5 Merken Die Sociale Media Gebruiken Om Buzzworthy Online Communities Te Laten Groeien

elke marketeer is gericht op het onder de aandacht brengen van zijn product of dienst door een sterke aanhang te laten groeien. Maar niet iedereen realiseert zich de effecten die het opbouwen en koesteren van een online community op uw merk kan hebben. Social media marketing is geëvolueerd en de noodzaak om relaties op te bouwen met je volgers is nog nooit zo belangrijk geweest.

Online communities zijn groepen mensen die een connectie hebben met jouw merk en/of met elkaar. Ze communiceren met u over uw producten en delen vaak merkervaringen. Wanneer die relatie wordt gevoed, worden ze je sterkste pleitbezorgers en grootste troeven.

veel merken weten echter niet waar of hoe ze moeten beginnen. Gelukkig Bieden sociale platforms nu handige functies die kunnen helpen bij het opbouwen van merkrelaties, wanneer ze slim worden gebruikt. Laten we eens kijken naar enkele van deze slimme merken en hoe ook jij sociale media kunt gebruiken om de groei van de gemeenschap te stimuleren.

merken die sociale Media gebruiken voor online Community groei

1. Facebook groepen: Peloton

Facebook heeft de afgelopen jaren een aantal grote veranderingen doorgemaakt. In 2019 kondigde Mark Zuckerberg aan dat ze groepen in het midden van de app zetten en dat er nu 400 miljoen gebruikers tot een groep behoren. Groepen geven merken een uitstekende gelegenheid om sterkere relaties met hun klanten op te bouwen en meer persoonlijke betrokkenheid te ontwikkelen.

Peloton, het Amerikaanse merk voor oefenapparatuur, is zo ‘ n merk dat groot succes heeft met Facebook-groepen. Interessant is dat hun officiële Facebook-groep organisch begon in 2015, maar in 2017 begon het merk het te modereren.

De groep is sindsdien gegroeid tot maar liefst 200.000+ leden. Het merk geniet een hoge mate van betrokkenheid, omdat de aard van een gesloten groep de gebruiker een sterker gevoel van privacy biedt. Het is een veilige ruimte, waar ze vragen kunnen stellen en zich gesteund voelen.

De leden van de Peloton groep delen persoonlijke fietsverhalen, gewichtsverlies reizen en geven elkaar advies. De betrokkenheid is zo sterk dat elke vraag die wordt geplaatst, onmiddellijk wordt beantwoord door andere leden die optreden als pleitbezorgers voor het merk.

tegelijkertijd faciliteert Peloton ijverig gesprekken en neemt deel door leden te vragen hun voortgang te delen in campagnes zoals hun Fall Launch Challenge. Andere merken kunnen hiervan leren door tijd en moeite te investeren in het opbouwen van een sterke Facebook-groep. Weet je niet zeker hoe je moet beginnen met het verzamelen van betrokkenheid? Stimulansen zoals kortingsbonnen voor topbetalers kunnen de groei een impuls geven en de eerste deelname aanmoedigen.

2. Twitter Social Listening: Fitbit

De meeste merken nemen Twitter op in hun social media mix, maar niet alle gebruiken het platform ten volle. Social listening is van vitaal belang voor merken om hun doelgroep beter te begrijpen en een eersteklas klantenservice te bieden. Als je trending keywords zoekt, krijg je ook de laatste tweets terug en krijg je de mogelijkheid om in een gesprek te springen en te laten zien dat je om ze geeft.

Fitbit is zo ‘ n merk dat Twitter monitort om de merkperceptie te beheren en een sterke klantenservice te leveren. In een vorige podcast-aflevering van ” Focus on customer service “zei Allison Leahy, voormalig directeur van de community van Fitbit, dat ze sociale media gebruiken om te luisteren om” alle klantproblemen op te lossen, klanten een beetje meer plezier van het merk te bieden en klanten een echt snelle ondersteuningservaring te geven.Fitbit gebruikt Twitter ook om nieuwe ideeën uit hun community te ontdekken die in hun producten kunnen worden geïmplementeerd. Interessant is dat hun “Reminders to move” — functie — een melding die je aanspoort om elk uur minstens 250 stappen te lopen-hen werd voorgesteld door een Fitbit-gebruiker op sociale media.

merken zoals Fitbit bieden uitstekende klantenservice door naar hun klanten te luisteren en ervaren daardoor een sterke ondersteuning. Wanneer eende community weet dat een merk naar hen luistert, ze zijn meer betrokken.

3. Chatbots: Sephora

volgens Facebook worden er elke maand meer dan 10 miljard berichten verzonden tussen mensen en bedrijven via Messenger. Het is een geweldige plek om klantenservice te bieden door vragen over uw producten of diensten te beantwoorden die hen aanmoedigen om een aankoop te doen.

Chatbots kunnen helpen om dit alles te regelen en ervoor te zorgen dat uw merk reageert op vragen van klanten — zelfs terwijl u slaapt. Vergeet niet: mensen hebben ook 3,5 keer meer kans om een Messenger-bericht te openen dan een marketing-e-mail.

in de afgelopen jaren heeft Sephora een voortrekkersrol gespeeld bij merken die chatbots gebruiken om de relaties met hun online community te versterken. Met behulp van Facebook Messenger biedt het merk twee bot-aangedreven schoonheidstools.

