6 prijstrends om te overwegen bij het waarderen van uw Product

prijzen van uw producten kunnen een uitdaging zijn. U wilt rekening houden met productiekosten, prijspunten gebruiken die klanten zich kunnen veroorloven en voldoende inkomsten genereren om de activiteiten voort te zetten.

Buiten bedrijfsspecifieke factoren wilt u er ook voor zorgen dat uw prijzen concurrerend zijn. Lage kosten zullen klanten aantrekken, maar minder inkomsten genereren, en hogere prijzen zullen consumenten naar uw concurrenten sturen. Kortom, wat u zoekt bij het nemen van deze beslissingen is een prijsstrategie.

er zijn verschillende modellen om te gebruiken, maar zoals hierboven vermeld, is het essentieel om te begrijpen wat trending is onder uw concurrenten. In dit bericht bespreken we de huidige prijstrends om te overwegen bij het waarderen van uw producten.

Contents

prijstrends om te overwegen bij het waarderen van uw Product

  1. Machine Learning Pricing
  2. Value-Based Pricing
  3. transparante prijzen
  4. abonnementsprijzen
  5. dynamische prijzen
  6. geïndividualiseerde prijzen

1. Machine learning pricing, ook wel algoritmische prijzen en voorspellende prijzen genoemd, houdt in dat kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om trends en historische gegevens te analyseren om de best mogelijke prijzen te bepalen. Deze algoritmen kunnen kijken naar verschillende gegevenspunten zoals de aankoopgeschiedenis van kopers, de huidige marktvraag en de prijzen van concurrenten.

een vorm van prijsstelling voor machine learning waarmee u misschien al bekend bent, is verkoopprognoses. AI gebruikt gegevens uit de verkoopgeschiedenis van uw bedrijf, zoals het aantal deals dat tegen een bepaald prijspunt is gesloten, om toekomstige verkopen te voorspellen, ook wel inkomsten genoemd. U kunt ook een verkoopprognose uitvoeren om te zien hoe de inkomsten eruit zouden zien tegen een ander prijspunt om vergelijkingen te maken en te beslissen welk prijsmodel het meeste succes oplevert.

deze prijsstrategie is waardevol omdat het gegevens gebruikt om voorspellingen te doen in plaats van menselijke veronderstellingen. Hoewel deze strategie een op zichzelf staand hulpmiddel kan zijn, gebruiken andere trends op deze lijst AI en algoritmen om uiteindelijke prijspunten te ontwikkelen.

2. Value-based pricing houdt in dat producten en diensten worden geprijsd op basis van wat uw klanten bereid zijn te betalen. In plaats van prijzen op basis van wat u denkt dat de kosten zouden moeten zijn, analyseert u de waarde die klanten van het product of de dienst zullen krijgen en de prijs dienovereenkomstig.

Deze strategie vereist een diepgaande analyse en inzicht in uw doelmarkt en hun buyer persona ‘ s, omdat u hun inzicht gebruikt om te begrijpen wat ze doen en niet belangrijk vinden in de producten die ze kopen. Het is gebruikelijk om gesprekken te voeren met bestaande klanten om te begrijpen wat ze zouden uitgeven nadat ze het product hebben gebruikt.

Value-based pricing is een klantgericht model dat kan inspireren tot klantloyaliteit en-retentie, omdat u hun pijnpunten oplost zonder te veel in rekening te brengen.

3. Transparante prijzen

consumenten hebben meer dan ooit toegang tot de informatie die ze nodig hebben om productopties af te wegen voordat ze een aankoop doen. Ze hoeven niet langer elk bedrijf te bezoeken waarin ze geïnteresseerd zijn; ze kunnen gewoon online kijken. Consumenten die een smartphone bezitten, kunnen zelfs in uw winkel staan en uw prijzen vergelijken met een concurrent naast de deur.

gezien deze factoren houdt transparante prijzen in dat de toegang die klanten hebben wordt erkend en dat zij de informatie krijgen die zij nodig hebben om hun beslissingen te nemen. Ze moeten gemakkelijk prijzen vinden op uw sitepagina ‘ s en begrijpen waarvoor ze betalen. Klanten die u boven een concurrent kiezen, moeten niet verrast worden door onverwachte verborgen kosten. In wezen weten klanten al wat hun bonnetjes zullen zeggen en ze zullen niet aarzelen om ergens anders heen te gaan als je bedrieglijk bent.

je kunt het zo zien: als u een SaaS-bedrijf bent met gelaagde pakketten, betekent transparant zijn dat u de functies op elk prijsniveau schetst. In plaats van een pakket te kiezen en te hopen op het beste, kunnen consumenten weloverwogen beslissingen nemen en zo nodig elders gaan.

