60 zintuiglijke woorden en zinnen om je verkooppraatje in 2021 op te fleuren

sensorische woorden

 1. zie
 2. beeld
 3. appear
 4. Outlook
 5. sound
 6. hear
 7. mention
 8. feel
 9. grasp
 10. firm
 11. pressure

mensen hebben een voorkeur voor een van de drie primaire zintuigen in hun communicatie: zicht, geluid of gevoel. Deze aangeboren vooroordelen zorgen ervoor dat ze meer gunstig reageren op visuele, auditieve of kinesthetische taal.

het spreken van de voorkeurstaal van uw prospect vergemakkelijkt het opbouwen van een rapport, waardoor u gemakkelijker te vertrouwen bent. Daarom is woordkeuze cruciaal in de verkoop.Je hebt prospects zinnen horen gebruiken als” het ziet er goed uit voor mij “(visueel) of” het klinkt goed voor mij “(auditief) of” het voelt goed voor mij ” (kinesthetisch).

deze zinnen, en andere soortgelijke zinnen, bieden nuttige informatie over het denkproces van de koper en geven u inzicht in hoe u nauwkeuriger en overtuigender kunt communiceren. Dit is vooral waardevol bij inside sales waar non-verbale feedback ontbreekt.

zodra u hebt bepaald met welk primair zintuig (visueel, auditief of kinesthetisch) het prospect zich het meest op zijn gemak voelt, kunt u zich concentreren op woordkeuze om een betere verbale verbinding te maken.

hier is een korte lijst met zintuiglijke woorden en zinnen die u kunnen helpen de aandacht van uw koper effectiever te grijpen en vast te houden.

Zintuiglijke Verkoop Woorden

sensorysaleswords

Zintuiglijke Verkoop-Zinnen

sensorysalesphrases

Voorbeelden van Zintuiglijke Woorden in de Verkoop

laten we Nu eens aannemen dat u de verkoop van een technisch product en u in staat waren om te bepalen welke van deze drie communicatiemiddelen die het beste geschikt is voor uw klant. Je zou dan verschillende berichten voor elke persoon gebruiken.

als de prospect een visueel persoon was, zou je kunnen zeggen:

“kijk maar naar het nieuwe Model 43. Merk op hoe het nieuwe ontwerp het gemakkelijker maakt om de monitor te observeren.”

als de prospect een auditief persoon was, zou je kunnen zeggen:

“laat me je vertellen over dit nieuwe Model 43. Luister naar hoe stil het is. Het maakt nauwelijks geluid.”

en met de kinesthetische persoon zou je kunnen zeggen:

” wacht tot je het Nieuwe Model 43 in handen hebt. Als je eenmaal grip hebt op de werking ervan, heb je een beter idee waarom sommige mensen zo sterk zijn over hoe het hun activiteiten kan beïnvloeden.”

door te luisteren naar de woorden die je prospects gebruiken, krijg je inzicht in hun communicatievooroordeel. En door uw verkoopstijl en woordkeuze dienovereenkomstig aan te passen, maakt u het opbouwen van rapporten gemakkelijker en verbetert u uw verkoopresultaten.

Noot van de redactie: een versie van dit bericht verscheen oorspronkelijk op de Blog van Sales Improvement Group. Het wordt hier met toestemming opnieuw gepubliceerd.

Plaats een reactie