6 Sneaky Places Merkinconsistenties verbergen (en hoe ze te repareren)

de Meeste marketeers en brand strategen begrijpen de gevaren van brand inconsistentie: zonder een goed gedefinieerd logo, kleuren, en merk stem, jouw merk niet onderscheiden van de consumenten. En als consumenten je merk niet kunnen herinneren, heb je geen kans tegen concurrenten.

hoewel merken voortdurend proberen een sterk visueel imago te handhaven, is het internet berucht om het blootleggen van kleine inconsistenties, waarvan er veel zich op de meest onverwachte plaatsen bevinden. 

om er zeker van te zijn dat je alle basissen behandelt, hebben we zes stiekeme plaatsen geschetst waar merkinconsistenties de neiging hebben zich te verbergen-van de diepten van je productbeschrijvingen tot die e-mail die je op het punt staat te verzenden. Naast deze s vindt u inspirerende voorbeelden van merken van wereldklasse die hun due diligence doen om dingen consistent te houden over de hele linie. 

6 onverwachte s van Merkinconsistentie (en hoe ze op te lossen)

1) duidelijkheid over contentmarketing: de stem-en Toongids van OpenTable

of uw contentteam nu uit twee of twintig personen bestaat, U zult onvermijdelijk met verschillende schrijfstijlen eindigen. Het hebben van een scala aan stemmen is een goede manier om je publiek geïnteresseerd te houden, maar er is een dunne lijn tussen een interessante variatie en schrijven dat ronduit inconsistent is. En wanneer de schrijfstijlen en visuele inhoud in blogposts te drastisch zijn, zullen je lezers in de war raken over het bericht dat je probeert te verzenden.

hoe het te repareren

een manier om consistentie op je blog te bereiken, is door een gedetailleerde inhoudsstijlgids te maken. Deze gids kan informatie bevatten, zoals welke soorten stockfoto ’s u moet gebruiken, of u oxford-komma’ s moet gebruiken en welke taal u moet vermijden. Naast het delen van deze gids met iedereen in uw interne team, kunt u deze ook delen met bijdragers, partners en pers.

de stijlgids van OpenTable bevat handige richtlijnen voor de toon die hun merkcontent moet bevatten. Deze tips worden gebruikt om blogcontent te informeren, dus schrijvers van alle verschillende achtergronden hebben een basisstandaard om te volgen.  

 OpenTable_Voice_and_Tone.png

2) Search Engine Results: Slack ‘ s Organized Brand Guidelines

Pop Quiz: als je informatie nodig hebt, snel, waar ga je meestal naartoe om het te krijgen?

We gaan een gok wagen en zeggen dat je antwoord Google was. Mensen die op zoek zijn naar informatie over uw merk hebben waarschijnlijk dezelfde gedachtegang. Google wordt immers gezien als een betrouwbare methode om informatie te vinden. Het probleem is dat dit slecht nieuws kan zijn voor merken. Omdat Google zo goed is in het doorzoeken van het web, zullen ze alles en nog wat met betrekking tot uw merk ophalen-zelfs verouderde logo ‘s, oude productfoto’ s en onjuiste bedrijfsbeschrijvingen.

hoe het te repareren

als je niet graag mensen over de interwebs achtervolgt elke keer dat je logo verkeerd wordt gebruikt, probeer dan een proactieve aanpak te volgen. U kunt merkmisbruik voorkomen door uw merk nauwkeurig te presenteren op één openbare locatie. U kunt een Cluid gebaseerd platform zoals Brandfolder om eenvoudige, onmiddellijke toegang tot uw merk activa en hun gebruiksrichtlijnen te bieden.

Slack zorgt voor een goed gebruik van hun merkactiva door rechtstreeks vanaf hun website in de linkerbovenhoek naar hun Merkmap te linken. Ze hebben ook een” brand guidelines ” pagina op hun website waar lezers toegang hebben tot alle instructies voor het gebruik van activa.

 Slack_Logos.png

3) Website productbeschrijvingen: Warby Parker ’s consistente kopie

een van de grootste boosdoeners van merkinconsistentie zit in productbeschrijvingen en functiepagina’ s. Deze copywriting is vooral berucht omdat ze niet op één lijn staan met uw merk en met elkaar, omdat ze extreem gedetailleerd zijn en vaak veranderen.

hoe het te repareren

De beste manier om uw website up-to-date te houden is door een website audit uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, moet u leiders van elke afdeling betrekken. Uw marketingteam kan helpen bij het verfijnen van de kopie, uw productteam kan ervoor zorgen dat het accuraat is en uw verkoopteam kan prijsinformatie verifiëren. Website-audits kunnen vooral een uitdaging zijn als je er al meer dan een jaar geen hebt uitgevoerd, dus probeer er een gewoonte van te maken om er ongeveer elke zes maanden een uit te voeren.

Warby Parker is een goed voorbeeld van een merk dat consistentie bereikt over honderden producten. Elke bril heeft een productbeschrijving die vergelijkbaar is in lengte en taal. Omdat mensen die winkelen voor een bril onvermijdelijk gaan kijkendoor veel verschillende paren helpen deze consistente productbeschrijvingen Warby Parker de kwaliteit en de waargenomen merkwaarde van hun product te handhaven.