4. Abonnementsprijzen

een groeiend aantal diensten en producten wordt aangeboden op abonnementsbasis, van videostreamingplatforms tot schoonheidsproducten.

abonnementsprijzen zijn trending omdat het bedrijven helpt een consistente inkomstenstroom te genereren en langdurige relaties met loyale klanten te ontwikkelen. Deze consumenten geven vervolgens waardevol inzicht in hoe uw producten worden gebruikt en helpen u verbeteringen en ontwikkelingen aan te brengen op basis van hun behoeften. Bovendien is de perceptie dat de incrementele kosten lager zijn dan de forfaitaire kosten, die betaalbaarder zijn.

klanten waarderen abonnementsprijzen vanwege het gemak van het niet hoeven te onthouden om opnieuw te kopen en, zoals hierboven vermeld, de kostenefficiëntie van kleinere maandelijkse betalingen. Als u verschillende abonnementsplannen aanbiedt, hechten ze ook waarde aan schaalbaarheid naarmate de behoeften evolueren.

Netflix, een videostreamingdienst, biedt een abonnementsmodel waarmee u misschien bekend bent. Ze bieden drie verschillende plannen op basis van het aantal apparaten dat tegelijkertijd kan streamen en de videokwaliteit. Als u ervoor kiest om te upgraden of downgraden, ontvangt u een pro rata terugbetaling voor het ongebruikte deel van het oorspronkelijke plan.

5. Dynamische prijzen

dynamische prijzen hebben veel verschillende namen: demand pricing, time-based pricing, geographic pricing en surge pricing. Het model omvat de prijsstelling van producten en diensten op basis van de marktvraag en de huidige economische omstandigheden.

De meeste bedrijven die deze strategie gebruiken, gebruiken machine learning om uiteindelijke prijspunten te bedenken. Algoritmen analyseren factoren zoals concurrerende prijzen, marktvraag en consumentengedrag en passen prijzen aan om aan relevante omstandigheden te voldoen.

aangezien de markt en de vraag van de consument voortdurend veranderen, kan het gebruik van dit model frequente prijsaanpassingen vereisen. Rideshare-bedrijven gebruiken bijvoorbeeld vaak surge-prijzen wanneer een groot aantal klanten ritten in hetzelfde gebied aanvraagt, maar er zijn niet genoeg chauffeurs om aan elk verzoek te voldoen. De algoritmen detecteren een hogere vraag en verhogen de prijzen totdat er voldoende beschikbare drivers zijn. De kosten zullen uiteindelijk dalen, maar degenen die graag naar huis wilden, betaalden een hoger tarief en de bedrijven genereerden meer inkomsten.

wilt u een beter beeld krijgen van wat dynamische prijzen zijn en hoe dit uw bedrijf kan beïnvloeden? Bekijk de video hieronder.

6. Gepersonaliseerde prijzen

gepersonaliseerde prijzen is een gerichte aanpak die zich richt op Prijzen op basis van aankooppatronen van consumenten. De methode gebruikt de winkelgeschiedenis van klanten om te raden wat ze vervolgens zullen kopen en hoeveel ze zouden betalen. Deze informatie helpt bedrijven terugkerende klanten de best mogelijke prijspunten en hyper-gerichte deals te geven.

gepersonaliseerde prijzen maken vaak gebruik van machine learning door middel van algoritmische aanbevelingen. Klanten kunnen bijvoorbeeld aanbiedingen op e-commercesites zien die dingen zeggen als” klanten die [Productnaam] hebben gekocht, hebben ook [Productnaam] gekocht”, op een afrekenpagina. Op Spotify, een muziekstreamingservice, gebruiken Discover Weekly playlists luistergeschiedenis van klanten om nieuwe muziek aan te bevelen. Over het algemeen voorspelt u wat klanten leuk zullen vinden op basis van hun geschiedenis met uw bedrijf en gebruikt u dat inzicht om aanbevelingen te doen en verdere verkoop te stimuleren.

Deze strategie is trending omdat het klantenloyaliteit inspireert. Klanten hebben het gevoel dat je hun wensen begrijpt en hen biedt wat ze nodig hebben, soms zelfs voordat ze weten dat ze het nodig hebben.

Kies een Trend die voldoet aan uw zakelijke behoeften

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het prijzen van uw producten. Hoewel het misschien leuk is om gewoon te laden op basis van productiekosten, kunt u eigenlijk staan om klanten te verliezen als uw prijzen opwegen tegen de waarde.

overweeg in plaats daarvan om gebruik te maken van prijstrends bij het waarderen van uw producten. Of het nu gaat om machine learning om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen of om een abonnementsmodel met gelaagde opties te gebruiken, de strategie die u kiest, moet zinvol zijn voor uw bedrijf en u helpen het op te nemen tegen uw concurrenten.

Plaats een reactie