5 manieren om de levensduur van een Tweet te verlengen

Wat is het verschil tussen een gezonde tweet en een zieke tweet? Simpel gezegd: H ealthy tweets leven langer. Hoe lang, vraag je? De jury is er nog steeds niet over. Sommige rapporten zeggen 48 uur, terwijl anderen zeggen 18 minuten. Hoe dan ook, wij marketeers streven altijd naar die gezonde tweets-die onze volgers bereiken en hen betrekken bij ons merk.

maar met 9.100 tweets die elke seconde scrollen, moeten we er alles aan doen om onze tweets opgemerkt te krijgen. Er zijn veel externe factoren die van invloed zijn op de levensduur van een tweet-aantal volgers, tijdstip van de dag dat je tweet, enz. — maar om ervoor te zorgen dat je tweets zo impactvol mogelijk zijn, moet je een spelplan hebben.

dus, hier zijn vijf strategieën die je op Twitter kunt gebruiken om je tweets de beste kans te geven om gezond te zijn en opgemerkt te worden door je volgers.

optimaliseer je tweets voor retweets.

een van de beste dingen over marketing op Twitter is dat het je een ingebouwd mechanisme geeft om de levensduur van je tweet te verlengen: de retweet.

wanneer iemand je tweet retweets, betekent dit dat ze de inhoud waardevol genoeg vonden om te delen met hun eigenvolgers, waardoor de levensduur van je tweet wordt verlengd. Het is een geweldige manier om inhoud door te geven aan je volgers die je niet zelf hebt gemaakt of om steun te tonen aan een collega of collega.

aan de slag met: de gratis tool   RetweetLab.com.  aangedreven door HubSpot, stelt de tool je in staat om elk Twitter-account te analyseren om de gegevens te verkrijgen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je tweets retweetable zijn. De tool is gemaakt doorDan Zarrella, dieThe Science of Retweets  schreef en jarenlang gegevens heeft geanalyseerd om ons best practices voor social media marketing te bieden. (Een snelle tip: plak je tweets altijd op ongeveer 115 tekens voor een optimale retweet-mogelijkheid.)

2) plan je tweets van tevoren in.

Twitter is een geweldig platform voor on-the-fly updates, maar wanneer je Twitter gebruikt als onderdeel van je algemene sociale mediastrategie, wil je tweets van tevoren plannen die andere aspecten van je marketing aanvullen. Dit helpt je om je tweets gezond te houden, omdat je tijd hebt om ze te optimaliseren.

dat wil niet zeggen dat je geen Twitter-updates kunt plaatsen tijdens een grote conferentie of evenement. Maar wat als je deenige social media Marketeer voor je bedrijf bent en je op het evenement bent? Het is goed om een paar tweets klaar te hebben voor back-up die nog steeds uw andere marketinginspanningen ondersteunen.

aan de slag met: 10 minuten per week om tweets van tevoren in te plannen. Vrijdag is misschien zelfs de beste dag om dit te doen, dus je weet dat wanneer je op maandag aan het werk gaat, je je sociale media-inhoud allemaal gepland hebt voor de week. Dit laat je ruimte om newsjacking te oefenen voor alles wat relevant is voor je branche of om te profiteren van een marketingcampagne die het echt goed doet door halverwege de week een paar extra tweets toe te voegen.

(HubSpot klanten: we hebben net een fantastischeplanning spreadsheet gemaakt, zodat je gemakkelijk tweets in bulk kunt uploaden.)

3) Voeg een link toe in al je organische tweets.

tenzij je een Twitter-update hebt die de hele wereld schudt, is het toevoegen van een link naar je tweets een geweldige manier om het gezond te houden. Het brengt nog meer inhoud naar je tweet terwijl het binnen de grenzen van de karakterlimieten van Twitter blijft. Het geeft mensen ook iets waardevols om door te geven aan hun volgers buiten je commentaar op de link. Het verstrekken van waardevolle informatie aan je volgers is de beste manier om opgemerkt te worden.

aan de slag door: het nemen van een link en het bedenken van meerdere manieren om het te promoten. We hebben onlangs dit artikel geplaatst en stellen voor om een link op vijf verschillende manieren te promoten door de titel van de pagina, een citaat, een afhaalmaaltijd die je hebt ontdekt, een statistiek en een zin met commentaar te gebruiken. Geen slechte oefening om te doen, vooral wanneer tweets met links 86% meer kans hebben om te worden geretweet.

meer volgers op Twitter.

er is geen magisch getal als het gaat om Twitter-volgers. Maar hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans dat iemand je update ziet en met je in contact komt. Als Justin Bieber je bijvoorbeeld zou retweeten, is het mogelijk dat je tweets door miljoenen worden gezien(misschien zelfs tientallen miljoenen).maar tenzij je een megastar bent, moet je genoegen nemen met het krijgen van volgers op de ouderwetse manier.

aan de slag door: contact te leggen met anderen in uw branche op Twitter. Je kunt op Twitter zoeken naar relevante hashtags of branchetermen om je te helpen andere mensen of bedrijven te vinden die net als jij zijn. Je kunt zelfs lijsten van deze mensen maken, zodat je gemakkelijk hun Twitter-updates kunt volgen en kunt zien met wie ze nog meer contact hebben. Maak contact met hen door ze te retweeten of vragen te stellen over inhoud die ze hebben gedeeld. Maar neem geen toevlucht tot het krijgen van nieuwe volgers door trucjes of bots-dat is gewoon geen goede sociale media-etiquette.

gebruik een hashtag in je tweets.

Hashtags worden vaak gebruikt in tweets om degenen die Scannen een snelle context te geven over het onderwerp van de update. Je mag het woord “sociale media” niet zeggen in je update, maar het toevoegen van #socialmedia aan je tweet zal de ogen van degenen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp vangen. Hashtags zijn ook een geweldige manier om naar tweets te zoeken – dus je tweets moeten ook worden geoptimaliseerd voor zoeken.

aan de slag met: Een handige lijst met 7-10 hashtags die je altijd kunt gebruiken in je tweets. Door de lijst vroeg in te stellen, wordt het giswerk weggenomen wanneer je onderweg Tweets plaatst of tweets voor de week plant. U moet deze hashtags gebruiken wanneer u uw eigen organische inhoud deelt en vooralwanneer u inhoud beheert om het uw volgers gemakkelijk te maken de relevantie van uw retweet te begrijpen.

samen met deze vijf strategieën om je tweet gezond te houden, vergeet niet om ervoor te zorgen dat je ook wat nagedacht hebt over de kopie. Het maken van je update om een opvallende titel of kleurrijk commentaar op te nemen, zal een lange weg gaan om ervoor te zorgen dat je tweets worden opgemerkt door je volgers. Wees interessant, wees authentiek en vooral, houd het “sociale” in sociale media door menselijk te zijn.

welke andere strategieën heb je om ervoor te zorgen dat je tweets zo lang mogelijk duren? Laat het ons weten in de comments!

Plaats een reactie