4 Tests die Pinterest-Advertentieconversies stimuleren, volgens een PPC-Expert

in het tweede kwartaal van 2019 bereikte Pinterest naar verluidt 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

het sociale mediaplatform, dat gebruikers aanmoedigt om op afbeeldingen gebaseerde berichten te delen en vast te pinnen op borden voor inspiratie-en entertainmentdoeleinden, wordt ook gezien als een plek waar potentiële klanten verschillende producten kunnen onderzoeken.

terwijl sommige Pinterest-gebruikers berichten over toeristische activiteiten vastpinnen op vakantie-ideeënborden, kunnen anderen op zoek zijn naar ideeën voor het versieren van hun huis of kantoor borden maken die verband houden met huisinspiratie.

omdat Pinterest de nadruk legt op beelden en creatieve inspiratie, is het een geweldige plek voor merken met visuele marketingstrategieën-zoals toerisme, dineren, mode of huisverbetering.

via de Pinterest Ads Manager kunnen merken ook pay-Per-click advertenties maken, lanceren en testen.Pinterest is een geweldige plek voor branded content, maar als een PPC-strateeg die merken heeft geholpen te experimenteren met en inspanningen op dit platform te schalen, Weet ik hoe lastig het kan zijn om daar een succesvolle pay-Per-click-strategie uit te voeren.

omdat mensen op Pinterest geïnspireerd willen worden en de voorkeur geven aan het visualiseren van items die in het echte leven worden gebruikt, zullen advertenties met promotionele bijschriften en basisproductfoto ‘ s het waarschijnlijk niet knippen.

Je Moet Misschien creatiever nadenken om succesvolle PPC-advertenties op Pinterest uit te voeren, maar je moet dit platform nog steeds serieus nemen als je probeert te experimenteren met nieuwe manieren om je producten te promoten.

waarom? Pinterest ontvangt meer dan 2 miljard zoekopdrachten per maand, en ongeveer 600 miljoen daarvan worden gedaan met behulp van Pinterest Lens tech.

Lens, gelanceerd in 2017, is als een omgekeerde Google Image Search. Wanneer je de Pinterest-app of desktopsite gebruikt, kun je een foto van iets maken of uploaden, zoals een stoel. Vervolgens kunt u ernaar zoeken en worden doorverwezen naar pinnen met die stoel of een soortgelijk meubelstuk dat mogelijk een vergelijkbare kleur of vorm heeft.

De afbeeldingen hieronder laten zien hoe de Lens werkt en wat voor soort resultaten kan het verzenden van een gebruiker:

het Nemen van een foto van een kopje koffie met Pinterest Lens optie Zoeken

Pinterest Lens zoekresultaten te tonen foto 's van de koffie kopjes

De Lens functie biedt nieuwe kansen voor merken als mensen er gebruik van maken om meer informatie te vinden over de producten die zij willen of hebben gezien in het echte leven. In feite hebben veel Lenszoekopdrachten betrekking op producten in verschillende categorieën zoals:

 • Retail
 • Beauty and fashion
 • Food
 • Travel
 • Auto

als je je richt op iemand jonger dan 60 jaar met je campagne, is de kans groot dat een deel van die mensen zich op Pinterest zal bevinden terwijl ze onderzoek doen en inspiratie zoeken voor hun volgende aankoop.

maar alleen campagnes voeren en hopen op succes is niet genoeg. Je moet altijd een manier vinden om te experimenteren met, te volgen en je prestaties te verbeteren.

terwijl je je Pinterest-marketingstrategie uitbouwt, zijn er twee belangrijke gebieden die ik eerst zou testen: Audience targeting en A/B-testen.

net als elke online advertentiestrategie zal het identificeren van effectieve doelgroepen en het plaatsen van kwaliteitscontent een grote impact hebben op hoe goed je het gaat doen op Pinterest.

Hoe weet je welke doelgroepen je moet targeten of welke inhoud als goed wordt beschouwd? Je voert experimenten uit.

hieronder zal ik je door vier Pinterest-reclame-experimenten leiden die zich voornamelijk richten op doelgroeptargeting en beeldtests. Ik zal ook de resultaten benadrukken die ik heb opgedaan bij het testen van Pinterest ads For Fun & Function-een merk dat Speelgoed en producten verkoopt die zijn ontworpen voor kinderen en jonge volwassenen met autisme.

