boekhoudkundige professional gebruikt Excel in een bepaalde hoedanigheid. In veel opzichten kan boekhouding worden beschouwd als de belangrijkste functie van de hele applicatie. Excel ondersteunt processen zoals het maken van balansen, het opstellen van financiële overzichten en het instellen van budgetten. Het kan ook worden gebruikt voor het bijhouden van uitgaven, prognoses en het berekenen van leningen.

2. Inventory tracking

Inventory tracking staat centraal in het succes van elk bedrijf dat een fysiek product verkoopt. Hoewel er systemen en applicaties zijn die speciaal zijn ontworpen voor en beter zijn uitgerust om voorraadbeheer af te handelen, is Excel nog steeds een betrouwbare, betaalbare optie om het proces te vergemakkelijken.

voorraadbeheer in Excel vereist veel handmatig toezicht en is op zijn beurt vatbaarder voor menselijke fouten dan de duurdere alternatieven. Het gebruik van Excel voor voorraadbeheer is dus meestal een betere optie voor startups of kleinere bedrijven die nog in het proces zijn om van de grond te komen.

3. Het samenstellen van Mailing-en contactlijsten

het bereik van Excel ’s toepassingen gaat veel verder dan het aantal crunching; het is ook een geweldige manier om op te slaan en bijhouden van records van prospects en Klanten’ contactgegevens. Het heeft res om enorme hoeveelheden van dat soort gegevens te beheren en te sorteren voor verschillende soorten projecten, promoties of outreach-inspanningen.

als u geïnteresseerd bent in het uitvoeren van een gepersonaliseerde Massa-e-mailcampagne, kunt u een Excel-functie genaamd Afdruk samenvoegen gebruiken om Massa-e-mails aan te passen aan specifieke contactpersonen die u in een spreadsheet hebt vermeld.

4. Visualisaties

met datavisualisaties kunt u de resultaten van alle gegevensanalyses die u hebt uitgevoerd, beknopt, toegankelijk en overtuigend overbrengen. Potentiële investeerders, management of collega ‘ s zullen uw gegevens gemakkelijker begrijpen door naar een puntplot of staafgrafiek te kijken dan door een enorm blad met getallen te waden.

Excel heeft verschillende visualisatieopties om grenzeline onbegrijpelijke pagina ‘ s met ruwe gegevens visueel aantrekkelijk te maken en gemakkelijk te begrijpen.

 een coole grafiek die je kunt maken in Excel

5. HR Management

Excel is een ongelooflijk nuttige re voor HR managers. HR is een breed veld dat een breed, eclectisch scala aan verantwoordelijkheden omvat. De mensen achter een human res-afdeling hebben veel om op de hoogte te blijven. Hun dagelijkse activiteiten kunnen alles omvatten, van talentverwerving tot het uitvoeren van trainingen tot het coördineren van bedrijfsvoordeelprogramma ‘ s.

met zoveel om bij te houden, is het essentieel dat HR-managers georganiseerd blijven. Excel kan veel doen om dat proces te helpen. Het kan een betrouwbaar middel zijn voor HR-professionals om werkroosters van werknemers te regelen, vakantietijd in de gaten te houden en meer.

6. Checklists en takenlijsten

Dit zijn misschien de eenvoudigste, meest eenvoudige toepassingen van Excel, maar dat betekent niet dat ze niet nuttig of het vermelden waard zijn. Excel kan worden gebruikt om te volgende voortgang van verschillende projecten, een lijst en details van specifieke deals en het bijhouden van individuele taken die dagelijks moeten worden behandeld.

an awesome to do list you can create in Excel

7. Tijdlogboeken

het bijhouden van de uren van werknemers staat centraal bij het handhaven van verantwoording bij een bedrijf — voor zowel het management als de werknemers. Excel kan een goedkope, betrouwbare manier zijn om ervoor te zorgen dat het proces consistent en correct wordt uitgevoerd. Het is een uitstekende manier om timesheets te onderhouden. Microsoft biedt zelfs downloadbare sjablonen die speciaal voor dat doel zijn bestemd.

a timesheet you can create in Excel

Hoe kan een CRM helpen?

een CRM kan waardevolle gegevens in spreadsheetvorm produceren. Verschillende CRM ‘ s kunnen worden geïntegreerd met Excel, waardoor verkopers processen kunnen verwerken zoals het bijhouden van contacten, het maken van agendataken en het plannen van bedrijfsgebeurtenissen met spreadsheets.

De automatiseringsmogelijkheden die veel CRM ‘ s bieden, verminderen ook de druk van verkoopprofessionals door traditioneel handmatige Excel-taken te vervangen. HubSpot ‘ s CRM kan bijvoorbeeld automatisch alle informatie van statische contactlijsten overbrengen naar Excel-spreadsheets en vice versa. Hetzelfde geldt voor informatie over nieuwe, huidige of vorige deals.

Hoe maak je een Business Model in Excel

Excel is een geweldige re Voor het opbouwen van een ruw model van uw bedrijf. Het is een solide manier om u te helpen de nitty-gritty, technische aspecten van uw bedrijf te volgen en te begrijpen, inclusief de juridische structuur van uw bedrijf, competitieve sterke en zwakke punten en inkomstenplan.

het creëren van een businessmodel biedt veel om uit te pakken en zinvol te maken. Gelukkig biedt Microsoft een aantal handige sjablonen om dat proces een beetje eenvoudiger te maken.

u kunt sjablonen vinden voor het vormgeven van uw bedrijfsstructuur.

een excel-sjabloon voor het vormgeven van uw bedrijfsstructuur

gedetailleerde inkomstenplannen opstellen.

een gedetailleerd inkomstenplan dat u in Excel kunt maken

inzicht in de sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van uw bedrijf.

A business planning checklist you can create in Excel

en meer.

Excel is aanwezig in vrijwel elke branche — en niet voor niets. Het is een van de meest universeel toepasbare, dynamische zakelijke toepassingen die beschikbaar zijn. Het maakt niet uit wat uw bedrijf doet, hoeveel mensen het in dienst heeft en hoe ver het in zijn ontwikkeling is, het heeft waarschijnlijk nog steeds iets te winnen van een slim gebruik van de applicatie.

Plaats een reactie