5 manieren waarop 5g marketeers zal beïnvloeden

eind 2019 hebben de vier grootste Amerikaanse mobiele carriers 5G uitgerold het land.

met de uitrol van dit nieuwe hogesnelheidsnetwerk komen een aantal nieuwsartikelen, commercials en promotionele inhoud die uitleggen hoe 5G de wereld drastisch zal veranderen. er wordt aangenomen dat de massale adoptie van de technologie en de daaropvolgende monetisering van 5G al in 2025 van start zal gaan.

ondanks alle 5G-hype, vraag je je misschien nog steeds af: “Wat is 5G in hemelsnaam en hoe zal het mijn bedrijf beïnvloeden?”

Wat is 5G?

5G, wat staat voor fifth-generation cellular wireless network, is een cloudgebaseerd netwerk dat mensen op mobiele apparaten sneller met het internet verbindt dan eerdere netwerken. Terwijl 4G kabels en infrastructuur nodig heeft om soepel te werken in een buurt, versterken de cellulaire torens van 5g cloudgebaseerde signalen die veel kabelgerelateerde behoeften elimineren.

wat maakt 5G zo revolutionair? Hoewel draadloze netwerken in het verleden alleen mobiele apparaten tot de grootte van een tablet konden voeden, zal 5G sterk genoeg en snel genoeg zijn om computers, televisies en zelfs slimme apparaten soepel van stroom te voorzien. Deze netwerkkracht heeft ertoe geleid dat techbloggers suggereren dat 5G zal concurreren met-of mogelijk de behoefte aan-de Wi-Fi die we momenteel gebruiken.

op dit punt vraag je je misschien nog steeds af: “als 5G draadloos internet is en Wi-Fi draadloos internet is, wat is dan het verschil?”

het verschil tussen 5g en Wi-Fi

draadloos internet, Wi-Fi is niet-gelicentieerd internet, terwijl 5G een gelicentieerd cellulair netwerk is. Terwijl u internetproviders zoals Comcast betaalt om het Wi-Fi-signaal van uw huis te versterken, zodat het bruikbaar is, betaalt u mobiele providers-zoals AT&T-voor 5G, dat afhankelijk is van signalen van zendmasten.

als het gaat om infrastructuur, zullen 5G-signalen afkomstig zijn van één hoofd 5G-toren op een gecentraliseerde locatie, zoals het midden van een stad. Dan wordt dat signaal versterkt door kleinere celtorens eromheen-vaak aangeduid als “kleine cellen”.”Dit zal een grote afstand van mobiele apparaten bestrijken met snelle 5G-netwerken. De 5G-netwerken, die op de kleine cellulaire torens draaien, zullen worden gelicentieerd aan specifieke cellulaire bedrijven, zoals Verizon en AT&T.

Hier is een geweldige afbeelding die laat zien hoe 5G d is van celtorens:

 een grafiek die laat zien hoe 5G werkt met zendmasten

ondertussen komt Wi-Fi van radiogolven die worden verzonden van de gigantische centrale computer van een internetprovider. De golven en frequenties van de golven worden via een ethernet-kabel naar uw huis of een met Wi-Fi verbonden plaats gestuurd. Deze frequenties worden gedecodeerd en herkend door uw modem. Vervolgens versterkt een router, die net als een antenne is, het signaal, zodat u meerdere apparaten kunt gebruiken om draadloos verbinding te maken met Wi-Fi op uw locatie.

zoals u misschien opmerkt, zullen Wi-Fi en 5G vrij op dezelfde manier worden gekocht en gebruikt. Het enige ongelooflijk voor de hand liggende verschil is de snelheid van 5g in vergelijking met Wi-Fi en het feit dat Wi-Fi u via internet verbindt met browsers en apps, terwijl 5G u verbindt met een mobiel netwerk.

hoewel de twee technologieën vrij vergelijkbaar zijn, zeggen technische experts nog steeds dat we ze voorlopig allebei nodig hebben.

bijvoorbeeld, terwijl 5G nog maar net begint, is Wi-Fi al bijna overal. Hoewel u mogelijk nog steeds Wi-Fi moet gebruiken als uw huis zich niet in het pad van een 5G-zendmast bevindt, moet u mogelijk ook 5G gebruiken als uw Wi-Fi-verbinding slecht is. Uiteindelijk suggereren experts dat deze twee technologieën zullen samenwerken om naadloze ervaringen te bieden voor degenen die surfen en streamen op het web.