Targeting Your Pinterest Ads

het uitvoeren van advertenties op Pinterest is vergelijkbaar met lopende advertenties op andere online platforms, zoals Facebook. Dit betekent dat u op dezelfde manier uw doelgroep wilt identificeren en benutten.

om je te helpen bij het targeten van doelgroepen, kun je met de Pinterest Ads Manager contactlijsten uploaden. Wanneer u een advertentie start, kunt u deze lijst selecteren in uw targeting-instellingen en Pinterest toont de inhoud aan gebruikers die een account hebben gemaakt met een overeenkomend e-mailadres. Je kunt je advertentie ook laten zien aan een groep Pinterest-gebruikers die vergelijkbare demografische gegevens en interesses delen met mensen in je contactenlijst.

voor verdere doelgroeptargeting kunt u ook een Pinterest-tagcode op uw eigen website plaatsen. Een tagcode, voorheen een Pinterest-Pixel genoemd, is een uniek stukje JavaScript waarmee Pinterest informatie over het aankoopgedrag van uw eigen websitebezoekers kan volgen.

met de gegevensDe tagcode van Pinterest verzamelt, de Advertentiebeheerder kan meer lijsten maken met mensen waarop u uw advertenties kunt targeten.

net als Google Ads kunt u met de Pinterest Ads Manager ook verschillende doelgroepen targeten met zoekwoorden of advertentiegroepen (of een groep van meerdere advertenties) maken voor elke PPC-campagne.

hieronder heb ik twee experimenten belicht die u kunt doen om erachter te komen welke doelgroeptargeting-strategieën het beste werken voor uw advertenties.

Experiment 1: Doeladvertenties met behulp van remarketinglijsten.

Fun & Function wilde meer inkomsten genereren, het publiek laten groeien en potentiële kopers buiten Google en Facebook richten. Aangezien het speelgoedmerk al remarketinglijsten had – of lijsten met contacten die interesse hadden getoond in het kopen van zijn producten-wist ik dat het richten op deze contacten en vergelijkbare doelgroepen op Pinterest De slimste eerste stap was.

remarketinglijsten bevatten mensen die iets hebben gedaan om interesse in uw product te tonen. Deze lijsten kunnen bijvoorbeeld contacten bevatten van prospects die u hebben gebeld, mensen die karren hebben verlaten, eerdere klanten of marketing-e-mailabonnees.

als het gaat om het targeten van een doelgroep op Pinterest, is het meestal het meest effectief om remarketinglijsten te gebruiken en te uploaden. Hiermee kunt u een advertentie sturen naar mensen die interesse hebben getoond in uw product, waardoor ze eraan kunnen herinneren het te kopen of ze het grondiger willen onderzoeken.

toen ik begon te werken met de Pinterest-advertenties van Fun & Function, heb ik deze remarketinglijsten geüpload:

 • bezoekers van de Site voor 30 dagen en 60 dagen
 • bezoekers die in de afgelopen 30 en 60 dagen zijn begonnen met afrekenen
 • kopers in de afgelopen 30 en 60 dagen

door de bovenstaande e-mail-en contactlijsten op te bouwen en te uploaden, konden we de conversies op de Pinterest-advertenties van Fun & Function met 30% verhogen.

bij het uitvoeren van dit lijstexperiment ontdekten we dat de hierboven genoemde lijst van kopers ons hielp meer producten te verkopen aan eerdere klanten van Fun & Function. Voor nauwkeurige targeting kunnen we ook lijsten gebruiken om mensen die zijn gemarkeerd als ‘kopers’ automatisch uit te sluiten van advertenties die zijn gericht op mensen op de lijsten ‘sitebezoekers’ of ‘bezoekers die beginnen met afrekenen’.

zodra je je eigen lijsten hebt ingevuld, zou ik beginnen met het testen van advertenties voor elke doelgroep en zien welke groep betere prestaties oplevert. Als je begint, moet je ook onthouden dat mensen naar Pinterest komen om geïnspireerd te worden en onderzoek te doen voor toekomstige aankopen. Ze zijn niet altijd meteen in de aankoopmindset.

laat elke test die je uitvoert minstens 30 dagen duren, waardoor zelfs het kleinste merk de kans krijgt om te zien hoe Pinterest werkt voor hun merk.

Experiment 2: Test relevante zoekwoorden.

nadat u hebt geëxperimenteerd met remarketinglijsten, gaat u verder met het testen van zoekwoordtargeting.

als je PPC-advertenties hebt uitgevoerd op zoekmachines zoals Google of Bing, neem dan je best presterende zoekwoorden en gebruik die als je eerste lijst met woorden of zinnen die je gaat gebruiken voor Pinterest-advertentietargeting.

soms, wanneer u advertenties target met alleen zoekwoorden, kunt u merken dat één zoekwoord een grote doelgroep creëert. Het hebben van een te groot publiek kan betekenen dat uw advertenties worden gezien of aangeklikt door mensen die misschien niet zo geïnteresseerd zijn in uw product. Het kan ook betekenen dat u meer betaalt voor een advertentie die minder effectief is omdat deze naar zoveel mensen wordt verzonden.

test advertenties die gebruik maken van marketingdoelen, zoals zoekwoorden en remarketinglijsten, in plaats van je bericht te promoten bij de grootste doelgroep. Dit zou je lijstgrootte moeten verkleinen en je een specifiekere groep mensen moeten geven om achteraan te gaan.

nogmaals, laat de tests 30 dagen duren. Het testen van verschillende remarketinglijsten en keyword audiences is de beste manier om te bepalen wat voor jouw merk gaat werken op Pinterest.

