6 advertentie-uitdagingen waar merken in 2022 mee te maken kunnen krijgen, volgens Experts

wist je dat 90% van de zoekers nog niet besloten heeft over een merk voordat ze begonnen met zoeken??

Dit is een van de belangrijkste redenen dat online adverteren zo concurrerend is. Die steeds toenemende concurrentie is slechts een van de uitdagingen waarmee merken worden geconfronteerd wanneer ze online adverteren (en we zullen hier hieronder dieper op ingaan).

toch is reclame een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. Dus je vraagt je misschien af: “wat zijn andere reclame-uitdagingen en hoe kunnen we ze overwinnen?”

in deze post, laten we eens kijken naar de reclame-uitdagingen experts denken merken kunnen worden geconfronteerd in het volgende jaar en bespreken hoe ze te overwinnen.

Advertising Challenges

  1. het bereiken van de juiste doelgroep.
  2. voldoende budget beschikbaar.
  3. schaalbaarheid.
  4. concurrentie.
  5. vertrouwen op één marketingkanaal.
  6. De kracht van emoties bagatelliseren.

1. Het bereiken van de juiste doelgroep.

het adagium gaat dat reclame (en marketing in het algemeen) gaat over het bereiken van de juiste doelgroep, met de juiste boodschap, op het juiste moment. Maar het bereiken van de juiste doelgroep wordt steeds moeilijker en wordt een uitdaging voor adverteerders.

Valentina Turchetti, medeoprichter, managing director en head of content bij YourDigitalWeb, zegt: “zelfs als merken retargeting en geavanceerde doelgroeptrechtercreatie gebruiken, moeten ze aandacht besteden aan de trackingwijzigingen van Apple waarbij gebruikers ervoor kunnen kiezen geen advertenties te zien. Aangezien gebruikers van Apple-apparaten kunnen besluiten ‘nee’ te zeggen tegen reclame, kunnen de bedrijfsresultaten lager zijn in vergelijking met die van vorige maanden of vorige jaren.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: hoewel dit van invloed kan zijn op de resultaten van bepaalde reclamecampagnes, is het belangrijk om te onthouden dat de industrie zal verschuiven om zich aan te passen aan deze uitdaging. In feite zou het kunnen betekenen dat merken zullen vertrouwen op meer native advertising-opties en/of zich zullen richten op reclame voor loyale klanten. Dit zijn slechts een paar ideeën, maar naarmate het moeilijker wordt om de juiste doelgroep te bereiken, zullen advertentiestrategieën moeten verschuiven. Daarnaast kunt u producten en diensten zoals Terminus, LeadsBridge en AdRoll gebruiken om uw advertenties te integreren met uw CRM en meer klanten te vinden.

2. Voldoende budget toewijzen.

een andere uitdaging waar adverteerders in de toekomst voor zullen staan, is het toewijzen van voldoende budget. Budget is meestal een uitdaging in de marketing-en reclamewereld van kleine tot middelgrote bedrijven, maar deze uitdaging zal ook grotere bedrijven gaan beïnvloeden.

Turchetti voegt toe: “adverteren is niet alleen meer een optie: merken moeten er een budget voor toewijzen. Afhankelijk van welk kanaal het doelwit gebruikt, moeten merken campagnes uitvoeren op Facebook, Instagram, Linkedin, Google Ads, enzovoort. Het organische bereik zal de komende maanden lager zijn. Vergeet niet dat Facebook en het bedrijf Bedrijven zijn – Ik bedoel-ze doen zaken en verdienen geld, vooral met advertenties, dus hun doelen zullen merken dwingen om advertenties te doen. Meer en meer.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: de conclusie van Turchetti wordt steeds logischer naarmate het organische bereik van sociale media lager wordt en de SEO-resultaten volatieler worden. De beste manier om dit te bestrijden is om de gegevens te laten zien aan uw leiderschap en uitvoerend team dat budgetbeslissingen neemt en uw algehele advertentiebudget verhoogt. 

