7 dingen die elke e-mailmarketeer moet testen

E-mailmarketing is zowel een kunst als een wetenschap. Er zijn tientallen verschillende elementen die bijdragen aan het maken van de perfecte e-mail, en het is cruciaal om uw e-mails te testen om te begrijpen wat het beste werkt.

maar wat moet je precies testen?

De HubSpot E-Mail App  is een favoriet van de klant. U kunt de tool gebruiken om eenmalige promotionele e-mails te verzenden, een automatische kickback-e-mail te maken vanaf een bestemmingspagina of zelfs een marketingautomatiseringsserie te maken.

die klanten met HubSpot Enterprise hebben een A/B-testtool in hun e-mailapp gebakken. Dat betekent dat u twee versies van dezelfde e-mail kunt maken in dezelfde verzending en in het proces kunt leren of een specifieke manier om uw inhoud te positioneren of te ontwerpen beter werkte of niet. 

Als u niet over de A/B-testtool beschikt, kunt u geen wetenschappelijke test uitvoeren-U kunt echter altijd kleine wijzigingen in uw e-mailverzen in de loop van de tijd uitproberen om te proberen uw resultaten te verbeteren.

Dit is wat je kunt testen! 

1. Afbeeldingen

Ik raad je aan om een zeer lage beeld-tekstverhouding te hebben. Vaak spamfilters en firewalls kijken naar de beeld-tekstverhouding van een e-mail om te bepalen of het een e-mail naar een inbox moet leveren.  

afbeeldingen zijn ook een geweldige manier om uw e-mails boeiend en interessant te maken om te lezen. Test om te zien of afbeeldingen een effect hebben op uw open rates, click-through rate en het aantal leads dat u genereert.

2. Onderwerpregels

onderwerpregels zijn misschien wel een van de belangrijkste aspecten van elke e-mail. Waarom? Dat is het eerste wat iemand leest. In feite gebruiken de meeste mensen de onderwerpregel om te beslissen om de e-mail te openen of niet. Elementen van een onderwerpregel die u moet testen zijn onder meer:

 • personalisatie toevoegen aan de onderwerpregel
 • de lengte van de onderwerpregel
 • Call-to-action in onderwerpregel
 • woorden die in de onderwerpregel worden gebruikt
 • [haakjes] toevoegen aan de onderwerpregel

uw e-mailonderwerp moet actiegericht, overtuigend en kort zijn (45 tekens of minder). Probeer je onderwerpregel te schrijven zoals je een call-to-action zou doen. Maak ook uw onderwerpregel consistent met de eerste zin van de e-mail en uw e-mail call-to-action. 

3. Net zoals je een call-to-action (of CTA) op je website zou testen, moeten e-mailmarketeers de CTA ‘ s in hun e-mails testen.  

u kunt de formulering van de CTA, de plaatsing en de stijl testen. Marketeers die de tijd nemen om CTA ‘ s vaak te testen, kunnen de conversieratio van hun e-mail drastisch verhogen.

4. “Van” naam en van adres

waarom niet testen wie en waar de e-mails vandaan komen? We raden aan om de van-naam en-adres consistent te houden in al uw e-mails, dus stuur een klein deel van de e-mails naar een nieuwe van-naam en-adres om te zien of dit van invloed is op uw statistieken.

5. E-mailontwerp

we raden u aan één primaire e-mailsjabloon en mogelijk een iets andere versie van die sjabloon voor uw e-mailnieuwsbrief te hebben. U kunt echter zeker bepaalde elementen van het ontwerp testen om te zien of dit van invloed is op uw klikfrequentie, afmeldingspercentage of doel van de e-mail.    ontwerpelementen die u kunt testen zijn onder andere:

 • vetgedrukte
 • hoofdletters
 • lettergrootte
 • lettertypekleuren
 • afbeeldingen
 • HTML versus e-mails met platte tekst

6.   e-mailinhoud

de inhoud van uw e-mail is een geweldige plek om een verscheidenheid aan dingen te testen. Veel plezier ermee! Hier zijn een paar ideeën:

 • Headlines: dit is het eerste wat iemand ziet wanneer hij de e-mail opent. Een experiment zou zijn om de kop een link te maken.
 • plaatsing van inhoud: experimenteer met het verplaatsen van de inhoud naar verschillende delen van de e-mail. Houd er rekening mee dat je altijd je belangrijkste inhoud aan het begin van de e-mail moet hebben.
 • type inhoud: elke e-mail die u verzendt, moet een doel hebben, zodat u kunt meten wat wel en niet werkte. Probeer verschillende inhoud om te zien wat het beste werkt om u te helpen dat doel te bereiken. Werken ebooks het beste? Webinars? Infographics?
 • plaatsing van social media links: probeer het plaatsen van uw social media iconen aan de bovenkant en onderkant van uw e-mails en meten welke plaats krijgt meer klikken.
 • aantal afbeeldingen (indien aanwezig): experimenteer met het aantal afbeeldingen dat u in elke e-mail opneemt. Het kan zijn dat minder Afbeeldingen uw klikfrequentie verhogen en uw afmeldingspercentage verlagen.
 • aantal links: als je e-mails een goede klikfrequentie krijgen, probeer dan het aantal links in je e-mails te verhogen. Neem altijd een link op in de eerste of twee zinnen.
 • lengte van e-mail: Test verschillende e-maillengtes om te zien hoeveel inhoud of informatie u in uw e-mails moet opnemen. Als u merkt dat uw ontvangers alleen op de eerste link klikken en niets anders, moet u de e-mails inkorten.

7.    Timing

het testen van de timing van uw e-mails is het gemakkelijkste wat u kunt testen. U hoeft niets aan de e-mail te veranderen, maar beslist eerder over tijden waarvan u denkt dat ze het meest effectief zijn om te verzenden. Een manier waarop u de timing kunt bepalen, is door uw ontvangers te ondervragen wanneer ze e-mails van uw bedrijf willen ontvangen.

de twee belangrijkste dingen die u kunt testen met betrekking tot tijd zijn de dag waarop u de e-mail verzendt en de tijd gedurende de dag waarop u de e-mail verzendt.het andere element dat u kunt testen, is het aantal e-mails dat u in een bepaalde week of maand naar mensen verzendt. Studies hebben aangetoond dat het verhogen of verlagen van de hoeveelheid e-mail die u verzendt een aanzienlijke invloed kan hebben op de klikpercentages en de afmeldingspercentages. 

wat denk je dat het belangrijkste is dat een e-mailmarketeer moet testen?

 

 

Plaats een reactie