De Sephora Reservation Assistant moedigt klanten aan om afspraken te maken bij Sephora-winkels in het hele land, terwijl Sephora Visual Artist de gebruiker aanbevelingen biedt voor make-uptinten die overeenkomen met hun teint en AR-functies stellen hen in staat om het virtueel te passen.

op Kik nodigt hun Sephora-bot gebruikers uit om door producten te bladeren en biedt gepersonaliseerde schoonheidstips. Door een eerste quiz over uw smaak te maken, zal de bot productaanbevelingen geven, net als een verkoopassistent in een fysieke winkel. Kik-gebruikers kunnen dan aankopen doen zonder zelfs de app te hoeven verlaten.

Dit is een perfect voorbeeld van een merk dat functies en tools voor sociale media gebruikt om de relatie die ze hebben met hun online klanten te verbeteren. Het geeft niet alleen een sterke eerste indruk aan potentiële klanten, maar het doet ook geweldig werk om hen te koesteren.

De bot is ontwikkeld om de klant op een conversatieve manier te helpen en uiteindelijk te leiden tot het maken van een afspraak of het online kopen van een product. Hoe meer positieve contactpunten uw merk kan hebben met zijn klanten online, hoe groter de kans dat ze loyaal blijven en uw producten en diensten aanbevelen aan anderen.

4. Instagram Stories: National Geographic

een andere geweldige tool om gesprekken op gang te brengen en een community op te bouwen, is via Instagram Stories. Met de recente introductie van de Create-modus kunnen merken eenvoudig polls uitvoeren, vragenstickers plaatsen en live streams hosten.

De vraagstickers zijn vooral handig voor het vergroten van merkinteracties, omdat je volgers kunt uitnodigen om hun vragen of feedback over een bepaald product in te dienen. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld met het bredere publiek.

National geographic doet geweldig werk met Instagram Stories om hun sociale volgers te betrekken. Ze gebruiken de functie om de volgeling te helpen opvoeden door hen vragen te stellen en hen twee mogelijke antwoorden te geven. De sociale gebruiker wordt aangemoedigd om door te klikken naar het volgende verhaal om te zien of ze de vraag correct hebben.

ze gebruiken ook live Instagram stories om gebieden zoals Yellowstone National Park te verkennen. De kijkers kunnen vervolgens de expert vragen stellen en in realtime een antwoord ontvangen.

Trailers van nieuwe shows zoals Gordon Ramsay ’s “Uncharted” geven gebruikers een teaser van wat ze kunnen verwachten, terwijl de’ swipe up ‘ – functie hen uitnodigt om de website te bezoeken om meer te leren.

Deze functies zorgen ervoor dat de sociale gebruiker zich meer verbonden voelt met het merk en introduceren ze op andere platforms die ze misschien nog niet eerder hebben bezocht.

5. Live Streaming: Buzzfeed

de populariteit van live video is de afgelopen jaren geëxplodeerd en vertoont geen tekenen van vertraging. Tech Jury stelt zelfs dat 87% van de bedrijven nu live video gebruikt als marketingtool. Live streaming kan helpen om uw merk realistischer te laten voelen, en het is een kans om meer authentieke, minder gepolijste inhoud te delen.

Buzzfeed staat bekend om hun gebruik van live streaming en hun online volgers genieten van de iconische humoristische benadering. Een van hun allereerste live streams op Facebook kreeg veel aandacht toen de uitgever vroeg hoeveel elastiekjes er nodig waren om een watermeloen te verpletteren. Terwijl ze het experiment live uitvoerden, gaven kijkers commentaar met voorspellingen, reacties en begonnen zelfs met elkaar te chatten.

momenteel heeft de video meer dan 11 miljoen views en een enorme 312.000 reacties. Meer recent heeft Buzzfeed live streams gedeeld op YouTube waar in-house artiesten strijden in lotingen. Sociale gebruikers suggereren hoe de tekeningen eruit zullen zien, vaak voortbouwend op elkaars ideeën. Het Buzzfeed-team haalt suggesties uit sociale berichten die de hashtag #drawofflive gebruiken.

Dit idee werkt goed voor een merk als Buzzfeed, omdat het hen op een nuchtere manier presenteert en laat zien dat ze graag plezier hebben. Het opent een dialoog tussen het merk en hun online community terwijl gebruikers opmerkingen achterlaten op de live stream en naar hen tweeten met behulp van de specifieke hashtag. Sociale gebruikers hebben ook het gevoel dat ze iets unieks creëren met het merk dat helpt bij het ontwikkelen van een sterke band.

hoewel sociale mediaplatforms nu functies bieden om u te helpen uw community te laten groeien, moeten merken de tijd nemen om erachter te komen wat het beste werkt voor hen en hun persoonlijkheid.

Eén maat past niet noodzakelijk allemaal. Overweeg zorgvuldig op welk platform uw doelgroep het meest actief is en strategiseer vanaf daar. Wil je een diepere duik? Bekijk deze gids voor het lanceren van een online community.

Plaats een reactie