3. Schaalbaarheid.

natuurlijk is een andere reclame-uitdaging waar merken voor staan schaalbaarheid. U moet online campagnes uitvoeren die met uw bedrijf mee kunnen groeien.

Turchetti zegt: “het gaat niet alleen om het creëren van een presterende campagne. Het probleem is om uw campagnes schaalbaar te maken om het bedrijf efficiënt te laten groeien. Ik denk dat landingspagina ‘ s de sleutel zijn en zullen zijn voor conversies. Stel dat merken perfecte high-converting campagnes maken met een gerichte doelgroep, A/B-tests uitvoeren, begrijpen welke CTA het beste past bij elke campagne: dat is niet genoeg.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: dus, wat doe je? “Merken moeten hard werken aan het maken, testen en uitvoeren van krachtige landingspagina ‘s, verschillend gericht op verschillende groepen doelen en marketingkanalen”, adviseert Turchetti.

4. Concurrentie.

zoals we hierboven hebben besproken, is online adverteren concurrerend. Die concurrentie maakt het voor merken een uitdaging om op de juiste manier het juiste publiek te bereiken.

Lewis Goldstein, de president van Blue Wind Marketing, zegt: “naarmate meer merken de online advertentieruimte betreden, zal de concurrentie steeds heviger worden.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: Goldstein raadt aan om je publiek op een dieper niveau te leren kennen. Hij zegt: “dit zal adverteerders dwingen om een diepere duik te nemen in de motivaties van klanten door te leren hoe ze denken (logica) en voelen (emotie).”Hoe beter je je doelgroep kent, hoe makkelijker het wordt om effectieve reclamecampagnes te creëren.

5. Vertrouwen op één marketingkanaal.

online adverteren voelt op dit moment niet echt als een optie. Een enorme uitdaging in de reclame-industrie is echter om te vertrouwen op één marketingkanaal.Goldstein: “met de recente uitval die Facebook, Instagram en WhatsApp hebben meegemaakt, is het nog nooit zo duidelijk geweest dat vertrouwen op één marketingkanaal – zelfs als je het onder de knie hebt – een onverstandige zet is. Houd er rekening mee dat je in hun sandbox speelt en volgens hun regels moet spelen.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: de beste manier om deze uitdaging te overwinnen is om strategisch te overwegen op welke kanalen u adverteert. Goldstein zegt: “Daarom is het slim om de kanalen die je gebruikt te diversifiëren, zodat je voorbereid bent op alle seizoenen.”

6. De kracht van emoties bagatelliseren.

in de afgelopen jaren hebben we een golf van nostalgische en emotionele inhoud gezien die een grote rol speelt in de reclame-industrie. Hoewel je misschien denkt dat dit gewoon een trend is die weggaat, denk nog eens na.

“klanten aanspreken door alleen logica te gebruiken en de essentiële rol te vergeten die emotie speelt, laat veel geld op tafel liggen. Uiteindelijk kopen mensen producten en diensten omdat ze het gevoel hebben dat het het juiste is om te doen”, herinnert Goldstein ons eraan. “Het is wetenschappelijk bewezen dat emotie beslissingsgedrag stimuleert. Bottom line, wanneer goed uitgevoerd, leidt dit tot meer en meer conversies, verkopen en inkomsten.”

hoe deze uitdaging te overwinnen: om deze uitdaging te overwinnen, vertrouw op de wetenschap die bewijst dat emoties aankoopbeslissingen bepalen. Gebruik deze gegevens om uw advertentiecampagnes te informeren, zodat u op de meest effectieve manier contact kunt maken met uw publiek.

de wereld van reclame verandert voortdurend en nieuwe uitdagingen duiken op naarmate de technologie evolueert. Maar het is belangrijk om na te denken over deze uitdagingen, manieren te bekijken om ze te overwinnen en aanpasbaar te zijn met uw advertentiestrategieën.

Plaats een reactie