We leven nu al in een hypergeconnecteerde wereld. En hoewel 5G niet alles drastisch of in één keer zal veranderen, zal het veel van onze huidige digitale strategieën versterken en ons in staat stellen meer technologische mogelijkheden te verkennen-vooral op het gebied van AR, VR, AI en slimme apparaten.

als u een marketeer voor kleine bedrijven bent, is de waarheid dat uw dagelijkse marketingprocessen waarschijnlijk niet volledig zullen veranderen. Maar je zult waarschijnlijk subtiele veranderingen en nieuwe technologieën aan de horizon zien binnensluipen.

hoewel sommige van deze veranderingen misschien pas later van invloed zijn op de manier waarop u werkt, kan de pure snelheid van 5g uw online marketingtaken in de nabije toekomst stroomlijnen of versnellen.over het algemeen zal de toevoeging van 5G en zelfs verbeterde Wi-Fi-netwerken een geweldige zaak zijn voor bedrijven die online of digitaal aanwezig zijn-of marketeers voeren veel van hun dagelijkse processen online uit.

om u te helpen zich voor te bereiden op het nieuwe tijdperk van draadloze netwerken, zal ik vijf manieren noteren waarop 5G van invloed kan zijn op u enandere marketeers in de nabije toekomst.

hoe 5g marketeers zal beïnvloeden

1. Uw online aanwezigheid zal nog belangrijker zijn.

als je denkt dat mensen niet meer verbonden kunnen raken met het web, denk dan opnieuw. Met hogere laadsnelheden en betere connectiviteit zullen mensen waarschijnlijk nog meer online inhoud consumeren op hun computers, telefoons en slimme apparaten.

als u achterloopt op online marketing, is het absoluut van vitaal belang om een online aanwezigheid te ontwikkelen, omdat mensen steeds meer tijd doorbrengen met inloggen op internet en minder tijdrovende traditionele inhoud, zoals kabel-TV, kranten en tijdschriften.

dus, hoe vergroot je die aanwezigheid op het web? Zorg ervoor dat u uw profielen maakt of optimaliseert op de belangrijkste sociale medianetwerken, waaronder Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je ook een website lanceren, een bedrijfsblog starten of overwegen om marketingvideo ‘ s te maken die gericht zijn op merkbekendheid.

wil je meer weten over het bouwen van een web presence? Bekijk deze gedetailleerde gids.

2. Je zou digitale advertenties op meer schermen, oppervlakken en alternatieve realiteiten kunnen zien.

tegenwoordig zien we digitale advertenties op onze telefoons, websites en af en toe op schermen in winkelcentra, winkelcentra of luchthavens. Met 5G en evoluerende Wi-Fi-technologieën zal draadloos internet sneller en overvloediger zijn in het hele land-zelfs op de meer landelijke locaties. Dit betekent dat digitale advertenties kunnen worden weergegeven in meer gebieden met een internetverbinding. Bovendien kunnen de beelden en media in elke advertentie geavanceerder zijn vanwege de hoge netwerksnelheden.

naast het kunnen plaatsen van advertenties van hoge kwaliteit op schermen op meer locaties, suggereren marketingexperts dat sommige merken zelfs kunnen experimenteren met alternatieve realiteitsadvertenties waarbij mensen die een speciale AR-bril dragen of AR-camera ‘ s gebruiken, een advertentie kunnen zien op welke locatie ze zich ook bevinden.

om u te helpen visualiseren hoe dit eruit zou kunnen zien, is hier een AR-Strategie Die Burger King gebruikte om zijn product te adverteren op locaties waar zijn concurrenten advertenties hadden. Wanneer u zich aanmeldt bij de app van Burger King, kunt u een McDonald ‘ s-advertentie voor u scannen, deze in brand steken op uw scherm en vervolgens een advertentie met een Burger King-coupon zien verschijnen.naast AR suggereren sommigen ook dat hogere internetsnelheden ook de deur kunnen openen voor functionele holografische advertenties.

Op dit moment worden hologrammen eigenlijk geëxperimenteerd door grotere merken. De technologie is echter nog steeds erg ontluikend en enigszins buggy-dat is de reden waarom je waarschijnlijk nog geen hologram in het echte leven hebt gezien.

Hier is een voorbeeld van de hologramtechnologie van vandaag:

3. Reclame wordt interactiever.

afgezien van een grotere overvloed aan digitale advertenties, zou marketingcontent ook interessanter kunnen worden met de snelle mogelijkheden van 5g.

terwijl advertenties waarmee kijkers konden communiceren met de inhoud ooit onmogelijk leken met buffertijd en andere technologische beperkingen, zou 5G deze strategie toegankelijker kunnen maken voor marketeers.

om u een idee te geven van hoe interactieve advertenties eruit zouden kunnen zien, toont de onderstaande video voorbeelden van afspeelbare advertenties. Dit zijn advertenties voor videogames waarmee u het eigenlijke spel in de advertentie kunt spelen voordat u het downloadt:

4. AR/VR wordt nog realistischer.

al jaren experimenteren marketeers bij grote merken met AR en VR. Sommigen hebben bijvoorbeeld Ar-gebaseerde Snapchat-of Instagram-filters gemaakt, terwijl anderen productplaatsing sponsoren in VR-gebaseerde videogames.

naarmate de internetsnelheden veel sneller worden met de dageraad van 5G, verwachten marketingtechnologiedeskundigen dat VR en AR nog meer naadloos aanvoelen. Je kunt verwachten dat grote merken blijven experimenteren met filters en gaming, maar je zou ook bedrijven kunnen zien investeren in meeslepende ervaringen met merken, zoals deze:

5. Marketingprocessen – zoals gegevensverzameling-zullen worden verbeterd.

ooit meer willen weten over uw klant of doelgroep, maar geen tijd hebben gehad om tonnen gegevens op te sporen of meerdere analyserapporten te laden? Deze problemen kunnen in het verleden met toekomstige high-speed internet. Naarmate 5G robuuster wordt, lanceren concurrerende internetproviders ook snellere Wi-Fi. Dit betekent dat ongeacht hoe u in de nabije toekomst verbinding maakt met internet, u waarschijnlijk minder vertragingstijd en meer mogelijkheden zult tegenkomen.

zoals gezegd, een van de grootste taken die 5G positief zal beïnvloeden, is het verzamelen van gegevens. Hoewel het marketeers ooit dagen of uren kostte om gegevens te rapporteren of te delven die ze konden gebruiken om gepersonaliseerde ervaringen te creëren, duurt het misschien maar een paar minuten of seconden. Naast het sneller kunnen verzamelen van gegevens, zal 5G marketeers en mobiele providers ook in staat stellen meer gegevens te verzamelen dan met Wi-Fi of eerdere generaties mobiele netwerken.

in een paper over de impact van data en dataverzameling met 5G, schreef de IEEE: “5G belooft intelligente netwerk-en applicatiediensten mogelijk te maken met connectiviteit met externe sensoren, enorme hoeveelheden IoT-gegevens en gegevensoverdracht met lage latentie. Big Data-analyse zal niet langer een bijzaak zijn en zal een belangrijke rol spelen in de evolutie van 5G-standaarden die de intelligentie in netwerken, applicaties en bedrijven mogelijk maken.”

naast het versnellen en verbeteren van vitale maar tijdrovende data-gerelateerde taken, zullen netwerken met een hogere snelheid ook resulteren in minder tijd of res die nodig zijn voor bepaalde marketingprojecten of dagelijkse taken. De snelheid van 5G kan bijvoorbeeld automatisering voor meer ingewikkelde taken mogelijk maken, of meer naadloze mogelijkheden bieden voor medewerkers op kantoor om virtueel met hun externe collega ‘ s te praten. Deze snellere communicatie-en automatiseringsmogelijkheden kunnen marketeers openstellen om zich te concentreren op creatievere projecten.

Hoe bij te blijven in een 5g-wereld

zelfs als uw bedrijf zich niet helemaal klaar voelt om de mogelijkheden van interactieve reclame of AR/VR te verkennen, moet u nog steeds de wereld van marketingtechnologie volgen om bij te blijven met wat andere grote merken doen. Dit helpt u te identificeren welke kansen in de toekomst toegankelijker voor u kunnen zijn, of meer schaalbare strategieën waarbij u vergelijkbare strategieën kunt maken zonder dure technologie.

naast het bijhouden van grotere merken, moet u er ook voor zorgen dat u uw digitale en online marketingtactieken opbouwt als u dat nog niet hebt gedaan. Als 5G en de voortdurende verbeteringen van Wi-Fi ons één ding hebben geleerd, is het dat er een business case is voor hyper-verbonden zijn. Als de meeste van uw consumenten niet al vaak online waren, zullen ze dat de komende jaren zeker zijn.

zorg ervoor dat je op de populairste sociale mediakanalen voor jouw branche bent. Als u dat nog niet hebt gedaan, moet u ook overwegen om digitale inhoud te maken, zoals een website, marketingvideo ‘ s en blogposts met betrekking tot uw merk.

als je al een geweldige online aanwezigheid hebt, overweeg dan om te experimenteren met nieuwere mobiele platforms die zouden kunnen gedijen in de wereld van 5g. hoewel je het je bijvoorbeeld misschien niet kunt veroorloven om een AR-advertentie of ervaringservaring te maken, kun je kijken naar het maken van inhoud die AR-of nieuwe mediafilters gebruikt op apps zoals Snapchat, TikTok of Instagram.

wil je meer weten over de technologieën die kunnen evolueren met 5G? Bekijk deze blogpost over AR en dit stuk over kunstmatige intelligentie in marketing.

 

Plaats een reactie