5 Data-Backed bevindingen uit Malcolm Gladwell ’s boek, ‘Outliers’

Neem even de tijd en denk na over je carrière. Denk na over het succes dat je hebt bereikt.

Ik zou zeggen dat we allemaal succes op onze eigen manier definiëren-succes kan betekenen dat je een thuisblijvende ouder bent die hun kinderen opvoedt. Succes kan betekenen dat je een werknemer bent die zijn werk consequent doet zoals verwacht. Of succes kan betekenen dat je versnelt totdat je je eigen bedrijf runt. Of succes kan iets anders zijn dat je besluit dat het is.

maar ben je ooit gestopt om na te denken over de externe factoren die van invloed zijn op je kans om te slagen? Heb je ooit gedacht dat het jaar waarin je geboren werd zou kunnen aangeven hoe succesvol je zou zijn? Of je jeugd en opvoeding kunnen een factor zijn in hoeveel kansen je krijgt? in zijn bestseller Outliers duikt Malcolm Gladwell in wat hij “het verhaal van succes” noemt.”Hij duikt in de resultaten van verschillende studies om erachter te komen wat succes drijft. Hoewel het boek 300 pagina ’s lang is, hebben we het samengevat in een samenvatting van 15 pagina’ s. Hieronder haal ik vijf belangrijke punten uit die we in de samenvatting hebben gedeeld om een goed begrip te bieden van waar dit boek over gaat.

als je merkt dat je naar meer verlangt, pak dan hier een kopie van de volledige samenvatting-en beter nog, je download wordt geleverd met een korting van 30% om hem te horen spreken op INBOUND dit najaar!

1) niet iedereen krijgt gelijke kansen.

Gladwell rijdt naar huis die kans klopt voor sommigen, maar niet voor anderen. Hij wijst op een paar redenen, een van hen is geboortedatum. 

Gladwell stelt dat wanneer je geboren bent, invloed kan hebben op het soort kansen dat je in het leven krijgt. In 1935 werden er bijvoorbeeld 600.000 baby ‘ s minder geboren dan gemiddeld, wat betekende dat de klassen kleiner waren en dat de kans groter was om een plaats te krijgen in de beste sportteams of hogescholen. Daarom hadden mensen die in 1935 waren geboren, volgens Gladwell ‘ s boek een grotere kans om een goede baan te krijgen bij een van de betere bedrijven. 

2) Timing is een cruciaal onderdeel van succes en kansen.  

hoewel vergelijkbaar met het vorige punt, benadrukt Gladwell het effect van timing op kansen.hij geeft aan dat sommige mensen een aangeboren voordeel hebben, simpelweg omdat ze op het juiste moment zijn geboren. Een voorbeeld dat hij in zijn boek deelt, is hoe alle top it-ondernemers in de Silicon Valley tussen 1953 en 1956 zijn geboren.

3) de beruchte regel is om 10.000 uur aan iets te werken om het onder de knie te krijgen.

een van Gladwell ‘ s regels is dat het 10.000 uur kost om iets onder de knie te krijgen. Bij 40 uur per week vertalen deze 10.000 uur zich ruwweg in 5 jaar werk-of met andere woorden, 40 uur per week, elke week, gedurende 5 jaar. 

een van de zaken die hij gebruikt om dit punt in zijn boek is Bill Gates. Gates werd geboren in een rijke familie, ging naar een van de weinige hogescholen die coderingsprogramma ‘ s aanbood en (beter nog) kon gratis coderen. Vanwege deze voordelen had hij tegen de tijd dat hij op de universiteit zat, de 10.000 uur bereikt. Microsoft was toen het bijproduct van zijn beheersing van programmeren.

4) zinvol werk helpt meesterschap te stimuleren.

als je het gevoel hebt dat er een doel aan je werk zit, heb je meer kans om hard te werken, uren in te zetten en een meester te worden.een studie in Gladwell ‘ s boek volgde immigranten en hun nakomelingen en ontdekte dat de nadruk die immigrantenouders legden op de waarde en de praktijk van hard werken hun nakomelingen inspireerde om meer betekenis in hun werk te vinden. Als gevolg daarvan werden veel kinderen van immigrantenouders succesvoller in het beheersen van hun beroep.

5) Legacy drijft ons gedrag vaak.

Gladwell ‘ s boek stelt ook dat onze waarden van generatie op generatie worden doorgegeven.om zijn punt te illustreren, wijst hij op de culturele erfenis van verschillende Aziatische landen waar rijst een dominant gewas was.

het verzorgen van rijstvelden is een ingewikkeld project dat hard werken en grit vereist. Om een succesvol rijstveld te hebben, moet je bij zonsopgang wakker worden en de hele dag werken, elke dag. Het succes van je rijstveld hangt af van de hoeveelheid hard werken en ijver die je erin steekt-wat vervolgens een “culturele erfenis” van hard werken creëerde. 

als je van deze vijf belangrijke punten hebt genoten, klik dan hier om onze volledige samenvatting van het boek van 15 pagina ‘ s te lezen. En zoals ik hierboven vermeldde, wordt uw download geleverd met een kortingscode van 30% om Malcolm Gladwell ‘ s keynote te horen op INBOUND (evenals alle andere sessies die die week plaatsvinden). Ik hoop je daar te zien!

Plaats een reactie