afbeeldingen en creatieve Assets

Experiment 3: Test inhoud die goed werkt op Facebook-advertenties

Pinterest en Facebook lijken erg op elkaar in die zin dat ze beide afbeeldingen en video ‘ s gebruiken als hun primaire advertentieformaat.

als u al Facebook-advertenties hebt gebruikt, moet u bepalen welke afbeeldingen het al goed doen op dat platform. Breng deze assets en strategieën vervolgens naar Pinterest. Gebruik deze afbeeldingen en video ‘ s in uw eerste ronde van advertenties en zie hoe ze presteren.

je doelgroep op Pinterest en Facebook kan erg op elkaar lijken. Maar soms werken je Facebook-assets niet op Pinterest. Een van de belangrijkste verschillen die u zult opmerken tussen Facebook-en Pinterest-advertenties is bijvoorbeeld hoe lifestyle-afbeeldingen en productfoto ‘ s presteren.

als je nog niet eerder met visuals hebt gewerkt, bevat lifestyle-beeldmateriaal een product in scènes uit het dagelijks leven, terwijl productfoto ’s meestal alleen foto’ s van een product zijn.

heb je een visueel voorbeeld van lifestyle-beelden nodig? In deze Target pin gebruikt de winkel lifestyle-beelden door zijn producten op natuurlijke wijze in een kamer te laten zien.

Pinterest post van het Doel van het tonen van producten in de levensstijl image

Als het gaat om lifestyle versus product foto ‘ s, Facebook-gebruikers zal gaan met de advertenties die zijn voorzien van een product schot. We hebben echter ontdekt dat lifestyle-Afbeeldingen het veel beter doen op Pinterest.

als je Facebook-assets niet interessant zijn voor Pinterest-gebruikers, probeer dan de tegenovergestelde aanpak waarbij je Pinterest-advertenties afbeeldingen bevatten die compleet verschillen van wat je op Facebook hebt gebruikt.

Experiment 4: A/B test Verschillende soorten afbeeldingen.

de tests die u doet met betrekking tot doelgroeptargeting moeten ook worden aangevuld met het testen van afbeeldingen en andere creatieve middelen, zoals video ‘ s of infographics. Pinterest is een visueel platform.

toen ik begon met het doen van A/B-tests voor Fun & Function, wilden we bepalen welke soorten afbeeldingen we in de toekomst meer zouden moeten maken.

om onze Pinterest-gebaseerde A/B-test uit te voeren, hebben we een reeks advertenties gemaakt die elk een van de goedkoopste of best verkochte items van Fun & Function promoten. Voor elk product hebben we vier afbeeldingen geüpload in een advertentiegroep: twee productfoto ‘ s en twee lifestyle-afbeeldingen.

vervolgens lieten we alle Pinterest-advertentievariaties zien aan gebruikers die hun Fun & Function-winkelwagentje hadden verlaten of mensen die al een vergelijkbaar item hadden gekocht. We ontdekten dat lifestyle-afbeeldingen 50% meer conversies en inkomsten opleverden dan advertenties met een productshot.

afgezien van product versus lifestyle-afbeeldingen, zijn hier een paar andere creative asset-tests die u kunt uitvoeren met uw Pinterest-advertenties:

 • aspirationele Afbeeldingen: deze afbeeldingen laten zien dat mensen iets bereiken of taken voltooien. Away-een bagagebedrijf-doet geweldig werk om dit soort beelden te laten zien.
 • alleenstaanden Versus groepen mensen in afbeeldingen: op sommige platforms kunnen mensen worden aangetrokken door advertenties met meerdere mensen in hen over advertenties die slechts één persoon weergeven. Wanneer u A/B-tests uitvoert, overweeg dan om een advertentiegroep te maken met een paar afbeeldingen met een wisselend aantal mensen.
 • Story-en niet-story-gebaseerde afbeeldingen voor carrouseladvertenties: test carrouseladvertenties met foto ‘ s die samenwerken in een reeks tegen carrousels met minder verbonden afbeeldingen.
 • Korte brand awareness video ‘ s versus langere videoformaten: sommige mensen geven er de voorkeur aan om een snelle video te zien, terwijl andere groepen meer van een langere vorm kunnen genieten. Bepaal welke voorkeur uw doelgroep heeft door deze twee formaten te testen.

Monitoring van uw Pinterest-experimenten

De sleutel tot succesvolle Pinterest-advertenties is om te testen en te zien wat goed werkt voor uw merk. Dus, als u elk experiment plant en start, let dan goed op de key performance indicators (of KPI ‘ s) die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Deze successtatistieken kunnen micro-of macroconversies, webverkeer of ROI-percentages omvatten.

zoals hierboven vermeld, voer elk experiment ten minste 30 dagen uit. Dit geeft je genoeg tijd om waardevolle resultaten en bruikbare lessen uit elke test te krijgen.

zelfs als je je KPI ‘ s haalt en geniet van wat Pinterest te bieden heeft. Niet settelen en vertragen. Blijf voortbouwen op je momentum en test je doelgroepen en assets.

Plaats een reactie