6 Best Practices om te leven (en te verkopen) door for Sales Enablement

de hoogste prioriteit voor sales enablement? Wel, 57% van de goed presterende vertegenwoordigers zegt dat het allemaal om technologie gaat. De inzet van en opleiding over nieuwe technologie werd op de voet gevolgd door het verbeteren van het gebruik van sociale media door vertegenwoordigers en het herstructureren of creëren van een enablementfunctie.

en als je bedenkt dat de Bridge Group gemiddelde verkoopmedewerkers in dienst nam-met slechts 1,4 jaar-is het nog nooit zo belangrijk geweest om de wrijving van sales enablement te verwijderen en gelukkige, effectieve teams te promoten.

hoe begin je? We hebben een aantal ideeën, hieronder.

Sales Enablement Best Practices

  1. lijn het Team rond uw CRM
  2. gebruik Chatbots
  3. werk met Marketing
  4. investeer in doorlopende Training
  5. repliceer high-Performer Best Practices
  6. formaliseer uw proces

1. Lijn het Team rond uw CRM

als sales manager moet u duidelijk inzicht hebben in de activiteiten die uw verkopers uitvoeren, waar deals in de pijplijn zitten en hoe uw team op weg is naar het doel. 

als vertegenwoordiger moet u in staat zijn om de status van al uw huidige deals eenvoudig te beheren, bij te werken en te delen-zonder ooit uw inbox of CRM te verlaten. 

met een gemiddelde van 9,1 pogingen is het nog nooit zo moeilijk geweest voor verkopers om prospects te bereiken. Om ervoor te zorgen dat u voortdurend evalueert wat werkt, kennis deelt en snel evolueert als team, is het cruciaal dat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie in hun CRM.

zorg ervoor dat uw team efficiënt werkt en communiceert door van uw CRM de single of truth voor uw organisatie te maken.

Pas uw instellingen aan om uw verkoopproces weer te geven. Importeer contacten, bedrijven en deals. En zorg ervoor dat uw CRM integreert met uw andere tools. Het is ook belangrijk om relevante dashboards in te stellen en rapporten in te schakelen.

2. Gebruik Chatbots

Er zijn tal van chatbots op de markt. De gratis chatbotbouwer van HubSpot, Conversations, is een geweldige optie. Met de juiste chatbot kun je gesprekken met prospects en klanten personaliseren op de schaal die jouw bedrijf nodig heeft. 

sales enablement from chatbots

geef uw vertegenwoordigers meer tijd om door te brengen met gekwalificeerde leads en laat uw chatbot vragen stellen in de belangrijke fase wanneer prospects op uw website browsen om meer te leren. 

Optimaliseer de chatbotprestaties door deze op pagina ‘ s te plaatsen waar de meeste mensen de meeste vragen hebben-zoals een prijspagina-en verminder wrijving in uw vliegwiel.

3. Werken met Marketing

zorg ervoor dat prospects de juiste content op het juiste moment krijgen. Om dat te doen, is het belangrijk dat uw verkoopteam nauw is afgestemd op marketing, zodat u de blogposts, casestudy ‘ s of one-pagers kunt maken die nodig zijn om prospectvragen te beantwoorden en snel zaken te sluiten.

wanneer verkopers toegang hebben tot de inhoud die ze nodig hebben van marketing-en getraind zijn in het effectief gebruiken van die inhoud-blijkt uit onderzoek dat de winstpercentages met 16,6% kunnen stijgen. Sirius Decisions onderzoek toont aan dat 19% meer groei optreedt wanneer bedrijven hun marketing-en verkoopafdelingen afstemmen voor betere communicatie

4. Investeer in permanente Training

Training is niet hetzelfde als onboarding. Al uw verkopers moeten aan boord zijn, maar u moet gedurende het hele jaar en de levensduur van vertegenwoordigers bij uw bedrijf opleidingsmogelijkheden bieden en aanmoedigen. 

of je nu een vertegenwoordiger hebt die goed is in telefoongesprekken, een uur lang een lunch geeft en leert over haar beste praktijken, een externe verkoopcoach meeneemt voor intensieve training of een paar van je vertegenwoordigers naar een evenement in de industrie stuurt-het is belangrijk om deze kansen aan je vertegenwoordigers aan te bieden om het verloop te verminderen en het geluk van verkopers te vergroten. 

average-SDR-tenure

Image : CIENCE

met een gemiddelde ambtstermijn van 14,2 maanden en een gemiddelde looptijd van ongeveer drie maanden kan het moeilijk zijn de kosten van de voortgezette opleiding te rechtvaardigen. Maar als u de gemiddelde ambtstermijn van vertegenwoordigers bij uw bedrijf kunt verhogen, kan de ROI van die kosten enorm zijn.

5. Repliceer Best Practices met hoge prestaties

Als u vertegenwoordigers hebt die uitblinken in bepaalde gebieden of praktijken, ontdek dan hoe en waarom en repliceer die praktijken in uw organisatie. 

stel dat een vertegenwoordiger een specifieke call cadans heeft waarmee ze hebben geëxperimenteerd om precies goed te komen. Als die oproep cadans consequent landt grote doel accounts, is het misschien tijd om die oproep cadans te implementeren als de standaard voor al uw reps.

6. Formaliseer uw proces

ga er niet vanuit dat iedereen uw strategieën zal overnemen en ze effectief zal uitvoeren. Het is belangrijk om uw benadering van sales enablement en proces te formaliseren, om ervoor te zorgen dat uw team efficiënt en samenhangend werkt.

CSO Insights onderzoek toont aan dat het afstemmen van uw sales enablement plan op uw bedrijfsstrategie teams een 19,2% hogere win rate biedt. Bekijk hoe HubSpot een interne Service Level Agreement (SLA) heeft gemaakt om de verkoopverwachtingen te formaliseren en vertegenwoordigers verantwoordelijk te houden.

 

welke van deze stappen zal helpen om sales enablement bij uw bedrijf te versterken? Kies verstandig, en vind meer sales enablement voorspellingen voor het jaar hier. 

Plaats een reactie