500 Atlassians werkten een Week op afstand-dit hebben We geleerd

zoals de meeste bedrijven heeft Atlassian een mix van mensen die fulltime vanuit huis werken (zoals ik) en degenen die een ad-hoc dag pakken wanneer de loodgieter komt of ze kunnen niet stoppen met niezen. Maar onze collectieve WFH-spieren kregen onlangs een belangrijke training toen 500 van ons op afstand gingen tijdens de weeklange kloof tussen het verhuizen van de ene kantoorruimte en naar de andere.

Ik sprak met collega ‘ s op verschillende afdelingen bij Atlassian en graafde in mijn eigen tas met trucs om je deze verzameling tips voor thuiswerken te brengen. En omdat thuiswerken een paar verrassingen met zich meebracht, zal ik ook enkele weinig bekende feiten en een klassieke blooper delen-mis deze niet als je erover denkt om over te stappen naar fulltime werk op afstand.

werken vanuit huis Tips

1. Maak een werkplek en maak het je eigen.

Ja, Deze tip staat bovenaan elke andere lijst met thuiswerktips die je ooit hebt gelezen. Daar is een reden voor. Wanneer u vanuit een kantoor werkt, helpt uw woon-werkverkeer uw hersenen over te schakelen naar de “werkmodus”. Thuis kun je dezelfde mentale verschuiving creëren door een plek te wijden om te werken.

“Ik heb thuis een apart bureau dat vrijwel alleen voor werk wordt gebruikt”, zegt Miles, een marketingmanager. “Dit helpt me om me te concentreren, want ik zie dat gebied als een mini-kantoor.”Als je weinig ruimte hebt en je bank of keukentafel moet gebruiken, maak je geen zorgen. Wees gewoon consequent.

 een prettige opstelling om vanuit huis te werken.

Trick uit uw huis kantoorruimte op de goedkope, met de hulp van vlooienmarkten en een beetje doe-het-zelf vindingrijkheid.

stop echter niet als je eenmaal een bureau hebt gekocht. Geef je ruimte wat persoonlijkheid met kunst aan de muur, ingelijste foto ‘ s, een bureaulamp om voor te sterven of een diffuser voor etherische olie als dat je jam is.

2. Rustig aan.

Weet je hoe het rennen naar de kantoorkeuken om je koffie “echt snel” bij te vullen meestal resulteert in een 10-minuten gangconvo over je grote nieuwe project? Ik begreep de waarde van intermezzo ‘ s niet tot ik op afstand ging. In het begin zou ik mijn taken voor de week in ongeveer drie dagen doorblazen omdat er zo weinig onderbrekingen waren. Klinkt geweldig, behalve dat ik donderdag helemaal zonder benzine zou zitten. En vrijdag was, umm, minder productief.

je werkweek is een marathon – geen sprint. Ik leerde al snel om een paar 5-10 minuten tempo pauzes te strooien gedurende de dag, weg van mijn bureau indien mogelijk. Voor mijn teamgenoot Claire maakt haar harige vriendin het verschil. “Ik neem mijn hond mee voor een wandeling voordat ik aan het werk ga, tijdens de lunch, in de vroege namiddag en nadat ik klaar ben voor de dag. Het is een grote mentale breuk.”Om nog maar te zwijgen van gezond.

doe tien push-ups of houd jezelf in plank pose. Pak je gitaar. Maak je boodschappenlijstje. Je team (en je team) zullen je dankbaar zijn.

3. Wees brutaal zelfbewust.

terwijl sommige mensen (inclusief ik) helemaal van thuis werken houden, houden anderen van het idee om vanuit huis te werken… alleen om te ontdekken dat de realiteit niet bij hen past. En dat is oké. “Het is moeilijk om aan de slag te gaan en het is moeilijk om dingen opzij te zetten als ik klaar ben voor de dag”, zegt Jim, een ontwikkelaar van het Bitbucket-team. “Ik voel me ook geïsoleerd van de rest van het team.”Dat is een gemeenschappelijk sentiment, dus wees niet bang om het te bezitten.

als terugzetten naar een kantoor geen optie is, zal zelfbewustzijn u helpen uw WFH-groove te vinden. Ontwikkel een aantal strategieën om verbonden te blijven met je team en begrijp wat je zal helpen je te concentreren versus wat je zal afleiden. Heb een open, doorlopende dialoog met je team en check regelmatig met jezelf in. Omgekeerd, als je graag vanuit huis werkt, neem dan de tijd om na te denken over waarom en haal het beste uit die aspecten.