 Warby_Parker_Description.png

4) e-mailcommunicatie: de efficiënte stijlgids van Hamilton College

overweeg dit scenario: uw verkoopteam communiceert met een klant over een mogelijke functieupgrade. Uw ondersteuningsteam communiceert met dezelfde klant om een bug te helpen oplossen. Ondertussen maak je de perfecte promotionele e-mail om naar al je klanten te sturen. Hoewel alle e-mails van hetzelfde merk zijn, is geen van de teams bezig met het afstemmen van hun e-mailtaal. Als gevolg hiervan stuurt elke e-mail een radicaal ander bericht en haalt de klant een gemengd bericht op over waar uw merk over gaat.

hoe het te repareren

net als de inhoudsstijlgids die we in tip één hebben voorgesteld, kan een e-mailstijlgids dienen als een nuttig uitlijntool. Uw gids moet richtlijnen bevatten over hoe te reageren op vragen en zorgen, en welke specifieke taal u moet opnemen (en vermijden). Begin met het afronden van de meest voorkomende vragen die elke afdeling ontvangt en werk vervolgens samen met uw marketingteam om antwoorden op uw merk te maken. Naast het helpen van uw merk om consistenter te zijn, bespaart dit uw team ook tijd.

om het voor schrijvers nog gemakkelijker te maken om de redactionele richtlijnen van uw merk te volgen, maakt u eenvoudig uw stijlgids openbaar.

Hamilton College is een goed voorbeeld voor merken die hun e-mailschrijfstijlen willen standaardiseren-hun e-Mailstijlgids bevat aanwijzingen voor alles, van acceptabele lettertypen en kleuren tot beeldgebruik.

 Hamilton_Email_Style_Guide.png

5) social Media profielen: Apple ‘ s On-Brand Support Account

dus je merk heeft een officiële Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, en — wacht even, op welke andere sociale platforms zit je? Met zoveel opties voor het vermarkten van je merk op sociale media, is het moeilijk om je niet onder druk te voelen om op ze allemaal aanwezig te zijn. Het is echter moeilijk om al deze platforms aan te pakken-kun je echt een consistente posting cadans op al deze sites handhaven? Nog problematischer is het feit dat elk van deze platforms verschillende doelgroepen heeft-en niet al deze doelgroepen zijn afgestemd op uw doelmarkt en merkstrategie.

hoe het te repareren

de beste manier om consistent te blijven op sociale media is om een paar platforms te kiezen die logisch zijn voor uw publiek en uw product-en ze vervolgens te beheersen. Het is ook een goed idee om uw sociale profielen op te ruimen en degenen te verwijderen die u niet gebruikt of die u niet van plan bent in de nabije toekomst te gebruiken. Je wilt immers waarschijnlijk niet dat mensen die je merk opzoeken op Twitter ontdekken dat je maar één keer hebt getweet … drie jaar geleden.

Apple snapt het: ze zijn een van de grootste techbedrijven ter wereld, maar ze hebben niet eens een aangewezen Twitter-account. Ze hebben echter wel een Apple Support-account, dat handige tips en trucs biedt om het meeste uit uw Apple-producten te halen.

Dit past eigenlijk in de grotere merkervaring die Apple creëert. In plaats van klanten te bereiken met promotionele kortingen en aanbiedingen, biedt Apple een online ondersteuningscommunity waar mensen kunnen vinden wat ze nodig hebben-vergelijkbaar met hun winkelervaring.

 Apple_Support.png

6) beoordelingen en beoordelingen: de informatieve TripAdvisor-pagina van Hotel Indigo

omdat productbeoordelingssites worden gereguleerd door mensen die niets van uw merk weten, geven ze vaak de verkeerde informatie weer. Of uw bedrijf nu de verkeerde locatie heeft of een goede bedrijfsbeschrijving mist, beoordelingssites kunnen een grote zorg zijn voor potentiële klanten. En hoewel u niet veel kunt doen aan de slechte beoordelingen en negatieve beoordelingen op dit soort sites, kunt u stappen ondernemen om uw fundamentele merkinformatie nauwkeurig te houden.

hoe het te repareren

neem eerst contact op met deze sites en doe wat je kunt om de informatie van je merk te corrigeren. Het is de taak van de beoordelingssite om hun gebruikers te informeren, zodat ze waarschijnlijk ontvankelijk zijn voor uw verzoek. Een andere manier om uw aanwezigheid op beoordelingssites te vergroten, is door contact op te nemen met uw kampioenklanten en hen te vragen een beoordeling achter te laten (als ze dat nog niet hebben gedaan). Dit zal helpen bij het filteren van de niet-zo-positieve beoordelingen, zodat mensen die deze sites bezoeken, begrijpen waar uw merk over gaat en wat mensen er eerlijk over denken.

Nashville ‘ s Hotel Indigo bewijst dat een TripAdvisor-profiel een lange weg kan gaan. Hun pagina bevat professionele fotografie, nauwkeurige contactgegevens en het officiële “Seal of Excellence” van TripAdvisor. Het personeel van Hotel Indigo in Nashville kan deze site eenvoudig controleren om klanten te helpen kennis en vertrouwen te verwerven.

 TripAdvisor-1.png

Nu u zich bewust bent van zes plaatsen waar merkinconsistentie op de loer ligt, kunt u beginnen met het creëren van uw meest consistente online merkaanwezigheid tot nu toe.

hebben we iets gemist? Deel je gedachten in de comments hieronder.

Plaats een reactie