6 kosteneffectieve manieren voor Non-profitorganisaties om hun donateurs te bedanken

de feestdagen zijn niet de enige keer dat je organisatie je moet bedanken en je waardering moet tonen voor je supporters — maar het is een goed moment om te beginnen.

in een recente podcast van The Chronicle of Philanthropy deelden fondsenwervingsconsultant Claire Alexrad en Julia Wilson van One Justice hun betaalbare methoden om het hele jaar door Dank u te zeggen.

een paar dingen om te onthouden die van toepassing moeten zijn op al je bedankjes:

  • Het is de gedachte die telt – niet de kosten.
  • Personaliseer elk geschenk.
  • denk aan zowel online als offline bedankjes.

6 manieren waarop non-profitorganisaties “Dank je wel” kunnen zeggen aan Supporters

1) Neem je supporters op in een video. er zijn verschillende manieren om “dank je wel” te zeggen in een video, met tools zoals Vsnap, GoPro of je smart phone camera. Maar het opnemen van uw supporters in het creatieproces is een leuke draai aan de traditionele bedankvideo van uw personeel.

One Justice schreef hun bedankboodschap uit door de woorden af te drukken en ze naar al hun aanhangers te sturen. Vervolgens lieten ze elke persoon hun eigen video opnemen waarin ze de woorden die ze hadden ontvangen, zeiden en deze vervolgens terugstuurden naar een rechter. De organisatie gebruikte vervolgens iMovie om de video ‘ s samen te voegen in één bericht en deelde het met iedereen om te zeggen: “dank je.”Degenen die deelnamen wisten niet wat de volledige boodschap zou gaan zeggen, dus zelfs degenen die hielpen waren ook verrast. 

het is je gelukt! Dank je wel! van OneJustice op Vimeo.

2) bedank lokale supporters met wat lekkers.Claire Alexrad van One Justice deelde haar liefde voor bakken met haar lokale supporters door koekjes te bakken voor haar belangrijkste donoren en ze en een persoonlijk briefje achter te laten op hun drempel-haar manier om haar donoren te verrukken. Julia van One Justice wees er ook op (als je geen bakker bent) dat haar organisatie handgeschreven notities schrijft, ze aan gigantische Ghirardelli-snoepjes bevestigt en haar vrijwilligers door hun stad San Francisco laat gaan om deze zoete bedankjes te bezorgen.

stel vast wie je lokale supporters zijn en doe iets persoonlijks-en persoonlijk-voor hen. Je kunt je cadeau zelfs koppelen aan je lokale stad, zoals One Justice deed met het lokale chocolademerk. Moedig hen aan om het bedankje online te delen met een specifieke hashtag.

3) Pas swag aan om als giften te verzenden.

Claire gebruikt Vistaprint om een verscheidenheid aan gratis aangepaste items te kopen-van kalenders tot mokken en stickers. De eenvoudigste gratis goodies kunnen geweldige geschenken zijn voor donoren. Verzamel een verscheidenheid aan aangepaste swag en stuur het uit met een bedankbriefje tijdens de feestdagen of uw giving campagnes.

4) Maak een punt om de jubilea van uw donor te onthouden.One Justice viert donorjubilea met de organisatie – of het nu de eerste keer is dat iemand doneert, of een grote mijlpaal zoals het 10e jaar dat een belangrijke donor geeft. Dit is een geweldig idee, want hoogstwaarschijnlijk zullen uw donoren zich deze jubilea nooit herinneren en zullen ze zo verrast zijn om een kaart te krijgen die deze gelegenheid viert. 

5) Maak persoonlijke bedankjes.

charity: water heeft het hele jaar door een verjaardagscampagne waar iedereen kan beloven zijn verjaardag op te geven en geld in te zamelen voor de organisatie. Naast het verzenden van berichten op sociale media en het verzenden van geschenken aan het einde van het jaar, hebben ze vrijwilligers die elke fondsenwerver op hun speciale dag bellen om “dank u” te zeggen en hen een gelukkige verjaardag te wensen. Dit is een geweldige manier om je supporters te laten zien dat je om hen geeft en dat er mensen achter het geweldige werk van de organisatie zitten. 

6) zeg” dank je wel ” op Twitter.

als je donorinformatie verzamelt-via het donatieformulier of persoonlijk-vraag dan naar hun Twitter-handles (bijv. @TaylorLCorrado), zodat je naar hen kunt tweeten om te zeggen: “dank je.”Dit is een snelle en gratis manier om je online donoren te betrekken, en ze zullen je tweet zeker delen met hun volgers, waardoor je organisatie bewust wordt en mogelijk nieuwe donoren krijgt. 

Hoe zegt uw organisatie “dank u”? Deel uw creatieve ideeën met ons!

Plaats een reactie