4. Bewaar je keuken met voedsel waar je trots op kunt zijn.

voor degenen onder ons die zijn verwend door chique extraatjes zoals door het bedrijf geleverde maaltijden, is het verstrekken van uw eigen koffie en ontbijt en lunch en snacks een hele aanpassing. Een paar dagen na zijn Week van werk op afstand betreurde klantondersteuningsanalist Orpheus (die net zo cool is als zijn naam al doet vermoeden) zijn gebrek aan grab n’ go gnoshables: “mensen die thuis werken, hebben een snackbudget nodig.”

ongeacht wie betaalt, de logistiek is aan u. Als uw lunchspel iets ingewikkelders omvat dan het opwarmen van de restjes van gisteravond, moet u voorbereidings-en opruimtijd in uw dagelijkse routine opnemen. Voor maximale efficiëntie, pick-up een volledige week van voorraden elke maandagochtend (tenzij een dagelijkse wandeling naar de winkel is uw tempo pauze van keuze). Kies hersenen stimuleren superfoods zoals amandelen, broccoli, bessen, bonen, eieren en zalm. Vergeet niet dat thuiswerken meestal meer sedentair is dan op kantoor werken, dus sla de Oreos over.

5. Kleed je alsof je (bijna) naar kantoor gaat.

Full-blown zakelijke kleding is waarschijnlijk niet nodig, maar maak jezelf presentabel. Je gaat eindigen op een heleboel video-oproepen, voor een ding (meer over dat later). Wat nog belangrijker is, aankleden is een ander belangrijk onderdeel van de mentale verschuiving naar werkmodus. Maar stop daar niet. Stel een ochtendroutine op die zo dicht mogelijk bij je routine ligt wanneer je naar een kantoor gaat. Hier is de mijne:

  • 6:00-wakker worden, tanden poetsen, oefenen.
  • 7:00-kinderen opstaan, koffie zetten, douchen, aankleden (inclusief haar en make-up), de vaatwasser uitladen, mijn dochter helpen haar haar te doen, vloeken op de zwervende Lego ‘ s waar ik onvermijdelijk op stap.
  • 8:00-breng mijn zoon naar de kleuterschool.
  • 8:30-Begin met werken.

rituelen stellen ons in staat om overgangen te maken met minimalementale en emotionele turbulentie. De jouwe kan heel alledaags zijn zoals de mijne, of je kunt het door elkaar halen door een uur te werken voordat je je gaat douchen en aankleden. Het belangrijkste is om een routine te vinden die voor u werkt en er consequent doorheen te stappen. “De routine van het fysiek klaarmaken voor het werk is een van de belangrijkste dingen die ik heb gedaan om mijn week van thuiswerken productief te maken”, zegt Cameron, die een engineeringgroep van meer dan 250 mensen leidt.

6. Kom over je hang-ups rond videoconferenties heen.

velen van ons hebben littekens van het worstelen met videogesprekken in het verleden – de strijd was echt. Dat kan verklaren waarom mensen die nieuw zijn om vanuit huis te werken, en hun teamgenoten op kantoor, vaak schichtig zijn over vid chat. Het goede nieuws is dat je nu binnen enkele seconden in een videogesprek kunt springen met Skype, Google Hangouts, Zoom, BlueJeans of soortgelijke services.

“comfortabel zijn met snelle videochats bespaart veel tijd in vergelijking met het verhandelen van e-mails of instant messages”, zegt dev tools-marketeer Alyss. Die face-to-face interactie doet ook wonderen in termen van het opbouwen van relaties met collega ‘ s. Wees echter bereid om je collega ‘ s een beetje te coachen terwijl ze leren om de geïmproviseerde videogesprek te omarmen. Hun instinct zal zijn om een lege vergaderzaal te gaan zoeken, wat gewoon tijd verspilt.

als je persoonlijk naar hun bureau liep, zou je het gesprek daar hebben en binnen een minuut klaar zijn. Niemand zou twee keer nadenken over het afleiden van mensen aan naburige bureaus, omdat omgevingsgeluid slechts een deel is van het zijn in een kantoor. Videogesprekken moeten op dezelfde manier worden behandeld. Toen mijn teamgenoten eenmaal gewend waren aan dat idee, werd het werken als een gedistribueerd team een stuk gemakkelijker.

en hoewel we allemaal een aura van perfecte professionaliteit willen presenteren, moedig ik je aan er niet al te veel over te benadrukken. Er komt een moment dat de deurbel gaat of je kat over je laptop loopt, recht voor je camera. Mijn kinderen komen soms in beeld tijdens avondgesprekken met mensen over de Stille Oceaan en ik sta het toe omdat ze lijken te genieten van de extra glimp in mijn wereld. (Uw kilometerstand kan natuurlijk variëren, maar we kunnen allemaal “the BBC guy” bedanken voor het breken van een serieuze grond namens ons.)

en nu een paar verrassende dingen over fulltime werken vanuit huis …

hoewel ik het gevoel had dat ik mijn huiswerk had gedaan voordat ik op afstand ging, was er nog veel te leren. Als je overweegt om volledig op afstand te gaan, houd dan rekening met deze tidbits.

Er is een goede kans dat je baas je liever op afstand houdt dan je te vervangen.

Het werven, interviewen en aan boord nemen van nieuwe werknemers is veel overhead. Veel managers vinden dat het hebben van een gevestigde teamgenoot op afstand veel minder storend is over het algemeen – vooral als je het de laatste tijd verplettert.

het ondersteunen van medewerkers op afstand is niet triviaal vanuit HR-en fiscaal perspectief.

in de VS moet een bedrijf een belastingentiteit hebben die is opgericht in elke staat waarin ze een voltijdse werknemer hebben. Om deze reden beperken veel bedrijven fulltime werk op afstand tot Staten waar ze al kantoren hebben. De administratie van uitkeringen wordt ingewikkeld omdat veel verzekeringsmaatschappijen regionaal in plaats van nationaal opereren. En het is gewoon goed zakelijk verstand om de salarissen van werknemers op afstand aan te passen om in overeenstemming te zijn met waar ze wonen.

het uitzoeken van dit alles kost tijd weg van het werk dat HR zou kunnen doen, wat meer mensen ten goede zou kunnen komen. Dus als je weerstand ondervindt van je werkgever om op afstand te gaan, ga er dan niet van uit dat ze proberen slecht te zijn. Ze proberen gewoon praktisch te zijn.

Er zijn verborgen kosten voor werk op afstand.

je hebt de snelste, sterkste internetverbinding nodig die geld kan kopen. U betaalt voor (en neemt de tijd om te kopen) al uw koffie, snacks en maaltijden. Uw energierekening zal omhoog gaan omdat u niet langer de warmte en/of airconditioning afstemt gedurende de dag en u meer lichten aan houdt. Voor de meeste mensen worden deze nieuwe kosten echter gecompenseerd door het feit dat u de auto niet zo vaak vergast of de bus betaalt.

het delen van een werkruimte met een kamergenoot of partner voelt minder geïsoleerd, maar heeft zijn eigen uitdagingen.

mijn man werkt ook op afstand, en toen we verhuisden, zorgden we ervoor dat we een huis kochten met een kantoor dat we konden delen. Het was een geweldige manier om de overgang naar werk op afstand te starten. Al snel werkte hij echter bijna uitsluitend vanuit zijn ligstoel.

We konden het nooit eens worden over welke temperatuur de kamer zou moeten zijn, en we hebben allebei de neiging om vocale deelnemers aan vergaderingen te zijn. Dus nu werken we in aparte kamers en sturen we chatberichten naar elkaar, ook al zijn we 15 meter uit elkaar. Wat een beetje zielig is, maar daar is het.

extroverten doen het eigenlijk best goed als externe werknemers.

de sleutel om op de hoogte te blijven en je verbonden te voelen als je het enige externe lid van je team bent, is het initiëren van communicatie. ABC, baby-altijd communiceren. Wij extroverten hebben de neiging om dit toch instinctief te doen. Interpersoonlijke interactie is onze standaardinstelling. Dus we krijgen een” twee vliegen in één klap ” synergiebonus.

om iedereen naar de vergadering te nemen via video is een soort van geweldig.

wanneer slechts één persoon op afstand meedoet, is het gemakkelijk om ze (onbedoeld) buiten de discussie te laten en moeilijker voor hen om bij te dragen. Maar als iedereen belt, zelfs als het van hun bureau op kantoor is, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en gedragen we ons op ons best. We steken onze handen op om te spreken. We wachten tot de andere persoon klaar is met praten voordat we binnenkomen. We zijn minder geneigd om één persoon het gesprek te laten domineren.

thuis werken in kostuum op Halloween

All-remote meetings + Halloween = good times.

trouwens: Weet je wie het leuk vindt om het ene gigantische hoofd op de TV te zijn tijdens vergaderingen? Niemand.

dit werk vanuit huis is niet voor iedereen weggelegd.

Max van marketing zei dat het” alleen de beste week ooit “was, terwijl Mary, een product owner, het hogere niveau van sociale interactie miste en het gevoel had dat de week iets was waar ze”gewoon doorheen moest komen”. Voor anderen was het een grote empathie-bouwer. “Houd rekening met onze externe collega’ s en hoe gemakkelijk het voor hen is om zich buitengesloten te voelen”, zegt Adam van technical account management.

je ervaring met thuiswerken zal veel wendingen, bochten, mislukkingen en overwinningen met zich meebrengen. Wees geduldig terwijl jij en je team zich aanpassen, verwacht het onverwachte en ga er gewoon mee aan de slag. Je kunt in ieder geval gerust zijn, wetende dat je niet de eerste externe werknemer zult zijn wiens peuter een ongeplande cameo maakt op internationale televisie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Atlassian.com en opnieuw gepubliceerd met toestemming.

Plaats een reactie